Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
vicomte, имай предвид, че всички пишещи искат и харесват различни неща...важното е как си го усещаш ти квартала. Ето че има хора хвалещи Дружба и Люлин, а аз например не бих живял там и т.н.

# 121
vicomte, имай предвид, че всички пишещи искат и харесват различни неща...важното е как си го усещаш ти квартала. Ето че има хора хвалещи Дружба и Люлин, а аз например не бих живял там и т.н.
Така е, аз например търся спокойствие и относително читави съседи-да не вдигат шум по никое време, да не хвърлят боклуци, да не са пишман майстори и чоплят и бръмчат по цял ден, да не събират шумни компании по нощите (всичко това съм го преживяла) Търся и да има изглед, да седна на терасата и да не ме гледат от съседните блокове, да гледам нещо си , а не прозорците на хората и се свивам. Не ползвам кола и ми е нужен удобен транспорт и близко. Да има магазини за първа необходимост наблизо и поне няколко кафенета , да седна някога да си почина или нещо си ...имам този навик. Ако има и градинка поне наблизо ще е супер. Другото го преживявам вече. В момента не търся нищо, но скоро ще почна и оглеждам и цените. Също се замислям и като ходя из София някъде се оглеждам. Но си е до бюджет и възможности , както и какво сте решили да правите, ако искате нещо да ви остане и т.н. С две думи локацията е важна , но по-важното е какъв е блока и кой е до вас, над вас и около вас. Това може да ви накара да си продадете хубаво жилище , независимо от място и разпределение и т.н.

# 122
Щом човек има желание да живее в центъра, но има ограничен бюджет си е ОК като компромис. Но лично на мен не ми харесва района, работила съм там. Според мен хем е доста натъпкано и клаустрофобично, хем е старо и вехто. Улиците са тесни и разбити, а за пазар май се ходи чак в Била на Мадрид. Близостта на ИСУЛ също не ми допада, защото пътникопотокът е много голям. Близостта до Заимов обаче е много голям плюс.

# 123
Около ИСУЛ и между Левски и Раковска са две доста различни места...

@vicomte, защи не потърсите и в района м/у Раковска и М. Луиза. Там според мен е още по-добре.

# 124
Щом човек има желание да живее в центъра, но има ограничен бюджет си е ОК като компромис. Но лично на мен не ми харесва района, работила съм там. Според мен хем е доста натъпкано и клаустрофобично, хем е старо и вехто. Улиците са тесни и разбити, а за пазар май се ходи чак в Била на Мадрид. Близостта на ИСУЛ също не ми допада, защото пътникопотокът е много голям. Близостта до Заимов обаче е много голям плюс.

Работила си, но познаваш само няколко улици и съдиш по тях, а в тези квартали само през две преки нещата стават различни. Там, за където аз говоря, улиците са си като в стара София - относително широки (има и по-тесни в центъра), с паваж и дървета. Има градинки, има училища, има транспорт, има инфраструктура, има болници и аптеки... И за пазаруване има - има един супер на Фреш, има един Т-маркет, има я "Ралица" - станаха три големи магазина. А колко по-малки има си знаят само местните. За съботното голямо пазаруване, където се ходи с кола, има голяма Била на оттатъшния край на моста "Чавдар". На 5 минути с кола. Има една малка градинка на "Искър", има парка"Заимов", малко по-далеч е "Докторската градина". Но ти отсичаш - скапан квартал, няма къде да се пазарува. То и аз не харесвам идеята за Люлин, Надежда, че даже и Младост, но не казвам, че са скапани, а че са ми чужди и гледани отстрани не ме привличат. Това не пречи обаче да са ОК за живеещите там, които познават тънкостите и готините местенца и затова няма да разубеждавам никого, ако му харесва там.

И ти пиша така обстоятелствено не за да се заяждам, а защото има конкретно питане от хора, искащи да се заселят там. И е нормално да им  отговарят живеещи там, а не разни бегло познаващи района.
Между "Дондуков" и парка "Заимов" лично на мен ми е мястото фаворит.

# 125
Не мисля, че някъде съм написала, че е скапан квартал, а че на мен не ми харесва. Може да не съм живяла там, но все пак като съм работила не съм седяла затворена само в офиса, и до магазини ми се е налагало да ходя, и по заведения сме обикаляли за обяд и след работа, както и съм се прибрала пеша и съм минавала през разни улички в района. Специално Ралица и Т маркет за мен са далеч от хубави магазини, но ОК, все пак ги има. Както и да е, писала съм, че само съм работила там, така че който иска мнение само от живущи може спокойно да прецени да ми игнорира мнението.

# 126
Там срещу Военна академия, отстрани, дето върти 72 , май на Хилда беше там ресторанта , пак е добре според мен който търси. Близо е до всичко коментирано тук, малко по-нависоко е (ако това гледате за въздуха) и е близо до мол Сердика, ама не е до него съвсем , което е добре. Пък цените ще са по-ниски, нищо, че 1 улица дето се вика ги дели. Има и хубави нови блокчета, малко е сбито, ама пък си е хубаво мястото, все пак не е зле и там да погледнете. Е име на квартал пак не знам се оказа((

# 127
Мнения за Славия около конната база моля? За постоянно живеене, отглеждане на дете?

# 128
Мнения за Славия около конната база моля? За постоянно живеене, отглеждане на дете?

Според мен кварталът е спокоен, в близост има градинки и е идеално за отглеждане на дете.

# 129

Според мен кварталът е спокоен, в близост има градинки и е идеално за отглеждане на дете.
Не бих взела точно там, защото винаги ще ми е далеч от метрото и то на една спирка.  Търсете по-към  Красно село, според мен. Голямо удобство е да сте на метростанция. За бъдещето на децата - също.

# 130

Не бих взела точно там, защото винаги ще ми е далеч от метрото и то на една спирка.  Търсете по-към  Красно село, според мен. Голямо удобство е да сте на метростанция. За бъдещето на децата - също.
Е да, ама точно на Красно село до метрото ще се презастрои ужасно много, то и в момента си е де, но с тенденция да продължава. От друга страна кварталчето Славия е доста спокойно, с ниско строителство и големи зелени площи. Зависи за какво е това метро, защото до центъра и с трамвай 5 се стига доста бързо.

# 131

Е да, ама точно на Красно село до метрото ще се презастрои ужасно много, то и в момента си е де, но с тенденция да продължава. От друга страна кварталчето Славия е доста спокойно, с ниско строителство и големи зелени площи. Зависи за какво е това метро, защото до центъра и с трамвай 5 се стига доста бързо.
Близостта до метростанция вдига цената на жилището, независимо в кой град се намира. Ако решите да го продавате или давате под наем, без проблем е.  Кварталчето Славия има и по-малко магазини. На Кр. село и пазар ще имате.  Но зависи кой какво търси. Когато купуваш се оглежаш наляво, надясно дали е застроено, и това е, няма да може още повече да се застрои, ако има по нещо от всяка страна. Далече от гола поляна, защото там не се знае какво ще има.

# 132
Да , ама там на Красно село от страната на общината не е добре според мен. По-добре към Лагера тогава да гледа. Поне аз не бих взела, там вече наистина въздухът е замърсен, едно заради булеварда и големия поток коли, камиони и какво ли не, но най-вече заради тец Земляне и комините , а си има  и някакво депо за отпадъци май по спомен. Бих предпочела Славия поне аз или Павлово, ако толкова държи да е натам.

# 133
Аз до колкото разбрах става дума за постоянно живеене и отглеждане на дете. И под големи зелени пространства имам предвид междублокови такива (а не просто празно пространство), защото там няма ново строителство, само старо е с големите градинки. Там не мисля, че ще могат да построят блок между други два, но знае ли човек, все пак в столицата ни има и такива примери.
Смея да твърдя смело, че такива места с ниско строителство и що годе нормално околоблоково пространство са останали само на няколко места в София - едното е точно в кв. Славия, другото е до една градинка в кв. Лагера и третото е в кв. Яворов (в горната част около бул. Ситняково).

# 134
  • София
Ниско строителство до колко етажа е?

Общи условия

Активация на акаунт