При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 432
  • 671
  •   1
Отговори
# 150
Аз ви разбирам, никой не ви кара да ползвате фейсбук, просто обяснявам защо тук е намаляла активността - нормално е след като половината и повече сме родили, да сме една идея по-ангажирани, и малко по-трудно да пишем едно и също на две места, това е.

Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави, и скоро вкъщи! По принцип това, което ще кажа не искам да се приема за заяждане, но не всички ползваме фейсбук и няма как да знаем, че половината бебета вече са се родили. А и не ги виждам добавени на 1ва страница 😐
Аз не обвинявам никой, но щом имате време за фб, може и тук да драснете някой ред, да се похвалите 😉

# 151
Аз пък не разбирам кое му е сложното на следенето на темата във форума: отварям сайта, горе вдясно са ми известията, цък и съм в темата. Иначе ако трябва да пиша едно и също на две места, и аз не бих. Но аз не съм ФБ фен и сигурно никога няма да стана. Въпрос на предпочитания.

Xixi, sweetvit, честити бебета, да са ви живи и здрави! Sweetvit, пожелавам си и аз секцио като твоето, браво!

Нели, понеже питаш за отоците - аз съм така, но си мрънкам постоянно, та сигурно имаш предвид и някой друг освен мен 😊 При мен не само глезените, но най-вече пръстите на ръцете, а май и в лице. Постоянно съм с изтръпнали ръце и дори по цвета им се вижда, че нещо не е наред. АГ-то и акушерката обаче ми казаха да не се притеснявам, било нормално 😏

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 05:43 от Anastasiya_S

# 152
Здравейте!!! След като се отчетох във ФБ, минавам и от тук Hug

Днес, в 17:40, се роди и нашата Валерия ! Heart 3,150кг и 47см щастие Blush
Приеха ме сутринта в 8:30 и ме включиха на окситоцин, като съществените болки започнаха едва около 2 часа преди самото раждане. Родих си нормално, без упойка, няма да лъжа - болеше си Joy И ако живот и здраве има следващ път бих си поискала упойка Grinning Позакърпиха ме отдолу, не ми се размина ии сега само това ми е болежката, иначе съм супер. Бебка си е при мен и прилича на малко дюнерче Joy

П.С.: Честито на всички родили мами, да са ви живи и здрави дечицата и да ви носят само щастие ! Heart А на всички, които все още са в очакване, пожелавам леко и безпроблемно раждане Heart

# 153
Деси, честитооо 🎀 Да е жива е здрава Валерия! Героиня си ти. Важното е, че всичко е минало благополучно и от тук нататък предстоят хубави моменти с малката.

Аз съм в бърза помощ на тонове, че кръвното ми е доста височко и се разсейвам във форума през това време.

# 154
Деси, честитооо 🎀 Да е жива е здрава Валерия! Героиня си ти. Важното е, че всичко е минало благополучно и от тук нататък предстоят хубави моменти с малката.

Аз съм в бърза помощ на тонове, че кръвното ми е доста височко и се разсейвам във форума през това време.

Благодаря ти много ! На теб желая успех, стискам палчета, всичко ще бъде наред Heart

# 155
Честито Деси! Справила си се сама без помощта на упойки, и то с окситоцин. Бъди горда и уверена, че можеш да се справиш с всяко нещо занапред!
Дано и при мен нещата да протекат благополучно и да издържа без упойките.  Ама за шиенето ще си искам Grinning. На теб местна ли ти сложиха за него и какво усещаше като болка тогава в сравнение с раждането?

Иначе аз се събудих посред нощ, което необичайно за мене щото съм си от хубаво спящите, заради една по силна болка, ама му казвам на бебенцето спокойно, то ще мине, ти си кюти още вътре и мина Simple Smile  мъж ми излезе за последно на пиячка и купон и ми е скучно  сега докато го чакам през нощта Simple Smile

# 156
Честито Деси! Справила си се сама без помощта на упойки, и то с окситоцин. Бъди горда и уверена, че можеш да се справиш с всяко нещо занапред!
Дано и при мен нещата да протекат благополучно и да издържа без упойките.  Ама за шиенето ще си искам Grinning. На теб местна ли ти сложиха за него и какво усещаше като болка тогава в сравнение с раждането?

