Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 829
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
При нас електронният дневник работи, та пушек се вдига. Всичко се нанася на мига: оценки, забележки, препоръки, теми, по които работят, предстоящи контролни... Отделно има и чат по разни наболели въпроси, касаещи училището, випуска, класа.  .......
И при нас е така, Санака беше споделила миналата седмица.
Даже наборът, като ми се обади за последната оценка, разговорът започна така: "Ти сигурно вече си видяла в дневника, ама да ти кажа, че на входното по математика имам 5,60". Госпожата нанесе оценката след 3-4 часа и аз още не я бях видяла, но ел. дневник явно работи и като стимул за откровеност и да няма приказки от сорта: "Да, имам ..., нали ти казах." или "Ееее, забравил съм да ти кажа." (любими фрази Smiling Imp)
Освен това като допълнителна информация се вижда точната оценка - в случая 5,60, а не 6, както е закръглено в колонките с оценки, и имаш представа, че има нещо сгрешено в работата, което детето да си погледне и евентуално да не греши нататък.

# 346
  • София
И при нас електронния дневник работи така, както го описва Лулу, предполагам, защото няма друг (хартиен). Там, където е въведен като дублиращ хартиения вероятно не е много мотивиращо за учителите да нанасят нещата своевременно, защото са си ги нанесли на "важното място", а електронния се попълва, когато остане време.
Като ви четох за математиката и се стреснах, защото помня аз колко трудно вденах комбинаториката, та поисках да видя учебника по математика, но бях грубо отрязана. Той всичко бил разбрал, нямал нещо неясно, за което да ме пита, пък и да имал - щял да го разбере утре, нали затова ходел на училище, не за да му обяснява мама в къщи - логика, аргументи. Заявих му, че след първата двойка ще дотича с подвита опашка, а аз няма да пропуска да кажа - "права бях!" Е, преди малко в електронни дневник нанесоха 6 на устно изпитване по математика и сега той няма да пропусне да каже - "видя ли!" Joy

# 347
  • София
Викаш, изпитват устно на комбинаторика вече. Май ще трябва да търсим кой да й я обясни, защото положението с нея от "горе-долу" Rolling Eyes , е станало по-скоро "долу". Започна с 6 на входното по математика, но засега не вдява много комбинаториката /а обикновено схваща бързо новия материал/. Сестра й, за която математиката беше любим предмет, заяви, че това е най-гадната част от гимназиалната математика /учена от нея в 10-ти клас/ и не се наема да й я обяснява.

# 348
  • София
А, не бързай с изводите. Може да не е изпитване на новия материал, защото е по тази, "другата матетатика", дето се води с гръмкото "Математика (ИУЧ - РП/УП-А)". Може и това да е "на мускули" от стар материал, нещо като входно.
Погледнах в дневника темата по мат от днешния час - ми пише си:
05.10.2018 - Събиране и умножение на възможности. Упражнение
05.10.2018 - Пермутации
може пък на новия материал да е...довечера ще разбера

Все забравям да кажа - много му харесва ученето на блокове. Недоумява защо "чак сега доживял (!)" да го застигне тази благина! Супер било така, 2 часа било много по-добре от един, дори и по досадните предмети, че минавали наведнъж Joy

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 14:39 от мандаринка

# 349
  • София
Като ви четох за математиката и се стреснах, защото помня аз колко трудно вденах комбинаториката, та поисках да видя учебника по математика, но бях грубо отрязана.
Аз без да питам, сутринта докато си пиех кафето, хвърлих един поглед на първия урок от комбинаториката в новопристигналия учебник по математика. То си е точно за устно изпитване, защото са изредени едни определения на понятия. Не е неразбираемо, но може би после при решаването на задачи ще им е по трудно.
Ако детето е разбрало в час обясненията (в тетрадката на мойто има три реда по темата), значи му е заслужена шестицата.

Замислила съм се дали да не направя един абонамент за няколко месеца в уча.се и там в шеги и закачки да разбере неща, които не е разбрал в училище. Уроците по комбинаторика май са 5-6, после започва друг материал и това,  който го научил - научил.

# 350
Може да не е изпитване на новия материал, защото е по тази, "другата матетатика", дето се води с гръмкото "Математика (ИУЧ - РП/УП-А)".
Това наскоро го превеждах на деветокласниците. Joy Ако някой случайно не знае какво е:
Избираем учебен час - разширена подготовка по учебен предмет от раздел А
А едно време така приятно си го наричахме просто ЗИП.

Уроците по комбинаторика май са 5-6, после започва друг материал и това,  който го научил - научил.
Добре е да усвоят материала от този раздел. Ако трябва да си помогнат в началото с учебници от 5-7. клас по новата програма. В девети клас доста се задълбава в комбинаториката и може да им стане трудно.

# 351
Здравейте! Имате ли вече яснота по въпроса със стипендиите? Ние тъкмо се засилихме да оправяме документи  и се оказа, че се взема не само успех от миналата година, но и има определен лимит и за точките от НВО, така че засега няма да има. Чудя се за втория срок  дали пак ще се вземат точките от НВО

# 352
  На нашите са им казали,че са на база успехът от миналата година.Дори практиката била,училището вади карти в Райфайзен,дава я на детето след първия превод на стипендията.Което не ми е много окей,ама да видим.Наборът каза,че в началото на следващият месец ще преведат парите.

# 353
  • София
В Испанската правилата за отпускане на стипендии са публикувани на сайта. Разпределят се на база успех от предходната година/първи срок. Допълнителни критерии, които могат да доведат до намаляване на точките, са неизвинени отсъствия и забележки. Предвид, че са масово отличници от 7-ми клас и още не бягат от час Joy , ще видим как ще стигнат средствата. Заявленията ще си подават сами чрез Office 365. Дали са им пощите за достъп, ама някой трябва да провери дали вече има онлайн формуляр на заявление. Smirk Който има да получава стипендия - да се оправя.

# 354
  • София
При нас правилата за стипендия ще станат ясни на 11.10. Като че ли нещо ново ще измислят, не знам защо толкова ще се забавят.

# 355
  • София
При нас критерий, за първи срок, е брой точки на НВО. Като всяка паралелка ще има собствено класиране, което мисля е справедливо, тъй като балообразуването е различно...

# 356
  • В светлината на слънцето
При нас още не се знае какви ще са критериите. Миналата година са гледали точките от НВО.

# 357
  • Варна
И в Първа ЕГ критерий са точките от НВО. В класа на сина ми са пет децата, които ще получават стипендия - той е един от тях. Тъкмо в момента стоя на опашка да открием дебитна карта. Но предвид факта, че това е училището с най-висок бал в града и всички са отличници, изглежда ми дискриминиращо за останалите деца, които останаха под чертата за стипендиите. А уж отличниците трябваше да се стимулират.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 20:29 от Manzhelka

# 358
  • София
Аз нямам идея какво ще вземат в нашето училище, ама сякаш останах с впечатлението, че са оценките от дипломата за 7-ми клас.

# 359
И аз не знам какви са критериите, но явно е успех от миналата година.
17 деца ще получават стипендия в класа.
Дано имат по лев-два да се почерпят Joy

Общи условия

Активация на акаунт