Психически тормоз

• 4 867
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Купи си пистолет, сега може легално. Ако се наложи използвай го при самоотбрана.

# 16
Купи си пистолет, сега може легално. Ако се наложи използвай го при самоотбрана.

Може ли да споделиш как легално се взима пистолет? Благодаря ти! Innocent

# 17
  • Варна
Газов мисля, че можеш. Ама си е тормоз да го мъкнеш винаги. Тежи си. Вземи си един спрей или електрошок.

# 18
Ако не може легално, вземи си нелегално. По добре в затвора и жив, отколкото мъртъв. При самоотбрана няма да има затвор даже. А страхливецът може да се откаже и без да се наложи да го ползваш, ако си убедителна. Важното е да го ползваш, ако се наложи обаче.
Понякога единствения начин да се справиш с агресията е агресия.

# 19
КъФ пистолет, кви пет лева?!!:fearful:
Не вкарвай момичето в някой от многото филми, които си гледал\а. Поне веднъж, в стрелбище натискал\а ли си спусък?

От опит: Пълното игнориране е задължително, но не винаги достатъчно.
Как да се продължи...това трябва внимателно да прецените!
При някой и кратка среща със закона ще свърши работа, но при друг ще е напълно безполезно трошене на нерви и изписване на една гора хартия!
Няколко "добри" приятелчета действат и на много тежки случаи, но пак трябва да се подходи добре обмислено! Желателно е приятелите да са тооолкова сериозни, че да е достатъчен и само намек!
Успех!

# 20
Най-тъпият съвет е да викаш "момчета" да го сплашват. Първо, приятелите, които ще бият съответното лице, трябва много да те обичат и да си им много скъпа, за да си причинят среща със закона пък те на свой ред. Втори, не е сигурно, че един бой ще откаже такъв човек. Напълно възможно е след като излезе от болницата да те намери, да те нареже на парчета, да те зарови и после да си тегли куршума.

# 21
По случая ще цитирам професионалист по лична сигурност, автор на книгата The Gift of Fear. Според него стратегията при хора, които палят и те преследват, искат комуникация и срещи е - нула комуникация, нула срещи. Никакви изяснявания, разпити, съобщения. Никакво внимание. И е много важно това правило да се спазва, щото веднъж направи ли пробив, ще си увеличи усилията. А ако види, че няма реакция, с времето ще намали усилията да  те гони.

# 22
По случая ще цитирам професионалист по лична сигурност, автор на книгата The Gift of Fear. Според него стратегията при хора, които палят и те преследват, искат комуникация и срещи е - нула комуникация, нула срещи. Никакви изяснявания, разпити, съобщения. Никакво внимание. И е много важно това правило да се спазва, щото веднъж направи ли пробив, ще си увеличи усилията. А ако види, че няма реакция, с времето ще намали усилията да  те гони.
На мен ситуацията ми се струва толкова плашеща!
Но да натиснеш бутона IGNORE би било супер.
Слава тебе Господи, точно такова нещо не ми се е случвало, но имах драма с агресивна съседка, съдейки по признаците на изява - клиничен психопат, в медицинския смисъл. Това провокира в мен силен импулс за агресия, за късмет вместо това я игнорирах и наистина това помогна.

Този човек, който те преследва, ми се струва не психопат, а по-скоро border line - гранично разстройство на личността. Не го намирам на български. Дано пълното игнориране да го накара да се отдръпне.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 11:00 от Uncommon

# 23
Проблема е че този човек наистина няма намерение да се откаже не иска да го приеме и това е .Направо вече не знам как да постъпя в това положение.Нищо не може да го спре.

# 24
Ще се откаже, като мине време без комуникация, просто ще види, че нищо не става, ако ще да се самозапали пред входа ти. Малко по малко ще се откаже, ще де-ескалира конфликта.

Общи условия

Активация на акаунт