ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 303
  • 587
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък от началото на темата не проумявам - наистина ли не разбираш за какво става дума?

Не, не разбирам - разбирам, че ако нещо не е било наред, тези с напъните е трябвало да участват в консултациите по изработката. Но вероятно не това е целта и интересът.

И няма опция, в която да пише кои са ТЕЗИ мигранти, които са или не са под закрилата му, защото изрично пише, че всяка страна прави разлика между законни и незаконни мигранти според СОБСТВЕНОТО си законодателство - и няма начин да бъде другояче, защото различните страни имат различни изисквания. Това е написано съвсем ясно. Както и че страните приемат мигранти според СОБСТВЕНАТА СИ мигрантска политика.

САЩ всъщност се изтеглят от всички международни договорки - някои далеч по-важни. Явно това е политиката им в момента.

elhitza, на практика наистина няма никакво значение. Всяка държава - приела или не, ще продължи да прилага собствената си мигрантска политика.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 13:48 от Vapor

# 481
  • Чужбина

elhitza, на практика наистина няма никакво значение. Всяко държава - приела или не, ще продължи да прилага собствената си мигрантска политика.
А "мигрантът" ще може ли да осъди дадена държава "международно", щото не му е дала достъп до социалната си система?

# 482
  • София
Аз пък от началото на темата не проумявам - наистина ли не разбираш за какво става дума?
Не, не разбирам - разбирам, че ако нещо не е било наред, тези с напъните е трябвало да участват в консултациите по изработката. Но вероятно не това е целта и интересът.
Скрит текст:
И няма опция, в която да пише кои са ТЕЗИ мигранти, които са или не са под закрилата му, защото изрично пише, че всяка страна прави разлика между законни и незаконни мигранти според СОБСТВЕНОТО си законодателство - и няма начин да бъде другояче, защото различните страни имат различни изисквания. Това е написано съвсем ясно. Както и че страните приемат мигранти според СОБСТВЕНАТА СИ мигрантска политика.

САЩ всъщност се изтеглят от всички международни договорки - някои далеч по-важни. Явно това е политиката им в момента.

elhitza, на практика наистина няма никакво значение. Всяко държава - приела или не, ще продължи да прилага собствената си мигрантска политика.
Ясно. Нямам повече въпроси.
Благодаря за отговора.

# 483
А "мигрантът" ще може ли да осъди дадена държава "международно", щото не му е дала достъп до социалната си система?

Не. Защото пактът е юридически необвързващ - от него не произтичат законови задължения. Легалните мигранти е редно да имат достъп до социалната система така или иначе, според съответното законодателство.

# 484
Ах, как жестоко ще разочароваме африканците.
ЕК призова България да подкрепи пакта за миграцията на ООН
Според еврокомисаря отсъствието на единство вътре в ЕС поставя под удар сериозността на намеренията на Брюксел.
"Ако ЕС при подписването на пакта не бъде единен, ние ще разочароваме и лишим от увереност нашите партньори в Африка. Освен това, ЕС ще изглежда по-слаб и сам ще се изложи на удари“, отбеляза Аврамопулос. Той подчерта, че целта на пакта е „да се подкрепи сигурността и да се регулира миграцията“, а също така борбата с организирания трафик на хора.

http://glasove.com/categories/novini/news/ek-prizovava-bylgariya … Jiq690WgIrfkiNyXw

# 485
  • Street of Dreams
Първото изречение за Брюксел е вярно. От там нататък почва цирка...

То не че ако не приемем пакта, няма да ни ги набутат като бежанци, ама да не си разваляме настроението преди лягането...

Малка справка, която няма значение за пакта, но има значение.

Германия: 21. ноември - 4. декември : 103 695 подписали
България: 29. септември - 4. декември:      176 подписали

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 00:54 от OnDiNe_

# 486
  • Шумен
http://epicenter.bg/article/Balgariya-se-vazdarzha-ot-prisaediny … iyata-/169975/2/0

Почти става...Гласуването на последваща резолюция не ме кефи, но като цяло резултатът може да се приеме за удовлетворяващ и най-вече  АДЕКВАТЕН.

# 487
Е, то има време дотогава, кой знае кой вятър ще обърне ветропоказателите.

# 488
  • София
Аз пък съм доволна. Като се знае от какъв "мат'рял" са нашите политици, това си е направо подвиг.  Mr. Green
Засега това са страните от ЕС, които няма да подкрепят пакта. Надявам се да има и още.
Скрит текст:

# 489
  • Шумен
Е, нека сме оптимисти, макар че това последващо гласуване трябва да е "против", виж за такава смяна на посоката на вятъра нямам против, ама вече бие на максимализъм, който няма как да бъде постигнат към този момент. Така че реалисти и оптимисти!

# 490
  • Street of Dreams
http://epicenter.bg/article/Balgariya-se-vazdarzha-ot-prisaediny … iyata-/169975/2/0

Почти става...Гласуването на последваща резолюция не ме кефи, но като цяло резултатът може да се приеме за удовлетворяващ и най-вече  АДЕКВАТЕН.
Ела да те гушна! Hug
Дано този път да е окончателно. Не смея да се зарадвам вече.

Но означава ли това, че същото се отнася и за бежанския пакт? За него нищо не казаха, а те ще се подписват/приемат непосредствено последователно. Ако хич не изпратим никого, има надежда.

Прави ми впечатление това, че България, при по-нататъшно гласуване, щяла да гласува с "въздържал се", а не "против"...

Аз разбирам позицията така - не се ежим да се изказваме гръмко против пакта, ама сме "а не, мерси - вече имаме задължения и си ги спазваме". Не е глупава тази позиция.

Надявам се, до следващото гласуване да се е обърнал вятърът и спокойно да си гласуваме с дгд, ъ..против исках да кажа.

ПС, Елхица, писали сме едновременно едни и същи неща! Joy

# 491
  • Street of Dreams
Гледам красивата снимка на Нум... Пресичаме целия сухоземен път през Азия... Това е голям прът в колелетата, а нашите момчета на границата - голям зор ще видят. Дупе да им е яко и дано получат всичката подкрепа на държавата.
Мой приятел от системата на МВР ме увери, че познава хора на границата и че вършат отлична работа там. Само нещата с Фронтекс не са ми ясни.
Че ще пробват да влизат - ще пробват. Може и в ситуацията на Тръмп да се окажем... Истинско изпитание ще бъде и за политиците ни.

# 492
Но означава ли това, че същото се отнася и за бежанския пакт? За него нищо не казаха, а те ще се подписват/приемат непосредствено последователно. Ако хич не изпратим никого, има надежда.

Мисля, че бежанският ще се приема по-късно през месеца в Женева.

# 493
Правителството гласувало постоянният  ни пратеник в ООН да гласува въздържал се и няма да имаме представители на заседанието от Бг освен него ,до колко е вярно?

# 494
  • Street of Dreams
Правителството гласувало постоянният  ни пратеник в ООН да гласува въздържал се и няма да имаме представители на заседанието от Бг освен него ,до колко е вярно?

Toва откъде го взе? Може ли линк?

Vapor, може ли и от теб линк, или е вътрешна информация?

Общи условия

Активация на акаунт