Иначе аз се събудих посред нощ, което необичайно за мене щото съм си от хубаво спящите, заради една по силна болка, ама му казвам на бебенцето спокойно, то ще мине, ти си кюти още вътре и мина Simple Smile  мъж ми излезе за последно на пиячка и купон и ми е скучно  сега докато го чакам през нощта Simple Smile

Определено вече ще гледам на всяка друга болка като на маловажна Joy За шиенето ми пръснаха от онези спрейчета за обезболяване (забравих му името), но честно казано, ако трябва да сравня, сякаш шиенето боли повече, но пък за сметка на това става доста по-бързо Grinning Надявам се и съвсем скоро да спрат да ми пречат кончетата... Ако има някоя мама, която е минала през това, моля да даде съвет... чувала съм за преварена смрадлика ? Confused

# 157

Благодаря ти много ! На теб желая успех, стискам палчета, всичко ще бъде наред Heart

Мерси Деси. Кръвното спадна, но решиха да ме оставят, защото така и така има само три дни до планираното секцио и е възможно да решат по-рано да ми го направят. Това ще реши утре моят АГ.

Chipunche, и аз съм от спящите, но не и напоследък. Будя се нощем постоянно и после трудно заспивам. Забравих вече какво е да си легна и да се събудя чак сутринта отпочинала. А и скоро сигурно няма да ми се случи, че като ми връчат бебка...

# 158
Desiislava, честито. Страхотно си се справила. Виждам, че термина ти е бил 6.10 ако не се бъркам, и решихте един ден по рано или нещо наложи това? Питам защото и аз ден преди термина съм на преглед и ми иде да му кажа да включва системата 😞 Трудно ми е вече и това чакане и мислене не изнервя.                       Anastasiya_S стискам палци с кръвното всичко да е наред, важното е, че си там вече. И аз моето постоянно го следя. И аз между другото освен краката, пръстите и лицето също са ми подпухнали.                            П.С Аз нямам против и във фейс да следя, доста активна съм там, само че не съм добавена в групата. Пумпалчето ми пращаше мейл, но нещо не стана. Ако някой друг може да ме добави ще се радвам.

# 159
  • Devin
И аз не съм джбавена във фейсбук групата и не разбирам защо не се получава  нам ще ми е по удобно моля ако може някой да ме добави

Desiislava, честито. Страхотно си се справила. Виждам, че термина ти е бил 6.10 ако не се бъркам, и решихте един ден по рано или нещо наложи това? Питам защото и аз ден преди термина съм на преглед и ми иде да му кажа да включва системата 😞 Трудно ми е вече и това чакане и мислене не изнервя.                       Anastasiya_S стискам палци с кръвното всичко да е наред, важното е, че си там вече. И аз моето постоянно го следя. И аз между другото освен краката, пръстите и лицето също са ми подпухнали.                            П.С Аз нямам против и във фейс да следя, доста активна съм там, само че не съм добавена в групата. Пумпалчето ми пращаше мейл, но нещо не стана. Ако някой друг може да ме добави ще се радвам.

# 160
  • Blondeville
Ами аз не само, че съм драснала някой ред, но и доста подробно написах как е минало всичко, както и като цяло съм от активните дори и тук 😉 Старая се и на въпроси да отговарям. Нека не си държим обаче сметка кой предпочита фейсбук, кой предпочита форума 🙂

Анастасия, много по-лесно е - ако някой има конкретен въпрос си го пише, и в коментар получава отговори конкретно на питането си, по всяко време може да се върне да си го прочете, допълни и тн. А тук ще получи някой друг отговор измежду коментари, нямащи връзка с питането му. Във фейсбук могат да текат и 10 различни дискусии едновременно с голяма активност, а тук в една тема няма как паралелно 10 човека да имат 10 въпроса и всичко да е лесно проследимо. И не на последно място, тук всичко е напълно анонимно и основно може да се коментират по-общи неща. По-лични неща, по-подробни разкази, притеснения и вълнения, че и снимки, човек е по-склонен да сподели с някого, когото вече е поопознал, макар и виртуално.

