Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 51 029
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Тази сутрин кз 6.4! Не е малко но все пак е напредък. Снощи вечерях половин домат и 2 кръгчета моцарела, че нищо друго подходящо нямаше за мен на вечерята. И потанцувах малко.Може би това е начина. Ще пробвам.
От кетозата ме е страх заради диабета, нищо ми няма на щитовидната. Знам че кетоза и кетоацидоза са различни неща, но въпреки това ме е страх. Но ще почета още и ще видим. Може и това да пробвам. Сега основната грижа ми е кз. Отслабването си върви с прилични темпове.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 08:28 от savina_33

# 601
  • Бургас
Здравейте момичета,
Нова съм тук и не ми са ясни много как се поставя диагноза ИР
Трихолог ми назначи обременяване с глюкоза но само на гладно и 120мин
Изследвала съм се в Бодимед
глюкоза-0 мин. 5
глюкоза -120мин 4.7
изходна стойност 120мин
Нормален тест <6.1 <7.8
Гранични стойности 6.1-7.0  7.8-11.1
Диабет <7.0<11.1
Инсулин-0 мин 15.16 mIU/L   оптималност <10.0
Инсулин 120мин  8.71 mIU/L   
В бодимед оптималните стойности на инсулина <10 ли е???!!!
Имам ниски триглицириди. Добрия холистерол е жисок, Ниско кръвно и съм слаба...
Ще ви помоля за коментар, благодаря преджарително

# 602

Самт, може да пробваш да постиш през ден. Същият ефект дава, но по-бавно и без да забавя метаболизма. Зарежи ги тези шейкове. Не е трудно да съставил меню от 2 хранения с по 300 калории, още повече, че няма забранена храна.

Съветвам те да си седиш на ВМ НВ диета. Само набави цитратите и витамините. Част от уравнението са витамините, които са им давали. Сума ти хора постигнахме същите резултати без да прималяваме от глад. Аз не съм изпила нито един шейк. По едно време исках да похапна банани и ябълки, че нали калориите са важни, но разумът надделя. С НВ е още по-добре. Имаш позитивите от НВ + тези от глада.

Невена, много ти благодаря. К.Лера, на теб също. Трябва да открия такъв или подобен протеин и в България.

Ами, длъжна бях да се запозная с идеята за тези шейкове и състава им. Така поне знам, че няма смисъл да си ги купувам. Да, по-лесно е с тях, но само на пръв поглед. Защото ако гаврътна едно такова шейкче и огладнея след час, какво ще правя тогава?! Ще вия от глад? топала съм я вече тази топка, резултатът беше - тормоз и след него ново освинване. Не, благодаря. Ще си карам по изпитания стар начин, само ще редуцирам пак калориите под 800 на ден. Март, април и май т.г. карах така. Ноември, декември и януари ще карам пак така. Ще пусна едни изследвания преди да почна и едни след три месеца, за да видя има ли файда. Меренето на талия и тегленето така или иначе си ги правя редовно веднъж на седмица.

# 603
  • София
До момента не съм изследвала витамини и минерали. Скоро ще се боцна за други неща и това ще пусна. Пия вит. C - 1 от 500, магнезий - 500 вечер преди лягане и от седмица - Вигантол по 8-10 капки. За витамин К разбрах, но как си определяте количествата, за да не са "отрова" или недостатъчни?

# 604
  • Бургас
До момента не съм изследвала витамини и минерали. Скоро ще се боцна за други неща и това ще пусна. Пия вит. C - 1 от 500, магнезий - 500 вечер преди лягане и от седмица - Вигантол по 8-10 капки. За витамин К разбрах, но как си определяте количествата, за да не са "отрова" или недостатъчни?
Frine дневното количество вит.К можеш да си го доставиш ако хапваш по една краставица заедно с кората на ден

# 605

Невена, майка ми е на 58. Цял живот тя беше сравнително слаба.
Ама започна да яде повече и то повече хляб, ориз, картофи, шоколади. И естествено напълня. Сега аз съм слабата.

# 606
Днес, по съвет на Невена, се пекох 2-3 часа на слънцето Simple Smile По принцип винаги ми е студено, а днеска така хубаво се затоплих и още ме държи. Не го бях правила никога, хората навън бяха с якета 😄
Относно шейковете, които са коментирани, защо не пробвате с протеин изолат? Имаше един много хубав,  rule 1 protein isolate в който има само 2 гр в и 5 гр мазнини. Не стават ли за заместител?

# 607
  • София
Frine дневното количество вит.К можеш да си го доставиш ако хапваш по една краставица заедно с кората на ден
Мерси! Аз питам за всички как определяте дозите?

# 608
Снощи вечерях петел с малко, една шепа ориз. Но след това хапнах два бонбона, блокче черен шоколад с лешникова паста, и две хапки халва с мед. Отдавна не съм се отпускала така. Кръвната ми захар един час след това беше 1,6. Защо е толкова ниска?

# 609
  • Paris, France
Снощи вечерях петел с малко, една шепа ориз. Но след това хапнах два бонбона, блокче черен шоколад с лешникова паста, и две хапки халва с мед. Отдавна не съм се отпускала така. Кръвната ми захар един час след това беше 1,6. Защо е толкова ниска?

Ужас. Точно така се хранят хората, на които викам бавни самоубийци. Захарта ти е ниска, защото след вражеското нападение над организма ти глюкозата в кръвта се е качила значително. Панкреасът е пуснал голямо количество инсулин. Глюкагонът е помислил, че нямаш достатъчно глюкоза и затова инсулинът е висок и се мотае без работа и е накарал черния дроб да избълва глюкоза. Панкреасът, пищейки от ужас от цялото това издевателство е пуснал още инсулин, който е бутал до дупка за да вкара глюкозата някъде. Успял е накрая, най-вероятно в препълнените мастни клетки, защото ако имаше място в мускулите нямаше да се вдига толкова. Това е като да натискаш заяло бутало на спринцовка, пълна с някаква течност, с цел от нея да излязат 3мл течност. Да си представим, че спринцовката от 10мл е пълна до последното деление с мед, забъркана къна или подобно. Къната заема 10мл и искаме да извадим 3мл върху чиния или кожа за да си направим рисунки. На върха къната е застанала и затова дупката е запушена. Освен това гумата на буталото е стара и не се движи с лекота. Натискаме и не излиза нищо. Натискаме по-силно и пак нищо не излиза. При още натиск налягането е достатъчно да измести засъхнало то и заедно с него изхвръкват изведнъж 7мл къса и остават вътре 3мл. Това се е случило с твоята кръвна захар.

В конкретната вечеря липсват пресни зеленчуци, фибри и витамини. След някой друг месец може и да си разболееш червата. Ето, Галактическа принцеса стигна до операция. Причините за нейното състояние са наднормени тлъстини и липса на фибри. Като си знаете хала си приготвяйте ядки, сурови чушки и моркови, гъби, ряпа или нещо засищащи, пълно с фибри и нискокалорично. Надявам се оризът е бил черен. На мене ми призля само като четох изредените продукти.

Франи, 2-3 стръка магданоз покриват идеално ежедневните нужди на здрав човек. За нас малко повече. С витамин от храна не може да се предозира. Яла съм по 2-3 връзки магданоз на ден. Това го пиша за 10 път сигурно. С водоразтворима витамини трудно може да се предозира, особено ако идват от храна. Вит Д си го изследваме и Б12 и фолат също. Вит А може да е отровен, този от дроб, животи слоя, но при диабетици е нужен в големи количества. Ако ядеш богата на витамини храна и предимно сурова, доста яйца, гъби и вътрешни органи на яли трева животни и нямаш проблеми с усвояването кой знае какви витамини от добавки не са нужни. Но докато има ИР не може съвсем без тях.

Бледолилава, щитовидната жлеза се забавя при което диета и това е нормално. Същото е с инсулина, който пада. Забавянето на щитовидната жлеза не е непременно лошо. Обратното - хиперфункцоята предизвиква ИР. При нас, жените, щитовидната хормони имат лек месечен цикъл. Не всяка жена може да понесе кето дълго време.

