ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 267
  • 587
  •   1
Отговори
# 135
Защо анкетата и подписването на петицията са на английски?
Защо не разберете, че уважението към езика е първото, което трябва да се съблюдава?
За кого се трудихте толкова, докато сътворите ПЕТИЦИЯТА?

Листовките по кутиите, пак ли на английски ще отпечатате?

Петицията си е съвсем на български.
 https://www.change.org/p/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D … D0%B0%D0%BA%D1%82

И листовките за Панайотов би трябвало да са на български ако ОnDiNe държи да продължи по Фаза 2 на идентитарската програма.  
https://migrationspakt-stoppen.info/2018/10/01/4-millionen-steckbriefe/

Но не мисля, че има български журналист, който да се хване "да изкарва на светло" представителят ни в ООН като основен отговорник за евентуалното приемане на Пакта и способен да спре приемането му. Просто защото е ясно, че това не зависи от него. /Поне за българите е ясно, германците може да имат друго ниво на обща култура/

ПП Сега забелязвам, че "нашата"  петиция в окончателния си вариант всъщност е дословен превод на писмото, което идентитаристите съветват да напишеш до Представителя си в ООН.
https://migrationspakt-stoppen.info/#letter

Наистина не мога да си представя целта на това занимание поне по отношение на Пакта.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 19:41 от Vapor

# 136
  • Чужбина

https://www.change.org/p/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D … D0%B0%D0%BA%D1%82

И листовките за Панайотов би трябвало да са на български ако ОnDiNe държи да продължи по Фаза 2 на идентитарската програма. 

Но не мисля, че има български журналист, който да се хване "да изкарва на светло" представителят ни в ООН като основен отговорник за евентуалното приемане на Пакта и способен да спре приемането му. Просто защото е ясно, че това не зависи от него. /Поне за българите е ясно, германците може да имат друго ниво на обща култура/

Vapor, аз никъде не видях призив да направим точно такива флайери. Идеята бе по-скоро за флайери, които да информират хората, които изобщо нищо не знаят за някакви пактове на ООН.

Не мисля, че някой от потребителите има за цел някаква лична вендета с г-н Панайотов. Особено при положение, че не го знаем, кой е и за какво се бори.

По-скоро целта е прозрачност, но явно България не е готова за такова нещо.

После ще казват, че не са знаели, но вече ще е късно.

Засега наблюденията ми са, че само хора, които са имали някакви контакти по улиците с мигрантите от Африка и БИ, биха подкрепили кампания за спиране на подобен пакт. България явно е била пощадена в тоя рунд. Ще чакаме следващия.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 01:20 от Eleonora_27

# 137
Не мисля, че някой от потребителите има за цел някаква лична вендета с г-н Панайотов. Особено при положение, че не го знаем, кой е и за какво се бори.

Тогава има ли някаква смислена причина петицията да е адресирана до него и да започва с "Уважаеми г-н Панайотов" - след като е ясно, че това е един държавен служител, висш дипломат, който се бори точно за това, за което му каже държавата му. Както и всеки друг представител в ООН. Това не са демократично избрани хора с мандат да взимат решения. Това са дипломати, назначени да провеждат политиката на държавата си. Какво ще се постигне, ако петицията събере да речем 500 подписа и му бъде връчена? Той не решава нищо.

Цялото ми съмнение за целта на начинанието идва именно от това - защо българската петиция не се адресира към тези, които решават каква ще е политиката на България, а следва очевидно водещият в задънена улица модел на идентитаристите да държиш един дипломат отговорен за решенията на държавата. Не мисля, че е въпрос на лична вендета с дипломатите, просто те са удобни мишени - нищо не зависи от тях, но пък идентитаристите са посочили виновник и набират някакви точки -  ето, печелят подкрепа дори и в България, където 200-тина души се подписват под формулираните от тях апели, а току виж се включили и с препоръчаните флайери.

Прозрачност има не с пропаганда, а с превод на пакта на български, за да може всеки да си състави мнение. И това наистина е голям минус на ЕС - че не я превежда и не води разяснителна кампания, а дава широко поле за действие на манипулатори. Вече започвам да се чудя дали не е умишлено - планирано като някаква евентуална клапа, за да може определени политически сили да не подпишат един в общи линии безсмислен документ/без обвързване, пътни карти, критерии, отчетност/, но пътьом да се пишат герои.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 20:21 от Vapor

# 138
  • София
Скрит текст:
Защо анкетата и подписването на петицията са на английски?
Защо не разберете, че уважението към езика е първото, което трябва да се съблюдава?
За кого се трудихте толкова, докато сътворите ПЕТИЦИЯТА?

Листовките по кутиите, пак ли на английски ще отпечатате?

ПП Сега забелязвам, че "нашата"  петиция в окончателния си вариант всъщност е дословен превод на писмото, което идентитаристите съветват да напишеш до Представителя си в ООН.
https://migrationspakt-stoppen.info/#letter

Наистина не мога да си представя целта на това занимание поне по отношение на Пакта.

Аз ли  нещо не виждам?
Под текста има на английски
Start a petition of your own
This petition starter stood up and took action. Will you do the same?
При натискане на бутона за старт, се отваря пак страница на английски.

Е, ако мислите, че това е българска петиция, просто сте в грешка.

И какъв е смисъла- да съберете чужденците, пребиваващи тук, всеки ден влизащи в бг мама? newsm78

# 139
Аз ли  нещо не виждам?
absurt,  извинявай, не те разбрах. Но тази платформа за петиции е англоезична и мисля, че няма опции командните бутони да се превеждат. Струва ми се, че няма българска платформа за петиции, но може да греша.

ПП Поправям се - греша. Има. https://www.peticiq.com/
Чуден повод, ако някой действително иска да не бъде подписан непреведения на български пакт, без да е проведен дебат по него, да формулира друга петиция до институция, която реално би могла да вземе отношение към процеса - Президентство, министър-председател, НС, Външно министерство и т.н.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 20:18 от Vapor

# 140
Аз ли  нещо не виждам?
absurt,  извинявай, не те разбрах. Но тази платформа за петиции е англоезична и мисля, че няма опции командните бутони да се превеждат. Струва ми се, че няма българска платформа за петиции, но може да греша.

ПП Поправям се - греша. Има. https://www.peticiq.com/
Чуден повод, ако някой действително иска да не бъде подписан непреведения на български пакт, без да е проведен дебат по него, да формулира друга петиция до институция, която реално би могла да вземе отношение към процеса - Президентство, министър-председател, НС, Външно министерство и т.н.

Точно така.
След като са обмислени нещата, след като се дискутираха доста време  слабостите на петицията на Ондийн, би следвало сега да се направи правилната петиция на правилното място, до правилните хора, от правилните хора.
И тези правилни хора най-добре да са такива, живеещи в България. За да няма повод за подмятания в стил ‘‘чужденците, пребиваващи тук, всеки ден влизащи в бг мама‘‘.

# 141
  • София
Не разбирам защо са тези заяждания.
Но тази платформа за петиции е англоезична и мисля, че няма опции командните бутони да се превеждат.
Това не е вярно. Долу вдясно има бутон за избор на език - освен английски има немски, френски, испански, руски и още няколко езика. Няма български език, както и много други езици, но не вярвам някой да не може да намери къде да си напише името.
Петицията си има автор - OnDiNe_, тя я решила как да я състави и адресира, ние пък решаваме дали да я подпишем или не. Няма проблем да се съставят и други - кой както намери за добре. Аз открих в нет-а още няколко немски петиции, с хиляди подписа - протестират си хората, дано има полза и някой ни чуе.
Когато някой нещо е направил, най-лесно е кусури да се търсят, само дето от това файда - никаква.

# 142
Vapor, от постовете ти, не мога да разбера каква е твоята гражданска позиция? Ти ЗА или ПРОТИВ  подписването на Пакта в този му вариант си?

Добре или зле, но OnDiNe_ е изразила своята гражданска позиция и е направила нещо.  
А твоята позиция каква е?
Очаквам твоята Петиция!
 Като я видим, ще обсъдим и всеки ще прецени дали я приема и дали да я подпише.
До тогава приемам, че ти само спориш, заяждаш се и критикуваш хората, които се опитват да направят нещо градивно. Но ти самата нищо градивно не правиш.

Vapor, чакам твоята Петиция, без значение къде ще я пуснеш!

# 143
  • София
Дами, няма ссмисъл да се заяждате една с друга, а ако може да се поправи нещо така, че да събере повече подписи, ще е добре.
Мен ме подразни факта, че няма никакво уважение към езика ни, а уж за българи е направена петицията.
От друга страна- куп народ, като мен например, поназнайва английски "колкото да си изкара боя", та няма да тръгне да се рови в анкетите, да търси къде и как да се подпише.
Защо германците могат да си направят анкетата на немски, а ние не можем на български?

