Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 57 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Къща на 2 етажа с не много добра изолация ,казах отопляваме само 3 стаи около 70кв
Отоплявате 3 стаи, но те граничат с другите, които са студени, т.е. изискват доста енергия.
Няма смисъл от проверка, това си ви е потреблението. Ако искате да го намалите - инвестирайте в добра изолация и дограма (ако не е добра).

# 556
Здравейте, момичета, включвам се и аз, че ме съсипват с тези сметки. Имаме два конвектора, един бойлер, миялна машина, стара пералня и стар хладилник. Готвим 2-3 пъти в седмицата и през ден прахосмукачка. Ноември сметката ни беше 250 лв, декември скочи на 450 като нямаме никаква промяна. Поддържахме температура на конвекторите 23 градуса. Този месец ги намалих на 21 градуса и през деня миялна и пералня са пускани само през нощта. И все пак новата сметка е 550 лв. Отопляваме 75 квадрата. Направо е изумително и вече не знам какво да правя. Ще пратя мъжа ми в понеделник да поиска проверка щом е възможно.
Пс: имаме вътрешна и външна изолация правени лятото, къща е, дограмата не е чисто нова, но не е и стара.

# 557
Запишете си показанията на електромера, след 24 часа пак и вижте колко реално харчат на ден.
Конвекторите не са икономични, има такива, които гълтат по 3-4 киловата.

Ноември беше много топло, нормално е да е наполовина сметката.

# 558
Добре де, Как, в колко квадрата живеете? И наистина ли пускате по два пъти на ден прахосмукачка?
Защо да не пускат прахосмукачка 2 пъти дневно? Ако са с малко дете или 2 бр, едни бусквити да се хапнат и е за прахосмучка. И колко ли харчи една прахосмукачка...? Сетих се за една майка която ми казваше, че не глади дрешките защото много ток харчела ютията.
Аз идвам да се оплача от сметката за вода -32лв за януари, лятото колко ли ще плащам. Tired

# 559
Да с малко ,палаво дете сме:grinning: .Обича да хапва солетки и бисквитки навсякъде из къщата .Понякога я пускам и повече от 2 пъти колкото и шокиращо да звучи за някой.   Flushed

# 560
Да с малко ,палаво дете сме:grinning: .Обича да хапва солетки и бисквитки навсякъде из къщата .Понякога я пускам и повече от 2 пъти колкото и шокиращо да звучи за някой.   Flushed
Изобщо не е шокиращо, с деца е така. Има майки които дават на децата да играяр с брашно и ориз и др, по метода на Монтесори или нещо от сорта, е там прахосмукачка е неизбежна. Mr. Green

# 561
  • Стара Загора
60,64 лв., при положение че климатика не е спиран и на по-малко от 23 градуса не е работил съм доволна. Да кажа че отопляваме една стая, но вратата почти постоянно е отворена, за да шават животинките. И бойлера е на газ.

# 562

Аз идвам да се оплача от сметката за вода -32лв за януари, лятото колко ли ще плащам. Tired
За твое успокоение, от този месец вместо 20% увеличение на водата, при нас я качиха с почти 100%. И вместо обичайните 25-26 лв за декември сметката ни беше48 #Crazy Не мия тераса, нито имаме градина за поливане. Тези хора чисто изперкаха. #Cussing out

# 563
270лв., като се има предвид, че сме с парно на дърва!
Имам питане към тези които са с подпрозоречни климатици:
Колко ви е сметката на месец
На колко градуса ги държите
Наистина ли правят по-топло от обикновените
И колко кв. отоплявате

# 564
  • София
Имам питане към тези които са с подпрозоречни климатици:
Колко ви е сметката на месец
На колко градуса ги държите
Наистина ли правят по-топло от обикновените
И колко кв. отоплявате

В стаята на тийнейджъра имаме такъв климатик. Определено е по-топло в сравнение със стандартен стенен климатик, по-тих е и не се усеща да духа. Държим го на 20 градуса.
Относно сметката не мога да кажа нищо, защото не знам каква част от нея се пада на този климатик.

# 565
А кое ви е на ток?

Извън темата:
Скрит текст:
За твое успокоение, от този месец вместо 20% увеличение на водата, при нас я качиха с почти 100%. И вместо обичайните 25-26 лв за декември сметката ни беше48 #Crazy Не мия тераса, нито имаме градина за поливане. Тези хора чисто изперкаха. #Cussing out
Изравняване е. При нас на 3 месеца идва изравнителна с 10-15 лв. отгоре. Движим се 28-32 лв. и на изравнителни около 45 лв.

# 566
Момичета, защо не инвестирате в хубави климатици, външна изолация? Конвекторите харчат много. Такива сметки от 500лв са кошмар. 

# 567
Пак е много 375лв. Sad  3 климатика, само единият върви непрекъснато 23 - 24 градуса ,хладилник, печка- всеки ден, пералня със сушилня 3 пъти  седмично, бойлер непрекъснато, 2 телевизора и един лаптоп.

# 568
150 лева за януари. Еднофамилна къща, всичко на ток и при това ТРИФАЗЕН Grinning
АС/ОС, може ли трифазен с АКТ16 или вие не сте изкарали?

# 569
Отново 186 newsm78 два пъти поред една и съща сметка, а уж януари си мислех, че ще е по-малка, че нямаше празници. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт