Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 812
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Е, тъй де, бившия седмокласник 😁

# 406
Информатиката също, но на входното е с 6, каза случеяйност било.
Ни шъ да е по информатика, ама нейсе Simple Smile

belinda, носталгираме си по седми клас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 407
Бе, информационни технологии - ИТ, все тая.

# 408
  • София
А някои по-шашОви след промяната в СМГ на ИИЧЕ с РИЧЕ смениха НЕГ със СМГ. 😎  Помня и други остри завои в тая тема.
 При нас факторите освен мат.или език бяха и далеч по- битови неща: в НЕГ трябваше 3 пъти да сменят класа за 5 г. , нямат ескурзии, лагери и т.н., малко по- далече е от къщи, грам учители не познавахме оттам, повече приятели отидоха в СМГ. Малки нещица, ама обърнаха посоката. Хората са различни. Едно дете от АК се върна в 125- то, друго напусна НЕГ за да отиде в ЧУ Иван Апостолов. И при двете е имало страшни драми, които за някой от вас например може да са смешни.

# 409
  • София
Верно ли нямат екскурзии и лагери в НЕГ Open Mouth Ама хич?

# 410
  • София
bibi, хич не са смешни тия драми!
Шансът, детето да не е на мястото си след 7ми клас, е много по-голям отколкото в малките класове. Има вече някаква среда, интереси, навици, характер...
И аз знам за такива случаи на смени, както и за дете, което толкова не е харесало новото място, че е минало на индивидуално обучение... Драми са си, сериозни.

# 411
  • София
Не бях се сетила и екскурзиите да проучвам, когато избирахме училище. Но проучвах дали е хубава сградата - всеки с приоритетите си Simple Smile .

# 412
  • София
Верно ли нямат екскурзии и лагери в НЕГ Open Mouth Ама хич?
Абе има нещо, понякога, ако някой класен се навие, но директорката не искала масовки и разни фирми да се наместват в у-щето с цел елиминиране на корупционни практики. Все пак инфото ми е от 3-ма души, които не са представителна извадка.

# 413
Те едни лагери, по 1800 лв, колко родители ще ги натръшкат ей така, ако са на по 1000 заплати?

Проучвам и по униформи, и по учители, по база, по локация. Изобщо не изключвам и преместванки.

# 414
  • София
И аз да се отчета за родителската среща в 22-ро.
Допадна ми всичко, обаче още не мога да преглътна колко грозни са класните стаи. Ужас.
В старото и училище, кварталното, всичко беше сменено, хубаво...Знам, че не е най-важното, но съм направо смаяна.
Обаче на детето не му пречи.
Учителите ми допаднаха, но не видях всички.
Казаха, че в 10 клас при сериозно отношение от страна на децата, ще имат знания да се явят на изпит в Испанския културен институт и да вземат диплома Деле/ дано не бъркам наименованието/.
Ще имат екскурзия за 7 дни в Испания, около 1400лв, пролетта.
И в Москва ще имат.
Обаче класната им стая верно много грозна, хора!

# 415
  • София
Те едни лагери, по 1800 лв, колко родители ще ги натръшкат ей така, ако са на по 1000 заплати.
Е, не визирам само "тия" лагери има и по-йофтинки от по 200-300 лв. , а най-вече визирах и математическите школи, изнесени обучения, състезания.

# 416
  • София
Скрит текст:
Няма в НЕГ зелени, бели, сини и не знам какви училища,така е. Има легендарна училищна ежегодна екскурзия БЕЗ учители, организирана от гоелемите (учителите се съдират на родителски да предупреждават, че не носят отговорност за децата). Лагери за по 1800-2000лева с  придвижване с автобус за десетина дни  до Германия/Австрия също няма. Има организирани гостувания на разменни начала с германци (предимно за лайстунг), има пътувания по проекти с гостувания в Германия в немски семейства за дни, седмици или месец ( в зависимост от проекта). Има пробни "следвания" в немските унита за по-големите ученици, има пътувания извън БГ с хора на училището...Не е като да е без хич, а и доброто е, че винаги една значителна част от разходите се поемат от немска страна. В края на миналата учебна година едната ми девойка беше в Германия за 7-8 дни с още 6-7 деца от випуска и един от нейтив учителите - нощувките, закуските, картата за градски транспорт  и посещенията на забележителности бяха за сметка на германците. Ние си платихме самолетните билети само ( с нискотарифен самолет) и парички за  останалото ядене/пиене/купуване на сувенири. Не са баш лагери, да, но не е по-малко забавно. Децата са спали в нещо като младежки хостел, в който е имало деца и от други страни. Донякъде даже е по-полезно такова пътуване,  съчетава полезното с приятното, понеже като се изсипе иначе цял випуск на тези международни екскурзии, говоренето  и в Германия/Австрия дори, не само в рейса,  е само на бг. Кофтито на описаната горе схема е, че не може да обхване всички деца - или трябва да си в лайстунг, или трябва да пееш в хора/вокалната група, или трябва да си спечелил престоя си по едикой си проект, или.. 

# 417
  • София
Биби, сигурно ти е вярна информацията, предвид факта, че вие вече събирате пари, а на нашите думичка за езиков лагер не са им издумали, днес пак питах. Аз не че не мога да го пратя и самостоятелно, ама нали идеята е да са заедно със съученици...

Валенце, да, не се впечатляват децата от тези неща. Ние със синчо преди да подрежда желанията ходихме и в двете немски - ами 73-то е слънце! Ремонтирано, новичко, просторно, а колко игрища и спортни съоръжения видях...Първа изглежда малко като от "Вчера" Laughing Обаче не е това, което ги пали децата - не им пречат старите чинове!

Русалке, ех Sad

# 418
  • София
И моето вече събираше багажа за ски-училището, което май редовно се оргнизираше, но на РС ни казаха, че тази година няма да има такова. Новият директор бил против, оправдал решението с намалените дни за екскурзии и извънучилищни мероприятия. Worried И госпожата по АЕ каза, че не знае как ще се организира пътуването за някакво състезание.
Айде, измрънках и тук. Мрън...

# 419
Едно дете от АК се върна в 125- то, друго напусна НЕГ за да отиде в ЧУ Иван Апостолов. И при двете е имало страшни драми, които за някой от вас например може да са смешни.
И след 8 клас движението продължава Simple Smile Тази година от СМГ едно отиде в АК, друго - в НПМГ, едно се върна от НЕГ...Може и други размествания да е имало, за тези знам. Всяко дете сигурно има много силни лични причини, за да се предприеме тази стъпка, едва ли са смешни.

Общи условия

Активация на акаунт