# 144
absurT, когато пак решиш да даваш квалификации, първо прочети всичко.
Не се заяждам, а регирах на едно твърде дълго продължило поведение, защото ми писна да чета как някои хора бродят от тема в тема и само спорят с другите, без да правят нещо градивно.

# 145
  • София
absurT, когато пак решиш да даваш квалификации, първо прочети всичко.
Не се заяждам, а регирах на едно твърде дълго продължило поведение, защото ми писна да чета как някои хора бродят от тема в тема и само спорят с другите, без да правят нещо градивно.

Никакви квалификации не давам!
Къде видя да те квалифицирам?
Казвам си кое, според мен, не е коректно в петицията и ограничава хората откъм участие.

# 146
  • София
Мен ме подразни факта, че няма никакво уважение към езика ни, а уж за българи е направена петицията.
От друга страна- куп народ, като мен например, поназнайва английски "колкото да си изкара боя", та няма да тръгне да се рови в анкетите, да търси къде и как да се подпише.
Защо германците могат да си направят анкетата на немски, а ние не можем на български?
Ама ти наистина ли не разбираш? newsm78
Не ми се вярва, ама все пак да разясня.
Ако имаш предвид тази немска петиция - Die Petition, то за нея е направен специален сайт, изцяло на немски език, защото е предназначена основно за германци, австрийци и швейцарци. Създаването на такъв специален сайт изцяло на български е работа за програмисти, никак не е проста работа. Отделно не знам дали не се изискват някакви разрешителни, щом се събират лични данни. Кой мислиш трябва го да направи всичко това, щом всички седим и викаме "дайте да дадем"?
Петицията на OnDiNe_ е качена в публичен сайт за на петиции, неин е само текста на български на самата петиция, другото не зависи от нея - тя ползва готова платформа.
Къде виждаш тук обида за българщината и какво общо има с това кой къде живее? Или идеята е да се противопоставят живущите в България с тези, които живеят в чужбина? Ако е така - хич не е красиво, даже си е баш ....  Sick

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 13:18 от NumLock

# 147
  • София
Нищо не противопоставям.
Само обяснявам, защо хората, които подписват са малко.
Както и да е- който подписал, подписал, който не се справил, не се справил.

# 148
Vapor, от постовете ти, не мога да разбера каква е твоята гражданска позиция? Ти ЗА или ПРОТИВ  подписването на Пакта в този му вариант си?

Моята позиция съм я изразила съвсем ясно в началото на темата. Аз съм ЗА подписването на Пакта и ЗА всичко, което може да помогне за регулирането и филтрирането на миграцията. Затова не виждам смисъл да пускам петиция.

Това изобщо не пречи да имам позиция, че тази петиция против Пакта е адресирана грешно, защото човекът, към когото е насочена /Георги Панайотов/, не носи лична отговорност за взетите от държавата решения и не зависи от него да ги промени. Това не е градивно. Както не е градивна и неподкрепената с цитати от пакта пропаганда за съдържанието му. Собственият си градивен принос виждам в това, че превеждам откъси от Пакта, когато срещам очевидно неверни твърдения за съдържанието му.

Също написах, че липсата на преводи и на разяснителна кампания не ми харесва. Което не ми пречи да съм прочела Пакта и позициите около него, както вероятно и всички, които се интересуват от него.

Няма нищо лошо всеки да подписва, каквато петиция желае. Но е хубаво едновременно да мисли дали иска да се идентифицира с политическите течения, които стоят зад конкретните петиции /в случая с българската - нейн автор е Мартин Зелнер/  и дали петициите са адресирани така, че да са способни да доведат до резултат. Естествено, е хубаво и да си чел Пакта, но това вече е силно пожелателно.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 15:47 от Vapor

# 149
  • Чужбина

Няма нищо лошо всеки да подписва, каквато петиция желае. Но е хубаво едновременно да мисли дали иска да се идентифицира с политическите течения, които стоят зад конкретните петиции и дали петициите са адресирани така, че да са способни да доведат до резултат. Естествено, е хубаво и да си чел Пакта, но това вече е силно пожелателно.

Имаш предвид с идентитере ли?

Защо трябва да се идентифицираш с идентирере, за да си ЗА или ПРОТИВ нещо?

Друг въпрос: кое в идентитере те отблъсква - концепцията им или поведението?

Общи условия

Активация на акаунт