ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 429
  • 587
  •   1
Отговори
# 225
Т.е. и ние, и гърците, когото хванем на територията си и не е бежанец, го връщаме на Турция, и тя всичките ги прибира? Звучи прекалено хубаво, за да е истина, защото току съобщят колко още са влезли с лодки в Гърция, пък не се хвалят колко връщат в Турция. Освен да го правят тихомълком, за да не се отказват следващите кандидат- европейци и продължава нашествието.

Напротив, често излиза информация, но е факт, че не е в наша полза - процедурата по връщане е много тромава, това също го пише. Евростат публикува данни - драстично са паднали влизанията през Турция. Мисля, че някъде пишеше последно с 97%.

Иначе, не мисля, че е до здравия европейски разум - ако Европа имаше здрав разум, не би съучаствала или инициирала разпадането на такива бежански буфери като Либия или Сирия, които са били огромни приемници. Просто е факт, че бежанците обикновено са в съседните държави. Дори в Турция е нямало - там скачат за нула време от маргинална цифра до 3 милиона не защото турците нямат здрав разум. Но Сирия преди войната е била един от най-големите приемници на бежанци. След това става източник. Но това, че държавите са съседни и обикновено не особено развити, не значи, че трябва да се препълват безкрайно или че могат да си го позволят.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 19:07 от Vapor

# 226
Скрит текст:
Т.е. и ние, и гърците, когото хванем на територията си и не е бежанец, го връщаме на Турция, и тя всичките ги прибира? Звучи прекалено хубаво, за да е истина, защото току съобщят колко още са влезли с лодки в Гърция, пък не се хвалят колко връщат в Турция. Освен да го правят тихомълком, за да не се отказват следващите кандидат- европейци и продължава нашествието.

Напротив, често излиза информация, но е факт, че не е в наша полза - процедурата по връщане е много тромава, това също го пише. Евростат публикува данни - драстично са паднали влизанията през Турция. Мисля, че някъде пишеше последно с 97%.

Иначе, не мисля, че е до здравия европейски разум - ако Европа имаше здрав разум, не би съучаствала или инициирала разпадането на такива бежански буфери като Либия или Сирия, които са били огромни приемници. Просто е факт, че бежанците обикновено са в съседните държави. Дори в Турция е нямало - там скачат за нула време от маргинална цифра до 3 милиона не защото турците нямат здрав разум. Но Сирия преди войната е била един от най-големите приемници на бежанци. След това става източник. Но това, че държавите са съседни и обикновено не особено развити, не значи, че трябва да се препълват безкрайно или че могат да си го позволят.

Има ли данни някъде за този момент? Имам предвид от 0 на 3 милиона. Защото мисля, че той играе ключова роля.

Никак не е безопасно едно препълване на Турция с мигранти. Защото като се отприщи бента, ще помете  Балканите и ще стигне чак до Западна Европа. И той много лесно може да се отприщи. Като оставят бежанците в лагерите на хляб и вода два месеца и всеки петък в джамията им набиват в тиквите, че това е по вина на алчните западняци.

И предвид факта, че Сирия преди е била препълнена с бежанци, видяхме какво става, когато в приемната страна се сг°°°и положението.
Хубаво е да се има превид и дългата ръка на Мосад и всякакви други ционистки организации, защото с просто око се вижда, че за Израел е супер изгодно да няма няколко милиона млади араби в радиус от 1000 км. от него.

# 227
Има ли данни някъде за този момент? Имам предвид от 0 на 3 милиона. Защото мисля, че той играе ключова роля.

Никак не е безопасно едно препълване на Турция с мигранти. Защото като се отприщи бента, ще помете  Балканите и ще стигне чак до Западна Европа. И той много лесно може да се отприщи. Като оставят бежанците в лагерите на хляб и вода два месеца и всеки петък в джамията им набиват в тиквите, че това е по вина на алчните западняци.

Обобщено го има в доклада на ООН за миграцията, който пуснах в началото. 2000-та година - 3000 души, 2016 - 3.1 милиона. Мисля, че всъщност видяхме едно контролирано отприщване на бента, който да напомни на европейския здрав разум, че за буферите се плаща.
Иначе горе долу така се движи според Комитета за бежанци и имигранти на САЩ - пускам само един примерен линк за 2003 http://www.refworld.org/publisher,USCRI,,TUR,3eddc48710,0.html  Другите са подобни по години.
2002 и 2003 - общо около 10-12 000  - иранци, иракчани, около 5000 останали от 2001 македонци /етнически албанци/, босненци и косовари.
2005 - общо 7800 - иранци и иракчани
2008 - общо 18 000 - иранци, иракчани /основно халдейски католици/, 1500 сомалийци, 900 афганци, 1000 други
2012 - 148 000 сирийци
2013 - 562 000 сирийци
2014 - 1.5 милиона сирийци, 100 000 иракчани
2015 - 2.7 милиона
2016 - 3.1 милиона
2017 - 3.7 милиона, от тях 3.4 сирийци

Тези след началото на войната оттук
https://data2.unhcr.org/en/documents/details/39309
http://reporting.unhcr.org/node/2544?y=2015#year

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 21:14 от Vapor

# 228
Вейпър,

много, много благодаря!
Точно това ми трябваше и пъзелът за мен поне почва да се нарежда.
Споделяла съм в темата моите си теории, които даже аз самата не вземам 100% насериозно, обаче цифрите показват точно какво се крие зад много неща, които иначе ни изглеждат алогични и абсурдни. Липсват още две-три неизвестни в уравнението, но решението вече може да се поотгатне.

Цитат
2002 и 2003 - общо около 10-12 000  - иранци, иракчани, около 5000 останали от 2001 македонци /етнически албанци/, босненци и косовари.
2005 - общо 7800 - иранци и иракчани
2008 - общо 18 000 - иранци, иракчани /основно халдейски католици/, 1500 сомалийци, 900 афганци, 1000 други
2012 - 148 000 сирийци
2013 - 562 000 сирийци
2014 - 1.5 милиона сирийци, 100 000 иракчани
2015 - 2.7 милиона
2016 - 3.1 милиона
2017 - 3.7 милиона, от тях 3.4 сирийци

Цитат
Мисля, че всъщност видяхме едно контролирано отприщване на бента, който да напомни на европейския здрав разум, че за буферите се плаща.
Вейпър,
Има вероятност бентът да е отприщен от Меркел. Да не забравяме ‘‘странната‘‘ Покана и селфитата.
Изведнъж А. Меркел сякаш полудя и стана съвсем друг човек.
2012 г. се започва. Ако не се лъжа през 2011г. избухна войната в Сирия. На Ердоган му се струпват (или той си ги повиква) 148 хил. бежанци. Следващата година 3 пъти повече. Дюшеш за един решен на всичко диктатор и злодей. И така нататък, и така нататък. докато 2015 стават близо 3 милиона.
Това обяснява защо Ердоган се държи като говедо, а немците му козируват? Пред цял свят обижда по най-просташки начин Анджела Меркел и немците като цяло. И те нищо не реагират. 2017 са 3,7 милиона вече. Въпреки, че 1,5 или дори два дойдоха вече в Европа. Сега засега Меркел си купи малко време чрез дундуркане на скъпите гости и раздаването щедро на социални помощи.

Аз да попитам тук всички в темата - вие можете ли да си представите 2 или 3 милионна армия от примитиви, опасани с колани с бомби на българо-турско-гръцката граница?  Защото аз си мисля, че през 2015 Ердоган, с косвената или дори директна подкрепа на Путин точно това е планувал. И хич няма да се учудя, ако и Израел е дал едно рамо на Ердоган. Само дето Меркел го изпревари. Отприщи бента, намали напрежението.
Помните ли целия цирк, при който важни държавни глави един след друг вземат ‘‘странни‘‘ решения, сякаш са им изпили мозъците...Според мен това е бил скалъпен набързо план как да отпуснат малко натиска, отваряйки УЖ без да искат границите.
Историята ще покаже, ако изобщо успеем да оцелеем след този катаклизъм, дали е било така.
Няма бежанци, няма хуманитарни цели, няма тинтири-минтири.
Има война вече. Населението не знае и се занимава с леви-десни и обратно.
А войната е между Ердоган+ Саудитите+ Путин и Запада.

# 229
  • Чужбина

Аз да попитам тук всички в темата - вие можете ли да си представите 2 или 3 милионна армия от примитиви, опасани с колани с бомби на българо-турско-гръцката граница?  

Това е по-мощно оръжие от атомната бомба. И в духа на спазване на човешките права. Ти си права, че им спрат храната в лагерите за няколко седмици, ще има освирепяване, озверяване и газене на граници.

Няма дори нужда да са примитивни. И съвсем цивилизовани хора можеш да ги принудиш да се държат като ранени зверове, в момента, в който ги лишиш от основните неща.

Историята ще покаже, ако изобщо успеем да оцелеем след този катаклизъм, дали е било така.
Няма бежанци, няма хуманитарни цели, няма тинтири-минтири.
Има война вече. Населението не знае и се занимава с леви-десни и обратно.
А войната е между Ердоган+ Саудитите+ Путин и Запада.

Война има. Но не знам, къде е ЕС в цялата ситуация. САЩ+Великобритания+Израел са си като пудели и стопанини открай време.
ЕС-то май остава по средата. Нещо като Полша през ВСВ.

Или ти мислиш в термините на НАТО?

Последната седмица излязоха десетки публикации относно обвинения на отделни държави, че техни служби и организации са били хакнати от руснаци. Това е ясен знак, че нещата са нагорещени до n-та степен.

# 230
Нямам никаква представа Елеонора.
Нито съм политолог, нито историк, за да имам систематичен поглед върху нещата.
Има много играчи на терена и вариантите са ужасно много.
На първо място стои нефтът в Арабия. Бежанците са само оръжието.
Някакси си мисля и за гърците с техните милиардни дългове.
Много бързо дойдоха тогава мамините през есента на 2015.
Сякаш вече бяха стегнали куфарите. Подготвени си бяха. Как иначе ще организираш такава чудовищна маса хора?

# 231
Има много играчи на терена и вариантите са ужасно много.
На първо място стои нефтът в Арабия. ?

И аз така мисля, но не съм сигурна кой точно вариант е. Западът /за мен това понятие значи основно САЩ като притежател на собствена политика и възможности да я следва/ / против Саудитите не ми се струва никак достоверен вариант с оглед на долара. Нито мисля, че Путин си другарува с Ердоган. По-скоро е някак всеки за собствените си интереси с временни съюзи, а ЕС нито знам дали може да определи кои са "собствените му интереси" като общност, нито дали на практика може да ги защити.

А междувременно Саудитите и Израел полекичка и отдалеч, но стоплят отношенията. Също сигурно не е случайно.

Иначе мисля, че струпването на бежанци в Турция в такива мащаби е по-скоро нормално при война, отколкото не. И е напълно ясно, че Турция няма основания да ги сдържа вечно - както беше ясно, че Кадафи няма да сдържа наплива от Африка безвъзмездно. Но това, че ЕС се оказа неподготвен, участвайки в тези войни - Либия, Ирак, Сирия, за мен е по-скоро учудващо. Носиш демокрация из целия близък Изток, рушиш една държава, поемала бежанци - Либия, опитваш се да разрушиш друга - Сирия.  Как мислиш, че ще удържиш хората там? Или изобщо не го мислиш, защото си имаш други планове в главата, а хората са ти последен проблем? Всъщност наистина точно като Полша преди ВСВ - взима си с удоволствие парче от Чехия,  възпротивява се на антинацистки пакт и после се чуди откъде й е дошло.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 00:00 от Vapor

# 232
Не знам дали се спомена, понеже чета и в двете теми, но и Австрия се замисля по въпроса. Thinking
Австрия има резерви към Пакта на ООН за миграцията
https://www.24chasa.bg/novini/article/7095748
В пакта "има точки, които са в противоречие с нашата управленческа програма", заяви пред медиите вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС). Той не уточни към кои разпоредби се отнасят резервите на австрийското правителство, но отбеляза, че страните би трябвало да имат суверенитет в областта на миграционната политика, предаде БТА.
В текста на ООН има разпоредби, които вменяват задължения на приемащите страни "и към които ние се отнасяме много критично", потвърди и застаналият до него консервативен канцлер Себастиан Курц. Той не уточни дали Австрия има намерение да ратифицира необвързващия международен документ, преговори по който се водят от месеци.

# 233
delpel ,

вече се спомена за Щрахе, сега значи се включва и Курц.
Проблем с този пакт явно има - ‘‘Много баби, хилаво дяте‘‘ се получава като че ли.

Вейпър,
за саудитите имаше слух, че полека-лека ще го закъсат с парите. В смисъл, че няма да могат да си купуват по 10 двореца на година, а само по 7. Освен това дойде младият кронпринц на власт и като че ли се очертава да е доста кръвожаден.
Преди много години четох статия как в Дойче банк за клиентите от Арабия има молитвени помещения. Мисля, че Катар държи 7% в ДБ и се сещам,че  ДБ игра много важна (негативна) роля с гръцкия дълг, а сега направо си го заявяват на онлайн-страницата, че подкрепят размиването и изчезването на нациите. Същото го прави и шефът на Сименс Джо Кезар - включва се на страната на Меркел...Изобщо много тъмна Индия.
Арабите натрупаха с нефта ужасно много пари, може вече да контролират голяма част от Германия.
Тази борсова лудост с фондове и спекулации доведе до загуба на контрол. Не знаеш кой притежава фабриката където работиш, болницата, в която те лекуват и влака, в който се возиш. Китайците също изкупуват доста фирми тук.

# 234
.
Тази борсова лудост с фондове и спекулации доведе до загуба на контрол.

Имам чувството, че дори само това си проси  рестарт. Ти го беше писала в тази или в другата тема. Трябва да се унищожат огромните количества кухи пари. Плюс тази екстра с технологиите и намаляването на необходимостта от работна ръка, съчетано с нуждата от потребители, но все пак не безкрайно много на брой гърла. Много причини за рестарт и преподреждане има и много възможни комбинации.

# 235
Вейпър,

преди много години бях свидетел на бума на инвестирането в акции.
Роднина на бившия ми мъж, обикновена секретарка, си беше вложила всички пари в акции и имаше на 100 хил. евро около 200 хил. печалба. Беше се самозабравила от гордост и понеже имаше този успех, се държеше сякаш е капацитет по всичко. Бившият ми се подведе по нея и инвестира също доста пари. Аз тогава си нямах понятие за какво става дума и си мислех, че става дума за късмет, добър анализ на фирмите и т.н. И всеки божи ден се говореше само за тази акция, онази акция, писнало ми беше.
Когато настъпи кризата, роднината изгуби и последната риза на гърба си, стана Харц4 - получател и изчезна някъде на Север. Бившият ми също загуби доста пари, но не всички и не моите. После аз постоянно му се карах, когато от банката му звъняха и го канеха на срещи да му продават акции, и когато той пак купуваше акции. Това си е направо  болест, пристрастеност. Следила съм отстрани този така да се каже узаконен хазарт.
Фондовата борса отдавна вече не е това, което е била преди 30 години. Има някаква шашма там, която за нас простосмъртните е неизвестна. Отказвам да повярвам, че един Уорън Бъфет или Джордж Сорос са чак такива гении, та все да залагат на печелившия кон.
И като стане дума за Фейсбук, за курса на неговите акции и колко милиарда струва, се питам КОЕ ТОЧНО струва милиарди?
Ако е един завод на Сименс или БМВ, с машините, с обучените кадри, с марката и ноухауто - да има покритие.
Но при фейсбук откъде идват милиардите? И не, не вярвам да идват от реклами.

Хич няма да се учудя, ако някои високи чиновници са профукали част от пенсионните фондове на борсата.
Все реват по медиите, че няма да има пари за пенсиите. Уж заради демографията.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 01:37 от Анонимен

# 236
  • София
Германската депутатка от AfD Nicole Höchst е задала въпрос към федералното правителство относно подписването на Глобалния пакт за миграция и е получила отговор.
Nicole Höchst – Befragung der Bundesregierung
Въпросът горе-долу ми е ясен.
FRAGE: Ob die Bundesregierung den Globalen Pakt für Migration (Global Compact for Migration) im Dezember unterschreiben wird, der vorsieht, dass Millionen Migranten legal nach Deutschland umgesiedelt werden, wodurch wir zu Minderheit in eigenem Land werden!
Пита се дали федералното правителство ще подпише Глобалния договор за миграция през декември, според който се предвижда милиони мигранти да бъдат законно преселени в Германия, което прави германците малцинство в страната си.
От официалния отговор не разбирам какво точно искат да кажат управниците.
ANTWORT: „ICH KANN IHNEN VERSICHERN, DASS WIR HIER ÜBER ZAHLEN SPRECHEN, DIE BEI WEITEM NICHT DEM ENTSPRECHEN, WAS DIE BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND DERZEIT AN EINWOHNERINNEN UND EINWOHNERN HAT.“
Успокояват народа, че става въпрос за числа (преселници?), несравними като брой със сегашното население на Германия - нещо подобно или аз не разбирам правилно?
Ако е така - по-глупав отговор трудно може да се измисли.

# 237
  • Чужбина

От официалния отговор не разбирам какво точно искат да кажат управниците.
ANTWORT: „ICH KANN IHNEN VERSICHERN, DASS WIR HIER ÜBER ZAHLEN SPRECHEN, DIE BEI WEITEM NICHT DEM ENTSPRECHEN, WAS DIE BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND DERZEIT AN EINWOHNERINNEN UND EINWOHNERN HAT.“
Успокояват народа, че става въпрос за числа (преселници?), несравними като брой със сегашното население на Германия - нещо подобно или аз не разбирам правилно?
Ако е така - по-глупав отговор трудно може да се измисли.

Да. Един вид бройката била много по-малка от броя на населението на Германия в момента.

Голямо успокоение, няма що.

# 238
То пък остава и да е по-голяма бройката...

# 239
То пък остава и да е по-голяма бройката...
Е, скоро и това ще стане.
До има-няма 5 години немците ще се радват на новите германчета, дето ще им изкарат пенсиите. newsm44
Особено фирмите,  наети да им осигурят стандарта на европееца.
Пък за дъртите немци, чакащи да им сервират храната и да им бършат деликатните части, там вече ще опрат до източноевропейките. Не, че сега не е същото.

Общи условия

Активация на акаунт