Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 780
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Късметче, жива и здрава да ти е рожденичката, все на късмет да случва!

Аз видях едно входно по мат от ЕГ. Имам чувството, че преподавателите в гимназията са скъсали връзката с прогимназията. Трудно ми се видя, като за деца, които не са учили хитрости и детайли. В гимназията се ползват тези неща, но на малко по-късен етап. Но това е моето скромно мнение. Bowtie
Децата ще си припомнят материала, който добре са научили миналата година. Важното е сега да не изостават, в новата материя.
Ние сме доволни от входното по мат, но пък с неособено желание очаквам резултата по БЕЛ... Joy
Освен граматически тест, трябвало да пишат по образа на Македонски, свободен текст. Като му знам дар словото...

# 481
  • Sofia
Честита рожденичка, Късметче! Здрава и щастлива да ти е!

Доста неприятно е това със стипендиите. Дано се реши проблемът! Моето дете прави 14 чак другото лято, все още не знам изискванията в нашето училище, надявам се да няма спънки. Блеснаха ѝ очите на дъщеря ми при възможността да получава стипендия. Simple Smile

# 482
  • София
kasmet4e, да много да ви радва девойката . Успех и здраве й желая.

Manzhelka, наистина абсурдна ситуация (и наборът е декемврийче), би трябвало да знаят в училището какво се прави в такава ситуация, едва ли е първото дете родено последните месеци на годината.

# 483
Честит празник на всички рожденички!

При нас и двете девойки започват с екскурзии. Третокласничката заминава в сряда на еднодневна в Момин проход, а осмокласничката - тръгва в петък за Боровец. В 18-то явно са ларж с екскурзиите. Stuck Out Tongue Winking Eye Направили са им опознавателна екскурзия и заминават за цели 4 нощувки. Общо взето ще пропуснат 3 учебни дни. 

# 484
   НА ПАТЕРИЦА,НО ОТ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХИ НА РОЖДЕННИЦИТЕ!
      Наборът ще има екскурзия до Банско,2 нощувки.Относно традициите в Немската в  ,правят се пътувания всякакви-ученически обмени,разни посещения в европарламента,награди и престой в Германия по 2-3 седмици,когато идват германците при нас,5 дни са някъде на съвместен лагер.Дъщеря ми много пътуваше с фолклорния състав на гимназията и в страната,и в чужбина.А Сърбия им беше като втори дом.Страхотни приятелства завързаха там.
    Отделно всяка пролет има по две екскурзии в Европа.Щерката не искаше да хоид на тях,защото първо се наместваха родители на избрани деца,а после каквото остане.Изобщо класната и класът бяха отврат.
    Положението с наборът май няма да е такова и смятам да го карам да попътува.
    Нот. деклараци ме вадили на децата-сестра ми и зет ми могат да извеждат синът ми в цял свят,безсрочно.Тренера също.
  На щерката,при пътуванията от у-ще в Германия искаха да е изрично фиксиран периодът,поименно придружаващите учители,часовете на полета и летището.За народното пеене,безсрочно и навсякъде от даскала.
    Декларация за придружител съм вадила на госпОИцата на името на гаджето-за дискотека и за концерта на Слави на нац. стадион.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 11:26 от марулета

# 485
Аз още веднъж искам да измърморя, че не откривам никакви публикувани резултати от НВО и ДЗИ за 2018 година.
Sad  Ето тук например може да се открият резултатите от НВО от 2012 до 2017, но за последната година няма нищо.
Това да чакаш информация от МОН или РУО София е като да чакаш от умрял писмо. Head Band

# 486
  • София
Биби, да са много здрави и щастливи рожденичките!
Нашите вчера ходиха на екскурзия. Беше доволен. Иначе уж все не е изпитван, а вече има пет оценки в електронния дневник.

