Конвектори ADAX - 2

• 40 330
  • 277
  •   1
Отговори
# 255
Значи за тази стая, с тази изолация и този обем няма мощност. Или по принцип е маломощен, или ако е с няколко реотана единият е дал фира. 26 градуса си е доста висока температура и не се достига лесно.

# 256
  • Шумен
Не стана ясно как се настройва температурата, предполагам дигитално. Ако е така, най-вероятно  мощността не отговаря на помещението. Нашите са с механично настройване, калибрирани са  и  на колкото е настроен конвекторът, толкова показва  и термометърът в стаята.

# 257
  • София
евентуално да не е калибриран.
нашия е стар механичен.
изобщо не отговаря температурата на това което уж задаваме, просто е разместена врътката.
иначе си топли добре, включва изключва.

# 258
Или не отговаря на кубатурата на стаята мощността, или не е калибриран.

# 259
  • Варна
Не стана ясно как се настройва температурата, предполагам дигитално. Ако е така, най-вероятно  мощността не отговаря на помещението. Нашите са с механично настройване, калибрирани са  и  на колкото е настроен конвекторът, толкова показва  и термометърът в стаята.
Дигитален е! Стаята е съсвесем малка. Бях чела за калибриране, но не съм сигурна това отнася ли се за дигиталните.

# 260
  • София
като достигне зададената темпаратура се изключва.
на нашия има една лампичка, която изключва.
та ако има на дигиталния начин да разберете дали изключва ще стане ясно дали има нужда от калибриране.

# 261
  • Варна
като достигне зададената темпаратура се изключва.
на нашия има една лампичка, която изключва.
та ако има на дигиталния начин да разберете дали изключва ще стане ясно дали има нужда от калибриране.
Благодаря, а калибрирането как става?

# 262
  • София
изтеглих произволна инструкция за употреба и там е описано как се калибрира.
https://www.gaudi-ds.com/adax-neo-np-04-kdt-400w-byal-konvektor- … g-termostat-1675/

# 263
  • Варна
Благодаря на всички за помоща, довечера ще се пробвам да калибрирам.

# 264
  • Добрич
Или не отговаря на кубатурата на стаята мощността, или не е калибриран.

В случай, че е в изправност, подкрепям това мнение.
Уредите имат 7 години гаранция. Обърнете се към сервиз, ако и след калибриране не работи.
Както вече сте стана ясно, дигиталните конвектори също се калибрират.

# 265
Все пак колко кв.м. е стаята, стандартна височина ли е, какво е изложението, има ли изолация и каква е дограмата?

# 266
,
Здравейте никъде не намерих отговор на това което търся за това ще попитам тук.
Наскоро купих Atlantic F120DESIGN WI-FI 2000W конверторна печка но имаме страшни проблеми със шумната работа, като загрее пука трака по цял ден и нощ. Взех го от магазин Зора ,от там отказаха да ми го сменят или да ми върнат парите защото за тях проблеми няма.Закараха го на ремонт във  техен сервиз ,стоя две седмици и го върнаха със становище,че няма проблеми.Страшно ядосан отидох аз във сервиза със клип как се чува ужасния звук след което стоя още два дни при тях .Казаха ,че чуват пукането но за тях било нормално и ми се изсмяха.Пуснал съм жалба към КЗП но докато я разгледат зимата ще мине а сме с малко бебе на 4 месеца и не мога да ползвам конвертора защото за мен има дефект и ме е страх да го държа про бебето,купих си такава марка защото мой колега има Атлантик по стар модел и ми го даде за около месец да го ползвам ,неговия нито веднъж не издаде звук а моя само трака и дрънчи .Ще съм благодарен ако някой има същия модел Atlantic F120DESIGN WI-FI 2000W да му пратя клип да каже дали и неговия прави така и дали този шум е нормален Simple Smile

# 267
  • Добрич
Дано Ви отговори някой, който има Вашия модел.

Искам да Ви попитам, този модел с механичен термостат ли е?

Нашите конвектори са с дигитален термостат и не се чуват,  но помня, че навремето когато избирах модел, бях чела поне няколко различни отзива, в които се описваше как "тракат"  конвектирите с механичен термостат. Потребителите споделяла за този шум и го определяха от приемлив до дразнещ...

# 268
Имаме два стари модела с механичен термостат. Единия почна да издава звуци след няколко години, другия- не.

# 269
Дано Ви отговори някой, който има Вашия модел. Електронен термостат е и все пак е от скъпите им модели .Шума не е от термостат нито от пукане на ламарина а все едно нещо се разтяга вътре като пружина .ще пробвам да кача клипа и да пусна линк

Искам да Ви попитам, този модел с механичен термостат ли е?

Нашите конвектори са с дигитален термостат и не се чуват,  но помня, че навремето когато избирах модел, бях чела поне няколко различни отзива, в които се описваше как "тракат"  конвектирите с механичен термостат. Потребителите споделяла за този шум и го определяха от приемлив до дразнещ...

Общи условия

Активация на акаунт