При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 438
  • 671
  •   1
Отговори
# 165
Аз не мога да разбера, как до онзи ден всички можеха да пишат и във фб, и тук, а сега ни вопел, ни стон. Даже ни се правеше забележка, че сме записани, но не сме активни. 😑

# 166
  • Spain
Деси честито! Ти си герой , аз не бих могла да родя естествено, това са ми и най големите страхове за раждането. Даже първото ми дете е заченато , защото има епидурал... тоест изпадах в тих ужас от мисълта за раждане и болка и като разбрах че имало такава упойка се успокоих и отдадох на бебеправене. 😃🙄
...ами аз мълча защото нямам какво да кажа ... в очакване съм, всичко ми е подготвено и нагласено и чакаме...в 38 седмица съм, измериха я 3060 ,но почна да се движи по малко, намаляха ми даже контракциите, дори дишам спокоино,  а стомаха не ми паднал все още...изобщо ми е мн добре тези седмици... но все пак искам вече да излиза😍

# 167
  • Дубай
Здравейте! Честито на новите мами!Нека бебоците Ви бъдат отглеждани в любов и разбирателство,бъдете здрави!
По повод общуването,мисля,че всеки е достатъчно голям да може да прецени къде и с кого му е приятно да контактува!
Аз по рядко се включвам понеже много време не ми остава,а когато ми остане такова гледам да си почивам максимално.
Ние с бебка се чувстваме добре даже вчера ни беше първата консултация. Да се отчета за 15 дни е наддала 370гр което е много добре.За съжаление и тя не засука и за момента се цедя ,както с баткото,надявам се да имам кърма поне още няколко месеца пък после ще я мисля като му дойде времето за АМ
Деси,относно шевовете за 5 6 дни нищо няма да усещаш само леко придърпване, смрадликата е много добър вариант аз имах 8 и тя ме спаси!
Анастасия стискам палци всичко да е наред и скоро да те прочета с отчета за Бебка.

# 168
Ето ме с отчета! Днес малко преди 11ч станах мама на една доста бузеста Магдалена ❤ Роди се 3.400 кг, цял кг по-тежка от сестра си. Много съм щастлива, обожавам я. Има и доста косичка и май прилича доста на сестра си.
Ами в крайна сметка решиха да ми направят секциото, така и така щеше да е в понеделник пък и скоковете с кръвното ми си бяха опасни. Сега да кажа за секциото...Упойката хич не ме заболя, просто лек дискомфорт, натискане. В началото на операцията обаче нещо ми се догади, призля ми. Незнам дали от някое лекарство или пък от емоциите, защото ми беше леко нервно. Интересното е, че в момента когато извадиха и ми показаха малката топчица се почувствах сууупер. Просто ми мина като с магическа пръчка. Болка нямаше до този момент, само усещах натискане и подърпване. Щом я извадиха до края не усетих нищо. Даже ми беше едно приятно такова, лежах и си мслех за нея. Чак към края на секциото ми включиха окситоцин и изведнъж ми се догади и повърнах малко, само стомашен сок. Поизправиха ме и ми май понамалиха системата. Анестезиологът каза че е от окситоцина. Олекна ми и се случи веднага втори път. Общо операцията беше 35 мнути и абсолютно безболезнена. Гадното беше само прилошаването в началото, което може и да ми беше от нерви, както в края след окситоцина. Лекаря каза, че няма срастваня и всичко е ок и мога да имам още 5 деца хахаха. Съпругът ми пък следеше цялата операция от едно прозорче на няколко метра от мен и както предположих доста подробности които не исках да вижда, е видял. Даже каза, че май са ми кръцнали малко кожа, защото след миналото секцио ми се получи лека гънка над белега, която лекаря каза че ще махне. Дано! После ме оставиха в стаята под наблюдение. Беше ми малко отмаляло, но и не съм мигнала да спя тази нощ. После си ме докараха в стаята, доведоха и беба. Все още не съм ставала, а болки в легнало пложение нямам почти никакви. Бебка спи и чакам да се събуди, за да я нагушкам както трябва. Аз подремнах малко, но ми е толкова вълнуващо да си я гледам че не мога да се унеса в дълбок сън. Коластра още нямам, а и нали бях решила да не кърмя та още незнам какво да правя. Тук още не съм казала, че ще ги скандализирам 😐
Вече мога да легна по гръб и да дишам спокойно и съм много щастлива, че най-накрая стигнах до тук.

Блонди Анна, едва ли някой отрича твоята активност тук във форума пък и много често даваш добри съвети, едва ли някой би оспорил. Иначе аз също мисля че всеки си преценява къде и дали да пише, просто не всички ползваме ФБ, а е толкова хубаво когато си споделяме преживявания и тревоги.

# 169
Анастасия, честито Heart Eyes Много мил разказ Simple Smile Да ставаш все по-добре и да си се радвате с бебче Simple Smile

# 170
  • Blondeville
Анастасия, да е жива и здрава Магдалена с прекрасното име ❤ Браво, че всичко е минало супер, бързо да се възстановиш и скоро да се гушкате вкъщи! Вас колко дни ви държат след секцио?

Весето, ама какво има да го дъвчем, всеки пише където му е удобно. Аз пиша и на двете места, опитах да дам разумен довод защо вече родилите майчета използват основно фейсбук, едно и също има ли смисъл да се дъвче? Призивът за активност беше за фейсбук групата от един от админите, защото сме много малко там, около 70, и не искаме да има воайори, които никога нищо не са писали там и са ни напълно непознати. Винаги съм се старала да съм полезна ако мога, но когато някой започне да ми държи сметка къде на мен ми е по-лесно да пиша, то някак ми се изпарява желанието да пиша тук въобще...

Аз не мога да разбера, как до онзи ден всички можеха да пишат и във фб, и тук, а сега ни вопел, ни стон. Даже ни се правеше забележка, че сме записани, но не сме активни. 😑

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 18:32 от blondie_anna

# 171
  • Spain
Анастасия честита ти бебка! Да расте здрава и щастлива ! А ти бързо да се възстановиш от секциото! ❤💐

# 172
  • София
Ехааа колко сте писали...Ние днес се прибрахме вкъщи и започвам да се цедя. Много ми е болезнено, а малката не изсуква нужното и количество самп гълта като мисирче. Гърдите много ме болят вече и се цедя на ръка, но все по едно капки гадна работа...Дайте някакъв съвет как се цеди по качествено или за някаква помпа. Аз имам на Philips Avent обаче освен, че ми разрани гърдите и се поддуха още повече друго не стана Sad

# 173
Анастасия честита ти дъщеричка. Да е здрава и щастлива, а как ще я храниш не е толкова важно. Пожелавам ти бързо ставане и гушкане.

# 174
  • Дубай
Анастасия, честита дъщеричка!Живи и здрави! Прекрасно име сте избрали,да отглеждате детето си в  любов и разбирателство.
Много мил разказ,бързо да се възстановяваш и да се прибирате вкъщи при каката.

Ехааа колко сте писали...Ние днес се прибрахме вкъщи и започвам да се цедя. Много ми е болезнено, а малката не изсуква нужното и количество самп гълта като мисирче. Гърдите много ме болят вече и се цедя на ръка, но все по едно капки гадна работа...Дайте някакъв съвет как се цеди по качествено или за някаква помпа. Аз имам на Philips Avent обаче освен, че ми разрани гърдите и се поддуха още повече друго не стана Sad
Аз използвам най обикновен на тип спринцовка и съм доволна,а имам и на Чико от тези дето се помпат,но с тях става по-бавно!

# 175
Анастасия, честито 💐 Бързо да се възстановявате и много да ви радва бебешочето.

# 176
  • Blondeville
Аз съм супер доволна от електрическата помпа на Медела, бързо и лесно се случва с нея цеденето при мен. Но гледай да цедиш гърдите само до облекчение, не докрай, да не си докараш хипер лактация със свръхстимулация.

# 177
  • Германия
Анастасия, каква приятна изненада! Честито на всички нови мами! Бъдете здрави и вие, и бебоците 😘❤️Аз благородно завиждам на всички ви, които вече си гушкате бебенцата. Аз днес започвам последната седмица, другата събота ми е терминът. На вчерашния преглед обаче лекарката каза, че главичката на бебо е още високо и общо взето ще си почакам още😧Аз чета и тук, но тъй като ми е първа бременност не мога да съм много полезна с мнения и съвети, затова не съм и много активна с коментари.

# 178
Анастасия, каква приятна изненада! Честито на всички нови мами! Бъдете здрави и вие, и бебоците 😘❤Аз благородно завиждам на всички ви, които вече си гушкате бебенцата. Аз днес започвам последната седмица, другата събота ми е терминът. На вчерашния преглед обаче лекарката каза, че главичката на бебо е още високо и общо взето ще си почакам още😧Аз чета и тук, но тъй като ми е първа бременност не мога да съм много полезна с мнения и съвети, затова не съм и много активна с коментари.
На мен другия петък ми е термина и на мен преди 4 дни на прегледа лекаря ми каза, че главичката е високо а корема ми е доста паднал надолу. Според него ще пренося, но на 11 съм на преглед и тогава ще преценим. Някак си искам да минава вече 😩

# 179
  • Beyond the stars
Скрит текст:
Ето ме с отчета! Днес малко преди 11ч станах мама на една доста бузеста Магдалена ❤ Роди се 3.400 кг, цял кг по-тежка от сестра си. Много съм щастлива, обожавам я. Има и доста косичка и май прилича доста на сестра си.
Ами в крайна сметка решиха да ми направят секциото, така и така щеше да е в понеделник пък и скоковете с кръвното ми си бяха опасни. Сега да кажа за секциото...Упойката хич не ме заболя, просто лек дискомфорт, натискане. В началото на операцията обаче нещо ми се догади, призля ми. Незнам дали от някое лекарство или пък от емоциите, защото ми беше леко нервно. Интересното е, че в момента когато извадиха и ми показаха малката топчица се почувствах сууупер. Просто ми мина като с магическа пръчка. Болка нямаше до този момент, само усещах натискане и подърпване. Щом я извадиха до края не усетих нищо. Даже ми беше едно приятно такова, лежах и си мслех за нея. Чак към края на секциото ми включиха окситоцин и изведнъж ми се догади и повърнах малко, само стомашен сок. Поизправиха ме и ми май понамалиха системата. Анестезиологът каза че е от окситоцина. Олекна ми и се случи веднага втори път. Общо операцията беше 35 мнути и абсолютно безболезнена. Гадното беше само прилошаването в началото, което може и да ми беше от нерви, както в края след окситоцина. Лекаря каза, че няма срастваня и всичко е ок и мога да имам още 5 деца хахаха. Съпругът ми пък следеше цялата операция от едно прозорче на няколко метра от мен и както предположих доста подробности които не исках да вижда, е видял. Даже каза, че май са ми кръцнали малко кожа, защото след миналото секцио ми се получи лека гънка над белега, която лекаря каза че ще махне. Дано! После ме оставиха в стаята под наблюдение. Беше ми малко отмаляло, но и не съм мигнала да спя тази нощ. После си ме докараха в стаята, доведоха и беба. Все още не съм ставала, а болки в легнало пложение нямам почти никакви. Бебка спи и чакам да се събуди, за да я нагушкам както трябва. Аз подремнах малко, но ми е толкова вълнуващо да си я гледам че не мога да се унеса в дълбок сън. Коластра още нямам, а и нали бях решила да не кърмя та още незнам какво да правя. Тук още не съм казала, че ще ги скандализирам 😐
Вече мога да легна по гръб и да дишам спокойно и съм много щастлива, че най-накрая стигнах до тук.

Блонди Анна, едва ли някой отрича твоята активност тук във форума пък и много често даваш добри съвети, едва ли някой би оспорил. Иначе аз също мисля че всеки си преценява къде и дали да пише, просто не всички ползваме ФБ, а е толкова хубаво когато си споделяме преживявания и тревоги.

Разкошно име за разкошна девойка Heart Жива и здрава да ви бъде и само усмивки да носи Blush

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 11:35 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт