Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 057
  • 745
  •   2
Отговори
# 120
  • Ню Йорк
Невена, получават комисионни за да изписват определени лекарства. Получават не само комисионни, но ходят на конференции и екскурзийки.

Да не подхващаме темата, че мога романи да изпиша.   Sick

Нямам против да чуя каквото знаеш  Laughing

Искам да питам нещо. На интимната част все още имам тлъстинки. Естествено смалило се е много, но още имам. Има ли за там някакви упражнения?  Sad

Скрит текст:
Нищо ново не бих могла да кажа, което не сте чували. Фармацевтичните компании водят по конференции /официално/, а иначе казано на луксозни екскурзии /неофициално/ завеждащите отделения, предимно. След това тези завеждащи поръчват техните продукти и тук не говорим за аспирин от 1лв, а за лекарства използвани в спешната медицина, хирургия и всякакви такива по-сложни медицински начинания. Има лекарства, които струват по хиляди само 1 бройка. Отделно отличилите се в покупките получават и паричен стимул. Да не говорим, че по т.нар конференции винаги е по-важно яденето и пиенето всяка вечер отколкото стигането до самата конференция.

# 121
galia23, другите резултати не мога да коментирам, но тези, свързани с темата,са плашещи за един тинейджър. И захарта на гладно е висока, а инсулинът е ужасно висок на гладно, при това за момиче на тези години.

# 122
  • София
Elora, на онова място там долу няма стандарти, дори и супер-слаби манекенки имат големи устни. Това не трябва да те притеснява: https://www.healthline.com/health/womens-health/lopsided-vagina

# 123
  • Варна
galia23, другите резултати не мога да коментирам, но тези, свързани с темата,са плашещи за един тинейджър. И захарта на гладно е висока, а инсулинът е ужасно висок на гладно, при това за момиче на тези години.

И TSH- то е над референтните стойности , казват че е добре да е до 3.

Sharky* и Elora, хммм, каква тема сте подхванали , Elora, ако просто се усещаш подута ,пробвай да пиеш известно време Детралекс, по принцип се изписва срещу разширени вени и хемороиди , но и там "поприбира " малко.

А, щях да пиша ,Невена ,супер добре обясняваш  за процесите в организма, много полезни постове за пореден път   Flowers Hibiscus

# 124
  • Перник
Мелатонин и на мен не ми действа изобщо, но нищо не струва да се опита.
Аз съм със същият лек сън и най-малкото нещо ме буди или не ми дава да заспя. Мисля, че проблемът е в "изпънатата" ми нервна система. Магнезий 500мг. преди сън има повече смисъл.
Чудя се, възможно ли е само за 1,5 - 2 м. на АД да съм си докарала ИР! Писала съм, че и аз претърпях загуба и от новината започнах да се треса цялата и това треперене не спираше почти 2 дни. Моя приятелка ми даде Деанксит и тогава наистина имах нужда.., но до ден днешен не знам защо и как качих 20 кг. за 2-3 м.!!!!! Ще кажете, че от ядене, но не беше така. От дете не са ме свикнали на сладко, джънкове, сокове, плодове никой в нас не обича и т. н. Единствено пиех доста алкохол, но вино най-вече. Мислих, че ако кортизолът от стреса е бил много дълго висок... Не знам. Вече би трябвало да няма значение, но аз обичам да си превеждам нещата, а и защо тоя гаден опит да не помогне на някого.
Наистина ли има връзка АД и ИР?
Аз от април съм на Деанксит и да почнах да качвам кг. От 69 станах 75 при височина 175. Като бях 69 вс ме питаха дали не съм болна та толкова съм слаба.

# 125
Не, не! Сваля се, но ти си знаеш как е било преди килата. Просто някои си имаме повече хълмче Simple Smile Явно повече мастни клетки там и при напълняване се отразява.

А дано си права и свалям и там.
Ама не помня преди напълняването как съм била. Че аз от 10 годишна съм си дебела.

Мерси Принцесо
.  Явно наистина си имат основателна причина да тръбят наляво и надясно как инсулина не е от значение и хора с 15 примерно инсулин нямат никакъв проблем.

Благодаря ти Шарки  Hug
Може би си права. Не бива толкова да се комплексирам.
Но наистина там си имам още за сваляне. Като бях 110 висеше ужасно. Кокала не се усещаше. Започна да се усеща като станах 80.

Паричке, сериозно ли детралекса помага за прибиране? Чак не ми се вярва.

# 126
  • София

Има и хашимото. ТСХ е 4.5, а трябва да е до 2.
Според мене, напълняването се дължи на ЩЖ.

# 127
  • Варна
[

Паричке, сериозно ли детралекса помага за прибиране? Чак не ми се вярва.

Е, чак чудеса не очаквай, но да, има някакъв ефект.

