Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 58 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
27 лв за октомви. Двама души сме, обаче използваме на ток само хладилника, пералнята... готвенето и топлата вода е на газ..

# 121
Излезе сметката за ноември /5/11-5/12/ 125лв със сушилня и климатици - 2 броя, но ги спираме когато не сме у нас. Срещу 148 лв за миналата година, когато нямахме сушилня  Laughing явно е било доста по-студено.

# 122
310 лв 🙁
Климатик, конвектор , бойлер, хладилник и миялна...

# 123
  • Шумен
310 лв 🙁
Климатик, конвектор , бойлер, хладилник и миялна...
Би ли казала как ползвате климатика и конвектора - непрекъснато включени ли са и каква площ се отоплява? Сумата си е стабилна...

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 15:20 от Не се сърди, човече

# 124
От 1 до 30 ноември 171 лв.Конвектор и климатик денонощно,сушилня и миялна почти всеки ден,и за по час—два на ден втори климатик.За миналия ноември е била с 8 лв повече,без сушилня и втория климатик.

# 125
  • Пловдив
То зависи и климатиците на колко градуса се пускат май...
Аз да попитам друго дали е по-добре да се изключват , или да не се изключват климатиците

# 126
  • Варна
Аз да попитам друго дали е по-добре да се изключват , или да не се изключват климатиците

Зависи разбира се.
Лично аз единия изобщо не го изключвам. В момента работи нон стоп на 22 градуса и е топло.

# 127
Климатика изключваме само,когато му се чистят филтрите.Другия е закупен предимно за охлаждане,а иначе за отопление във въпросната стая ползваме камина.Но рано сутрин,докато се приготвяме,го включваме да затопли,на 26°,а постоянно работещия е на 23—24°.Миналата година на негово място пускахме конвектор,който определено по—бавно стопляше.Отоплителните ни уреди са висок клас.

# 128
Климатика и конвектор не ги изключваме. Седят си на постоянна температура. Пералня и миялна пускам почти всеки ден. Хладилникът ни е на 10+години

# 129
  • Шумен

И конвектори, и климатици е НЕ бива да се изключват. Можеш да регулираш, но не и да спираш за часове.Многократно е обяснявано от хора, които разбират от ток. Друг е въпросът какво  е жилището...

# 130
  • София
Тъкмо щях да пиша за изключването...
Ренко това включване "за малко на 26гр." не ви ли излиза по-скъпо отколкото ако е бил вкл. на 21-2 за през нощта и после да го вдигнете на 26?  Иначе той докато си достигне темп. работи на макс, а вие стоите на студено. Никаква файда от нощоното изключване - пестене.

# 131
Както споменах,във въпросната стая главното отопление е с камина.През деня с нея правя много топло,и благодарение на сравнително добрата ни изолация,Т сутрин варира между 18—20° .За повечето хора е идеална,но ние сме зиморничави Grinning .

# 132
  • оттам, откъдето започва България
Четейки БЕБЕЛИНА стигам до извода, че тези конвектори много ток гълтат.
Климатик не изключвам от септември до май.

# 133
  • София
240 лв + пелети

# 134
По принцип конвектора,че гълта повече ток—гълта.Но все пак много зависи и от самия уред,или по—скоро марката.Все пак не може да се сравняват например Дипломат и Тедан(имам поглед и върху двата).А топлината от конвектора е много по—приятна,от тази от климатика ✌

Общи условия

Активация на акаунт