Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 020
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Paris, France
Лелеее, та аз ям по 5-6 яйца на ден. Откъде тази загуба на цинк. Но добре, аз агнешки дробобичам/овчи няма къде да намеря/. Ще започна да ям. И сега в такъв случай да пия ли инозитол и фолат, или няма смисъл.... При мен лошото е, че налитам на алкохол. Не съм алкохоличка, но ако съм стресирана или много уплашена-веднага налитам на питиенце....И ми действа по-добре от антидепресантите. А иначе си взех от този морския магнезий, който е обогатен с витамини. Пия го заедно с вечерна иглика.

Ти може да приемаш достатъчно цинк, но организмът ти да не може да го употреби поради липса на витамин Ц или А, примерно. Казахме, че Вит Ц не влиза лесно в клетките при ИР. Увеличена доза Вит Ц при ИР може даже да е вредна, защото пречи на инсулина да се занимава с глюкозата. Трябват празни клетки и глад. Вит Ц окислява мазнините и затова се пие далеч от мазнина. Пречи на усвояване на въглехидрати и затова не се пие с тях.

Алкохолът в твоето състояние е абсолютно вреден. Обясних в предишни теми, няколко пъти, че за черния дроб алкохолът е приоритетен. Докато не го преработи черният ти дроб не почва глюкоза и тя си се върти в кръвта или се заселва, под форма на наситена мазнина, в черен дроб или друг важен орган, защото в подкожните ти мастни клетки място отдавна няма. По принцип, в малко количество, без въглехидрати алкохолът не е вреден. В твоето състояние на ИР, депресия, обезитет е направо отрова. Алкохолиците са задължително дефицитни на магнезий, дори когато са здрави, млади, мускулести мъже. Твоят черен дроб в момента се бори да преработва анти депресанти, мазнотии от кашкавал, алкохол. Всичко това в дефицит на магнезий, Вит А, Д, Ц, бикарбонат и много други. Алкохолът допълнително подкислява и дърпа бикарбонат, който в липса на някакви цитрати панкреасът не може да произведе. Твоят организъм в момента е като човек, който се опитва да изкопае дупка за основа на къща, но няма нито лопата, нито кофа, с която да изнася пръстта.

Чела съм, че магнезий + оцет преди алкохол помагали да се пие по-малко. Не пия и не мога да се изкажа дали е истина, но не пречи да пробваш.

Добра стратегия е да тръгнеш да ходиш когато се чувстваш стресирана. Времето, което ще прекараш в ходене е времето, в което ще се наливаш с питие ако седиш у дома. Не е нужно да е дълго ходенето. Достатъчни са 2-3 бързи обиколки на блока, първо с придружител, после сама. Нуждата от човек до тебе е подсъзнателно предизвикана от намаляването на мускулна маса и каскада от намаляване на чувствителност, трудна ориентация и когнитивна мъгла. И колкото повече седиш, лежиш, пиеш и дебелееш, толкова по-лошо става. Ако успееш да понамалиш  всички липси, за които ти писах нещата изведнъж се обръщат. Просто трябва да си търпелива и упорита. Има труден период, с напъни и насилване да правиш някои неща, който трябва да се изтърпи. За разлика от дамите с лека чернодробна ИР ти ще трябва да се помъчиш с насилствено ядене, постене, добавки, лягане по-рано, промяна на дейности в свободно време, които нямаш Итн. Но след малко време ще отслабнеш и ще ги надминем, може би. Въпрос е на малко усилия и време.

Всеки път, когато изминавал километър краката ти вършат малко геройство. Те носят по 100-130кг на всяка крачка. Доскоро са носили 50кг. Нормално е да протестират и да намират начин да кажат на мозъка, че ги боли. Все едно някоя от нас, която е 50-60кг да награби тежест със 79-80кг, да я закрепи на гърба си и да хукне нанякъде. Тежестта, ако много ни писне можем да я захвърлим и да продължим без нея, но наднорменото тегло не.

Отвреме навреме си слагам 15-20кг в една раница на гърба и ходя бързо по 5-6км с нея. Добре е за костите. Това го правя за да припомням на веществото в тиквата какво е да носиш 15-20кг. На другия ден, освен че съм леш, съм и по-слаба с едно или даже 2 кила, хаха.

Антидепресантите не се ли покриват от касата? 100 лева купуват доста по-полезни неща. Ясно е, че си ги пила над десетилетие и не можеш да ги спреш. Можеш, обаче, да си добавиш разни полезности и да ги понамалиш. Не сега, веднага, но след година примерно.

А по-зле ли се чувствуваш откакто надебеля психически? Или е същото?

