Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 359
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
''особено ако са възпитавани по време на соца''
....

# 76
  • София
Ами аз същите впечатления имам от Надежда, Люлин и Овча купел. Ама е на, хора и там живеят.

За Дружба
Парка около езерото не е нещо особено, но преди 10 години и Заимов не беше. Въпрос на ремонт и облагородяване.
Има три цигански блока, напоследък някак са се очовечили, преди беше страшна дупка. Циганите пак са си там, ама са по-човешки и няма блеещи агънца по балконите за Гергьовден.
Има достатъчно хубави части, където кьорав циганин няма да срещнеш, живеят и хора с над средната интелигентност, по към средната класа.
 Има блокове, където няма да си купя апартамент, но в нашата част е хубаво, чисто, пълно със зеленина и хората са с прилично образование и доходи, да речем.
А познавам цяла Дружба добре,защото много обикалям с кучето, и променям маршрута.

# 77
  • София
Едни от кварталите, в които търсим апартамент са Бели брези и Стрелбище, там сме ходили и на най-много огледи, но последните 2 месеца почти не излизат обяви от там.  Замисляме се да започнем да гледаме и в Борово и Гоце Делчев(тухла, НС). Там почти не съм стъпвала обаче. Кажете нещо за тези квартали, някакви впечетления ?

Аз съм в Борово последните 6 години и съм със смесени чувства. Хем ми харесват близостта до парка, центъра, трамвай 7, бързия достъп до Околовръстното и изхода от София, хем сега когато чакам дете започвам да се чудя как ще бъде и за него в този квартал. Факт е, че градинки има, малки или големи за мен е все тая, но там не бих ходила и аз заради родителите, които виждам. По цял следобед са с бира в ръка и чоплят семки.
Иначе ние си имаме гараж и парко място, та паркирането никога не ми е било проблем, но дори и когато са ни идвали 5-6 коли с гости не са се оплакали, че няма къде. Сега около нас строят 3 сгради и предполагам, че ще стане страшно...
Иначе в квартала си имаме детска градина и две училища и е много приятно да видиш децата с букетите на 15 септември и после абитуриентите май месец, дават живец на квартала.
Аптеки, магазини, козметични студиа в квартала стават все повече...

# 78
Разликата между клиентелата във FF в Ляолин 1 и този на Коперник е огромна, от небето до земята... намирам разлика дори и между тези на Коперник и на К.Лулчев.

Измет има навсякъде, докато имаше Хранс комерс на ул. Гео Милев, пред магазина бе притегателен център на местните алкохолици, видимо много нетрезви и неадекватни, от там се  наливаха с евтин алкохол нон стоп, макар да не са правили проблеми.
В Изток пред един от последните останали магазини от тази бивша верига е подобно положението, но крещят, агресират, скачат си на бой, повечето клошари, нямащи общо с квартала.
Скоро като фалира я затворят и тази дупка, ще се разчисти, надявам се и там.

# 79
  • София
''особено ако са възпитавани по време на соца''
Именно. По времето на прехода простотията избуя.

Чувала съм за българин, живял известно време в циганските блокове и му казали: "Комшо, споко - тук само се внася, не се изнася", т.е. от него няма да откраднат
А на ММ му откраднаха колелото от заключения вход, най-вероятно съсед българин, оказа се, че има няколко подобни жалби срещу него, но недоказани... Крадецът своевременно се изнесе, но постфактум.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 11:01 от Cuckoo

# 80
Измет навсякъде да - говорейки аз Гео Милев - кръчмето срещу фф е черешката на квартала. Иначе да, оригиналното население е уж от интелигентни хора,  банаджии (част от тях само на хартия), но с цялото ново строителство се напълни с юпита и селски гамени

# 81
И Горна баня е краен квартал, но няма нещо, което да не харесвам. Все още е много зелено, имам близки големи магазини, не сме във вилната зона и имаме удобен транспорт - 260 е на няма 5 мин., а нашата локация е по-близо до околовръстното и ми е удобна 5-ца трамвай, който е много чест. Кофти е задръстването сутрин, което започва към 8, но ако излезна преди това го избягвам. Нямаме проблем с паркирането, нямаме зони. Инфраструктурата не е ок, но около нас е добра, може би затова не ми прави впечатление останалата. Ние сме с малко дете и ми е много спокойно, за сега.

# 82
Квартали като Дружба са ги заселвали с нужна работна ръка за Кремиковци и други гиганти на соц. индустрията някога.
По-рядко някой там да е имал за съсед по онова време лекар, писател, адвокат, инженер, професор, преводач.
Затова и повечето стари жители на квартала, днес вече пенсионери,  не са такива, а и децата им, ако са взели примера на родителите..

# 83
  • София
А също така и с военни, летци, глухи и тн.
Айде да не генерализираме, щото са глупости туй.
А на Кремиковци не беше ли Металург.

# 84
  • София
Около нас в Дружба са бивши полицаи и си влачат този манталитет. В Мл.3 при свекърите са бивши военни, включително и свекъра, и си личи също доста. В Мл 4 са ми най-добрите впечатленията, главно защото хората които живееха около нас бяха млади, работещи в Бизнес парка. Пак казвам, в нашия блок, нов от 5г е, хората са чудесни, млади, усмихнати, с професии, те също са в шок от обстановката около нас. Аз намирам начин да комуникирам с всички, но винаги се възмущавам на епитетите към децата си... Не намирам нормално 3г дете да падне от колело, реве, и ти да му крещиш аре бе ла**о ставай стига си ревал...

# 85
  • София
Около нас в Дружба са бивши полицаи и си влачат този манталитет. В Мл.3 при свекърите са бивши военни, включително и свекъра, и си личи също доста. В Мл 4 са ми най-добрите впечатленията, главно защото хората които живееха около нас бяха млади, работещи в Бизнес парка.
И на мен ще ми е по-приятно да гледам млади хора около себе си (друг е въпросът дали аз ще съм им приятна  Grinning), но няма как човек по това да си избира жилището.
На полицаи и военни няма как да не им личи. При тях плюс е, че в такива блокове поне спазват някакъв ред, поддържа се и лесно се събират пари за ремонти и общи дейности.

# 86
Полицаи лесно да дават пари? Те цял живот взимат... свидни им се да дават.

Защо да няма как, човек да си избира мястото на живеене по наличието на млади хора около него? При мен това беше едно от основните неща... квартала ми е населен предимно с млади и възпитани хора.

# 87
  • София
аааа друг път дават, при свекъра беше плачевно състоянието, хванаха се младите семейства и оправиха.

Полицаите са друга бира, аз им казвам жива охрана.Стоят ми пред колите и разпореждат по цял ден с бира в ръка кой къде да спре, кой с кого се прибира. Flushed

# 88
  • София
Cuckoo и това не е гаранция. Живея във военен блок, баща ми е бивш военен.  Събирането на пари все още си е трудна работа откакто се помня от дете, а пък този над нас е от военното строителство...имам чувството, че цял живот все нещо пробива и прави горе, направо кошмар.
Май си е на каквито съседи попаднеш.

# 89
  • София
Полицаи лесно да дават пари? Те цял живот взимат... свидни им се да дават.

Защо да няма как, човек да си избира мястото на живеене по наличието на млади хора около него? При мен това беше едно от основните неща... квартала ми е населен предимно с млади и възпитани хора.
И като дойде някой по-възрастен с пари - и го пъдят...
Това за полицаите и взимането са общи приказки, които лесно се приказват. Аз мога да реша, че си системен нарушител и затова все куките са ти виновни... има ги и такива.
Лиана11, разбира се, дори и военните не са съвсем еднакви

Общи условия

Активация на акаунт