При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 085
  • 671
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Цедя с помпата в едно дозаторче от сироп 10мл и слагам капките вътре. Това на всяко хранене. С баткото помня, че на ръка цедях в една лъжичка и капех в нея, но сега нищо не мога да изцедя на ръка. Последните капки давам в 22-23ч. и на следващото кърмене в 3ч. не давам, само инфакол цръцкам, защото е лесен. Лошото е, че от 3ч до 7ч сутринта е нервна, напъва се. Не знам и аз как да го измисля хем да не ставам, хем да давам капки. Те трябва и в хладилника да стоят, не става да си наредиш всичко на нощното шкафче.

И аз така, на ръка изцеждам в тия малките чашки от сироп, слагам капките и давам....Ех, обаче много ме мързи. А и туй мойто кръвно пак взе да играе и гледам максимално да спя. С първото дяти бях по-изпълнителна Simple Smile))

# 496
  • Beyond the stars
С лъжичка давам аз всичко, не протестира за сега.. пу пу. Даже едните капки се облизва и не пуска лъжичката Grinning

# 497
  • София
Аз започнах да давам вече БиоГая и Биоамика престанах с Инфакола честно казано не виждам подобрение и ми писна да я тъпча с лекарства.... Освен моята психика друго не успокоявам Simple Smile
Дохранвам с АМ вече всеки път на ХИП обаче след като я дохраня тръгва да връща и се чудя дали пък не и достатъчна кърмата Anguished  обаче като съм се изцеждала да видя какво количество е е само 60мл., а тя яде вече по 100 мл. някой път и повече..... Интересното е, че заспива на гърда и я пуска уж нядена и след половин час може би се събужда и като и дам АМ пак заспива все едно не е нахранено детето. Иначе и ние бая бодърстваме през деня Simple Smile

# 498
  • Варна
Аз започнах да давам вече БиоГая и Биоамика престанах с Инфакола честно казано не виждам подобрение и ми писна да я тъпча с лекарства.... Освен моята психика друго не успокоявам Simple Smile
Дохранвам с АМ вече всеки път на ХИП обаче след като я дохраня тръгва да връща и се чудя дали пък не и достатъчна кърмата Anguished  обаче като съм се изцеждала да видя какво количество е е само 60мл., а тя яде вече по 100 мл. някой път и повече..... Интересното е, че заспива на гърда и я пуска уж нядена и след половин час може би се събужда и като и дам АМ пак заспива все едно не е нахранено детето. Иначе и ние бая бодърстваме през деня Simple Smile

С помпа няма как да изцедиш всичко, както едно бебе може да изсуче. Щом пуска гърдата  и е доволна най-вероятно й стига. Памперсите ако се редовно мокри и кърмата ще й е предостатъчна.  А това че приема и  шишето може да си е лакома, а й то като пуска почти само без зор, малко бебета ще откажат. С дохранването може да повлияеш на кърменето и накрая да откаже гърда. И аз в началото дохранвах с изцедена кърма, но защото първите седмици спеше нон-стоп и докато си стигнеше реалния термин трябваше буквално да го насилвам да яде. Сега вече като поотрасна махнах шишето и караме само на гърда. Изчакай консултацията да видиш как върви теглото и тогава прецени дали трябва да се дохранва. При нас за последните 3 седмици е качил килограм, въпреки, че и аз в един момент вечер изцеждах 20-30 мл.  А ако си цедила вечер тогава съвсем е възможно да изцедиш едно нищо, тогава пролактина е най-нисък. Ако се цедиш сутринта, тогава ще изцедиш най-много, но това не означава, че вечерта нямаш кърма, имаш си, но слиза по-трудно.

# 499
  • София

С помпа няма как да изцедиш всичко, както едно бебе може да изсуче. Щом пуска гърдата  и е доволна най-вероятно й стига. Памперсите ако се редовно мокри и кърмата ще й е предостатъчна.  А това че приема и  шишето може да си е лакома, а й то като пуска почти само без зор, малко бебета ще откажат. С дохранването може да повлияеш на кърменето и накрая да откаже гърда. И аз в началото дохранвах с изцедена кърма, но защото първите седмици спеше нон-стоп и докато си стигнеше реалния термин трябваше буквално да го насилвам да яде. Сега вече като поотрасна махнах шишето и караме само на гърда. Изчакай консултацията да видиш как върви теглото и тогава прецени дали трябва да се дохранва. При нас за последните 3 седмици е качил килограм, въпреки, че и аз в един момент вечер изцеждах 20-30 мл.  А ако си цедила вечер тогава съвсем е възможно да изцедиш едно нищо, тогава пролактина е най-нисък. Ако се цедиш сутринта, тогава ще изцедиш най-много, но това не означава, че вечерта нямаш кърма, имаш си, но слиза по-трудно.
Лакома е да и то доста...Мен пък все ме е страх да не остане гладна и дохранвам. Обаче точно това ми е странното защо след половин час се събужда и като си изяде сухото мляко заспива все едно моето не е достатъчно...

# 500

В такъв тип гащеризончета ли ги слагате?
Да, ето това е нашето

# 501
Да питам майките, които кърмят и след това дават формула - по колко мл давате и на всяко хранене ли го правите?

# 502
Ние минахме на консултация. Малката си е надминала родилното тегло с 30 гр и е качила 300 гр за 10 дни. Продължавам да си я кърмя на около 2 часа, за сега изглежда да ѝ стига...
Мамите с второ - как са ви гърдите? На мен ми станаха меки и вече се напрягат само нощем, забравила съм с баткото как беше и се чудя дали е нормално с второто толкова бързо да се регулира кърмата... Не се цедя изобщо, и с баткото не се цедих, освен ако не пропусне сутрин едната гърда. Моите гърди на помпа не пускат, цеденето освен че ми нанасяше физически травма, страшно ме сдухваше. Слагам бебето по-често да суче като усетя че има нужда от повече кърма...
Иначе съм леко ядосана, на баткото му бяха вързали пъпа с конец освен с щипка и му стана много хубав и прибран, а на малката и бяха сложили само щипка и е изпъкнал. Сега ще слагаме лепенки поне месец и ще се надяваме да не стане херния. Не разбирам защо си спестяват конеца Sad Изрично ги попитах защо няма конец и пак не и сложиха Sad

# 503
  • Варна
Ние минахме на консултация. Малката си е надминала родилното тегло с 30 гр и е качила 300 гр за 10 дни. Продължавам да си я кърмя на около 2 часа, за сега изглежда да ѝ стига...
Мамите с второ - как са ви гърдите? На мен ми станаха меки и вече се напрягат само нощем, забравила съм с баткото как беше и се чудя дали е нормално с второто толкова бързо да се регулира кърмата... Не се цедя изобщо, и с баткото не се цедих, освен ако не пропусне сутрин едната гърда. Моите гърди на помпа не пускат, цеденето освен че ми нанасяше физически травма, страшно ме сдухваше. Слагам бебето по-често да суче като усетя че има нужда от повече кърма...
Иначе съм леко ядосана, на баткото му бяха вързали пъпа с конец освен с щипка и му стана много хубав и прибран, а на малката и бяха сложили само щипка и е изпъкнал. Сега ще слагаме лепенки поне месец и ще се надяваме да не стане херния. Не разбирам защо си спестяват конеца Sad Изрично ги попитах защо няма конец и пак не и сложиха Sad

И моите гърди този път са по-меки. Първият път бях като силиконка 😊 Твърди почти до края на кърменето, вирнати и направо сбъдната мечта 😁 Сегааа... Не ми се мисли като приключа какво ще е,. И аз се филмирах, че няма мляко ама из всички кърмачески групи казват, че с второто така било.
Относно пъпчето едва ли е от конеца. Моята неонатоложка ми обясни, че при бебетата правите коремни мускули все още не са плътно едни до други. С растежа се прибират и съответно и пъпчето и то ще се прибере. Ние сме с херния и тя категгорично ми забрани да го лепим. Каза че това е отживелица и ако искам да ходя и хирург да питам. Така рискуваме да причиним ингвинална херния, тъй като с лепеното връщаме налягането навътре и може да избие в ингвиналната гънка, а тази херноя вече само оперативно се оправя. Та пъпчето само го наблюдаваме и каза, че до годинката ще се оправи.

# 504
Аз и преди и сега съм като Мис Силикон,особено ако направи по-голяма пауза,4 часа например. Flushed

# 505
 И аз в отбора на силиконките, само че техните гърди май не текват от това напрежение Joy моите започват да капят само при лек натиск.
 А да ви питам как се смята колко е качило бебето - от родилното тегло, от най-ниското или от изписването?

# 506
  • Варна
И аз в отбора на силиконките, само че техните гърди май не текват от това напрежение Joy моите започват да капят само при лек натиск.
 А да ви питам как се смята колко е качило бебето - от родилното тегло, от най-ниското или от изписването?

Засичаш от последното измерено тегло

# 507
Днес я измерихме +300 от изписването, иначе +30 от раждането. Т.е. на две седмици вече си е върнала родилното тегло, което някъде четох че било нормално да е така. Пък с това голямо бебе си се притеснявам дали стига кърмата, особено като са ми меки гърдите. Ще видим на следващата консултация, за сега е екстра, 20-30 гр на ден било нормално, тя за 10-11 дни ги е качила тези 300 гр.
П.П. Като разнасям и един 14 кг батко не мога да ви опиша бебе 4.2 кг колко лекичко ми се струва. Joy

# 508
Гледа се теглото от изписването и спрямо него колко е качило бебето. Важното е да качва Simple Smile на мен педиатърката ми каза при кърмено бебе  - около 15гр на ден

# 509
  • София
Не съм писала отдавна,но бързам да се похваля -таЗи нощ съм спала 6 часа без прекъсване! Simple Smile Гого яде снощи в 23 ч и като заспа,тази сутрин в 6ч се събуди. Мъчи се да прескача едно вечерно/нощно хранене, но все още не е по едно и също време, защото се е случвало да проспи едно към 23-24 ч и после се буди в 3 ч. Силно се надявам да вкараме нещата в някакъв “режим”, че тези нощни ставания не са ми много ОК - хич не съм адекватна и после не помня какво съм правила.
Иначе онзи ден бяхме при докторката и го сложихме на кантара - удари 5.090кг.За сравнение на първата консултация на 22.10 беше 4.200 кг на месец при 3.190 кг изписан от болницата.
Относно обличането - сигурно ще ме убиете с камъни. Вкъщи е с боди потник или къс ръкав и отгоре гащеризонче с дълъг. Навън е облечен по същия начин (или съответно с някакво костюмче от блузка и панталонки)и завит с одеалце или завивката от комплекта за количката. Случвало се е да му облека и жилетчица, но като го пипна направо пари. Гледам и аз да се водя по себе си - ако съм с къс ръкав и суитчър, той е с къс ръкав,гащеризонче + одеалото отгоре. На температурите, които бяха до сега смятам, че това е напълно достатъчно. Мен ме е страх да не го претопля!
Относно храненето - той е изцяло на АМ и откакто сме се прибрали яде само Хип, като вечер му давам Хип комфорт. В началото се бях изсилила превантивно да давам капки и чайове за колики, което като че ли го раздразни повече,  защото той няма силно изявени колики. Сега му давам Био гая сутрин и то от няколко дни, евентуално Инфакол преди 1-2 вечерни хранения, но не винаги ( набедила съм ги,че заради тях разрежда изхожданията) и отвреме на време му правя чай от лайка вместо вода.

Общи условия

Активация на акаунт