# 106
  • Пловдив
Напоцледък много ме боли глава и пак имам пристъпи на замазано виждане
Обикновенно е Около цикъл или като намаля съвсем въглехидратите
Минава ми като хапна нещо сладко /мед , черен шоколад /  направо съм изумена никога през живота си не съм изитвала нужда от сладко /освен в ПМС и то рядко/

# 107
  • Варна
alinnna, алкохола дава много калории , да не говорим ,че изобщо алкохол и антидепресанти хич не е добре да се приемат.  А, иначе всеки си има някакви страхове в главата и оттам нивото на тревожност доста се вдига.

K.Lera, този МСМ за какво го пиеш ? Прочетох, че е полезен за ставни болки , нещо в тази насока усетила ли си да влияе ?

# 108
Лелеее, та аз ям по 5-6 яйца на ден. Откъде тази загуба на цинк. Но добре, аз агнешки дробобичам/овчи няма къде да намеря/. Ще започна да ям. И сега в такъв случай да пия ли инозитол и фолат, или няма смисъл.... При мен лошото е, че налитам на алкохол. Не съм алкохоличка, но ако съм стресирана или много уплашена-веднага налитам на питиенце....И ми действа по-добре от антидепресантите. А иначе си взех от този морския магнезий, който е обогатен с витамини. Пия го заедно с вечерна иглика.

Ти може да приемаш достатъчно цинк, но организмът ти да не може да го употреби поради липса на витамин Ц или А, примерно. Казахме, че Вит Ц не влиза лесно в клетките при ИР. Увеличена доза Вит Ц при ИР може даже да е вредна, защото пречи на инсулина да се занимава с глюкозата. Трябват празни клетки и глад. Вит Ц окислява мазнините и затова се пие далеч от мазнина. Пречи на усвояване на въглехидрати и затова не се пие с тях.

Алкохолът в твоето състояние е абсолютно вреден. Обясних в предишни теми, няколко пъти, че за черния дроб алкохолът е приоритетен. Докато не го преработи черният ти дроб не почва глюкоза и тя си се върти в кръвта или се заселва, под форма на наситена мазнина, в черен дроб или друг важен орган, защото в подкожните ти мастни клетки място отдавна няма. По принцип, в малко количество, без въглехидрати алкохолът не е вреден. В твоето състояние на ИР, депресия, обезитет е направо отрова. Алкохолиците са задължително дефицитни на магнезий, дори когато са здрави, млади, мускулести мъже. Твоят черен дроб в момента се бори да преработва анти депресанти, мазнотии от кашкавал, алкохол. Всичко това в дефицит на магнезий, Вит А, Д, Ц, бикарбонат и много други. Алкохолът допълнително подкислява и дърпа бикарбонат, който в липса на някакви цитрати панкреасът не може да произведе. Твоят организъм в момента е като човек, който се опитва да изкопае дупка за основа на къща, но няма нито лопата, нито кофа, с която да изнася пръстта.

Чела съм, че магнезий + оцет преди алкохол помагали да се пие по-малко. Не пия и не мога да се изкажа дали е истина, но не пречи да пробваш.

Добра стратегия е да тръгнеш да ходиш когато се чувстваш стресирана. Времето, което ще прекараш в ходене е времето, в което ще се наливаш с питие ако седиш у дома. Не е нужно да е дълго ходенето. Достатъчни са 2-3 бързи обиколки на блока, първо с придружител, после сама. Нуждата от човек до тебе е подсъзнателно предизвикана от намаляването на мускулна маса и каскада от намаляване на чувствителност, трудна ориентация и когнитивна мъгла. И колкото повече седиш, лежиш, пиеш и дебелееш, толкова по-лошо става. Ако успееш да понамалиш  всички липси, за които ти писах нещата изведнъж се обръщат. Просто трябва да си търпелива и упорита. Има труден период, с напъни и насилване да правиш някои неща, който трябва да се изтърпи. За разлика от дамите с лека чернодробна ИР ти ще трябва да се помъчиш с насилствено ядене, постене, добавки, лягане по-рано, промяна на дейности в свободно време, които нямаш Итн. Но след малко време ще отслабнеш и ще ги надминем, може би. Въпрос е на малко усилия и време.

Всеки път, когато изминавал километър краката ти вършат малко геройство. Те носят по 100-130кг на всяка крачка. Доскоро са носили 50кг. Нормално е да протестират и да намират начин да кажат на мозъка, че ги боли. Все едно някоя от нас, която е 50-60кг да награби тежест със 79-80кг, да я закрепи на гърба си и да хукне нанякъде. Тежестта, ако много ни писне можем да я захвърлим и да продължим без нея, но наднорменото тегло не.

Отвреме навреме си слагам 15-20кг в една раница на гърба и ходя бързо по 5-6км с нея. Добре е за костите. Това го правя за да припомням на веществото в тиквата какво е да носиш 15-20кг. На другия ден, освен че съм леш, съм и по-слаба с едно или даже 2 кила, хаха.

Антидепресантите не се ли покриват от касата? 100 лева купуват доста по-полезни неща. Ясно е, че си ги пила над десетилетие и не можеш да ги спреш. Можеш, обаче, да си добавиш разни полезности и да ги понамалиш. Не сега, веднага, но след година примерно.

А по-зле ли се чувствуваш откакто надебеля психически? Или е същото?

Определено много по-зле се чувствам психически. Аз бях хубава жена и ме заглеждаха.  Сега не смея да изляза, за да не срещна някой познат. И на работа като застана пред децата ми е некомфортно. Преди години работех и като учителка. И децата много ми се радваха.Не, не всички антидепресанти се поемат от касата. Аз дори някой съм ги спряла самоволно. И с какви полезности, например, да започна? Ами да, аз като съм много нервна бягам из апартамента и обикалям стаите, докато ми мине...

# 109
  • Пловдив
като чета последните постове и си давам сметка как и аз години на ред съм борила нерви , но само с добавки
5-ХТП , шлемник байкалски , ГАБА и други от този род
Също Магнезии+ Б комлекс много помагат
а вечер задължително взимам мелантонин / аз вече и без него си заспивам ,но съм свикнала да си го слагам под езика преди сън/
От как пия Метформина/ вече съм казвала/ - забелязвам че съм психически по устойчива , станала съм и по контактна /преди бях неразговорлив затворен дебил/
Доста са навързани нещата  с  ИР и  с психиката явно

# 110
Скрит текст:
като чета последните постове и си давам сметка как и аз години на ред съм борила нерви , но само с добавки
5-ХТП , шлемник байкалски , ГАБА и други от този род
Също Магнезии+ Б комлекс много помагат
а вечер задължително взимам мелантонин / аз вече и без него си заспивам ,но съм свикнала да си го слагам под езика преди сън/
От как пия Метформина/ вече съм казвала/ - забелязвам че съм психически по устойчива , станала съм и по контактна /преди бях неразговорлив затворен дебил/
Доста са навързани нещата  с  ИР и  с психиката явно

НАвързани са, защото всяка една емоция на душата е следствие на хормоналния баланс на тялото.А той зависи И от храната.
Нарушения физически баланс води и до "нарушен" психически такъв.
Един елементарен пример, даван винаги:Защо се чувстваме добре и в еуфория, ядейки шоколад?

# 111
  • Paris, France
ГАБА и 5-ХТП не съм пила. За байкалски шлемник не съм и чувала. Мелатонин тук дават при смяна на часови пояси, дори на деца, но нито при децата, нито при мене имаше ефект. Б комплекс също не ми помогна никак, за нищо, сам по себе си.

Метформин + кето и след 2-3 седмици само диета, безвъглехидратна извършиха чудеса за настроението ми. Но Алиннна точно това прави, а при нея май няма ефект.

Алиннна теглото ти, излишното, не си го носила дълго време и бързо можеш да го свалиш. Нормално е да се депресираш след като не се харесваш. Като поотслабнеш ще започнеш да се харесваш и да излизаш повече. Ето, вече виждаш, че слабееш и не е невъзможно до Коледа да видиш 2 цифри на кантара. При тебе нещата вече се случват. Не мога да ти кажа да се харесваш такава, каквато си, обаче не мога да те стопя с магическа пръчка за 2 месеца. В момента е важно да си пазиш диетата, да си пиеш Метформина до някое време и да си свалиш максимално инсулина. Следва набавяне на липсващото и тогава ще слабееш от само себе си. Дотогава не е възможно. Не мога да те съветвам да тичаш или скачаш с часове, защото това е като да си сложа 70-80кг щанги на врата и да запрепускам из града с нея. Диета и добавки. Това засега. И така още 2-3 години. После е лесно.

Савина, браво! Давай напред и се радвай на живота! Благородно ти завиждам. Имам непоносимост към зали.

# 112
Малко оффтопик, но искам да питам за Мелантонина, понеже го споменахте. Дали би помогнал на приятеля ми да спи по-добре? Има много лек сън, и откакто над нас се нанесоха нови съседи, е на тръни. Понеже нещо ги намрази покрай нанасянето, чува и най-малкия шум, който вдигат, който за мен и моята нервна система пък е горе-долу обичаен. Просто нямат килим, а са на паркет и се чува как си влачат пантофките и разни други шумове, които няма как да определим от какво са. От няколко дена е с тапи, но сякаш не помагат особено, защото чува и през тях. Та, би ли помогнал мелантонинът, има ли странични ефекти?

# 113
  • Paris, France
Мишелин, зависи. На мене не ми действа никак. Но на мене, след 48 часа безсъние и Рохипнол не ми действаше, а приятелката ми заспиваше като застреляна от него. Ако на мене ми се спи и няма дразнители спя. Ако не ми се спи нищо не ми помага. Мелатонин от е евтин и без рецепта. Пробвайте!

# 114
  • София
Мелатонин и на мен не ми действа изобщо, но нищо не струва да се опита.
Аз съм със същият лек сън и най-малкото нещо ме буди или не ми дава да заспя. Мисля, че проблемът е в "изпънатата" ми нервна система. Магнезий 500мг. преди сън има повече смисъл.
Чудя се, възможно ли е само за 1,5 - 2 м. на АД да съм си докарала ИР! Писала съм, че и аз претърпях загуба и от новината започнах да се треса цялата и това треперене не спираше почти 2 дни. Моя приятелка ми даде Деанксит и тогава наистина имах нужда.., но до ден днешен не знам защо и как качих 20 кг. за 2-3 м.!!!!! Ще кажете, че от ядене, но не беше така. От дете не са ме свикнали на сладко, джънкове, сокове, плодове никой в нас не обича и т. н. Единствено пиех доста алкохол, но вино най-вече. Мислих, че ако кортизолът от стреса е бил много дълго висок... Не знам. Вече би трябвало да няма значение, но аз обичам да си превеждам нещата, а и защо тоя гаден опит да не помогне на някого.

# 115
Невена, получават комисионни за да изписват определени лекарства. Получават не само комисионни, но ходят на конференции и екскурзийки.

Да не подхващаме темата, че мога романи да изпиша.   Sick

Нямам против да чуя каквото знаеш  Laughing

Искам да питам нещо. На интимната част все още имам тлъстинки. Естествено смалило се е много, но още имам. Има ли за там някакви упражнения?  Sad

# 116
  • София
Елора, и аз имам там, а нямам да свалям повече от 2 кг. На корем също нямам почти нищо излишно, но чак когато ми се залепи за гърба имам повече промяна на това място. За упражнения.. Не виждам как Simple Smile)))) Според мен е един вид структура. Както някои жени имат по-изявени бедра ако ще и до нула мазнини да паднат  (образно казано).

# 117
Тоест може там да не сваля хич  Sad
Даже и 58 да стана. Защото сега съм 67 кг. Висока съм 167. Искам да стана 57-58.
Наистина ли е до структора. Аз имам още коремче за сваляне. Дано като свалям още да се смъква и на интимната зона. То на само отпред, ами и отдолу. Има доста на срамните устни.

# 118
  • София
Не, не! Сваля се, но ти си знаеш как е било преди килата. Просто някои си имаме повече хълмче Simple Smile Явно повече мастни клетки там и при напълняване се отразява.

# 119
Много Ви моля, коментирайте резултатита на дъщеря ми 19г.
 Голямата 26г. е с Хашимото. Превантивтно правя изследвания на малката. От 1г-1,5 г преди края на 12 клас напълня за година време почти с 10кг.  Водих я по изследвания  -щитовидни хормони, ИР  - лекарите казват не виждаме проблем. Тя напълня и полага неимуверни усилия за сваляне на килограмите  - много трудно-почти не се забелязва. С Ваша помощ - и коментари по изследванията на голямата успяхме да смъкнем стойностити на ТАТ и МАТ   и да набавим доста липсващи дефицити.
Тези изследвания на малката дъщеря са от 29.10. Ще бъда благодарна на всеки за мнението и съветите. Бъдете здрави и Благодаря, че Ви има.

FT3 + FT4 + TSH   Profile   *   *
FT 3   4.85   pmol/L   3.80 - 7.60
FT 4   18.480   pmol/l   12.500 - 21.000
TSH   4.550   mIU/l   0.500 - 4.300
TAT + MAT   Profile   *   *
TAT (Anti TG)   <10.00   IU/ml   до 115
MAT (Anti TPO)   8.94   IU/ml   до 34
HOMA ( IR ) Инсулинова резистентност индекс   Profile   *   *
Глюкоза (Glucose)   5.18   mmol/l   3.60 - 6.10
HOMA (IR) индекс   3.37   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Инсулин (Insulin)   14.65   mU/l   2.60 - 25.00
Феритин (Ferritin)   14.20   µg/L   13.00 - 150.00
Фолат в серум   18.31   nmol/l   10.4 - 42.4
Фолат в еритроцити   2924.4   nmol/l   994-3103
Витамин В12   299.00   pmol/l   141 - 489
Хомоцистеин   8.82   µmol/l   До 15.00
Витамин D total (25-OH Витамин D)   103.70   nmol/l   50 - 120

Общи условия

Активация на акаунт