Съжителство при раздяла

• 13 503
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
Е те само че вече не са се развели. Тя ако иска да живее като мъченица във великото жилище, неин си е избора. То голям шанс в живота е да останеш там още година - две, няма що.

За апартамента тя има думата само формално, ако съпругът й иска да го продаде, да се подпише, че няма претенции. Иначе няма какво да вземе от него. Но нека й го каже и адвокат.
Тя няма, но децата и са наследници баща си (респективно на апартамента), докато не подпише, че е съгласна да бъде продаден или докато не се разведат.

# 136
Те винаги са наследници, ако той има какво да им остави. Тя не може да възпрепятства продажбата на апартамента, освен с някакви дела, че има принос и е правила ремонт. И то само ще забави продажбата, Това е много трудна задача, почти с нулев шанс, да получи от този апартамент нещо.

Аз самата съм махнала вече с ръка на всякакви наследства. Самата аз не очаквам такива, нито разчитам децата ми нещо да получат от баща си. Защото животът е динамичен и имотите си заминават твърде лесно. Това си е само мое мнение, но поне е съвсем реалистично.

# 137
Ей, как ме дразнят такива необмислени думи, като на Лилиан 21. Напиши, че при развод съпругата излиза. Докато му е съпруга, хич даже не излиза. Или всички съпрузи, които нямат деца, или са пораснали, директно спират да живеят ззаедно, ако не притежават общо жилище? Нали затова се води семейно жилище, за да не може единият изневиделица да издърпа килимчето изпод другия. Трябва да я пита, ако иска да си продаде собствения апартамент, не може да я гони и така нататък. Като се разведат официално, вече е друга бира.

Зелена салата, извинявай, но се дразниш, защото искаш малко повече да ти се обяснява. Разведат ли се и децата навършат ли 18 на другия ден е вън! Кое е неясното, което съм написала?! Едно и също говорим!

# 138
  • София
Няма " на другия ден е вън".
Може да протака с години, стига да реши и да слуша адвокат, който си разбира от работата.
А, може и на близнаците да им прекипи от наглостта на милия родител и да тропнат по масата, и нещата да вземат неочакван обрат.
Авторката трябва да се консултира и да си прецени кое я устройва на този етап.

# 139
Те винаги са наследници, ако той има какво да им остави. Тя не може да възпрепятства продажбата на апартамента, освен с някакви дела, че има принос и е правила ремонт. И то само ще забави продажбата, Това е много трудна задача, почти с нулев шанс, да получи от този апартамент нещо.

Мисля, че при развода и делбата /ако има какво да делят/ тя може да претендира за принос и ремонти и съдът да й присъди някакво обезщетение.

# 140
Няма " на другия ден е вън".
Може да протака с години, стига да реши и да слуша адвокат, който си разбира от работата.
А, може и на близнаците да им прекипи от наглостта на милия родител и да тропнат по масата, и нещата да вземат неочакван обрат.
Авторката трябва да се консултира и да си прецени кое я устройва на този етап.

Абе, ти как я смяташ и виждаш тази работа, някой или някоя след развод да остане в дома ми- частно, собствено жилище не "семейно" ако не желая?! Да оставя децата и да заминава. Това е положението. И морално и законово! Всичко зависи от него и при тези обстоятелства, никой не може да го наложи по никакъв начин. Нека пита адвокатите и ще разбере, че е така!

Относно ремонтите е сложно да ги докаже, защото става дума за общи бюджети, дали е работила, какви доходи е имала, пази ли документи. Шансът се свежда до нулев.

# 141
  • София
Той е този с липсата на официални доходи, не тя.

# 142
  • София

Абе, ти как я смяташ и виждаш тази работа, някой или някоя след развод да остане в дома ми- частно, собствено жилище не "семейно" ако не желая?! Да оставя децата и да заминава. Това е положението. И морално и законово! Всичко зависи от него и при тези обстоятелства, никой не може да го наложи по никакъв начин. Нека пита адвокатите и ще разбере, че е така!

Относно ремонтите е сложно да ги докаже, защото става дума за общи бюджети, дали е работила, какви доходи е имала, пази ли документи. Шансът се свежда до нулев.

Много добре си я представям- била съм свидетел дори как наематели, не плащали и с изтекъл договор, мотаят собственика и минава куп време, докато успее да ги изгони.
И за морал не говори в този случай- жената плаща сметките, а говедото се води безработно, работи на черно и харчи всичко за себе си само.

# 143
Ако вземе да се съди с него и да доказва принос, толкова пари и нерви ще изхаби и като знам колко ни е "бърза" съдебната система... Здравето и спокойствието на човека са по-ценни от всякакви апартаменти.

# 144
  • София /Абсурдистан
И да го съди, ако не работи законно и няма нищо на негово име, нищо не може да се направи. Ината не е добро нещо, по- добре е да пробва да се разберат с добро някак.

# 145

Много добре си я представям- била съм свидетел дори как наематели, не плащали и с изтекъл договор, мотаят собственика и минава куп време, докато успее да ги изгони.
И за морал не говори в този случай- жената плаща сметките, а говедото се води безработно, работи на черно и харчи всичко за себе си само.

Никакъв шанс нямат наематели да стоят в дома ми и да не мога да ги изгоня! Звъня на полицията и до две са аут! Абсурдни работи пишете. А това безработно "говедо" като нищо ще прокара тезата, че родители са дали пари за ремонта и колкото неговата теза е доказуема, толкова и нейната. Май и някакви родители се споменаваха.
В никакъв случай не го защитавам, просто законите и фактите са такива в Бг!

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 01:03 от Liliyan21

# 146
Полицията ще ти изгони наемателите ама... друг път. Води се дело и ги вади съдебен изпълнител.

# 147
Или сменяш бравата и са до там.

# 148
Полицията ще ти изгони наемателите ама... друг път. Води се дело и ги вади съдебен изпълнител.

Съмнявам се, да не може полицията да изхвърли някой, който е против волята ми в моето жилище , но има и втори вариант- с два шута и няколко юмрука (без свидетели),  приятелят ми да го нарита навън!:)

# 149
  • София
Или сменяш бравата и са до там.

Е, не само това- знаеш, че е цял ритуал, с "поемните лица", описа на вещите и предметите, отговорното им пазене и т.н.......... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт