Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 780
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При моето, положението с комбинаториката се затегна. Само пермутации -няма грешка, пермутации и вариации -много добре се справя, обачее... Пермутации+вариации+комбинации - пълно мазало! Не може да ги различи едно от друго, вариации и комбинации стават едно. Вижда отговора и по обратен ред решава. Joy

# 496
  • София
И ние се борим с математиката. Като казвам борим, точно това имам предвид - когато се налага да помогна за някои задачи, и аз уча урока Simple Smile .
А по английски им казали да си изберат книга, която да четат и после да могат да я разкажат. Ние имаме няколко двуезични за начинаещи / едната страна е на английски, другата - на български/, но не трябвало да е такава. По-напред в темите някой беше препоръчал подходящи книги като за ниво А1 - В1 - но не мога да ги намеря. Ще съм много благодарна, ако някой ми подскаже.

# 497
  • София
Фукла, имаш честната ми дума, че нашият случай не е такъв Joy

# 498
  • Варна
Слънчева, обясни разликите с прости думи - пермутации: редът има значение и се избират всички елементи, вариации: редът има значение, но се избират само част от елементите, комбинации - редът няма никакво значение. Аз за сега съм пас у дома, защото още не ми е поискана помощ, даже доброволец ставал в час да решава на дъската. Но след миналогодишното решаване вкъщи покрай НВОто , се чувствам  някак странно сега да стоя настрана. Но пък ние си имаме други мъки - математиката върви, обаче нормативите по физическо са истинска драма.

Сузане, много се радвам на такива девойки като щерка ти! Може да опитате и някоя школа към фондация Миню Балкански - там физиката се води от самия Тео.

Фукла, много си права!

# 499
  • София
Но след миналогодишното решаване вкъщи покрай НВОто , се чувствам  някак странно сега да стоя настрана.
От вчера си задавам един въпрос и още не мога съвсем да си изясня - защо изведнъж така реших да търся друго училище за малкия? Важно ли е наистина? Налага ли се? Или лудата им майка изтрещя със седмия клас до степен да не може да живее без "проект" и понеже гимназията е вече факт, та сега захванах малкото? Хем искам да съм честна пред себе си, хем все от девет кладенеца вода вадя... Да си тръгвам вече на работа, че току виж тия дни съм записала бебето на чужд език и курс по готварство!

# 500
  • София
Блазя на родителите с организирани, ученолюбиви и устремени към целите си деца! Те са лесни за гледане. Моето е от типа, за който е много точен израза „Лашка се като вОда у брЕг”. Постоянно се питам, къде сбъркахме? А, бе, живи и здрави да са ни децата, пък каквито такива. Важното е да ги обичаме и подкрепяме.

# 501
Тя Слънчевата скромничи. Младежът определено прави разлика между пермутация, вариация и комбинация. Просто задачките са добри, не са като тия в учебника. Видях ги. Simple Smile
Белиндева, ако детето се чувства добре, където е сега, не си създавай излишни проекти. Бебето - на немски при баткото и на готварство - при теб. Joy

# 502
  • София
Цоп и аз в групичката на спокойните и неучещи деца, но не поради мотане, а просто мооого я дърпа Животът. Иначе е бърза, не мога да й го отрека - за нула време и някак си, неусетно написани домашни, научени думи, литературата за следващия час се чете на заспиване. Засега с отлични резултати, но да видим докога. Комбинаториката май я била разбрала, но как не става ясно, при положение че една задача не е решила вкъщи. Една! Не ще да проумее, че вече няма по 9 часа математика седмично, а по четири, което води до необходимост и от някакви самостоятелни упражнения у дома за усвояване на новия материал. Свикнала е да разбира и научава всичко в училище, а вкъщи само да си напише задължителното домашно. И понеже започна ударно с шест 6-ци, нямам никакъв шанс да я убедя, че не учи достатъчно. Чакам да мине някое изпитване върху новия материал по математика и БЕЛ и ако има провал, да си направи изводите. А ако резултатите пак са отлични - спирам да мрънкам. Joy

# 503
  • София
Абе той за чувстване се чувства добре навсякъде, даже колкото по-малко се занимават с него - още по-добре се чувства Rage Ама нали уж идеята е да ходи там да научи нещо, не на уелнес...

# 504
  • София
Тя Слънчевата скромничи. Младежът определено прави разлика между пермутация, вариация и комбинация. Просто задачките са добри, не са като тия в учебника. Видях ги. Simple Smile
Белиндева, ако детето се чувства добре, където е сега, не си създавай излишни проекти. Бебето - на немски при баткото и на готварство - при теб. Joy

Белинда като мине през още една седмокласна кампания, бебето сомелиер ще го правим. Joy

# 505
  • София
Хахаха, да, това поприще как ще му лепнеееее Joy

# 506
  • София

Белинда като мине през още една седмокласна кампания, бебето сомелиер ще го правим. Joy

Sanaka ама то бебето вече е закърмен сомелиер, трябва друго амплоа да се измисля за 7 клас , нали Белинда LaughingLaughing

# 507
  • София
Мани...То бело, то розе, то пинотажи, бордо...Срамна история Blush

# 508
  • София
Мани...То бело, то розе, то пинотажи, бордо...Срамна история Blush
що , направо си му спестила седмокласните вълнения, ей го на откърмен професионалист баз зор LaughingLaughing

# 509
  • София
Дидева, ще кажа на младежът, че трябва да черпи! Grinning
Наистина, за пръв път се оплита в математиката. Не е като да не е запецвал на нещо, ама такава манджа с грозде, не съм виждала да меша. А и аз се овъртях! Joy
Санака и на мен ми е чоглаво това, при нас бяха общо 11 часа мат, сега са 4...

ТМ, ама точно казано! Joy

Белинда, докато дойде времето на бебето, ти ще си претръпнала, а той ще е изучил всички хитрини и щуротии, покрай батковците. Ще си прави, каквото и както си поиска с вас. Joy

Общи условия

Активация на акаунт