При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 084
  • 671
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Аз започнах да давам вече БиоГая и Биоамика престанах с Инфакола честно казано не виждам подобрение и ми писна да я тъпча с лекарства.... Освен моята психика друго не успокоявам Simple Smile
Дохранвам с АМ вече всеки път на ХИП обаче след като я дохраня тръгва да връща и се чудя дали пък не и достатъчна кърмата Anguished  обаче като съм се изцеждала да видя какво количество е е само 60мл., а тя яде вече по 100 мл. някой път и повече..... Интересното е, че заспива на гърда и я пуска уж нядена и след половин час може би се събужда и като и дам АМ пак заспива все едно не е нахранено детето. Иначе и ние бая бодърстваме през деня Simple Smile

С помпа няма как да изцедиш всичко, както едно бебе може да изсуче. Щом пуска гърдата  и е доволна най-вероятно й стига. Памперсите ако се редовно мокри и кърмата ще й е предостатъчна.  А това че приема и  шишето може да си е лакома, а й то като пуска почти само без зор, малко бебета ще откажат. С дохранването може да повлияеш на кърменето и накрая да откаже гърда. И аз в началото дохранвах с изцедена кърма, но защото първите седмици спеше нон-стоп и докато си стигнеше реалния термин трябваше буквално да го насилвам да яде. Сега вече като поотрасна махнах шишето и караме само на гърда. Изчакай консултацията да видиш как върви теглото и тогава прецени дали трябва да се дохранва. При нас за последните 3 седмици е качил килограм, въпреки, че и аз в един момент вечер изцеждах 20-30 мл.  А ако си цедила вечер тогава съвсем е възможно да изцедиш едно нищо, тогава пролактина е най-нисък. Ако се цедиш сутринта, тогава ще изцедиш най-много, но това не означава, че вечерта нямаш кърма, имаш си, но слиза по-трудно.
Лакома е да и то доста...Мен пък все ме е страх да не остане гладна и дохранвам. Обаче точно това ми е странното защо след половин час се събужда и като си изяде сухото мляко заспива все едно моето не е достатъчно...

Като се събуди с рев ли е или просто се буди? Цокането си е успиващо. Моя днес подобен номер ми спретна, докато се нахраним и заспа, след малко сецсъбудо да се изака и повече не заспа. Куми се, гледа си ама като не реве всичко е точно. Това че се е събудила да ме ти е критерий, мокрите памперси и наддаването е по-важно. А ако мислиш, че е гладна слахай пак на гърда, така ще има мляко за нея достатъчно, иначе ще ти намалее количеството и наистина ще се наложи да дохранваш.

# 511
И аз знам, че на две седмици бебето трябва да си е върнало килограмите от раждането , а не от изписването. Например ако е родено 3кг., а са го изписали 2,750, на втората седмица трябва да е 3кг. Поне така казват в Бургас. Макар че е относително, има по-злояди и по-лакоми деца.

# 512
Унгарката, аз това за връщането на килограмите от раждането го прочетох на няколко места, не ми го каза педиатъра. Но вчера като ходихме на консултация беше доволна от нас, каза да продължаваме така и че при ексклузивно кърмено бебе за първия месец е ок да качи 600 гр. Ние сменихме педиатъра, този при който водихме баткото при качени 900 гр за първия месец искаше да дохранвам с АМ и да махаме нощното хранене и да даваме сокче от втория месец. Естествено нищо такова не съм правила, беше само на кърма първите 5 месеца Simple Smile

# 513
  • Sofia
Момичета, направихте ли вече погачата или как мислите да я правите? Аз май клоня да е в заведението на мой близки, нещо хич не ми се занимава да е в нас. Толкова много хора вкъщи ще ми дойдат в повечко, а и Бая чистене ще трябва да си причиня.

# 514
  • Варна
Момичета, направихте ли вече погачата или как мислите да я правите? Аз май клоня да е в заведението на мой близки, нещо хич не ми се занимава да е в нас. Толкова много хора вкъщи ще ми дойдат в повечко, а и Бая чистене ще трябва да си причиня.

И за номер едно не правих, и сега няма да правя. Нямам нерви и това да организирам, пък и съвпадна точно с рожденния ден на баткото. Смятам да правя прощъпулник като му дойде времето. 😊

# 515
  • Beyond the stars
Не съм фен аз на гранде мероприятията, пък и идеята на ритуала не ги предполага.
Бяхме точно 6 дами, предимно роднини. Вкъщи, а заради тесния кръг не съм се вживявала в чистене и лъскане. Бях си украсила и поръчала на една приятелка бисквити и мъфинчета с тема.. ей така за мой кеф по-скоро.. И така. Bowtie

# 516
И аз с баткото не правих, даже май първата ваксина след болницата му я слагахме точно като стана на 40 дни. Сега за ситната мисля също да не правя.
За баткото правихме хубав първи рожден ден и месец след това прощъпулник с питка, платно и т.н. както си трябва. На 40 дни ми се виждат много малки да събирам много хора у дома че и да се приготвям. Отделно не чакаме да станат на 40 дни, за да ги "представим" на обществото, малката е на 15 дни и днес и беше първата разходка в количката за час.

# 517
Здравейте момичета 😊 Чета ви, но не ми остава време да пиша, а по два реда само не мога. Първо, честито на всички мами и нека са ви живи и здрави дечицата! Преди няколко дни бяхме на педиатър и измерихме Маги 4.5 кг и 53 см. Тя е само на АМ, правя й по 150 мл, но невинаги го изяжда. 120 не й стигаха. Относно режима, мога да се похваля че нощем прави пауза от по 6—7 часа, но въпреки това аз си се чувствам уморена и ми се спи. Храня я за последно около 01:30 през нощта , след което спи чак до сутринта. Не винаги обаче заспива веднага. Понякога си поревава 10 мин, друг път по половин час, но накрая се успокоява и заспива. За колики не давам нищо. И със сестра й процедирах така. Сега — лошата новина: от около 7—8 дни е с диария и чак дупето й се е възпалило. Иначе други симптоми няма. Педиатърът каза, че или е вирус, или настинка ☹ Засега й давам само лекарство против разстройство (от вчера). Истината е, че не съм я пазила много. Излизаме още от първите дни, водихме я по магазини и тъгровски центрове, но то няма как. Няма на кого да я оставяме. Дано скоро се оправя, че ми е притеснено с това разстройство. Това е от мен засега, чета ви и ще се опитвам да пиша по—често. И последно — не смятате ли, че е време да си направим тема в подфорум «родени 2018»? Вече сме почти средата на ноември и май няма повече бременни мами. Ако на никой не му се занимава да прави тема с термини, имена и т.н., може да си я пуснем просто без тази информация.

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 21:50 от Anastasiya_S

# 518
Здравейте момичета 😊 Чета ви, но не ми остава време да пиша, а по два реда само не мога. Първо, честито на всички мами и нека са ви живи и здрави дечицата! Преди няколко дни бяхме на педиатър и измерихме Маги 4.5 кг и 53 см. Тя е само на АМ, правя й по 150 мл, но невинаги го изяжда. 120 не й стигаха. Относно режима, мога да се похваля че нощем прави пауза от по 6—7 часа, но въпреки това аз си се чувствам уморена и ми се спи. Храня я за последно около 01:30 през нощта , след което спи чак до сутринта. Не винаги обаче заспива веднага. Понякога си поревава 10 мин, друг път по половин час, но накрая се успокоява и заспива. За колики не давам нищо. И със сестра й процедирах така. Сега — лошата новина: от около 7—8 дни е с диария и чак дупето й се е възпалило. Иначе други симптоми няма. Педиатърът каза, че или е вирус, или настинка ☹ Засега й давам само лекарство против разстройство (от вчера). Истината е, че не съм я пазила много. Излизаме още от първите дни, водихме я по магазини и тъгровски центрове, но то няма как. Няма на кого да я оставяме. Дано скоро се оправя, че ми е притеснено с това разстройство. Това е от мен засега, чета ви и ще се опитвам да пиша по—често. И последно — не смятате ли, че е време да си направим тема в подфорум «родени 2018»? Вече сме почти средата на ноември и май няма повече бременни мами. Ако на никой не му се занимава да прави тема с термини, имена и т.н., може да си я пуснем просто без тази информация.
[/quote

За диариата, когато синът ми беше бебе имаше подобен проблемми помня, че помогна следното: в 250 гр вряща вода се добавя 1 с.л. Ориз, след което водата се прецежда и с нея се приготвя АМ. Много ми помогна+ 1/4 прахче ентерол Wink
Да попитам на колко седмици е бебето? Моята беба е на 4 седмици и вече иска по 120 гр Ам ( давам Хип) и се притеснявам, че е много... отделно се чудех.... на кутията пише през 4 часа да се дават, аз я будя през 3 пак защото смятам, че е малка да мине на 4- часово хранене, при Вас как е?

# 519
Какво значи диария при бебе?
Моето е почти на месец, изцяло на кърма и си ака много рядко като консистенция, но мисля е нирмално.

# 520
Диария при бебе не се определя от консистенцията, а от броя изхождания между две хранения.

# 521
  • Blondeville
Привет и от нас. Добре сме, Ема за месец и половина е качила 1500 грама някъде само на кърма и съм доволна. Има една дълга 5, 6 часова пауза та успявам да поспя. Давам пробиотик засега само, чат пат и абоколикен. Капя директно в устата преди кърмене.

На 40-ия ден от раждането я заведохме на чиста молитва в един местен храм. А днес ще направим и събирането, вчера даже и питката омесих 😁 В тесен кръг ще е, 10-на много близки приятелки и дечицата им, които са колкото баткото горе долу. Ще сме само ние в едно малко заведение, да не мисля за вируси от външни хора поне. Мъжът ми от вчера е сополив, и е в изолатора на тавана 😁

Иначе купонът с две бебета с толкова малка разлика е на макс, докато храня едното кърмя другото, сменям по два комплекта памперси, и се включвам в игрите на баткото докато нося малката в слинга. Този слинг е истинско съкровище 😁 Баткото е все така обичлив към малката, идва да я гали, и казва много сладко “гуш” ❤ Засега не проявява никаква ревност, което много ме радва.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 21:32 от blondie_anna

# 522
Провет и от мен,да попитам мамите с момченца правите ли нещо с пацата,на мен ми казаха нищо да не пипам и забелвам още било рано.Иначе се цедя и давам от шише изцяло сме на кърма но не изяжда 100никога.За погачата нйе направихме вчера пищна сбирка в заведение на моя приятелка,получи се точно както го исках и бебко беше много спокоен!

# 523
Провет и от мен,да попитам мамите с момченца правите ли нещо с пацата,на мен ми казаха нищо да не пипам и забелвам още било рано.Иначе се цедя и давам от шише изцяло сме на кърма но не изяжда 100никога.За погачата нйе направихме вчера пищна сбирка в заведение на моя приятелка,получи се точно както го исках и бебко беше много спокоен!
Аз имам момченце и честно казано незнам какво да правя. В болницата една докторка каза още от първия ден да започвам със забелването, после личната ми каза, че е още рано, а на друг преглед в болницата се падна друга докторка и тя каза абсурд, вече се отричало, детето само щяло да си я оправи като започне да си играе малко по малко. Ще следя и аз , има мами вече с опит, нека пишат...

# 524
На баткото му правихме на 1г6м една операция и тогава му оправиха и фимозата докато си беше под упойка. После дискомфорта (пари им доста) на детето е докато пишка два дни и то защото закъсняхме с даването на Нурофен. От личен опит - мисля че това беше правилно решение и това на по-голямо дете което ще разбира и ще помни не бих го причинила. Не знам как ще си я оправят сами, но сигурно ще е гадно и болезнено и ще го запомнят.
Сега наистина има различни мнения на лекари, в крайна сметка всеки родител решава сам за детето си кой да послуша Simple Smile
Не знам дали може да стане постепенно, при нас не се получи. Но мисля че се започва от 6 месеца, помня че в началото като при момчетата не се пипа много много там.

Общи условия

Активация на акаунт