Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 57 753
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Е 17-18 градуса като духа климатика, означава, че температурата в помещението е около 15 градуса.
Това не е вярно. Колкото му зададаеш, толкова се опитва да поддържа.
Първо, действително толкова се ОПИТВА да поддържа, ако успее. Второ, там където измерва температурата обикновено е нависоко и е по-топло с 1-2 градуса, отколкото долу.
Моят опит сочи, че винаги температурата в помещението е няколко градуса надолу от зададената.
Искаш да кажеш, че имаш много стари климатици, или несъобразена мощност със пространство. Примерно с 9ка топлиш стая 30м2... И климатика се ОПИТВА, но няма как да успее.
Климатика е измислен като му зададеш 25 С, да ти прави 25 С и вече  е обяснено, че при датчика горе е 1-2 градуса повече от зададената температура по обясними причини. Възможно е, ако е морално остарял или фреона му е за смяна да не успее да постигне зададената температура.

# 691
  • Варна
Зависи от марката климатик. При бюджетните модели има разлика 4-5 градуса.

# 692
И това е невярно. 2  нови климатика от неизвсттна марка (мисля, че беше финлукс или нещо такова) си подържат точно зададената температура.  Не знам колко са икономични, но вършат работата си. Възможно е, при силна експлоатация да дадат дефект, това не знам.

# 693
  • Варна
И това е невярно. 2  нови климатика от неизвсттна марка (мисля, че беше финлукс или нещо такова) си подържат точно зададената температура.  Не знам колко са икономични, но вършат работата си. Възможно е, при силна експлоатация да дадат дефект, това не знам.

Възможно е да не е при всички, но сме отваряли климатик...май медея беше, но може и да лъжа. Датчика му е сложен точно на струята въздух. Е хубу струята е с висока температура, но това не означава, че и въздуха в стаята е с такава. Този проблем се решава като се премести датчика.

# 694
Аз пък знам, че датчика не трябва да се пипа много, много. Само при почистване на филтрите леко се маха и после пак слага където е бил.

# 695
Е това с датчика който е сложен така че се заблуждава от самия климатик е конструкторска глупост. Не всички мидеи са така. Явно са се оакали при някой модел

# 696
  • Варна
Аз пък имам мъж техничар, който е в състояние всичко да разглоби и после да сглоби без проблем Joy
Което има и лоша страна де, така ми се искаше нова фурна. Преди нова година се развали викам "а сега" и той взе, че я ремонтира Frowning1

# 697
  • София
Какво трябва да направя че да получавам известие с смс или в емейла си за нова сметка и колко ми е ?

# 698
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Какво трябва да направя че да получавам известие с смс или в емейла си за нова сметка и колко ми е ?
Регистрирай се в сайта на електроразпределителното дружество.

# 699
В ЕВН имаха опция за смс известия,обаче не ги пращат редовно,та няма голям смисъл от тях.
Аз карам баща ми да засича тока и си съвпада : +- 1лв и стотинки.

# 700
  • оттам, откъдето започва България
За градусите на климатика аз не се притеснявам - имаме си термометър в хола, който ни е и мястото за отмора след работа. Както го задам, така ми показва и термометърът.
За спалнята - никой не може да ме накара да повиша градусите - 18 са ми перфектни и на моменти даже в повече.
Но всеки си преценявам според усещането. За пореден път се убеждаваме, че при всяко семейство, макар и при еднакъв брой живущи, сметката със сигурност ще е различна.

# 701
Ние също спим на 18 гр.
Но никой не може да ме убеди, че 18 в дневен тракт е ок. Без пет елека на гърба и две одеяла на дивана...Wink

# 702
  • оттам, откъдето започва България
Мен също - но това е въпрос на усещане за топлина за някои хора.

# 703
Ние спим на 21, ама с сме с бебе. Преди това не ми пукаше колко градуса е...

# 704
  • Varna
Ние спим на 18-19

Общи условия

Активация на акаунт