Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

• 59 667
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Белите уреди не са особено много като избор. Особено ако искаш да отговярят и на друг критерий, освен цвета, избора още повече се стеснява. Например аз държах на голям обем и пиролиза, и избирах точно между три варианта ( от ретро визията не съм гледала изобщо).
Но си сложих черен плот, само си представих едно изкипяло мляко на белия и ме втресе:-)
Е какво му е на изкипялото мляко, така или иначе, след като изкипи ще измиеш плота. Ако си с черен плот няма ли да го измиеш веднага /щом изстине де/, само защото няма да се вижда много много? Laughing
Иначе за това, че освен за цвят няма избор на други критерий, съм съгласна.

# 106
Извинявам се за галфонския въпрос, ама... толкова трудно ли се чистят тия стъклокерамични котлони, че всички ги кълнат така? Нали има някакви специални препарати, с тях не става ли по- лесно? Не се заяждам, питам за свой опит, ако е чак толкова зор да се ориентирам към индукционен.

# 107
  • софия
Нищо трудно няма в почистването на стъклокерамиката.

# 108
И кой и къде ги кълне? newsm78 Чистят се за 10 минути (голямо чистене) и за под минута (нормално чистене). При това половината от голямото чистене е чакане да подейства препаратът Grinning.

Обаче откакто съм на индукционни котлони голямо чистене не ми се е налагало, препаратът е хванал паяжина в шкафа, а за стъргалка даже не съм се и сещала.

# 109
Аз така и не разбрах защо индукционните не се чистят Grinning

# 110

А от какво се чисти според теб един плот с котлони? От покапало и поизкипяло по време на готвенето. При обикновените плотове обаче това покапало се запича и загаря и се налага търкане със стъргалка и после с препарат. А при индукционните няма загаряне и затова след готвене всичко се забърсва с мокра кърпа от предпочитания вид (микрофибър, швамтух, гъба за чинии, мокра кърпичка и пр.) и после се полира с домакинска хартия докато е влажно за да стане като ново. И това е. Колко време отнема според теб?

# 111

А от какво се чисти според теб един плот с котлони? От покапало и поизкипяло по време на готвенето. При обикновените плотове обаче това покапало се запича и загаря и се налага търкане със стъргалка и после с препарат. А при индукционните няма загаряне и затова след готвене всичко се забърсва с мокра кърпа от предпочитания вид (микрофибър, швамтух, гъба за чинии, мокра кърпичка и пр.) и после се полира с домакинска хартия докато е влажно за да стане като ново. И това е. Колко време отнема според теб?

Ако ти кажа, че нямам много опит с чистенето на котлони ще ми повярваш ли Grinning

# 112
Днес съвсем случайно разбрах че алуминия и керамичния плот не са много съвместими. Не че има някакъв огромен проблем, но при често ползване оставали сиви петна. Имам плот на аристон с петна по него и се зачудих дали наистина проблема не е в алуминиевия ми грил тиган. Ползваме го само на един котлон и именно там са петната, другите 3 нямат проблеми. За съжаление си изгубих упътваното и не мога да видя какво препоръчват. 

# 113
Ваня Иванова, повърхностни петна ли? Може ли снимка на плота?

# 114
  • София
Днес съвсем случайно разбрах че алуминия и керамичния плот не са много съвместими. Не че има някакъв огромен проблем, но при често ползване оставали сиви петна. Имам плот на аристон с петна по него и се зачудих дали наистина проблема не е в алуминиевия ми грил тиган. Ползваме го само на един котлон и именно там са петната, другите 3 нямат проблеми. За съжаление си изгубих упътваното и не мога да видя какво препоръчват. 
Не е вярно. Всичките ми тигани отдолу са алуминий, макар отгоре, т.е. отвътре да са с различни покрития. Нямам никакви петна, а плота го ползвам няколко години вече. Всичко, което се изцапа, бива измито, ако не иска да излезе само с гъба идва ред на ножът за к.плот. Пробвай и ти, и би трябвало да се изчисти с нож.

# 115
# 116
  • Варна
Не е по темата, но какво означава Грешка Е1.

# 117
  • София
Не е по темата, но какво означава Грешка Е1.
Чакай да хвърля боб за да видя за коя марка и модел и въобще уред става въпрос, че гугъл ме праща на климатици, пък темата е за друго newsm78

# 118
  • Варна
Керамичен плот Финлукс.

# 119
Обзалагам се, че в книжката с инструкции за употреба пише;-)

Общи условия

Активация на акаунт