Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 45 528
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,не съм сигурна дали това е най-подходящата тема,в която бих искала да задам въпроса си,за което се извинявам предварително.
Харесах апартамент на прилична цена в Манастирски ливади-запад..
Не харесвам особено квартала,да не кажа изобщо,но цената определено ме привлече.
Та исках да попитам живущите там,т.к съм с малко дете на 8 месеца.В квартала има ли някакви площадки изобщо?Градинки или каквито и да било тревни площи подходящи за деца?
Или поне нещо съседно като квартал?Става въпрос за страната от към Братя Бъкстон.

# 526
За друго не мога да кажа, ама за детски (държавни) градини ще ви е много зор.

# 527
И аз не го знам добре квартала, то стана много обширно това там и не мога да се ориентирам, но като цяло според мен ще става там все по-добре, ако сте близо и до трамвайната линия ще е супер. Откъм Бъкстон май минаваха и доста рейсове си мисля. Близо до МОЛ-а и до Билла , а и много бърз достъп до центъра с трамвая, ремонтираха бул. България ...на мен ми се вижда добър вариант там, но има и доста минуси. За зелени площи не съм видяла, но съм само минавала за малко и не съм разгледала добре. Училища май няма, за детски градини също май е зле положението, ама имате време, то тепърва там ще се устройват нещата си мисля. Ново строителство ли сте взели и какъв и за колко ви предлагат апартамента, ако не е тайна.

# 528
Западната част ми е много сгъчкана, бих предпочела източната. Най- добре си вземи детето и мъжа и отидете на разходка покрай блока в радиус 10 минути. И прецени дали те устройва, то няма да е вечно на 8 месеца, и в един момент ще почне да излиза сам без теб навън.

# 529
stelmo, защо не разгледате и Мотописта
може и да има нещо там , като за вас
пак е в същата посока , но по-близо до центъра , на по-добро място и има доста градинки, площадки, детски градини и училища при това добри. Малко ще е по-скъпо сигурно, ама всичко си е на късмет , може и да уцелите каквото търсите за същите пари. Поне поразпитайте и ако има нещо отидете да видите.

# 530
  • София
На мен западните ливади към Бъкстон ми харесват като визия. Минавала съм по Иван Сусанин и уличките в посока от последната спирка на Тр. 7 към Павлово - има малки нови кооперации или къщи. Зимата обаче всичко беше в лед, имаше пресечки, които бяха като пързалки Simple Smile. Площадки за игра не видях и не се сещам за парк на пешеходно разстояние (може би в южна посока, като пресечете Околовръстното, може да стигнете до Археологическия музей или до Княжево). Виждала съм често млади хора да пресичат Околовръстното при бул. Бъкстон с цел джоггинг към Витоша. Не зная и кое е прилежащото училище.

# 531
Не знам точно дали в по-горната или по-долната част на квартала ще сте. В долната част има една площадка, гледам доста дечурлига има намира се до ул. Пирин и ул. Родопски извор. Има и градинка зад фантастикото точно (там си се води кв. Бъкстон), също и във 2-ро училище, както и 5-то училище. Долната част на квартала (към Каблешков) е по-застроена, но от друга страна е и по-близо до пазар и доста видове градски транспорт. Горната част на квартала не е чак толкова презастроена, но пък е доста по-трудно от към градски транспорт. Единствено тролейбус 2, който минава по бул. Бъкстон е редовен, но него си го хващат задръстванията. В горната част на квартала лятото на отворен прозорец се чува и шум от Околовръстното. На самото кръгово на Павлово също има голяма площадка за деца, ако не ви е много далече.

# 532
  • София
Stelmo, къде сте харесали? От 9 години съм в квартала. Моите деца бяха малко по-големи. Площадки има на Пирин, скоро направиха горе- на Майстор Миленко. Кварталът е основно с млади хора и малки деца. Градини няма, освен частни. Подлежащи са на община Витоша. Моите деца бяха в 67-ма. Училища 2ро и 5то. Ние сме към околовръстното, но спалнята ми е северна и не чувам шум оттам. По-скоро кучето се дразни на честите фойерверки откъм Бояна.

# 533
Става дума за Иван Сусанин.А как е от към градини(държавни) ако има въобще?

# 534
Става дума за Иван Сусанин.А как е от към градини(държавни) ако има въобще?

В район Витоша като цяло е много зле положението. Знам, защото сме в район Овча купел и гледам княжевските градини, които попадат към този район.

# 535
Ако питате за Манастирски ливади - в МЛи-изток миналия месец са възложили обществена поръчка за детска градина. Това е засега.

# 536
Направих една по-обширна разходка в квартала и честно да ви кажа доста се разочаровах.На много места няма дори тротоари или каквито и да било условия за пешеходци.Представям си като вали дъжд и сняг какво се случва

# 537
Направих една по-обширна разходка в квартала и честно да ви кажа доста се разочаровах.На много места няма дори тротоари или каквито и да било условия за пешеходци.Представям си като вали дъжд и сняг какво се случва
Нищо му няма на квартала, като поживеете, ще свикнете. Проверете има ли наблизо метро, защото районите без метро ще поизостанат малко, според мен. Община Витоша пък е една бедна община, а и има голяма територия и не се справя. Така, че тротоарите така и ще си останат.

# 538
stelmo, защо не разгледате и Мотописта
може и да има нещо там , като за вас
пак е в същата посока , но по-близо до центъра , на по-добро място и има доста градинки, площадки, детски градини и училища при това добри. Малко ще е по-скъпо сигурно, ама всичко си е на късмет , може и да уцелите каквото търсите за същите пари. Поне поразпитайте и ако има нещо отидете да видите.
Мотописта е част от Гоце Делчев и цените са високи - не е малко по-скъпо, а доста по-скъпо.
Иначе МанЛи попадат в различни райони - запад са към район Витоша, но изток са към район Триадица, заедно с още куп квартали (Гоце Делчев, Стрелбище, Иван Вазов).
Къде в МанЛи ще има метро - аз за такъв проект не съм чувала да има. Да не е онова отклонение към Борово, което не знам кога и дали изобщо ще стане.

# 539
Към Борово първоначално щеше да има метростанция, после съкратиха бройките и отпадна станция Дойран. Остават станция в Белите брези, началото на бул. България, следващата е Красно село, ъгъла на Борис III и Гоце Делчев. Според мен всички са далеч от Борово, още повече от Мотописта и Ман. ливади. Има някаква идея след 2020 да се направи ново отклонение на метрото през Борово, но ме съмнява да стане скоро.

Общи условия

Активация на акаунт