Аз ви разбирам, никой не ви кара да ползвате фейсбук, просто обяснявам защо тук е намаляла активността - нормално е след като половината и повече сме родили, да сме една идея по-ангажирани, и малко по-трудно да пишем едно и също на две места, това е.

Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави, и скоро вкъщи! По принцип това, което ще кажа не искам да се приема за заяждане, но не всички ползваме фейсбук и няма как да знаем, че половината бебета вече са се родили. А и не ги виждам добавени на 1ва страница 😐
Аз не обвинявам никой, но щом имате време за фб, може и тук да драснете някой ред, да се похвалите 😉

# 161
Анастасия, сигурно и аз ако бях в болницата щях да се будя. Изобщо не си представям какво е да легна без възглавницата за бременни, ако легна на дивана примерно и почват страшни болки в гърба, а аз по принцип болки нямам никъде. Тия болнични легла сигурно са супер неудобни.
Като си представя, че осем години съм спала на леглата в общежитието не мога да повярвам Grinning.
Иначе аз съм съгласна, че е по-лесно да се коментира във фейсбук, обаче нарочно съм избрала да не бъда част от групата там. Не съм от хората които могат да се сприятелят едновременно с голяма група народ и да споделят лични неща, особено свързани с бременността. Харесва ми анонимността на форума. Нямам против да се запозная лично с някоя мама и да си говорим и най съкровени тайни, но когато е такава голяма група не ми е комфортно. Сигурна съм, че ако някой си постави за цел, ще разбере коя е чипунчето, ама то кой би се занимавал. Та така само форума ми е достатъчен на мене.

# 162
Скрит текст:
Дано и при мен нещата да протекат благополучно и да издържа без упойките.  Ама за шиенето ще си искам Grinning. На теб местна ли ти сложиха за него и какво усещаше като болка тогава в сравнение с раждането?

Иначе аз се събудих посред нощ, което необичайно за мене щото съм си от хубаво спящите, заради една по силна болка, ама му казвам на бебенцето спокойно, то ще мине, ти си кюти още вътре и мина Simple Smile  мъж ми излезе за последно на пиячка и купон и ми е скучно  сега докато го чакам през нощта Simple Smile

Определено вече ще гледам на всяка друга болка като на маловажна Joy За шиенето ми пръснаха от онези спрейчета за обезболяване (забравих му името), но честно казано, ако трябва да сравня, сякаш шиенето боли повече, но пък за сметка на това става доста по-бързо Grinning Надявам се и съвсем скоро да спрат да ми пречат кончетата... Ако има някоя мама, която е минала през това, моля да даде съвет... чувала съм за преварена смрадлика ? Confused
р

И двете стават за шевовете:

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 11:35 от AnMary

# 163
Честито на всички нови мами! Heart
Анастасия, стискам ти палци, по-добре е че си под наблюдение Hug
И аз предпочитам форума, но то си е както тръгне. В отчетната на дребния бяхме активни докато не станаха на около 2 г. Сега от време на време пишем, тук може би по-скоро ще намалее драстично активността...

# 164
desislava832 благодаря за съвета и за придружаващите го даже снимки Blush

Nelly1992 аз бях с 3 различни дати за термин Grinning Тайната се крие в късната ми овулация Joy Но по документи терминът си ми беше 1.10 и се водеше, че преносвам вече 5 дена, а и бебка си беше слязла надолу, имах разкритие (макар и не много голямо :д) и не ми се чакаше повече Grinning
П.С.: Не мога да повярвам колко леко дишам в момента Joy

Общи условия

Активация на акаунт