Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Математиката в 8-ми клас е сложна, значителна по обем и е основата за следващите години, а часовете са крайно недостатъчни. Аз още се надявам да избегнем уроците /в Испанската са предвидили още един час, под формата на РП/, но ако се наложи имам предвид учителка, при която да ходи. Математиката беше един от двата любими предмети на голямата, но и това са единствените уроци, на които е ходила, защото госпожата в гимназията не обясняваше добре. Не редовно, а само, когато се преподадеше нов материал. Отиваше за 1 час на урок и нямаше проблеми през целия гимназиален етап.

# 106
  • София
От моята камбанария, положението с математиката е все още неопределено. Геометрията не ме притеснява, наборът "изчопля" задачите. Притеснена съм от всичките уравнения, параметри и въобще алгебрата. Не му е най-любимата материя, особено в частта, в която трябва да групира или да използва формулите за съкратено умножение. Знае ги, но не винаги вижда, кога и къде са използвани...
Според мен, материята не е толкова сложна, но е много като обем и си иска решаване, за да се усвои и затвърди. За сега, а надявам се и изобщо, няма да използва допълнителни уроци, но за сметка на това, ще решава повече задачи, от дадените за домашни. Вече наложих еднолично правилото, че задачите след урока се решават задължително. Вчера му взех и сборника към учебника, който ще влезе в действие след преговора.
Мисля, че на него, проблем си му остава БЕЛ, а оказа се, че и философията май няма да му е от любимите. Вчера беше възмутен от безсмислието, да седиш и да обсъждаш чужди житейски проблеми и ситуации...хич не го вълнувало!

# 107
Бели фланелки има навсякъде и не са скъпи.
....

То е ясно, че бели тениски има навсякъде. Проблемът е, че между сряда вечерта и петък, пардон, и четвъртък вечерта ми беше невъзможно да ходя да пазарувам тениски. На госпожицата също. Имаме си и други ангажименти, тя ходи сутрин на рехабилитация заради болки в гърба, вечер сме на тренировки, през деня съм на работа, а имах и РС в училището на малката.
Та мисълта ми беше, че след като училището не може да направи РС преди началото на годината, та да ни разяснят всичките си изисквания, правилника на училището и т.н. и им трябват близо 10 работни дни да пуснат един ел. дневник (който още никой не попълва), то не може да имат изисквания към децата и родителите им да набавят всичко от днес за утре. Angry

Учебника по математика още не съм го разлиствала, но като ви чета, усещам как ще си припомня рязко математиката за 8-ми клас. Голяма мъка е този предмет вкъщи. Head Band И малко ми е мъчно, щото аз навремето на един урок по математика не съм стъпвала преди кандидатстване за гимназия и ми беше любимия предмет. Как пък не закачиха тези деца нещо от майка си!

# 108
  • София
За математиката - препоръчайте сборник за 8 клас. Досега госпожата дава за упражнение задачи, записани от нея в някаква тетрадка, и децата ги снимат и си препращат.

# 109
  • София
Ако няма някакви специални изисквания и подготовка, може би най-удачно е да вземете сборника на издателството, на което е и учебника, по който учат.

# 110
  • София

И малко ми е мъчно, щото аз навремето на един урок по математика не съм стъпвала преди кандидатстване за гимназия и ми беше любимия предмет. Как пък не закачиха тези деца нещо от майка си!

Joy Добре дошла в клуба! На мен литературата ми беше любим предмет и обожавах и продължавам да обожавам да пиша. А наборката не може да напише читаво есе и това си е. Това очаквам да е единственият й проблем тази година. Worried

# 111
  • София
Ако няма някакви специални изисквания и подготовка, може би най-удачно е да вземете сборника на издателството, на което е и учебника, по който учат.

До сега винаги са давали препоръчителен, обикновено на Коала прес, на Пенка Рангелова, като не е съвпадал с издателството на учебника. Сега пак бих го взела, но нали е нова програмата - дали е преработен според нея, чудя се.
Аааа, видях - бил по новата програма. Май направо него ще взема.

# 112
# 113
  • София

Дидева, благодаря! И аз вече видях и се редактирах.

# 114
  • София
При нас ще боравят по тези сборници:
1. 1260 задачи по математика за 8 клас на изд.Просвета
2. Алгебра 7-12 клас на изд.Интеграл
3. Геометрия 7-12 клас на изд.Интеграл

# 115
Последните два са култови. Simple Smile Пазя си изданието по алгебра от моите ученически години.

# 116
  • София
При нас ще боравят по тези сборници:
2. Алгебра 7-12 клас на изд.Интеграл
3. Геометрия 7-12 клас на изд.Интеграл
Точно тези ги иска учителят по математика. И по тях, ще работят.

# 117
  • Варна
Не мисля да ходи на курс по каквото и да било тази година, дано да няма належаща нужда. Ще заляга над френския, другото не ми се струва толкова важно точно сега.

# 118
@Слънчева, извинявам се предварително, че давам съвети, обаче  в СМГ и НПМГ математиката е доста над средното ниво, като обикновено нивото на преподаване е близко до академичното, което за мен означава бързо преподаване на материала и очаквания за здрава само подготовка.
Дидева да ме корегира, ако не съм права Simple Smile

# 119
  • София
mivan, така е, с едно уточнение, че наборът е с профил информатика и тази година има само 4 ч мат, което не е много повече от 3те часа на останалите.
Иначе и аз това съм казала, че ключът е в самоподготовката.

Общи условия

Активация на акаунт