При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 268
  • 671
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз давам витамин Д по една капка сутрин в лъжичка от 10ти ден.

# 451
Вчера ми препоръчаха от онези торбички с костилки, но не знам дали има смисъл, някои ползвал ли е?

Ние имаме възглавничка с черешови костилки и такава с гроздови семки, честно казано не мисля, че имат голям ефект.

# 452
Честити рожби на новите мами Blush!
При нас коликите продължават, от нощта се преместиха през деня и купонът е пълен. Все още сме на биогая и лефакс, но не мога да преценя дали има ефект, като че ли от лефакса се успокоява за кратко, но като цяло е много тежко, всички у дома сме на нокти. Отделно и връща кърма често и сме в леко омагьосан кръг. Вчера ми препоръчаха от онези торбички с костилки, но не знам дали има смисъл, някои ползвал ли е?
За коликите пием BioAmica i BioGaia и когато много плаче Инфакол. Иначе за повръщането и моето бебче често връща, понякога и през нослето й излиза малко, което повече ме притеснява.

# 453
  • Sofia
Ние от днес също сме с колики и сме на Lefax. Дано има ефект, едвам издържам да я гледам как я боли.
Има ли някоя мама с люлка шезлонг на 4 moms MamaRoo, от кога започнахте да слагате бебоците там, на нея пише от 0-12месеца, но някак си ми се струва още много рано?

# 454
  • Варна
Ние от днес също сме с колики и сме на Lefax. Дано има ефект, едвам издържам да я гледам как я боли.
Има ли някоя мама с люлка шезлонг на 4 moms MamaRoo, от кога започнахте да слагате бебоците там, на нея пише от 0-12месеца, но някак си ми се струва още много рано?
дадоха ни това,  уникална джаджа. Откарва си там нон стоп, 4moms e.

# 455
  • София
Ох май не сме само ние с коликите.Давам кво ли не вече мисля, че ни отпуска от един пробиотик казва се Bio Kult обаче пък получи детето запек май със сухото мляко... Колкото до витамин Д го даваме от 21 ден или поне така ни го предписаха от болницата.
А за помпа за кърма нямам електрическа, но имам ръчна на Медела между другото майка ми беше взела тая наа Нук да пробвам лелеле тя е за майки с мускули Joy много ми в трудна...

# 456
  • Spain
Oktomvri28  честито бебче ! Да ви е жив и здрав и мн радост да ви носи !
Пурплетка аз си купих от Алиекспрес Ел. помпа и съм доволна, но съм цедила точно 3 пъти, защото за сега нямам нужда, изцоква си детето така да се каже всичко. Но помпата помпа мн добре(според мен ) и аз си я купувах да я имам за всеки случай..мисля че е добра покупка .  
http://www.bg-mamma.com/?topic=1033621
Имам/имах и на Авент ръчна..открих я старата ми помпа с бутилчици и прочие , но не съм я пробвала сега, но си спомням че беше хамалогия тотална и почти нищо не изпомпвах.
И ние сме с колики, давам и саб симплекс , не мога да кажа за ефекта...защото тук 2 дни имаме затишие (дано да продължава) и вече почнах да си мисля че са газове,а не колики предизвикани от това какво ям. Ще се опитвам да ям храни , които не предизвикват газове.
Витамин Д давам от 15-я ден по 2 капки, така ни ги предписа педиатърката. На 15-я ден бяхме и на преглед . Мая е пораснала с 3'5 см и качила 650 гр от изписването..само на кърмачка сме.
..и имам въпросче..смятате ли за нормално че я кърмя, а ако само 1-2:пъти на ден. Не е твърдо, нормално ми се струва акото. Също така вчера ака само веднъж и беше супер течно и много...това дали е нормално. Ако беше диария се предполага че няма да може да го удържа или ? Незнам дали трябва да се притеснявам...

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 16:58 от Ада Деспейнада

# 457
Искам да споделя, че за мен беше страшно полезно, че повиках вкъщи консултант за кърмене. Оказа се, че имам кърма като за три бебета, прехранвам детето и затова го боли коремчето. Предположението на бабата, че детето вече има колики не беше вярно. Откакто го храня по съветите на консултантката не се пъне, мъчи и червенее и не пърди като голям човек. Гърдите ми почнаха да се успокояват, че бяха целите на буци. Оказа се също, че детето има къса юздичка под езичето и затова не захапваше добре и ме болеше. Жената ми даде и всякакви други съвети. Просто го казвам ако някой се чуди дали да си повика. Ако бях изчакала още малко щеше доста зле да стане положението. Жената помогна и за убеждаването на бабата за това колко дебело да се облече бебето Simple Smile Сега и мама и бебе са доволни Simple Smile

# 458
Purpletka, Oktomvri28, да са ви живи и здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване!

Електрическа Медела Суинг ползвам аз и съм много доволна.

За вит Д, давам сутрин по две капки. По принцип ми казаха с първата сутрешна кърма, но не успявам и давам с втората.

# 459
Искам да споделя, че за мен беше страшно полезно, че повиках вкъщи консултант за кърмене. Оказа се, че имам кърма като за три бебета, прехранвам детето и затова го боли коремчето. Предположението на бабата, че детето вече има колики не беше вярно. Откакто го храня по съветите на консултантката не се пъне, мъчи и червенее и не пърди като голям човек. Гърдите ми почнаха да се успокояват, че бяха целите на буци. Оказа се също, че детето има къса юздичка под езичето и затова не захапваше добре и ме болеше. Жената ми даде и всякакви други съвети. Просто го казвам ако някой се чуди дали да си повика. Ако бях изчакала още малко щеше доста зле да стане положението. Жената помогна и за убеждаването на бабата за това колко дебело да се облече бебето Simple Smile Сега и мама и бебе са доволни Simple Smile
Бихте ли казали коя консултантка ви е помогнала и каква е цената?

# 460
  • Spain
Чипунче би ли споделила тук как да не прехранваме детето. И какво те е посъветвала консултантката ? Аз не живея в Бг и такива консултанти си нямаме. Досега все си мислех че с кърма дете не се прехранва,  но и ние имаме тези симптоми за които си писала..да се пъне и пръцна.

# 461
Прехранено кърмаче (което се храни от гърда) и аз за пръв път чувам. Нали това е идеята на кърменето - физически е по-трудно и кърмачето се научава да изяжда колкото му трябва. Дори съм чела че кърмените бебета после имат добри хранителни навици и не преяждат с твърда храна.

# 462
Консултантката е Бистра Танева, работи в студио Янтра, където ходих на йогата за бременни. Жената стоя при мен близо 3 часа, за посещение взема 50 лева. Лично за мен беше безценно посещението. Обяснява не само за кърменето, но за всичко останало. Даже сложихме бебето в слинга Simple Smile
Сега за прехранването - аз при всеки плач го слагах на гърда и си мислех, че щом яде и после се усмихва значи е било гладно. Да обаче след това се присвива, плаче и червенее като за колики. При мен гърдата пуска по много и бебето суче силно. Откакто ограничих времето за кърмене и следвам дадената схема не се е присвивала така и не пръцка супер силно. Simple Smile
Успяхме също да избегнем използването на предпазители за зърна Simple Smile и най вече запушването на каналчета и буците по гърдите Simple Smile

# 463
За София става въпрос да. Направо не си представям какво щеше да е, ако бях от малък град. Така ми се беше цепнало зърното, че можеше да се провали цялото кърмене. Жената като дойде каза, че явно все пак съм научила нещо от лекциите и дето бях ходила, иначе досега за  11 дни да съм пропищяла Grinning

# 464
 Момичета, препоръчайте ми марка памперси, освен Pampers. Дупето ни постоянно е посечено, въпреки че го мия и мажа на всяка смяна. Смених и три крема-същата история, вече започнах да се съмнявам в памперсите.

Общи условия

Активация на акаунт