Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 806
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
belinda, ако училището, което детето посещава е добро, с добра атмосфера и климат, не е толкова важно да се мести малчо, според мен.
Да, разбира се. С баткото не съм го мислила въобще, но този е по-специален Bowtie

# 436
  • София
belinda, ако училището, което детето посещава е добро, с добра атмосфера и климат, не е толкова важно да се мести малчо, според мен.
Аз имах жизнено важна цел, обаче. Трябваше да го изкарам от люлинското училище, може би едно от най-слабите в големия квартал....
Това беше и моята цел - да го махна от училището в което учеше и където почти целия 4-ти клас, бях принудена да бъда учителка на сина ми, тъй като в у-ще образователен процес нямаше. Бяхме случили на нещо, което не може да се нарече учителка и ни създаде много главоболия. Спирам дотук. Опрях се на пристрастията на сина ми към математиката и се насочихме към СМГ или 107-мо. Пребори се с "Еврика"-та и беше приет. Въпреки, че впоследствие обърна гръб на математиката и промени приоритетите си, нито за миг не съм съжалавала, че сменихме училището.

# 437
  • София
Разгледах отгоре-отгоре, тази Еврика еднократно ли се провежда или е като за СМГ - няколко състезания през годината?

# 438
  • София
Евриката се провежда еднократно, както и ОМТ (състезанието на СМГ), но в крайното балообразуване участват и точките от няколко различни състезания през годината, като Софийски математически турнир, олимпиадата (общински кръг), мисля Хитър Петър, за Европейското кенгуру не помня...
Ред.: Хитър Петър не участва, а се взима Иван Салабашев, както и Европейското кенгуру участва.

# 439
  • София
Тоест ако реша да го пусна да се пробва за някое от тези училища - 107-мо и 125-то, трябва да ходи и през годината по състезания, а не само на изпита за конкретното училище, правилно ли разбирам?

# 440
Цъкни тук и разгледай как е било последния път. Simple Smile

# 441
  • София
Не е задължително, но биха увеличили шанса му.
Виж тук, ако имаш време:
http://m.107ou.com/prijem/prijem-vv-2-7-klas/

Ех, Дидева, ама как ни усети значи! Heart Eyes

# 442
  • София
Белинда,
Скрит текст:
трябват 3 от 4 състезания (най-висок резултат) + Евриката (задачите не се публикуват никъде, намират се от 2 години в едно помагало).
Състезанията са: Салабашев, олимпиада общински кръг, СМТ и ЕК, съставя се рейтинг от 3 от тях и добавят Евриката.
Предварително не се знае за колко места се борят децата. Тази година за 5 клас бяха 21 деца (първоначално бяха обявени 20), 18 от тях са в математическата паралелка, другите попълниха свободни места в останалите 3.

# 443
  • София
Санака, аз още не съм. Joy
Писала съм, че сме С възпитаници на това училище. Wink

ВЕрно така си го написала. Blush Отивам да тренирам четене с разбиране с второкласника. Joy

# 444
  • София
Оф, много сложно бе, чакайте малко да се освестя от седмия клас 🤣 Аман!

# 445
  • Варна
Оф, много сложно бе, чакайте малко да се освестя от седмия клас 🤣 Аман!

Тамън си загряла, няма да губиш темпо я ...
Сега сериозно, желая успех на малчо! Математиката винаги е полезна, няма какво да го мислиш - пускай малчо в действие и после да се похвалиш с ново училище.

# 446
  • София
Белинда, значи, сядате вечер на една маса. Докато големият батко шпреха, малкият батко решава задачи, ти се оглеждай с бебето в ръцете. Вземат ли батковците да се съсредоточават, оставяй бебето на стола и излазвай изпод масата в другата стая. Joy
Ако не друго, бебето до първи клас ще е изяло математиката и ще е проговорило ЧЕ. Hug
Признавам си, драго ми е да те чета за голямото семейство и отношението ти към децата. Heart Eyes

# 447
  • София
Ама какво отношение 😂 Храня ги от време на време и толкоз 😂
И на мен ми е драго да те чета 🤗

# 448
  • София
Забелязвам, че и моите имат голям мерак да си пишат домашните заедно.

# 449
  • В светлината на слънцето
Аз само да вметна, че ако се насочи към СМГ, от тази година има промяна в регламента - вземат се областен кръг на олимпиадата, Питагор и ОМТ. Кенгуруто не участва.

Общи условия

Активация на акаунт