Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

• 59 223
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Истинският инокс  Ето примерно този: https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/liebherr-cnef-4005-09149231. Пише си: "ПОКРИТИЕ НА ВРАТИТЕ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА".
Покритието не е равнозначно на инокс.
Скрит текст:
IP, PVD и галваничните покрития?
Скрит текст:
Цитат
IP ПОКРИТИЕ
IP  или йонното покритие е едно от най-новите покрития, а също така и най-напредналото до днес. IP покритието е полагане на слой  титанов нитрид върху основният метал, под формата на пара. Крайният резултат е по-трайно и по-трудно на надраскване покритието, като също така предлага по-голяма яркост и блясък.
Експерименти направени, за да се провери издръжливостта на IP покритието са показали, че това покритието е от пет до осем пъти по-трайно и устойчиво на корозия и износване. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.

PVD ПОКРИТИЕ
PVD ( PVD / Physical vapor deposition ) покритието обикновено е само няколко микрона тънък, но твърд слой устойчив на корозия. Молекулите  му така се свързват с тези на метала, че  веднага  след нанасянето му е много трудно (почти невъзможно) да бъде отстранено. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.

ГАЛВАНИЧНО ПОКРИТИЕ
Тези покрития се полагат чрез електролиза. Като се променя честотата и големината на тока е възможно да се промени дебелина на различните слоеве. Позлатяването е галваничен процес, при който се нанася фино златно покритие върху определени компоненти на часовника. Това покритие може да се отстрани при триене в твърди и груби повърхности. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.
ПП Потърсих реални снимки на LG хладилник, на който се вижда това покритие.
Обработена "черна" ламарина, като предполагам, че методът е галванизация.
Скрит текст:
Знания за поцинкована ламарина:
http://www.bg.buildingplate-exporter.com/news/knowledge-of-galva … heet-5897369.html
Ако е от качествена иноксова ламарина, то цената  ще е по-висока, поне с 30%.
Скрит текст:
https://picclick.co.uk/LG-American-Style-Fridge-Freezer-Model-GS … 292692420538.html

# 76
Взех същата фурна като таки, която сте обсъдили нагоре. Обнадеждихте ме, че съм направила правилен избор Hug

Аз нещо мивките в сайта на Лекс не ги харесах, избрах си Тека. Чудех се и за Бланко, но за моите размери разликата в цената е голяма и не знам дали си струва...

# 77
  • Сф
Моята мивка е от Лекс, защото те бяха единствените, освен Бланко, които имаха модел с малък отцедник и голямо корито. Модел Серена

# 78
  • София
Истинският инокс  Ето примерно този: https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/liebherr-cnef-4005-09149231. Пише си: "ПОКРИТИЕ НА ВРАТИТЕ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА".
Покритието не е равнозначно на инокс.
Скрит текст:
IP, PVD и галваничните покрития?
Скрит текст:
Цитат
IP ПОКРИТИЕ
IP  или йонното покритие е едно от най-новите покрития, а също така и най-напредналото до днес. IP покритието е полагане на слой  титанов нитрид върху основният метал, под формата на пара. Крайният резултат е по-трайно и по-трудно на надраскване покритието, като също така предлага по-голяма яркост и блясък.
Експерименти направени, за да се провери издръжливостта на IP покритието са показали, че това покритието е от пет до осем пъти по-трайно и устойчиво на корозия и износване. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.

PVD ПОКРИТИЕ
PVD ( PVD / Physical vapor deposition ) покритието обикновено е само няколко микрона тънък, но твърд слой устойчив на корозия. Молекулите  му така се свързват с тези на метала, че  веднага  след нанасянето му е много трудно (почти невъзможно) да бъде отстранено. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.

ГАЛВАНИЧНО ПОКРИТИЕ
Тези покрития се полагат чрез електролиза. Като се променя честотата и големината на тока е възможно да се промени дебелина на различните слоеве. Позлатяването е галваничен процес, при който се нанася фино златно покритие върху определени компоненти на часовника. Това покритие може да се отстрани при триене в твърди и груби повърхности. Избягвайте контакт с абразивни повърхности.
ПП Потърсих реални снимки на LG хладилник, на който се вижда това покритие.
Обработена "черна" ламарина, като предполагам, че методът е галванизация.
Скрит текст:
Знания за поцинкована ламарина:
http://www.bg.buildingplate-exporter.com/news/knowledge-of-galva … heet-5897369.html
Ако е от качествена иноксова ламарина, то цената  ще е по-висока, поне с 30%.
Скрит текст:
https://picclick.co.uk/LG-American-Style-Fridge-Freezer-Model-GS … 292692420538.html
За кое? Вратите са инонкс, отстрани не знам, но на живо се вижда с просто око. Ако не е инокс вратата, кой модел на липхера е инокс?

# 79
Са галванизирана "черна" ламарина. Коректно е написано: -покритие!

# 80
Този път мисля, че не си права. Покритие на обикновена стомана с неръждаема стомана ми се струва тъпо и не знам дали може да се направи (галванично такова съм почти сигурна, че не може). Според мен е лош превод, а иноксът наистина си личи на пипане, особено когато е шлайфан. Имали са предвид според мен, че вратата като конструкция е от какво ли не, но обшивката е от инокс.

И за да не съм голословна потърсих сайта им, а там си пише "врата от благородна стомана със SmartSteel"

https://home.liebherr.com/bg/bgr/products/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0% … ls/cnef-4005.html

# 81
  • София
Този път мисля, че не си права. Покритие на обикновена стомана с неръждаема стомана ми се струва тъпо и не знам дали може да се направи (галванично такова съм почти сигурна, че не може). Според мен е лош превод, а иноксът наистина си личи на пипане, особено когато е шлайфан. Имали са предвид според мен, че вратата като конструкция е от какво ли не, но обшивката е от инокс.

И за да не съм голословна потърсих сайта им, а там си пише "врата от благородна стомана със SmartSteel"

https://home.liebherr.com/bg/bgr/products/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0% … ls/cnef-4005.html

Да и аз мисля така, т.к. вратата отвън е метална /така да го кажа/ а вътре е с друго пластмасово /може би/ покритие, а между тях не знам дали няма и някаква вата. Та, затова покритието на вратате е инокс, няма как цялата /вкл. отвътре/ да е инокс. Една приятелка има либхер и вратата отвън, както и страниците на хладилника са си инокс. Стои на линии, като на снимката и си е стомана. Лесно се вижда на живо кое е инокс и кое е просто боядисано с боя в сиво.

# 82
За страниците силно се съмнявам. Аз имам хладилник от висок клас на Сименс и инокс е само отпред, отстрани е някаква боя. Този Либхер, за който спорим, също е така - инокс е само предната врата.

# 83
  • София
Този показания и на мен ми прилича да е само вратата, а и цената му така ми говори. Онзи, който съм виждала на живо е врата + страници.

# 84
В линка, който дадох, си го пише, че страниците са от черна стомана. Ама то като се замислиш в общия случай страниците не се и виждат, понеже са скрити я от стена, я от шкафове. А и да се виждат, не се пипат. Т.е. не се цапат и не се търкат после. И за какъв дявол да се дават пари тогава за инокс? Виж за предната врата има смисъл.

# 85
Здравейте, не знам дали тук е мястото но ще задам въпроса си. Миналата година в края на септември, купихме фурна star light 48 л мощност 1800 от емаг. Досега винаги печем всичко на функцията долен и горен реотан плюс скара, и ставаше перфектно, но от няколко дни, на същата функция вече не иска да пече отгоре, пече само отдолу, а когато го включа само на горен реотан плюс грил, тогава започва да пече, реотаните светят ярко червено. Може ли някой да даде съвет ако се е сблъсквал с този проблем.

# 86
  • Бургас
Здравейте, не знам дали тук е мястото но ще задам въпроса си. Миналата година в края на септември, купихме фурна star light 48 л мощност 1800 от емаг. Досега винаги печем всичко на функцията долен и горен реотан плюс скара, и ставаше перфектно, но от няколко дни, на същата функция вече не иска да пече отгоре, пече само отдолу, а когато го включа само на горен реотан плюс грил, тогава започва да пече, реотаните светят ярко червено. Може ли някой да даде съвет ако се е сблъсквал с този проблем.

Ами тя ти е още гаранционна. Свържи се със сервиза да я погледнат.

# 87
  • София
Здравейте,
Предстои ми закупуване на плот и фурна за вграждане Simple Smile Изчетох темата внимателно, тъй като в момента съм с обикновена печка с керамични котлони, а от "новото" поколение фурни не разбирам грам. Може ли да ми препоръчате марка/модел. За плота - мисля да е с 2 котлона и да е керамичен. Фурната - да може да се готвят 2 ястия наведнъж и да има пиролиза (много ми допадна от прочетеното в темата Simple Smile ). Бюджета ми е до 1000лв.

# 88
  • София
Този бюджет е за двете неща или на уред?

Аз не съм в час с уредите в момента, но за стъклокерамичния плот препоръчвам с две ръце да си вземете такъв с предпазна лайсна. Ние взехме без, защото аз много държах да е "по-красив" и още докато се нанасяхме и редях измитите чинии в шкафовете бутнах една празна бирена бутилка и успях да отчупя едното ъгълче на плота. Само козметично е, не пречи на функционалността, но вече ще знам.

# 89
Моят първи плот беше с такава лайсна и ми пречеше да го мия - препаратът се изкарва трудно като се стече във фугата между стъклото и рамката. А и не стои красиво. Затова сега си взех без рамка, с фаски. Иначе ако изтървеш нещо и самия плот може да се счупи.

Общи условия

Активация на акаунт