Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 51

• 69 332
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Хм, ползвам ФДТ от около 21-годишна, но порите ми са почти незабележими. Кожата ми е нормална към комбинирана през лятото и леко се засушава през зимата. Последните години нанасям и по-силен грим на очите, но нямам бръчки. Само съвсем фини линии - трябва да долепя нос до огледалото, за да ги видя. За протокола, в залеза на 29-тата година съм.

# 631
  • София
milenaka, това с шоколада доста отдавна го установих. За козметика - ами какво ли не пробвам (е, не от скъпите марки) от тези на достъпни цени... И нищо не се променя. Правя си и маски, почиствам и кожата, когато ми е възможно, но много се зачервява и изсъхва.

Иначе да, имам доста бръчки - около очите и устата. Тези покрай устата направо ме влудяват, а и точно около ъгълчетата стои някак по-тъмно мястото. Не знам на какво се дължи, нямам нито херпеси, нито цепнати ъгълчета на устните.

# 632
Пушиш ли?

# 633
  • София
Да, но не съм страстен пушач. Кожата ми е много чувствителна, главната причина да започна да използвам фдт беше, че ставах като домат от почти всичко - притеснение, като бързам, когато ми е топло и т.н.

# 634
  • София
Смайли, не ми се ще да стрелям на сляпо. Причината може и да е хормонална, може и нещо друго. Може би трябва да посетиш дерматолог, а и козметик за почистване, да видиш как ще ти се отрази.

# 635
Относно бръчките на 20... Да, възможно е. При много мои връстнички ги виждам, все около очите. Не е ген. До една всичките се гримират, ама се гримират всеки ден и то сериозно. Ще ме извинят поддръжниците на грима, но за мен ежедневното слагане на "маска" от продукти на кожата няма как да не й запуши порите... Не знам конкретно Нели дали се гримира или не, но всичките, които аз познавам и имат бръчки около очите на 20/21 год. се гримират ежедневно с "лек" грим, тоест задължително с фдт... Аз съм си направила изводите за себе си. ☺

От 16 годишна ползвам фон дьо тен редовно и пак нямам бръчки около очите, на 24 съм, повечето хора даже мислят, че съм още на 18. Е, фон дьо тена ми е лек и не ползвам огромно количество, една опаковка може да ми издържи близо година.

# 636
  • Сливен
Никога не съм ползвала ФД,само ВВ крем преди да забременея.Имам леки бръчки около очите и устата,не мога без шоколад,не пуша.Порите са ми незабележими,години 42,които никой не ми дава.Кремове започнах да ползвам малко след като навърших 20год,маски правя от време на време,кожата ми изглежда много добре.

# 637
    Относно бръчките на 20... Да, възможно е. При много мои връстнички ги виждам, все около очите. Не е ген. До една всичките се гримират, ама се гримират всеки ден и то сериозно. Ще ме извинят поддръжниците на грима, но за мен ежедневното слагане на "маска" от продукти на кожата няма как да не й запуши порите... Не знам конкретно Нели дали се гримира или не, но всичките, които аз познавам и имат бръчки около очите на 20/21 год. се гримират ежедневно с "лек" грим, тоест задължително с фдт... Аз съм си направила изводите за себе си. ☺

От 16 годишна ползвам фон дьо тен редовно и пак нямам бръчки около очите, на 24 съм, повечето хора даже мислят, че съм още на 18. Е, фон дьо тена ми е лек и не ползвам огромно количество, една опаковка може да ми издържи близо година.
    Възможно е, разбира се. От кожа до кожа има огромна разлика. Аз само споделих относно собственото си обкръжение как е. На мен също "не ми личат" годините-свалят ми директно 5 год., но цялото семейство, за щастие, сме младолики. Но забелязах, че при момичетата, които не носят грим, също кожата им изглежда свежа и здрава.

# 638
    Това дали на някой му личат годините е въпрос на ген, а не на здрава и хубава кожа. Има хора, които са видимо на 50, а бръчки почти нямат, както и обратното - видимо на около 25, но с множество фини линии. С генът кой как изглежда не можем да се борим, говорим си как кожата да стои здрава, хидратирана и с възможно най-малко бръчици.

# 639
    И този спор е вечен. Да, цапотенето е фактор, но очевидно не основен.
    Явно е сбор от фактори. Като по млада така се клепах, че ми трябваше поне час и половина пред огледалото.
    И по дискотеки ходех, и по кръчми, и пиех, и пушех, и не спях достатъчно, че и с грима си лягах. Изобщо пълна програма. И сега пуша и по някое питие пийвам. До преди няколко години бръчки нямах, поне не и такива изявени и натрапчиви. Кожата ми е чиста, с плътен тургор, без широки пори, е, има някоя тук - таме, на младини беше доста мазна, сега стана нормална със склонност към засушаване. И сега бръчиците ми не са страшни, но ги има. Обаче възрастта си казва думата. Една сутрин ставаш и ... оле, май си остарял. Ето я, ето я тази бръчка, там под едното око, ама откъде се взе. Ох, май имам и уморен вид, ама как така за една нощ. Мдааа, има хора на моята възраст с много повече бръчки, ама моите откъде се появиха. И така, огледалото вече не е най-добрия ти приятел. Моето все още ме обича и аз него, обаче гледам да не се вглеждам в него прекалено задълбочено. Stuck Out Tongue Winking Eye
    Но, това са нормални процеси. Пък и факторите са много, не един.

# 640
    Идвам да похваля три продукта.
    Първият е спиралата, която обсъждате в последните страници, Smokey Lashes на Golden Rose

Моите мигли са си хубави и без спирала, но тази сякаш ги направи по-пухкави и извити. Очаквах повече туш по четката.

Вторият е зелената маска на Revuele

Маската, както пише, е с cryo ефект, който в началото малко ме притесни, че ще видя кожата си после зачервена, но не. Почисти я добре. Ефектът е особено видим при мен на носа, защото там имам доста черни точки и разширени пори по принцип.

Третият е една лимитка шампоан на Balea

Шампоанът струваше 1,99 лв. и не очаквах чудеса. Грабна ме опаковката и миризмата му. Идва ми да взема една лъжица и да кусам ли, кусам Grinning Добър е. Не премива, но добре почиства, дори и без балсам след него си харесвам косата и я реша лесно.

# 641
    Благодаря на всички за отзивите за Афинитон.

Да попитам другите две момичета - Leiny   и бъръльо-бъръльо   съгласни ли сте с  Джаста Праста ? И според вас ли е по-подходяащ за нормална към суха кожа?
    Питам, тъй като моята е от всичко по малко Grinning Склонна към омазняване в Т-зоната, нормална, дори към суха (особено зимата) по бузките.

До сега, макар и рядко, ползвам на Л'ореал. Infallible и True Match.
    Но не мога да си намеря цвета. Първият се нанася много трудно, с добро покритие, запушва ми порите. И ми жълтее доста. Вторият е по-нежен, но пък с доста розов подтон  Grinning

# 642
    • София
    Този балсам искам да похваля – https://remedium.bg/product/139260/orzene-beer-balsam-za-tanka-i … kosa-h250-ml.html
    Нанасям го по дължините, защото не е подходящ за корените ми, много добре се отразява – косата изглежда жива, на пипане е мека, с него няма нужда да слагам маска.

Luchia, трябва да прецениш с какъв подтон си. Няма как едновремено и да си с топъл, и със студен.

# 643
    Аз съм с разширени пори откак се помня.Но имам много мазна кожа и това ме спасява от бръчки.На близо 42г. ми дават -10, че и повече! Повечето пъти дори жени ми го казват.
    Не съм полагала някакви екста грижи за кожата си, мажех се с кремове каквито майка ми им, понякога даже не съм се и мажела дълги периоди, грим умерено, но редовно.Чак след 35г. започнах да се интересувам от бяла козметик. Но едно нещо винаги съм правела- маски, домашни или купени, спорт и ,с някакви периоди на изключения ,здравословно , хранене, пуша от осемнадесетгодишна, но по 1-2 цигари дневно, имала съм и дълги периоди без цигари.
    Лошото в днешно време е силно замърсената околна среда, стрес, напрежение, затворените помещения, което силно влияе на гена и качеството на живот.

# 644
    https://remedium.bg/makeup-remover/garnier-skin-naturals-essenti … lotion-125ml.html

Вчера си взех това, вместо мицеларна вода,(обърках се) не знам дали правилно го ползвах, чистих всичко и очи и лицето, но ми хареса,че ми изчисти порите и после се свиха, и лицето ми не се изсуши, по-късно изплакнах лицето с вода, правилно ли е така.Преди това съм ползвала мицеларната вода на микса, но нищо не вършеше и ми пареше на очите и ми изсушаваше лицето, като свърша това шишенце ще гледам да взема правилното, с мицеларната вода Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт