Празник има малкото мече, на годинка вече е ! Октомврийчета - Тема 13

• 38 866
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Пфу,височка е да.Кул пач едва ли ще  успее да я нормализира.

# 481
Смъкна я доста бързо куул-а
Снощи легна много рано, сега още не му се става.

# 482
Аз по принцип съм скептична към всякакви вирусоподобни симптоми, които се обясняват със зъби, но толкова висока t, съвсем не вярвам да е от това.

Дребната, пу-пу, още не съм я влачила по изследвания, но с голямата при висока t, първата ми работа е да пусна едни кръвни изследвания и с тях - на лекар.

# 483
Алекс, вентолина се прави на 4,6 или 8 часа в зависимост от степента на свирка ето и хриповете. Големия когато е бил най-зле на 4 е правил,после като се е подобрявал сме разреждали на 6 и накрая на 8. Сега Стани е от 5 дена на 6 часа и днеска вече на 8,ще дойде педиатърката вечерта да видим какво ще каже ама предполагам че ще го остави още 2 дена на 8 часа. С големия сме правили по 3 дена и след седмица пак е бил с грипове и тогава ми казаха че е трудно да се прецени кога да се спре и често се спира преждевременно и детето не е напълно излекувано и при най-малкия сопол пак започва да свирка. Честно казано ми се струва адски безотговорно да ти предпишат вентолин за 3 дена и да не ти кажат да дойдеш на контролен преглед,да не говорим че кво значи три пъти на ден,то се прави през определен час,аз ставам вечер като е през 6 часа да му я правя. Не знам,съвета ми е за такива неща да ходиш в Детската консултативна клиника ,скъпичко е факт ма са опитни. Аз затова смених преди време педиатърката на големия щото 1 месец е ходел с хриповете а тя ми обясняваше че е от сополите...Не знам какво да те посъветвам,дали само с физ разтвор или и с вентолин днес да правиш,аз като цяло тоя вентолин го давам само и единствено под лекарски контрол защото е тегаво лекарство-превъзбужда ги,ускорява им пулса,не че нещо ще им стане ама това е все едно да ти изпишат АБ и да ти кажат бе давай 3 дена...

# 484
Иначе и Стани кашля с храчки,явно е някъде тегаво вирус дето върлува,храчките не са хриповете да знаеш,хриповете и свиркане на дробовете могат да се чуят единствено и само от лекар със слушалка. Случвало ми се е големия да е бил супер вече във форма,не кашля нищо и като отидем на контролен да кажат още свирка...Ако се притесняваш запиши си час в ДКК-то,прегледа е 60 лева обаче...иначе и днес може и веднага ще ти дадат час. И споко,Дечко ще се оправи и ще е добре. Но внимавай щото Стане влачеше тия храчки от супер много време и накрая явно не успя да се справи,яд ме е че още с първото боледуване не му дадоха вентолин та да не се стига както сега сме на АБ и то тегаво и силен.

# 485
Дано бързо се оправят мъниците ви. Много е неприятно че от ноември почват вирусите. Аз какво да ви кажа Лорен 10 дни беше със сополи и на последните изследвания СУЕ беше още високо 20. Сигурно ще се нормализила бавно. Опасно и лъжливо е това време и малките са податливи, но така се остарява и помъдрява покрай грижите за децата.

# 486
Не да ти кажа предпочитам да съм си млада и глупава:))))

# 487
  • София
Ох, бързо да оздравяват децата. Ние удържаме фронта вкъщи, няма болни.
А с какви инхалатори сте? Не съм купувала, ама да си имам едно наум. Харесала съм модел на Омрон, ама да питам пак.

# 488
  • София
Омрон.

# 489
# 490
И моя е Омрон. Ей сега мина педиатърката и каза че бил много много по-добре,още малко свирчок имал ама малко,та още два дена през 8 часа и антибиотика да довършим и така. Стискам палци да се оправи изцяло и най-вече скоро да няма вируси,което не ми се вярва ама все пак аз да си кажа че се надявам:)

# 491
  • София
Omron A3 Complete, купувай, не се замисляй, това е най-смислената покупка за дете и за голям човек, спасява в много ситуации.

# 492
  • София
Бързо да се оправят всички болни дечица!
Много е гадно с тези вируси, а тепърва започват! И навсякъде си пускат майките болните деца. И в яслите и по площадките. Sad
Попи, и ние слагахме МПР. На 8-ми. Казаха ми за евентуална реакция и аз чакам със свито сърце и се надявам всичко да е ок!

# 493
  • Варна
Имате ли наблюдения каква е разликата между инхалаторите на омрон и по- евтините? Взех един от лидл ей така да имаме. Шумен е

# 494
Аз нямам наблюдения. И нашия на Омрон е шумен. Но не ме бърка. Една песен време е цялата работа. Ще го изтърпим Wink

Общи условия

Активация на акаунт