# 128
  • Paris, France
FT3 + FT4 + TSH   Profile   *   *
FT 3   4.85   pmol/L   3.80 - 7.60
FT 4   18.480   pmol/l   12.500 - 21.000
TSH   4.550   mIU/l   0.500 - 4.300
TAT + MAT   Profile   *   *
TAT (Anti TG)   <10.00   IU/ml   до 115
MAT (Anti TPO)   8.94   IU/ml   до 34
HOMA ( IR ) Инсулинова резистентност индекс   Profile   *   *
Глюкоза (Glucose)   5.18   mmol/l   3.60 - 6.10
HOMA (IR) индекс   3.37   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Инсулин (Insulin)   14.65   mU/l   2.60 - 25.00
Феритин (Ferritin)   14.20   µg/L   13.00 - 150.00
Фолат в серум   18.31   nmol/l   10.4 - 42.4
Фолат в еритроцити   2924.4   nmol/l   994-3103
Витамин В12   299.00   pmol/l   141 - 489
Хомоцистеин   8.82   µmol/l   До 15.00
Витамин D total (25-OH Витамин D)   103.70   nmol/l   50 - 120

Не са добри никак резултатите, но бързо могат да бъдат вкарани в норма. Дъщеря ти има тежка инсулинова резистентност с много висок инсулин на гладно.

Започвам от обидно ниския феритин - складираното желязо. То е привидно в норма, но съвсем на долна граница. При такива стойности нищо чудно да и капе косата. Може би се изморява при физическа активност? Б12 и фолат са в норма, което е доста добре. Трябва да се поправи желязото, защото липсата му се отразява неблагоприятно на щитовидната хормони.

https://www.restartmed.com/low-ferritin/

Нисък феритин = ниска щитовидна функция

https://www.restartmed.com/increase-free-t3-naturally/

Щитовидната хормони - ТАТ и МАТ са в норма и това е идеално. За мене тя няма Хашимото.

FT4 - си е в норма. Това е хормонът, който щитовидната жлеза произвежда. В случая тя работи прекрасно.

FT3 е в норма, но нисък. Има проблем с превръщането на ФТ4 в ФТ3. Нисък селен, феритин, болен черен дроб са причини, поради които фт4 не се превръща в ФТ3. Превръщането се извършва от черен дроб и няма (особена) връзка със щитовидната, която в случая си произвежда необходимото.

ТSH е нормално да е висок. Този хормон се произвежда в мозъка и бута щитовидната да прави ТФ4, защото няма ТФ3 и ТФ2.

инсулин на гладно трябва да е под 5 а при нея е троен. С такъв инсулин тя никога не влиза в кетоза и тялото губи мускул.

Селен, желязо, Вит Ц са ви приоритетите.

Заведете я на ендокринолог. Може да я медикализират за кратко и след това строга диета без въглехидрати и наситени мазнини. Успех

Елора, зависи каква си била като слаба. Имам приятелка, която е атлетична, но отдолу е като камилско копито, както наричат месестата, женска, разделена на две част. Camel toe в Гугъл за да видиш за какво говоря.

# 129
Невенче, ама аз метформин не пия, защото никой не ми го е изписал. Ходих при 3 ендо и трите ми казаха, че нищо ми няма. Пък и ме е страх към огромния арсенал лекарства, които пия, да добавя още едно смущаващо лекарство. И без друго имам синдром на раздразненото черво и съм все с разстройство-ще стане още по-зле.
Офффф, много ми е еднообразно всяка сутрин варени яйца със сметана, на обяд кюфтета, омлет, или принцески от таханов хляб с кайма + ежедневно към обяда моркови и пиперки. Ама то на работа какво друго да ям?! Има една фирма с доставка до адрес,  правят много хубаво зеле със свинско, но ги излових, че слагат брашно....

# 130
Здравейте, искам да ви попитам някой от вас има ли моя проблем.
Изписан ми е метформин 3х500, нямам странични ефекти, добре се чувствам, но проблемът ми е с нередовното хранене, защото не винаги имам хранене 3 пъти на ден за да го пия.
Винаги закусвам в 8 и вечерям в 18-19 и то много добре и тогава си пия табл. но не винаги обядвам. Или нямам време за обяд или не съм си взела от нас. Когато обядвам го пия 3 пъти на ден, но някои пъти по 2 пъти. Много ли е лошо това вариране в дозите в различните дни.

# 131
  • София
Лошо е нередовното ти хранене. Когато пропуснеш обяд, това не значи, че инсулинът ти не скача (той има "почасови норми" на бликване в кръвта). Когато си гладна и с висок инсулин, следва разък пад на кръвната захар и потенциално припадък.

# 132
Като стане въпрос за припадък и все се сещам, как доскоро имах едни замайвания и причерняване пред очите когато се изправях. Направо си мислех, че ще припадна някой път. Това след като вече бях доста отслабнала и беше спаднал инсулина. Така и не разбрах от какво бяха, но изчезнаха. От бързото отслабване ли да е било, някакъв дефицит ли? Сега пак отслабвам, но с по-бавни темпове и нямам такива проблеми.

