При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 068
  • 671
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз недоумявам как един педиатър не може да различи варицела от друг обрив.Нашата госпожица също имаше обрив по бузките и гърдичките.Намалих значително млечните продукти и изчезна след няколко дни.Може и претопляне да е,както писа вече purpletka.Когато се изключат една по една възможните причини (претопляне,храни алергени) установяването на проблема става по-лесно.
Варицелата е едра шарка, а тук има съмнения за дребна(странно)

Понеже имаше случаи на едра шарка покрай мен, прочетох това-онова. Ако майката е преболедувала от варицела, тя има изграден имунитет,който предава на новороденото и то е защитено до около 6- месечна възраст (уж)
Иначе и нашият мъник има такива ситни пъпчици, които на моменти имам чувството, че се раздразва от нещо и стават едно голямо червено петно. Педиатърката каза да му давам витамин Ц от който не виждам да има някакъв ефект. Появяват се и минават от само себе си. Обтривала съм го с тампонче,напоено в преварена лайка.

# 571
Тъй като при нас обрива определено не беше от претопляне,започнах да изключвам от менюто си храните алергени.Тъй като незнаех от каква храна е провокиран,пробвах на принципа с изключването като започнах с млечните. До момента в който забелязах обрива консумирах ежедневно млечни и то в не малки количества.Обрива изчезна след около 2 дни.В момента съм ограничила млечните до 20мл. прясно мляко в кафето и засега всичко е наред.По нататък може да пробвам с малко повече.Най-добре избягвайте или ограничете храните алергени,водете си записки с дневното меню,по този начин лесно ще разберете дали кърмачето има непоносимост към дадена храна.За съжаление си изисква време.Добър кожен лекар също би помогнал в случая,ако няма ефект от диетата.
Пускам един линк с повече инфо по темата.

http://www.podkrepazakarmene.com/alergii-i-hranitelna-neponosimo … rmacheto-582.html

# 572
  • Варна
само да вметна, че ако подозирате храни да причиняват обриви на бебета, за два ни нищо не става. От опит казвам имайки батко, който беше с АБКМ като бебе и месеците обриви, диети, елиминации,провокации и всичко през което минах. Ако дадена храна пречи на малчо, то тя се изчиства от вас за около месец, и диетата трябва да е 100 %. Това че ползвате малко мляко само за кафето компрометира диетата и все едно нищо не правите.
В началото когато и аз заподозрях при сина ми млякото и аз така действах, с частична диета, ефект нулев. Реших, че не е това и следващите 3 дни ядох сутрин обед и вече сирене и кашкавал като не видяла. Чак на третия ден той светна като крушка с небивал обрив и зачервяване по лицето - т.е. направих провокация в домашни условия без да искам, но поне се убедих на 100%. След това минах буквално на ориз, картофи и хляб, той започна противоалергични препарати. Започнах да се захранвам по малко с други продукти, но млечните и яйцата месеци наред не ги консумирах. Имайте предвид, че тях ги има дори и в салами и хляб. И ако искате да елиминирате на 100% трябва да четете етикета на всяко едно нещо - суроватка, лактоза и т.н. също ги бройте за млечни. Стискам ви палци да е просто нагаждане на бебешката кожичка към външната среда. Бебета много често си имат в началото обриви под различна форма. И ние имахме сега при сами, но засега наблюдавам, мажа с олио на веледа тялото и лицето с а-дерма при нужда.  Фусидин не бих мазала, това е ако кожата вече е инфектирана , но просто за пъпки, без зачервяване или сълзене ...Съвет от мен - обръщайте се директно към кожен ако ви притеснява нещо, тия педиатри тотално съм ги отписала що се касае за кожни обриви, лечение и причини. БАткото ни е на 5 и едва от това лято прояде вече и яйца, т.е. ако е това, диетата ще е недай си боже години. От това, което прочетох от вас за вашите педиатри просто се ужасих!

# 573
  • Sofia
Мамите с домашните любимци кога ги запознахте с бебето? До каква степен ги допускате до него? Аз съм с две кучета, които през деня са на двора, вечер вътре на първия етаж, но те страшно много са свикнали с мен и сега бая се мъчат, че не им обръщам внимание. Вчера им беше първата по-дълга среща. Едното полудя от кеф и не се отделяше от бебка, другото не ни отрази. Ето и снимков материал Grinning

# 574
Малинка, с какво любопитство наблюдава бебешока 😍 Големи сладури. А що се касае за нашият педиатър - пълно разочорование. Много се надявах и разчитах на него, но с тази шарка просто... Вчера ни прати да лежим в инфекциозно отделение и там да кажели дали е шарка. Когато пристигнахме там се събраха инфекционист, педиатър и кожен лекар. И тримата казаха, че няма нищо общо с шарка. Казаха, че е алергия, но от какво трябва сами да започнем да изключваме едно по едно нещата. Не е от моето хранене, понеже от седмица вече нямам капка кърма. Остават праха за пране, козметиката и по-вероятното капките, които й слагахме за възпаленото ушенце. Сложиха й урбазон и веднага намаляха петната и днес почти ги няма, само малко по едната бузка й остана. Не ни приеха да лежим, за което мн се радвам. Друг е въпроса, че в паниката с мъжа минрешихме, че още едно мнение няма да е излишно и се юрнахме към Пловдив за преглед. Прегледа ни д-р Пепеланов в Селена. Неговото мнение беше същото - алергия.Той ни смени храната на Хипп противоалергенна. Като каза, че от седмица вече бебето не приема кърма а само АМ, организма му реагира на промяната. И да пробваме със смяна на млякото. Само че от тук нататък как ще я карам с този педиатър не зная... от малък град съм и няма мн избор 😞 Уж това беше най-добрия вариант. Лелее, моите постове мн дълги стават мами, извинявам се.

# 575
  • Варна
Малинка, с какво любопитство наблюдава бебешока 😍 Големи сладури. А що се касае за нашият педиатър - пълно разочорование. Много се надявах и разчитах на него, но с тази шарка просто... Вчера ни прати да лежим в инфекциозно отделение и там да кажели дали е шарка. Когато пристигнахме там се събраха инфекционист, педиатър и кожен лекар. И тримата казаха, че няма нищо общо с шарка. Казаха, че е алергия, но от какво трябва сами да започнем да изключваме едно по едно нещата. Не е от моето хранене, понеже от седмица вече нямам капка кърма. Остават праха за пране, козметиката и по-вероятното капките, които й слагахме за възпаленото ушенце. Сложиха й урбазон и веднага намаляха петната и днес почти ги няма, само малко по едната бузка й остана. Не ни приеха да лежим, за което мн се радвам. Друг е въпроса, че в паниката с мъжа минрешихме, че още едно мнение няма да е излишно и се юрнахме към Пловдив за преглед. Прегледа ни д-р Пепеланов в Селена. Неговото мнение беше същото - алергия.Той ни смени храната на Хипп противоалергенна. Като каза, че от седмица вече бебето не приема кърма а само АМ, организма му реагира на промяната. И да пробваме със смяна на млякото. Само че от тук нататък как ще я карам с този педиатър не зная... от малък град съм и няма мн избор 😞 Уж това беше най-добрия вариант. Лелее, моите постове мн дълги стават мами, извинявам се.

Ако детето е алергично към млякото, ще реагира и на адаптираното мляко. Има специални хипоалергенни млека с изцяло хидролизирана молекула на белтъка - Фризопеп АЦ и Аптамил АДЦ, Неокейт също.Хубаво е че сте на ХА формула, но ако нямо подобрение сменете с някое от тези. Лошото е че горчат и трудно се приемат, но ако се приготвят с по-хладка вода, по се понасяли.

# 576
Някой мина ли вече прегледа за 2месец? Колко сте качили и колко ядат на едно хранене?иначе моята гугутка яде около 100мл на хранене първият месец качи около кг  и 1см ръст (2760/3700 съответно 49/50) на преглед сме чак на 6ти декемри Simple Smile

# 577
  • Варна
Аз ходя на частно и там се ходи на две седмици. Ние вече почти удвоихме тегло  4600, бяхме 2440/45 см. Сега е около 56 см май. В понеделник ще разбера, но кантар имам, поне теглото е вярно 😊

# 578
 Ние още не сме минали прегледа, но се теглим вкъщи постоянно Grinning на 43 дни сме 4,900, а беше 3,200. В сряда сме на ротавирус. Много хубави бебчета Hug

# 579
  • Sofia
Аз днес я теглих на моята везна, която ми дава с 50гр. разлика от на педиатърката. На 38 дни е 3890/2600 и 55/47, всички баби са спокойни, че детето яде.
Много сладки бебоци, ето ни и нас.

# 580
  • София
Аз нямам идея колко е качила...Опитах се да я измеря колко е пораснала, но установих, че не е даже със сантиметър. Декември сме на имунизация и тогава ше видим колко е станала. Иначе да се похваля вече сме на 3-ка памперси, защото имам чувството, че вече много и стягат.

# 581
  • Spain
Момичета много сладки са ви бебоците ! Мая вече е на 46 дни , и е слонче. Wink 5600/3200 59/50. Пием си витамините, расте спи и яде...вече започвам да говоря "растеМ,ядеМ" ..но е така всичко правим заедно.Свеки и Мм ме отменят , не мога да се оплача , но все пак се чувствам доста изморена. Днес си купих слинг и се питам сега къде съм била един цял месец , че не съм си взела. Много удобно нещо, сложих я и заспа и ръцете са ми свободни Wink и детето щастливо ,;) . При нас напоследък бебка все на ръце иска и дори спи спокойно през деня само на ръчички ..та този слинг е златен 😀. Очаквах друга реакция от педиатърката (преди години с голямата дъщеря ми даваха други съвети) но тя направо ми каза " ами бебе е сега най много се нуждае да е на ръце". Иначе денем се носим. Вечер спим почти цялата нощ в леглото на мама и тате..и така .лек ден и приятно наспиване за недоспалите си

# 582
  • София
И ние спим заедно. В началото си спеше сама в нейното легло, но лека полека започна да плаче все повече и като я сложа в нашето легло млъква и заспива. Не исках така да се получава, но на всички ни се спи и сега най-сигурният начин е да е при нас в леглото. Четох доста за и против общото спане. Не знам кое е по-добре. Вие как сте? Заедно ли спите в едно легло, в една стая? Разбрах, че най-новото било още от изписването да си спи детето само в отделна стая, което за мен е направо невъзможно и да си го помисля

# 583
  • София
Аз нямам идея колко е качила...Опитах се да я измеря колко е пораснала, но установих, че не е даже със сантиметър. Декември сме на имунизация и тогава ше видим колко е станала. Иначе да се похваля вече сме на 3-ка памперси, защото имам чувството, че вече много и стягат.
А аз още слагам 1-Ца, защото няколко пъти сложих 2-ка и ми изпуснаха отстрани Simple Smile

Иначе току що се прибираме от консултация. На 2 мес е 5.460 кг и 58см. Сложиха му Синфлорикс и Ротарикс, че другата я нямало в момента. Надявам се да му понесе и да няма странични ефекти.

Относно спането - спи си в леглото. Преди, когато ядеше през нощта, нямах сили да го преспивам и го вЗемах при нас. Сега обаче се пробужда да си търси биберона. Горе долу успявам да го преспя Без да го вадя от леглото. Купих му гнездо и незнам дали заради него ама хубаво си спи. Почна да прави паузи между храненията около 6-7-8 часа( имам предвид от последното вечерно до сутрешното) Относно яденето - има 5 яденета на денонощие, но като количество варират. Вчера например си яде по 180 мл на хранене. Миналия ден обаче яде от 120 до 170 мл. Понеже се водя по кутията на АМ вече му правя по 200 мл, пък той колкото си изяде , никога не го насилвам ( то и да искам не мога, той така си стиска устата, че нищо не можеш да пъхнеш)

# 584
Какви са ви сладки бебоците! Ние днес навършихме 40 дни и ходихме на черква на молитва. Питка ни каза попа да не правим сега, да не се докосва бебето до толкова много хора в тоя грипен сезон. Аз ще изчакам януари след като си защитя дипломната работа тогава да каня гости.
За спането ние сме с креватче прикрепено за леглото. Всяка нощ бебето като спинка и само се премества максимално близко до мен Simple Smile Понякога заспива върху мен, но няма проблем да го оставя в креватчето. Ако е нахранена и не я боли коремчето си заспива в нейното легло. Като цяло е спокойна и успявам да поспя, но сънят е изместен по скоро сутрин, отколкото през нощта. Винаги има едно хранене през нощта, което е много кратко, само сукне 5 минутки и според мен просто е жадничка. Но това хранене е около 6 часа сутринта, което за нас си е посред нощ Grinning. На всяко хранене ака, някой път е само малко, но винаги има яко в памперса. Като и измия и подсуша дупето обича да пишка преди да е сложен памперса, та вече се научихме да пишкаме в легенче Grinning

Общи условия

Активация на акаунт