Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 499
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Някой по-нагоре говореше, че е нужно струпване на аутсорсинг, финтек, хайтек и т.н., за да стане по-хубав един квартал. Да де, ама това без бизнес сградите няма как да стане. Нали и аз точно това казвам, в който квартал има бизнес сгради и съответно чужди големи фирми в тях, той става скъп квартал. По същата логика както едно време обикновената спалня на София - Младост стана скъп квартал, е възможно и Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел и др. да станат такива, ако се построят бизнес центрове. Въпрос на това къде на инвеститорите би им било изгодно да инвестират в такива сгради и съответно на градско планиране.

# 211
Идеален център-Дружба ми е точно 20 мин, понякога и 25 де хахах че има един светофар пред нас дето ме цака винаги.
Аз за толкова време стигам пеша...
От Дружба, Люлин и Лозенец по-хубаво няма. Това го знаем Simple Smile

# 212
  • София
От Пловдив Simple Smile

# 213
Точно Капана в момента е неузнаваем. Чаровен. Красив. И чист.

Вчера бях там и не видях точно това - олющени фасади, висящи кабели и боклуци по улицата - нищо по-различно от това, което виждаш из пресечките на Витошка - аналог на пловдивската Главна.
До пеещите фонтани (които по някаква причина не пеят, а езерото е сухо) е доста по-добре  от Капана, сградите пак не са много добре, но поне гледаш зеленината на градината.

# 214
  • София
Така е. Даже ако идваш от Пловдив много по-бързо ще стигнеш до Дружба, от колкото до Хиподрума Simple Smile
Дружба си е як квартал, не знам какво не му харесвате Simple Smile
Може би в желанието си да ме затапиш, си пропуснал, че давам разстояния?
От затвора до Хиподрума - 7 км почти час, защото в онези посоки са супер-дупер нови престижни квартали, чиито жители без кола не мърдат. И това беше преди да започнат да копаят за метрото. Не казвам, че винаги е така, лятото сигурно е перфектно, но зимата е супер да отвисяваш по задръствания в тъмното, всички чакри ти се наместват.
Но не се съмнявам, че губенето на време се компенсира с гордостта, че се прибираш в престижен квартал.
Ако човек няма проблем да плаща ипотека за тамошните квартали - браво, не бих критикувала избора му по никакъв начин, живяла съм и зная за какво става дума. Но не и ако цената е да се скапваш от бачкане и да можеш да си позволиш макс. 1 дете.

Я кажете как върви Полигона?

# 215
Ами според мен, за да се строят някъде бизнес сгради, трябва да има бая поляна, както беше на мястото на бизнес парка и на Sky City. Една бизнес сграда боцната някъде едва ли съществено ще облагороди някой квартал. Сега гледам предпочитат да строят високи сгради, по няколко на брой, близо до метро. Не навсякъде е възможно това.

Ето и за който питаше за ремонта на околовръстното
https://www.mediapool.bg/okolovrastnoto-ot-mladost-do-magistrala … g-news277100.html
Земи тея луксозни 6 километра Joy

# 216
  • София
То новия клъстер е вече факт, той е на околовръстното до Декатлон, там се навъдиха и нови блокчета, който е купил там ще може на високи цени да отдава под наем.

# 217
  • София
Да, то понеже и Изток и Стрелбище са със затворен режим и ние от Дружба не сме им стъпвали.
Айде Стрелбище наистина не ми е познато, ама Изток го знам доста добре.
И някои части ми харесват, някои, новото строителство, дето са един върху друг, съвсем не.
Единствения му плюс е, че е по-близо до центъра, за друго не се сещам.

# 218
Идеален център-Дружба ми е точно 20 мин, понякога и 25 де хахах че има един светофар пред нас дето ме цака винаги.
Аз за толкова време стигам пеша...
От Дружба, Люлин и Лозенец по-хубаво няма. Това го знаем Simple Smile
Аз пък стигам за 10 мин пеш до Попа. Не, най-хубаво е в Гео Милев - това знаем Smiley

Всъщност всеки смята за най-хубаво там, където си е купил Simple Smile
Ами според мен, за да се строят някъде бизнес сгради, трябва да има бая поляна, както беше на мястото на бизнес парка и на Sky City. Една бизнес сграда боцната някъде едва ли съществено ще облагороди някой квартал. Сега гледам предпочитат да строят високи сгради, по няколко на брой, близо до метро. Не навсякъде е възможно това.
Така е, където иам свободни поляни, там се развиват и клъстъри. Всъщност Бизнес парка първо го построиха, след това метрото стигна до него.

# 219
За да има бизнес сгради и паркове, трябва адекватна бизнес среда и политика, не срив на преки инвестиции и отлив на чужди компании около 12 пъти за последните години, до милиард и нещо долара годишно, по-малко от парите, които имигрантите пращат на роднините си тук.
Иначе ще стоят празни, като двете сгради на Цариградско, бившата центала на Алфа банк и на ТВ Европа до нея.....

Нищо лошо няма, да живееш в изброените квартали,  стига да не се говорят нелепици, как някой винаги е искал там едва ли не....
Мария Илиева преди разправяше, че цял живот в София е живяла в ЛяоЛин и много и харесваше, но малко като се замогна се премести в Лозенец.
Люлин все още има големи околобколокови пространства, точно поради факта, че никой не се натиска да живее в квартала и не се презастроява в повечето си части, освен в средата, където явно е най-престиж.
Метрото е плюс, макар, че вечер между 17 и 19 часа е почти невъзможно пътуването натам от Центъра.

# 220
Между другото Лозенец как ви се струва? И там има разни бизнес сгради около Токуда. Един познат си търси апартамент и разглеждахме разни неща от по 100 кв.м. за по 200 000 евро в сайтовете. Аз за там не бих дала и половината, но пък човекът държи да е строителство около 2004-2010, с паркомясто, близо до метро и по възможност в Лозенец или наблизо.

# 221
Така е. Даже ако идваш от Пловдив много по-бързо ще стигнеш до Дружба, от колкото до Хиподрума Simple Smile
Дружба си е як квартал, не знам какво не му харесвате Simple Smile
Може би в желанието си да ме затапиш, си пропуснал, че давам разстояния?
От затвора до Хиподрума - 7 км почти час, защото в онези посоки са супер-дупер нови престижни квартали, чиито жители без кола не мърдат. И това беше преди да започнат да копаят за метрото. Не казвам, че винаги е така, лятото сигурно е перфектно, но зимата е супер да отвисяваш по задръствания в тъмното, всички чакри ти се наместват.
Но не се съмнявам, че губенето на време се компенсира с гордостта, че се прибираш в престижен квартал.
Ако човек няма проблем да плаща ипотека за тамошните квартали - браво, не бих критикувала избора му по никакъв начин, живяла съм и зная за какво става дума. Но не и ако цената е да се скапваш от бачкане и да можеш да си позволиш макс. 1 дете.

Я кажете как върви Полигона?
Никой не се опитвам да затапвам... лалам си просто. Живял съм в Хиподрума половин година, не ми се е случвало да се прибирам час. Сега ако ти си хванала времето, в което се строи метроспирката, не е ОК да го сравняваш с времето, когато в Дружба няма ремонти примерно.

# 222
Между другото Лозенец как ви се струва? И там има разни бизнес сгради около Токуда. Един познат си търси апартамент и разглеждахме разни неща от по 100 кв.м. за по 200 000 евро в сайтовете. Аз за там не бих дала и половината, но пък човекът държи да е строителство около 2004-2010, с паркомясто, близо до метро и по възможност в Лозенец или наблизо.
Около Токуда не е кв. Лозенец, а е кв. Хладилника. Нищо, че брокерите ще ти обясняват съвсем друго. Лозенец има три части, долен (около УАСГ и Журналист), горен (Семинарията и уличките около НПМГ и МС Джеймс Баучър) и над басейна Спартак/под Кемпински.   

# 223
  • София
Всъщност всеки смята за най-хубаво там, където си е купил Simple Smile
Опазил ме Господ да рекламирам Дружба на човек с реални възможности за нещо по-добро. По-назад съм дала своите причини.
Апропо, до Техпарка е максимум 15 минути пеша, ако си млад без деца и работиш по 10-12 часа, не виждам проблем.

# 224
  • София
Не бих казала, че задължително всеки смята, че е най-хубаво къдетоси е купил. Живяла съм цял живот в двете Дружби, познавам ги отлично и двете. Преди три години си купувах втори апартамент и по ред причини, само част от които финансови се бях насочила отново към тези два квартала. Доста хубави апартаменти подминах именно заради кофти място, кофти вход и кофти съседи.
Накрая купих малко по-скъп апартамент във входа, където вече живея, защото като ремонт, локация и в последствие пенсионерска логистика ще ми е най-удобно.
Та при избора не винаги фактора, ей там бих живяла, е най-важен.

А си мечтая за апартамент до Ловния парк, харесала съм си, точа лиги по него и така..

Общи условия

Активация на акаунт