При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 071
  • 671
  •   1
Отговори
# 555
Зърната ми са големи и добре оформени, силиконови уж не са за мен. Четох в блога на Хедра че идеята в моя случай е бебето да суче правилно, а със силиконовото зърно това няма да стане и даже можело да стане по-разранено. Затова стриктно я следя да захапва правилно с хубаво отворена уста. Странното е че не винаги боли (не през цялото кърмене), може би се нагласят нещата...

# 556
Направо ви завиждам с тези 6 часови паузи 😭. При мен кърменето при какта беше перфектно, имах достатъчно кърма, даже фризера беше препълнен. Сега не мога да заделя нищо, много е лакум, даже на вечерното хранене трябва да го дохранвам с АМ, а има и едно хранене с АМ. Това ме депресира адски много, но няма как, едно с едно бебе няма 😑

# 557
Мен вече зърната не ме болят. Казаха ми, че късата юздичка на детето може да мине от само себе си и вероятно е минала. Иначе и сега не отваря голяма уста, а като се прозява я виждам, че може. Като малка човчица си я оформя щом надуши зърното. Обаче дори неправилно да захапе вече не ме боли и раничките ми минаха. За по широкото отваряне натискам брадичката, обаче не при засукването, а чак когато вече е направила вакуума, иначе няма ефект.
Днес навършваме един месец и бяхме на консултация. Детенцето е здраво и е качила едно кило от раждането Simple Smile Да ви питам педиатърката ми каза, че децата родени през тоя октомври не се ваксинирали вече на първия месец. На втория се слагала някаква шествалентна ваксина. И при вас ли е така?

# 558
  • София
Да. И на мен ми каза педиатърката, че за децата родени след 1ви октомври първата ваксина е през втория месец и е шествалентна. Иначе досега на първия месец се е слагала някаква за хепатит, а на втория е била петвалентна. А вие ще слагате ли ваксина срещу ротавирусна инфекция? Безплатна е и е препоръчителна. Гледах, че в половин Европа е и задължителна.

# 559
Аз ще слагам ротавирусна, на наше познато детенце само отлагаха родителите и накрая се разболя. Стояха цяла седмица в болницата мама и детенце. Та изрично ще искам да се сложи по нататък Simple Smile

# 560
  • София
На мен без малко да ми излезе ечемик, но с кърмата спасих положението.Капвам на пръстта и си слагах на окото.
Аз зверски се мъча с кърменето.Препълват се гърдите, а бебето е лакомо и веднага реве на поискване.Нямам сърце да го оставя да реве и като го сложа крещя от болка и треперя.После ми отминава, но ще си докарам излишни травми ...
За потенето разбрах, че е нормално при кърмене.
Като каза потене..В началото се събубдах цялата мокра и потна вечерта сега каточели отмина... Казват, че било пт хормоните, но се регулирано.

# 561
  • Beyond the stars
Ние сложихме ротавирусната, педиатърката ни я препоръча горещо. Да се надяваме, че ще е от полза.
Иначе го реваксира за Хепатит, ама той е края на септември роден.

# 562
Ние ще слагаме ротавирусната началото на декември.Тази седмица бяхме на контрола,госпожицата ни е качила 1600гр. за 1 месец.😊

# 563
Аз се обливам цялата в пот при всяко заспиване. Събуждам се подгизнала. То и кърма тече и пот и детето се буди да яде, мен ми е мръсно, студено. Мислех, че ще мине вече това потене, но няма ден няма нощ, заспя ли и подгизвам Sad толкова не съм се къпала досега Grinning

# 564
 Мами помагайте, според вас възможно ли е бебе на 2 месеца да кара шарка? Преди няколко дни някой беше питал за бебешко акне, бях писала, че и ние имаме само по бузите беше тогава. Днес сутринта обаче като сменях памперса видях, че малката има малки червени петънца по вратлето надолу към коремчето и гръбчето. Веднага я закарахме при педиатъра, каза, че не може да каже какво точно е, но му приличало на дребна шарка. Няма температура, не кашля, изглежда спокойна. Възможно ли е наистина да е шарка? И как не е ли много малка, не трябва ли да се зарази от някой? За сега ни изписа фенистил капки и витамин Ц до четвъртък и до тогава ако все още ги има ни праща на кожен лекар. Петната са малки червени без връх, тоест не са като пъпка, просто петънца малки червени. Много съм притеснена 😞

# 565
Мами помагайте, според вас възможно ли е бебе на 2 месеца да кара шарка? Преди няколко дни някой беше питал за бебешко акне, бях писала, че и ние имаме само по бузите беше тогава. Днес сутринта обаче като сменях памперса видях, че малката има малки червени петънца по вратлето надолу към коремчето и гръбчето. Веднага я закарахме при педиатъра, каза, че не може да каже какво точно е, но му приличало на дребна шарка. Няма температура, не кашля, изглежда спокойна. Възможно ли е наистина да е шарка? И как не е ли много малка, не трябва ли да се зарази от някой? За сега ни изписа фенистил капки и витамин Ц до четвъртък и до тогава ако все още ги има ни праща на кожен лекар. Петната са малки червени без връх, тоест не са като пъпка, просто петънца малки червени. Много съм притеснена 😞
Ние също сме с малки червени пъпчици, по бузите и малко по шията. Педиатърката каза просто да изключвам всичко млечно, шоколад и други възможни алергени. Уж попремина, леко  засъхна обривът, но още го има. Приятели казват, че е бебешко акне, но и аз се притеснявам, вече над седмица е така, лекуваме с фусодин, но няма кой знае какъв ефект. Дано да е действително акне.

# 566
Какви доктори са ако една варицела не могат да познаят...Варицелините пъпки са с връх, който събира водниста течност и се пукат след време. Първо избива една, наричат я "майката", обикновено остава белег . При нас беше на гърба, температура невинаги има. Пробвайте да си изкъпете бебетата, така пъпките се размножават, чувала съм и за вино, но са малки още бебета, не става да пият. Ако майката е с херпес вирус е нормално да се разболее бебето от варицела.

# 567
Баткото имаше доста пъпки по лицето, педиатърът тогава ни каза че бебешкото акне е доста сериозна картина и каза че е претопляне. Не всички пъпки са бебешко акне...

# 568
И аз недоумявам как един педиатър не може да различи варицела от друг обрив.Нашата госпожица също имаше обрив по бузките и гърдичките.Намалих значително млечните продукти и изчезна след няколко дни.Може и претопляне да е,както писа вече purpletka.Когато се изключат една по една възможните причини (претопляне,храни алергени) установяването на проблема става по-лесно.

# 569
И аз недоумявам как един педиатър не може да различи варицела от друг обрив.Нашата госпожица също имаше обрив по бузките и гърдичките.Намалих значително млечните продукти и изчезна след няколко дни.Може и претопляне да е,както писа вече purpletka.Когато се изключат една по една възможните причини (претопляне,храни алергени) установяването на проблема става по-лесно.
Как продължихте впоследствие? Кога проведохте пак млечни продукти?

Общи условия

Активация на акаунт