Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 297
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Bunova, Ще се радвам да споделяш повече за вашите преживявания. Успех на девойката!
Ще споделям. Благодаря !

# 241
То с Хелоу се започваше още преди години в трети клас в Телерик.
Ама ние говорим за едно от най-добрите училища в България, да му се не види. Хем нямат ООП по информатика, защото са РИЧЕ, хем започват направо с коденето, без въведение. Какво тук значат някакви си броични системи.
Това е едно от нещата, които не харесвам или не разбирам в системата на образованието. Няма информация за ИУЧ и ФУЧ.

# 242
  • София
За Телерик имам специално мнение.
Някои от вас знаят, разказвала съм, как детето след 1 месец посещения там, каза че това е най-безсмисленото и неразбираемо нещо. На 11 г каза, че няма да се занимава с програмиране. При кандидатстването, направи компромис с паралелката, само заради училището! Сега, може би вече и пораснал, може би има значение начина на преподаване, не знам, но детето за две седмици се преобърна!
Наистина нищо не разбирам от информатика, за мен водещо е отношението на детето, а то се промени коренно.

# 243
  • София
Нашите също са захванали комбинаториката. За сега всичко било песен... Да видим, до кога ще я пее... Bowtie

За първи път знам какво учи, зщото го пише в електронния дневник. Joy
На въпроса: "Разбираш ли я засега комбинаториката?", получих любимия ми отговор: "Горе-долу". Няма превод това нещо! Пламък и пушеци ми излизат от ушите като го чуя! Triumph

# 244
  • София
Това, че не знаеш, все пак не е толкова лош знак. Значи, при вас не означава това, което при нас. Joy
Моят го казва с интонация, като долу-то  е със затихващ глас. Чуя ли горе-долу, положението е зле. Когато наистина е средно положение, не го признава, все още му е песен. Joy

# 245
  • София
Моите пък са на броични системи  - имали са 1 час или май един блок досега, защото 2 понеделника изпуснаха.

# 246
  • Варна
Специално разгледах учебника по математика - на Архимед е, а аз много го харесвам като издателство. Че то комбинаториката е само 5 урока и е достатъчно опростена, за да може да бъде схваната интуитивно и логично. Друг е въпроса, че преподавателят може да прояви творчество с избора на задачи, но като цяло няма от какво да се притесняват децата - ако си онагледят задачата с граф дърво или таблица, би трябвало да им е песен. Поне докато не стигнат до геометрията Simple Smile.

# 247
Или до учебника на Регалия6 в девети клас. Simple Smile
Честно, възхищавам ти се как на този етап продължаваш да следиш всичко. Не само по математика. Изискват се много сили , време и желание за подобно нещо. И не съм убедена, че е полезно за гимназистите. Личното ми мнение е, че е време да започнат да се оправят сами. Все пак трябва и да пораснат.

# 248
Мдам. Аз нямам сили да помогна като попита ... пък учебник да отворя ... и в 7 клас така вървяха нещата.

# 249
  • Варна
Дани, аз всъщност не го следя - та аз миналата седмица пак бях четири дни в командировка Simple Smile, пък и то тази година няма и много смисъл. По английски са твърде в началото, по български целият материал от 7 клас мина в 8 клас и там ще си клатят краката цяла година, а по литература държах лятото да си прочете пълния списък и той го направи. Обаче по математика ме наплашихте тук колко са малко часовете и колко е много материала и реших да се поосведомя. Входното им беше миналия петък, така че едва от тази седмица започват новия материал. За комбинаториката обаче той се справя твърде добре, може би защото всичко това вече го е учил по школи до 4 клас (и факториелите и граф -дърветата - имаше и един тъничък стар сборник за извънкласнасна работа за надарени ученици от 4 клас, където си бяха обяснени и комбинациите, и пермутациите, и вариациите и имаше даже хубави примерни задачи, а линка на този, който дадох също го имам от тогава и си го бях взела, защото имаше много добре обяснени решени задачи), та може би защото подхожда с някакво разбиране, засега му е лесно. Дадох му няколко задачи от група Б на Архимедската книга за ученика и от там съдя, че нещата са ок - НО задачите бяха типови и всъщност не му се налагаше много да мисли Simple Smile. Иначе и на мен ми е странно как от 9 часа седмично, математиката е само 4 сега (имат един час СИП ли, ЗИП ли, не мога да ги оправя). Със сигурност като започнат нов материал ще трябва да следя, но той ако  има някакви затруднения и без това ще ме пита.

# 250
  • В светлината на слънцето
Аз помагам само с немския, като в този случай просто подавам думи и изрази и тя преговаря. Това - по нейно желание. Брат й, петокласникът, също съвсем сам се оправя.

# 251
  • Резерват "Северозапад"
Да се отчета и аз Laughing - борбата с информатиката продължава да е безмилостно жестока Mr. Green.
Имаш ли представа какво учат в момента?
Java...Видях, че са отговорили Simple Smile.

# 252
  • София
При нас борбата с математиката продължава, много се е стреснало детето от тази Комбинаторика или каквото и да е там. Нищо не разбирала, масово децата в класа са така. Категорична е в решението си да отиде при частната си учителка , която я подготвяше за НВО. И уговорихме час в събота.
Жената ме успокои малко, и мен, и детето, че тази част е трудно разбираема, че досега се е учила в 10 клас, а даже и за десетокласниците била трудна.
Та, явно не сме свършили с частните уроци.

# 253
  • Резерват "Северозапад"
При нас пък още не са започнали новия материал Thinking...още преговарят и правят тестове, от които резултати не виждаме Joy.

# 254
  • София
Уф, при нас вече три урока са взели и ще правят контролно другата седмица на този материал.
Входно правиха първите дни, но още не  е върнато.
Усещам едно настройване на детето против учителката по Математика и това не ми харесва. Казва, че не обяснява добре, иначе била много приятна жена. Дано да е свързано само с неприятния материал това усещане и по-натам да хареса начина и на преподаване.

Общи условия

Активация на акаунт