Нормите за щитовидни хормони са мерени в условия на въглехидратно хранене и не касаят кетоза. При мене Т3 беше в норма, но висок и естествено падна, което е голям позитив, защото разбрицва кръвоносни съдове. Сега и Т4 и Т3 са идеални. Спорт, витамини увеличават дейността на щитовидната, но и повишават нуждата от йод. Затова доста тичащи с часове жени със СПКЯ не виждат подобрение.

Дълголетниците имат, освен ген за дълголетие: нисък лептина, нисък инсулин, висок TSH и висок пролактин. Логично е. При нисък метаболизъм се живее по-дълго. Е, не се живее без никакъв, но в старостта ниският е предимство, особено при ниско тегло. Дълголетник-дебелак не съм видяла.

Като имам време ще ти намеря линкове с обяснения.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 19:32 от Nevena Virolan

# 610
Понякога и аз хапвам месо с ориз. Ама първо оризът ми е малко количество. И винаги пълнозърнест.
Плюс не ям хляб и с това ядене и с всяко друго ми присъства сурова салата от зеленчуци.
Та нямам проблем ако два пъти в месеца омеша месо и ориз или месо с малко картофи.
Донякъде си е зона  Laughing
Ама нещата дето после си яла са направо ужас.

# 611
Невена, за пиенето на сок от алое вера какво ще кажеш? Ще се отрази ли негативно на ИР?

# 612
  • Paris, France
pyypi, инсулинът ти на гладно е доста висок. Трябва да вземеш мерки. Жалко, че не е изследван на 1ви час, защото аз, при по-нисък от твоя на гладно го качвах на 190 на първи час. Успех.

Алое вера - пресен сок от листа съм пила. Свекърите правят. Консервираният в бутилка е загуба на време, според мене. Не е чудодейно лекарство и не е без странични ефекти. Верно е пълен с витамини, особено Б12, но и други, но леко пречи на черния дроб. Сваля захарта уж. Сокът в бутилка съдържа понякога консерванти и подсладители. По един начин се чувствувам, когато пия пресен сок от нони у свекърите, а по-съвсем друг като пия купен от магазин. Свекърите непрекъснато пращат готов, от магазина и ММ го пие. Този, който те правят, е доста по-горчив и кисел от купения. От купения мога да изпия цяла бутилка и не чувствам разлика. От предния ми просветна пред очите. Негативите на алое:

https://www.google.fr/amp/s/www.stylecraze.com/articles/side-eff … ra-juice/%3famp=1

За мазане алоевия гел е ОК.

# 613
  • Бургас
pyypi, инсулинът ти на гладно е доста висок. Трябва да вземеш мерки. Жалко, че не е изследван на 1ви час, защото аз, при по-нисък от твоя на гладно го качвах на 190 на първи час. Успех.

Алое вера - пресен сок от листа съм пила. Свекърите правят. Консервираният в бутилка е загуба на време, според мене. Не е чудодейно лекарство и не е без странични ефекти. Верно е пълен с витамини, особено Б12, но и други, но леко пречи на черния дроб. Сваля захарта уж. Сокът в бутилка съдържа понякога консерванти и подсладители. По един начин се чувствувам, когато пия пресен сок от нони у свекърите, а по-съвсем друг като пия купен от магазин. Свекърите непрекъснато пращат готов, от магазина и ММ го пие. Този, който те правят, е доста по-горчив и кисел от купения. От купения мога да изпия цяла бутилка и не чувствам разлика. От предния ми просветна пред очите. Негативите на алое:

https://www.google.fr/amp/s/www.stylecraze.com/articles/side-eff … ra-juice/%3famp=1

За мазане алоевия гел е ОК.

Да, висок е! Ще записвам час за ендокринолог, сигурно е ИР! Но пак ли ще ми правят обременяване с глюкоза за да се види на първи час колко се вдига...Ужас, кълбо от нерви съм!

# 614
Ето едно виде, което ми помогна на мен.

Все изчислявах огромни дози проценти на Въглехидратите, защото хапвам и доста зеленчуци и никога не съм могла явно да вляза в същинска кетоза с Вгх под 50грама на ден и се бях ошашакала, че явно затова е по-бавно при мен, но това видео днес ме успокои. Ето:

https://www.youtube.com/watch?v=abIwP9cOMEk

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 21:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт