Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 232
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
HugКатрин, честит празник Blush Бъди здрава !

Savichh благодаря, че споделяш. Аз не бих издържала 6месеца и със сигурност преди Коледа още ще си пусна контрола. Много лаборатории включват Инсулина в кампании и често е на половин цена.

А аз успях да си открия профила във Fitday със запазени менюта, въведени храни, активност , диаграми и то още от преди 10години. Изключително ме мотивира това , и улесни. Още тогава бях въвела 95% от храните, с които се хранех, а и с мотивацията от потребителите на Спайдър спорт форума-не знам съществува ли още, ми се получиха лесно нещата със сметките.

Още по-лесно стана и сега, вкарах вчерашното меню. Изключително ВМ е, но както писах, аз сериозно се раздвижих последните 5 дни, вчера имам и сутрешна тренировка -вкъщи, ходене около 4км и късен баскетбол за около 20мин.

М 76% , П 16%, В 8% (50,4гр, от които 16,1гр фибри)

Бледолилава , аз не съм по цифрите, но обичам да планирам и всичко да ми е по програма. В чантата ми има два тефтера-органайзера, и всичко записвам и се водя по задачите ...Та в този ред-такъв тип програми за мен са пълно щастие Blush

Невена-днес закусих без овеса, само чия -черна все още, бадеми, два моркова, две пълни лъжици цедено мляко 10%

# 256
Инсулинава Резистентост
От пет дни пия Глюкофаж, първите два дни - никакви симптоми, но от 2-3 дни ми е доста зле.
И при вас ли е така?

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 14:36 от Не се сърди, човече

# 257
Вече 3 месеца съм на Глюкофаж и не ми е ставало зле. При всеки човек е различно. Зависи и как го пиеш, дали дозата е правилна - по схема ли го приемаш?

# 258
  • София
Аз пих 1 месец, освен разхлабения стомах нямах други оплаквания. Дори КЗ ми беше в норма 5,2, но имах други оплаквания.
Сега се замислям, че в първите дни и на мен ми беше малко замаяно. Мисля, че минаваа за около седмица. В листовката пише, че ако се пие само то, няма начин да свали драстично КЗ.

# 259
  • София
Глюкофаж се пие по схема, като в началото се почват по-ниски дози, пият се вечерно време, за да се намалят неприятните усещания.
Пих го две години, като в началото около 2-3 седмици постепенно увеличавах дозата и въвеждах дневния прием.

# 260
Каква е дозата? При мен беше май седмица по половинка вечер, после половинка сутрин и вечер, после половинка сутрин и цяла вечер и чак тогава (след около 1 месец) 2 на ден. В началото ходех между 5 и 10 пъти до WC, сега 1-2, но подозирам че съм привикнала вече.

# 261
Здравейте ,
Май и аз трябва да се записвам тука за съжаление.
Днес съвсем случайно реших да си пусна кръвни изследвания и добавих и инсулин , че от раждането до преди 3 год не мога да сваля един 10 кг. Захарта винаги ми е била под 5 , и сега е 4,80 , но останах неприятно изненадана от инсулина -14,48 mU/l.Снощи бяхме на заведение, та вечерях до късно , включително и сладки неща , както и пийнах една -две чаши вино-не знам това дали дава отражение на резултата.
Сега на въпроса - да вадя ли тежката артилерия с обременяване или да ходя първо на ендокринолог, или пък да отида да дам инсулин в друга лаборатория. Не знам как да процедирам , иначе за хранителния режим е ясно , аз принципно уж се старая да се храна здравословно , но напоследък не ме слушат нервите и малко му изпуснах края Sad.

# 262
Имам едно питане. Знае ли някой дали можем да ядем хинап? Купих си от тази екзотика преди две седмици от една селска баба. За мене е вкусно, изобщо не е сладко, а се твърди, че е много полезно (с огромно количество вит. С и какво ли още не). И сега се чудя дали да се опитам да го завъдя в градината.

# 263
Честит Рожден Ден, Краси! newsm38 bdbaloni

Да си здрава, обичана и все по-красива да ставаш! newsm51

# 264
  • Пловдив
Имам едно питане. Знае ли някой дали можем да ядем хинап? Купих си от тази екзотика преди две седмици от една селска баба. За мене е вкусно, изобщо не е сладко, а се твърди, че е много полезно (с огромно количество вит. С и какво ли още не). И сега се чудя дали да се опитам да го завъдя в градината.

https://www.hranite.info/foods/data/4895-hinap-surov

# 265
Честит Рожден Ден, Краси! newsm38 bdbaloni

Да си здрава, обичана и все по-красива да ставаш! newsm51
Много ти благодаря!

# 266
  • София
Много отдавна не бях пускала изследвания. Струват ми се наред, но искам да питам TSH дали е добре?

FT 3 (свободен Т3) - 3.81    реф. 3.20 - 6.80
FT 4 (свободен Т4) - 15.56  реф. 12.00 - 22.00
TSH                            -  3.320  реф. 0.300 - 4.200

Глюкоза - 4.61
Инсулин - 3.64

# 267
И ТСХ и Т3 и Т4 говорят за хипофункция на жлезата.

# 268
Katerin*, сега захапах коя си, а се притеснявах къде изчезна...

Честит рожден ден и от мен!  Hug

И хиляди благодарности, ти си един от хората тук, които ми помогнаха да променя и себе си, и живота си.

Желая и на теб прекрасен, пълен с щастливи мигове и вдъхновение живот! bouquet

# 269
Katerin*,  честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт