Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 45 493
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
А защо в парковете трябва да има паркинг?!? Те парковете не са ли за разходка пеша?

# 586
А защо в парковете трябва да има паркинг?!? Те парковете не са ли за разходка пеша?
Не говорим да се кара с кола в парка ( що за изречение) , а с кола да се стигне до него, ако няма удобен маршрут до него.

# 587
А до парка как стигаш? Като смениш 2 - 3 автобуса ли?

# 588
С метрото, нали всички живеят до метро Simple Smile

# 589
Къде точно спира метрото до Западния парк? На К. Величков ли? Докато стигна до парка и разходката съм си я направила.

# 590
Ти от Варна ли си трънала към парка?

# 591
Ша са караме!!!
Какво имате против казанлъшките понички, ааа?!?!

# 592
Ама то на много хора им харесва да се качват с коли в природните паркове, да си топят краката в Рилските езера, да си оставят боклука на Дендрариума, да карат коли в Морската, да застрояват паркове и пр. И това съвсем не значи, че е правилно. Сигурна съм, че ако отворят една кебапчийница на Окото, ще има голям наплив. Чалга културата лесно се котира.
В момента коментираме южния парк. Ако беше толкова гаден нямаше да е толкова посещаван и да идват хора от цяла София. А това, че да се разходиш в парка на чист въздух и да доставиш на детето си удоволствие като поскача на батут и му купиш сладолед е селения ме оставя безмълвен.

# 593
В момента коментираме южния парк. Ако беше толкова гаден нямаше да е толкова посещаван и да идват хора от цяла София. А това, че да се разходиш в парка на чист въздух и да доставиш на детето си удоволствие като поскача на батут и му купиш сладолед е селения ме оставя безмълвен.

Вие този южен парк го коментирате поне от две седмици всекидневно. Не ви ли омръзна вече все за южния парк да си пишете? Всеки път като вляза в тази тема все южния парк ви е коментарната тема. Аз в него изобщо не ходя, била съм само веднъж, и това е било преди поне 15 години. Не смятам да ходя в южния парк изобщо, но ако някога по някакво стечение на обстоятелствата се озова там ще очаквам да видя невероятни паркови красоти, фонтани, цветя, градини, алеи и топиари, така го превъзнасяте. Едва ли не е барокова дворцова градина. Satisfied

# 594
Като не е паркът ги избива на расизъм и общ хейт към неизвестното Grinning

Парковете са по-добре отпреди - чисти се, осветено е, минават патрули. Смятайки че сме в градска среда, очаквано е да има заведения, тоалетни и закачки. Просто са организирани по нашенски, хаотично и без цялостна концепция какво да има Grinning
Лошото е... планините се слагат в същата категория на градските паркове и поведението е подобно на "да скокнем до молО".

# 595
За мен логиката да отидеш в парка е да се разходиш - не да си смъкнеш четирибуквието от колата точно пред люлките, че да не те хване мускулна треска от (много) ходене. Децата да потичат на воля, а родителите могат да минат и без бира, докато ги чакат по пейките.
Аз в южния не съм ходила никога, засега също не планирам - доколкото чувам от познати и колеги половината посетители са кучета, значи без мен. Един човек по-малко в прехваления южен парк.
Западният парк е достъпен поне с няколко рейса и тролея, спират баш пред централния вход.
За павилионите и атракционите - ами не е приятно децата да спират на всеки павилион или сергия, за да им купиш поред сладолед, пуканки, понички, хот-дог, семки, близалки и т.н. Или да влачиш изпадналия в истерия наследник, само защото си отказал/а да купиш поредния боклук/платиш за 2,5 мин. скачане на батут след 25 мин. чакане да ти дойде реда.

# 596
аз пък няма да ви кажа къде се разхождам.

# 597
Западният парк беше много хубав и приятен преди мноого години за разходки. Там съм се родила, живееха под наем родителите ми в една къща, ходехме привечер на разходка, събота и неделя на пикник си правехме. Винаги е имало атракциони -люлки, пуканки и други неща за децата, кебапчета дори правеха на открито. Беше хубаво , това по соца.
Преди няколко години на моя приятелка едвам не изнасилиха момиченцето там, едвам се е спасило , после ходеше на психолог. Нищо не е същото там, отсякоха хубави дървета, опасно е за разходки дори семейни да се отделиш и поседнеш. Мен поне ме е страх. Мръсно е много. Няколко години не съм стъпвала там.
Северния не го знам, но съм минавала по спомен, хубаво е, но и там ... пък ми е далече.
Южният парк има някакви заведения откъм самите входове и не са много според мен. Като не искате децата ви да си взимат нещо , просто не минавайте оттам и се разхождайте , където няма такива.
Бях свидетел, като го правиха този парк и ми беше много странно. Тогава пък живеех около него, че и учех до него. Ходихме да пушим нелегално, беше един храсталак си спомням. Не ми харесва особено, той е като голяма градина направено. Няма залесена част голяма, повечето са поляни. Западния беше навремето в пъти по-добър, като в планината или в гора сякаш си. Защо така окастриха южния не знам.
Не съм против атракционите. Все пак съм излезнала на разходка и да се отпусна. Имам нужда са си купя нещо , да поседна на кафе , сок. Децата обичат да се качат на люлка в хубавото време, няма алпинисти да стават. За мен не е доизпипан южния парк , може много неща да се направят там , но и да се залеси малко да прилича на парк, а не градина .Мое мнение разбира се.

# 598
Ее Западен парк отдавна не е хубаво място за разходки. Най-голямото гето е точно до (даже в някои части си е и в самия парк). Това е достатъчно да се изключи въобще от списъка ми с места за разходки и почивка.

# 599
  • София
Сега му правят май някакви ремонти. Надявам се да се пооблагороди защото ни е най-близкия голям парк. Да сложат поне осветление, тоалетни и да поправят алеите да не са толкова разбити.

Общи условия

Активация на акаунт