# 487
Честито на порасналата госпожица на Късметче! Да е здрава, щастлива и успешна!

Manzhelka, няма начин да няма и други 13 годишни от випуска с право на стипендии, така че със сигурност има разрешение на проблема. И в класа на дъщерята е така, поне  7-8 деца от трите паралелки още нямат навършени 14 години и на РС обясняваха сметката да бъде открита на името на родител и след навършване на годините ще се смени името. Освен за успех, имат и социални стипендии за които важи същото. Съветвам те да се свържеш или с класната или с директора и да говориш с тях как решават този проблем, защото синът ти не им е първи единствен такъв случай, сигурна съм. Много им е лесно да се правят на разсеяни, аман!

# 488
  • София
Dame, може да си ги поискаш от РИО.

# 489
  • Варна
Зори, още вчера говорих с класната и жената просто каза, че  счетоводителката в училището не приемала документи за сметки, освен ако титулярът не е ученикът. От там тръгна проблемът, а миналата година разбрах, че такива деца са си загубили правото на стипендия - стипендията не се полага освен ако не си заявил желанието си да я получаваш в случай, че се класираш за такава и то трябва да си го заявил в поставения от училището срок. В класа на сина ми има още една 13 годишна девойка и те са предоставили сметка на спестовен влог (единствената юридическа ръзможност за откриване на сметка на името на малолетен). Ние направихме същото снощи, но понеже детето няма да има право да разполага с наличността преди навършване на пълнолетие, му обещах, че ще му дублирам сумата на получената стипендия по новооткритата дебитната карта, на чиято сметка съм титуляр аз, за да не се чувства ощетен и след навършване на 14 г ще открием нова дебитна карта, на която той самият ще е титуляр на сметката и ще предоставим новия iban в училище и ако са така добри, да започнат да му я изплащат в неговата вече лична разплащателната сметка. После трябва да ходя да се разправям с дежурен съдия, за да ми разрешат да закрием влога и да прехвърлим великите суми по новата карта и честно казано, не знам дали ми се занимава.Извинявайте, че ви занимавах с личния казус, но мислих, че има и други в нашето положение.

# 490
  • Резерват "Северозапад"
Да си кажа - щерката ме изненада пак Wink. Явно и липсва ходенето на курсове през уикенда, та в неделя отиде на такъв по физика Laughing...и продължи с изненадите - вместо на зелено училище през ваканцията, се е записала на някакво състезание в Сандански...по физика Joy. Интересът и се преориентира от математика към физика newsm78. С програмирането вече намери общ език Wink, заинати се и сама чете в нет-а, рови на лаптоп-а и вече започна да пише кодове Shocked.
Иначе е заредила петици няколко, но ме уверява, че ще ги оправи.

# 491
  • София
Браво на ученолюбивите ви деца! Моят само гледа да прилегне...Като мечок в хибернация е. Вчера ми вика - как можело всички момичета от класа му да бъдели толкова "енергични" Laughing А аз си мисля само как той може да е толкова ленив...Кажете ми, че е от пубертета и ще мине, щото иначе не знам!

# 492
  • София
Хахаха, belinda, от кога чакам някой с такъв проблем, да се обади...
Същата работа! Само се чуди къде да се скатае и замота. Защо трябвало да прави излишни неща за едно или друго.
И аз се нареждам на опашката, да мине някой с успокоителни думи, че иначе не знам, как ще оцелее в живота това дете. И за строежа не става в този вид.

# 493
  • София
И аз съм с вас на опашката. Толкова ме изнервя това безхаберие и спокойствие, че ще изкарам още един пубертет с гневни изблици и пъпки. Joy
На останалите, извън опашката, браво на амбициозните ви деца.

# 494
Децата са различни и не е задължително по-напористите и амбициозни да са по-успешни. Всеки си има собствено темпо и прекалената активност дава илюзия за постижения, които могат да бъдат постигнати и по много по-лежерен начин, без излишен стрес. Аз примерно при работа по проекти, докато повечето хора действат, бъркат, пак започват, предпочитам добре да обмисля нещата, което на някой може да му изглежда като мотаене, но после стрелям право в целта и си спестявам излишни усилия и суетене.

Общи условия

Активация на акаунт