Така, нещо друго обаче се появи. Все по-засилващ се апетит и глад. Докато с месеци карах до 1000 калории дневно, и се хранех понякога едва ли не насила, сега взеха да не ми стигат 1300. Предполагам, че защото не съм вече на високо мазнинно хранене. Опитам се в някакъв балансиран модел да вляза, увеличавам въглехидратите, вече почти всеки ден са около 50 гр., намалявам мазнините, като цяло наблягам на зеленчуци с месо, плод имам само на закуска и то не всякакъв и не по много. Много взех да налитам на ядки обаче - бадеми, лешници, фъстъци, орехи. Всеки ден имам поне по 50 грама Embarassed Те ли ме разяждат така, увеличените въглехидрати ли, намалените мазнини ли или всичко това, взето заедно - не знам вече... Казвам си, че може да е някакъв период, тялото да има нужда от нещо, затова да  налитам на ядки, но пък може и чиста лакомия да е Laughing Мисля, че докато не ми пречи да отслабвам, макар и по малко, не е проблем. Но пак ме човърка, че нещо не е както трябва да е.

Май ми е време пак да пусна едни изследвания...

# 133
Скрит текст:
Като стане въпрос за припадък и все се сещам, как доскоро имах едни замайвания и причерняване пред очите когато се изправях. Направо си мислех, че ще припадна някой път. Това след като вече бях доста отслабнала и беше спаднал инсулина. Така и не разбрах от какво бяха, но изчезнаха. От бързото отслабване ли да е било, някакъв дефицит ли? Сега пак отслабвам, но с по-бавни темпове и нямам такива проблеми.

Така, нещо друго обаче се появи. Все по-засилващ се апетит и глад. Докато с месеци карах до 1000 калории дневно, и се хранех понякога едва ли не насила, сега взеха да не ми стигат 1300. Предполагам, че защото не съм вече на високо мазнинно хранене. Опитам се в някакъв балансиран модел да вляза, увеличавам въглехидратите, вече почти всеки ден са около 50 гр., намалявам мазнините, като цяло наблягам на зеленчуци с месо, плод имам само на закуска и то не всякакъв и не по много. Много взех да налитам на ядки обаче - бадеми, лешници, фъстъци, орехи. Всеки ден имам поне по 50 грама Embarassed Те ли ме разяждат така, увеличените въглехидрати ли, намалените мазнини ли или всичко това, взето заедно - не знам вече... Казвам си, че може да е някакъв период, тялото да има нужда от нещо, затова да  налитам на ядки, но пък може и чиста лакомия да е Laughing Мисля, че докато не ми пречи да отслабвам, макар и по малко, не е проблем. Но пак ме човърка, че нещо не е както трябва да е.

Май ми е време пак да пусна едни изследвания...
Възможни причини: (от това, което съм чела)
1.може да е само период, тялото се настройва към по-студеното време
2.може да е заради ниските калории дълго време.Както съм писала, не може да се живее години на 1000 калории, в даден момент тялото се опълчва яко, а това опълчване се изразява именно в засилен глад, това си е природен защитен механизъм, тялото просто не ти позволява да го умориш от глад
3.по Аткинс:когато приближим нормалното си тегло, тялото отчита, че запасите му са силно намалели (т.е., стопили сме доста мазнини), и понеже вече няма достатъчно енергия, която да черпи от запасите, подава сигнал чрез глада, че трябва малко да увеличим вноса на енергия отвън.Докато сме 100 кг, запаси бол, когато стигнем например 70 кг, запасите са вече значително по-малки.
4.може да са някакви липси вследствие на стопените мазнини, които тялото да се опитва да си навакса чрез ядките.
5.възможно е увеличените въглехидрати да провокират по-силен апетит, и при мен се получава понякога.
Ако продължаваш да сваляш, чувстваш се добре, аз не бих се притеснявала.

Невенче, ама аз метформин не пия, защото никой не ми го е изписал. Ходих при 3 ендо и трите ми казаха, че нищо ми няма.
Скрит текст:
Пък и ме е страх към огромния арсенал лекарства, които пия, да добавя още едно смущаващо лекарство. И без друго имам синдром на раздразненото черво и съм все с разстройство-ще стане още по-зле.
Офффф, много ми е еднообразно всяка сутрин варени яйца със сметана, на обяд кюфтета, омлет, или принцески от таханов хляб с кайма + ежедневно към обяда моркови и пиперки. Ама то на работа какво друго да ям?! Има една фирма с доставка до адрес,  правят много хубаво зеле със свинско, но ги излових, че слагат брашно....
КЗ не беше ли висока?
Иначе, ей това никога няма да го разбера...идва в кабинета ти 120-130 кг-ова жена, с "милион" оплаквания, а ти заключаваш "Нищо ти няма!".   Astonished   Тя така от въздуха е стигнала до затлъстяване....
Е, как после да вярваш на доктори?

# 134

Иначе, ей това никога няма да го разбера...идва в кабинета ти 120-130 кг-ова жена, с "милион" оплаквания, а ти заключаваш "Нищо ти няма!".   Astonished   Тя така от въздуха е стигнала до затлъстяване....
Е, как после да вярваш на доктори?

И аз също.
Пълно безобразие! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт