ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 415
  • 587
  •   1
Отговори
# 240
Аз на немците във форума, които бяха ревнали да сме връщали фондовете им казах:
Веднага ще ви върнем всички дребни грошове и подаяния, обаче вие ни върнете първо всички лекари, мед. сестри, болногледачи, ИТ специалисти, инженери, строители, музиканти и т.н. които нашата държава е отгледала и обучила. На вас те вече не ви трябват. Вие си имате достатъчно специалисти от Арабия и Африка. Досега още никой не ми е отговорил. Много се ядосах значи.

# 241
  • София
Уф, като чуя за тия еврофондове и вече се изприщвам.
Преди години работих по проект, финансиран от такъв фонд. Естествено, поръчката беше спечелена от чужда фирма, от нас беше бачкането. Ха сега кой пръв ще познае кой обра каймака при плащането? На нас ни платиха като на аборигени, че и нос ни виреха. И сега побеснявам, като си спомня.

Скрит текст:

От официалния отговор не разбирам какво точно искат да кажат управниците.
ANTWORT: „ICH KANN IHNEN VERSICHERN, DASS WIR HIER ÜBER ZAHLEN SPRECHEN, DIE BEI WEITEM NICHT DEM ENTSPRECHEN, WAS DIE BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND DERZEIT AN EINWOHNERINNEN UND EINWOHNERN HAT.“
Успокояват народа, че става въпрос за числа (преселници?), несравними като брой със сегашното население на Германия - нещо подобно или аз не разбирам правилно?
Ако е така - по-глупав отговор трудно може да се измисли.

Да. Един вид бройката била много по-малка от броя на населението на Германия в момента.
Голямо успокоение, няма що.
Тоест не отрича за планираните за заселване в Германия нови милиони мигранти, само успокоява, че нямало да са повече от местните. Ами ако новопристигналите африканци се възпроивеждат със същите темпове, както го правят у дома си - след колко време вече няма да са по-малко?  ooooh!

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 13:29 от NumLock

# 242
Тези фондове да не би да ни ги дават ей така, заради черните ни очи? Приели България в ЕС , щото бедна и дават ли, дават от залъка си, щото са много добри. Пък че им купуваме боклуците не се споменава. Изпълнили сме сума ти и изисквания и продължаваме, внасяме вноски,  това не са подаяния, че да ни изнудват.

# 243
Аз на немците във форума, които бяха ревнали да сме връщали фондовете им казах:
Веднага ще ви върнем всички дребни грошове и подаяния, обаче вие ни върнете първо всички лекари, мед. сестри, болногледачи, ИТ специалисти, инженери, строители, музиканти и т.н. които нашата държава е отгледала и обучила. На вас те вече не ви трябват. Вие си имате достатъчно специалисти от Арабия и Африка. Досега още никой не ми е отговорил. Много се ядосах значи.

Mirella Nova, ама и ти както питаш, какво да ти отговорят хората? Че ще ти върнат специалистите и ще наслагат от мамините на техните места? Е, чак толкова изкукали едва ли има между тях! Simple Smile bouquet

# 244
Мирелка, сега покрай избягалия убиец на Виктория в Германия задават ли си въпроси с какви хора се пълнят при тази "регулярна" миграция и свят без граници? Питам, щото тук съобщиха, че медиите при вас са "гръмнали" с тази новина.

# 245
Ох,те пък точно покрай убиеца с бълг.гражданство се сетиха с какви хора се пълни страната. ooooh!Когато през 2015год.посрещаха с велкомен терористи и след няколко месеца посегнаха сексуално на хиляди жени,по-тихи бяха.Е,това ме влудява,винаги си го изкарват на българи и румънци!Имат по много от всякакви други нации,но мълчат като мишоци.
Мирела много добре си им казала  истината.

# 246
Нищо не са отговорили, темата беше една странична и забутана. Мълчат като мишоци. Всъщност постът ми не е най-добрата стратегия, много е емоционален, обаче много ми се искаше да им припомня за специалистите , които си внесоха.

Исках да питам, понеже се е дискутирало във форума, каква сума НЕТО точно получаваме от ЕС и дали изобщо е коректно да ни се набива винаги едно и също - че сме длъжни да изпълняваме, понеже те ни хранят.

# 247
  • Чужбина
Нищо не са отговорили, темата беше една странична и забутана. Мълчат като мишоци. Всъщност постът ми не е най-добрата стратегия, много е емоционален, обаче много ми се искаше да им припомня за специалистите , които си внесоха.

Исках да питам, понеже се е дискутирало във форума, каква сума НЕТО точно получаваме от ЕС и дали изобщо е коректно да ни се набива винаги едно и също - че сме длъжни да изпълняваме, понеже те ни хранят.

Мирелка, ето ти малко инфо:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/24/2924395_grafika_na_de … bulgariia_v_es_i/

През 2015 г. България е внесла 424 млн. евро в общия бюджет на Европейския съюз, а е получила над 6 пъти повече - 2.73 милиарда евро. Общият бюджет на ЕС за тази година е 130.1 млрд. евро.

2007 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 595,2 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,281,63 млн.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 686,43 млн.лв.

2008 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 720,12 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,6661,36 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 941,23 млн.лв.

2009 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 746,16 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,979,39 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,233,23 млpд.лв.

2010 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 669,74 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,335 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,665,25 млpд.лв.

2011 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 779,15 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,167,51 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,388,35 млpд.лв.

2012 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 809,31 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,322,09 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,512,79 млpд.лв.

2013 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 934,12 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,840,89 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,906,77 млpд.лв.

2014 г.
внocĸa в бюджeтa нa EC - 954,85 млн.лв.
пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 4,345.85 млpд.лв.
бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 3,391 млpд.лв.

Допълнение:
2007 - 2015 се получава:
591
971
978
1122
1107
1732
1976
2255
2730

Общо: 13,56 млрд за 9 години.

БВП на България за 2017 г. е малко над 50 млрд.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 00:10 от Eleonora_27

# 248
Елеонора,
благодаря много.
Точно тези цифри, така представени гледат и мърморещите немци.
Обаче имаше преди един анализ, някой беше писал по темата, и според него като  дръпнеш чертата не остават тези пари, а  дори се набутваме заради членството в ЕО.

# 249
Елеонора,
благодаря много.
Обаче имаше преди един анализ, някой беше писал по темата, и според него като  дръпнеш чертата не остават тези пари, а  дори се набутваме заради членството в ЕО.
За еврофондовете пуснах анализ, ако това имаш предвид, но сега няма да го открия.

# 250
delpel,

вече не се сещам, само знам, че това, което на пръв поглед изглеждаше като голяма далавера за Бг, в крайна сметка се оказваше дори набутване от наша страна. Даже се казваше, че бедна държава като Бг плаща за богатите.

# 251
Сетих се - публикацията беше озаглавена "Уж печелим от еврофондовете", но сега не се отваря.
Доста стара, вероятно затова.
Мисля, че два пъти я пуснах в темата.

# 252
  • Чужбина
Елеонора,
благодаря много.
Обаче имаше преди един анализ, някой беше писал по темата, и според него като  дръпнеш чертата не остават тези пари, а  дори се набутваме заради членството в ЕО.

Получили сме чисто 13 млрд за 9 години. Това не са много пари. Това са даже нищо пари.

За мен, с тях и без тях - все тая. Лично мнение.

Да обяснявам ли, колко пари се харчат за 2-3 млн бежанци в Германия. Те тия пари ги изяждат сигурно за 6 месеца (интеграция, къщи, топло, храна, деца, училище за децата, лекари, полиция).

Но това не е цялата картинка. Защото трябва да се вземат предвид фирмите, които влязоха в България, след като станахме членове. Особено хранителните вериги убиха препитанието на един куп народ.

В същото време, сигурно са се отворили други работни места.

Може би, горе-долу, в парично изражение, като теглим чертата, сме малко над нулата.

Ползите на България от членството са други - не толкова от тия фондове, колкото от отварянето на икономиката.

Искам пак да повторя, че 13 млрд евро за 9 години не са много пари. 2,73 млрд. от бюджет 130 млрд са 2 % от бюджета на ЕС са нищо и половина. И с нас, и без нас, все тая.

Загубите от затварянето на блоковете на АЕЦ-а се изчисляват на 10-12 млрд евро. С една дума, сме малко над нулата засега.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 00:58 от Eleonora_27

# 253
Точно така делпел, имаше някаква сметка, от която излизаше, че сме капо, т.е. не печелим от тези прословути фондове, които ни се натякват при всеки удобен случай. Ако не се лъжа, поводът да се пише по тази тема тогава беше Унгария и заплахите със спииране на фондовете за унгарците. При което някой беше намерил разчет, от който ставаше ясно, че всъщност няма за какво да се чувствуваме во веки веков благодарни за мизерните трохи, които ни се подхвърлят.

Елеонора, това с АЕЦ-а също е вярно, но мисля, че не беше обект на калкулация в онази сметка.

# 254
  • Чужбина
Ами, ето тука има една такава статия:
http://rodinabg.com/readarticle.php?id=4054

Аз открих още една:
https://alterinformation.wordpress.com/2015/08/15/599151010/,

но нямам идея, доколко данните в нея са коректни.

От тази статия:
ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро

Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро и така сумарно в най-добрия случай скоро загубите ни от ЕС ще станат 29 млрд.евро.

Статията е от 2015-та.

Значи, трябва да се вземат предвид и глобите, които сме платили.

Общи условия

Активация на акаунт