Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 167
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Cobrs
А къде планирате да записвате наборите по математика. Можете ли да препоръчате школа или учител. Аз също си мисля, че 3 часа математика не са достатъчни на децата.

# 121
  • В светлината на слънцето
Моята дъщеря продължи с частната учителка от миналата година, но само веднъж седмично. Надявам се това да й е достатъчно.
Аз пък имам друг проблем. Нали помните драмата с преразказа й от НВО? Е, това се оказа с по-трайни последици за пуберския нрав. Тя още тогава промърмори, че математиката е много по-точна, защото няма субективизъм. Сега вече го натъртва постоянно и категорично отказва да пише, освен ако не е задължително. А аз си мислех, че по бел и философия ще й е лесно заради есетата - тц, отказва упорито. Много ми е притеснено. Така в 6 клас намрази математиката и в 7 клас нарочно я записах на курс при Симеонов, макар да знаех, че не е най-удачният вариант точно за НВО, но човекът успя да й върне интереса, не мога да отрека. Дано сега да не неглижира по същия начин бел, много ми е свито и притеснено. А учителката им, която им е и класна, е страхотна. Харесва я много. За щастие (то аз тайно стисках палци да ни се падне) едната им учителка по немски е чудна и така ги е увлякла всички по езика, че поне за това няма да се притеснявам. Но за БЕЛ тръпна, където най-малко съм очаквала да има изненади.

# 122
  • София
Лулу, не мога да те успокоя много, че ще се върне към писането. Точно на нейната възраст и точно по същите причини, аз се отказах от писането и българския, като открих че математиката е много по-интересна и занимателна. Пиша само когато съм силно впечатлена от нещо или много ме е стегнала шапката.
А ти защо си притеснена? Може да откриеш, че детето има талант не само за писане...

# 123
Притеснена съм да не изостане по бел, не за друго. Ако започне да претупва там нещата... Иначе тя сега се запали по музиката отново (за радост на баща си, че съвсем ги беше отписал и двамата). Иска да я запише на индивидуални уроци по пеене, но от следващата година, защото тази смята да се концентрира максимално върху езика.

# 124
  • София
Спокойно, сама казваш, че изпълнява задълженията си. Тя е разочарована от отношението, към написаното от нея, и ще се затвори за този вид себеизразяване. Хубавото е, че има избор и таланти, за това се е върнала към музиката и пеенето. Намерила е друг отдушник! WinkHands V

# 125
  • София
Стига сте ме потискали с тия таланти бре Joy Синчо спря играенето с часове покрай нво-то, след което се върна към същото с още по-голямо ожесточение! След като получи и геймърски комп за Рд, вече съм изгубила всякаква надежда, че ще прояви каквито и да било таланти Joy

# 126
  • София
belinda, само девойките са надарени.
Всъщност, това трябваше да те успокои, но май няма как! Joy
Моят днес е на РД, а беше си/ми обещал да решава задачи за входното...  Сигурно като се прибере, няма да седне на компа, а ще порешава Sob

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 19:18 от Слънчевата

# 127
  • София
Аз моя го намерих проснат на килима - викам си, учи. Като доближих - то си рисува детенцето, рисува си бе, с моливчета, като в детската Astonished Тъкмо днес си говорехме с мъжа ми, че вече почти сме с едно дете по-малко, че този вече си е мъж - да бе, да Joy

# 128
  • София
Ааа, ми ето виждаш ли, ти бързаш да го обезталантиш Joy
Детето, покрай заниманията с немския, може и да пропее от зор! Hug

# 129
Ако знаете само на немски какви хубави оперни арии има. Joy

# 130
  • София
Ако знаете само на немски какви хубави оперни арии има. Joy

Музика за ушите, казваш? Joy

# 131
  • София
Стига сте ме потискали с тия таланти бре Joy Синчо спря играенето с часове покрай нво-то, след което се върна към същото с още по-голямо ожесточение! След като получи и геймърски комп за Рд, вече съм изгубила всякаква надежда, че ще прояви каквито и да било таланти Joy

belinda, като ти обяснят какви пари се правят от това, ще разбереш какво е талант Joy.

Manzhelka, благодаря.

Като чета какво пишете за математиката, ми навява, че ще трябва да се следят нещата. Sad

# 132
Щом в ЕГ И НПМГ, математиката е 3-4 часа седмично, това умишлено води до затъпяване. При нас е пълен апокалипсис. 20 часа език, който вече знаем и не учим. 3 часа мат, все тая. Какво имаме на изхода? Тираджия? Или докер, демек, оператор обслужваща единица?? И после пак ми спорете, че МОН не обслужва западните интереси. На хората им трябва обслужващ персонал, това е. Ако някой талант изкласи, пак си го прибират, но по друга линия. ooooh!

# 133
  • София
Мента, ако смениш гледната точка, нещата изглеждат различно.
МОН тихомълком променя нивата на езиците, на изхода в ЕГ. В същото време ЕГ все по-рядко и по-малко определят допълнителните профили на входа. Волдемор публикува учебни планове за 8 клас, за целия срок на обучение, в които под черта пишеше, че допълнителни профили ще има такива, за които се състави група и които училището може да обезпечи с преподаватели. Така в края на 12 клас, на изхода на ЕГ ще се окажеш, калто без необходимото ниво по езика, така и без необходим хорариум часове , по наука, с която искаш да продължиш. Общо взето, тук май стигнахме до извода, че държавата иска да спре изтичането на мозъци... Това е начин някакъв, макар и не най-удачен, за регулаторна политика.
Та в този смисъл, да, прав си... ТИРаджиите никой не ги спира.

# 134
  • София
Слънчева, така изглежда на пръв поглед, но всъщност не е точно така. С изключение на физиката, хорариумът по останалите науки по новата програма е по-голям в гимназиален етап, отколкото беше досега, защото в него влизат и часовете от 9-ти клас, а по старата програма не влизаха /защото не се водеха към гимназиалния етап/. Дори и никоя от науките да не се избере като профил в 11-ти и 12-ти клас, пак хорариумът е по-висок. Единственият пробллем, който още ми стои неизчистен, е какво ще отразяват дипломите за завършено средно образование /продължавам да считам, че би трябвало да отразят целия гимназиален етап, а не само втория - обратното е безумие и би породило проблем за всички, а не само за ЕГ-тата/.

Притеснена съм да не изостане по бел, не за друго. Ако започне да претупва там нещата.

Лулу, едва ли. Големи са вече, за да намразват трайно предмет заради учител и конкретна случка. В началните и прогимназиалните класове учителят е от определящо значение за отношението към предмета. Аз заради учител заобичах математиката, ходих на олимпиади до 5-ти клас, и друг "учител" завинаги ме отказа от нея в 6-ти клас. С литературата обаче не стана така, тъй като на анти-учител попаднах едва в 8-ми клас - ниско интелигентен и свръх безинтересен екземпляр. Но не успя да ме откаже.

Мента, къде се случва този "апокалипсис"? 

Общи условия

Активация на акаунт