Тези двамата с всеки изминал епизод ми харесват все повече и повече - уникални са! 

Битката в началото беше епична - Елчин и Тапар започнаха здрава битка с хората на Андреас, Ебул Касъм и бунтовниците от Анадола. 

Елчин направо ги разби - по едно време един я удари и точно тогава се появи Султана и му заби стрелата. Това беше първата стрела дошла от Меликшах точно, за да помогне на Елчин. Хареса ми. Тя как се зарадва като видя, че идва... 

После последва уникалната сцена на Меликшах с коня и лъка - Велик! 

Личи си, че актьорите са се обучили отлично във владеенето на меча и лъка. Страхотни Буура, Лейля Лидия и Али! 

Елчин, Меликшах, Тапар и помощницата на Елчин се бият страхотно.
Уникален момент беше, когато по време на битка Меликшах и Елчин бяха меч в меч - така се гледаха и изведнъж виждайки как противника им се приближава зад гърбовете им се спасиха един друг - Меликшах уби тези зад Елчин, а Елчин тези зад Меликшах.
И верния човек на Меликшах - Камач постави ръката си пред сабията, за да му помогне - Султана веднага го превърза, а Елчин го гледаше с възхищение и любов. 

Само какви сцени ни показаха - това наистина не може да се опише. Трябва да се види. 

Погледите, които си разменяха Елчин и Султана бяха показателни - според мен не са си безразлични. На нея вече й личи, че е влюбена в Меликшах - през цялото време не спря да го гледа, даже по едно време се усети и опита да отклони погледа си - ама и той си я гледа! 

Хареса ми когато Тъпар каза на баща си, че Елчин е дошла да им помогне - Меликшах й благодари с глава и тя му отвърна. Направих малко гифчета от тези сцени. 

Пускам и линк към епичната битка - продуцентите са се погрижили да пуснат целият този момент в ютуб.

https://www.youtube.com/watch?v=FUSMCKCYq3s&t
След това Елчин отиде при Меликшах и си поговориха - за щастие латино феновете бяха превели целият им разговор на испански - аз пък ви го преведох на български ...

Султане, Страшно ми е неудобно, първо заради опита да спася брат си и сега заради атаката на бейовете, които се намират под мое командване.

Ти се изправи срещу вашите бейове, за да се биеш заедно с нас. Изминаха няколко дни, откакто се върнахте от Исфахан. Какво те промени толкова бързо?

Ти ми каза да избера своята страна - дали да бъда с теб или против теб. Помислих за всичко. В съзнанието си и в сърцето си съм сигурна, че искам да избера твоята/ вашата страна.

Защо избра нашата страна? Дали защото се страхуваш от смърт и поражение?

Знаеш, че не се страхувам от смъртта, Султане. Напротив ... това е уважението, което изпитвам към теб, това е моята вяра в теб.
Аз лично бях свидетел колко много се опитваш да се увериш, че няма да се пролива кръв. В тази ситуация не можах да се изправя срещу теб. Тъй като те разочаровах, страхувах се, че няма да приемеш писмото ми сериозно. Слава на Алах, дойде навреме. 
Какво писмо?

Когато чух, че Мелик Тапар е в засада, ви изпратих писмо.

Не съм получил писмо от теб. Тук съм благодарение на моя пратеник, който получи новини от пратеници.

Как е възможно това?

Изглежда, че има някой в двореца, който е направил сериозна грешка. Нашата ярост ще ги принуди да я преразгледат.

Тапар: Султане, по ваше нареждане телата са разследвани. Някои от тях са византийски войници.

Меликшах: Те имат пръст във всеки капан, който ни поставят. Но те не биха провокирали самите непокорни бейове. Те си сътрудничат с някой от наша страна. Които и да са предателите, ръцете им стигат до вашите племена, Елчин Хатун.
Трябва да се върна в Исфахан. След като си избрала твоята страна, разбери кой е предателят и ме информирай. 
Елчин: Не се притеснявай, Султане.

Когато Меликшах се върна в двореца веднага събра всички и ги попита къде е изчезнало писмото от Елчин.
Хаджи му каза, че го е взел онзи мазен тип - помощника на Теркен. Онзи тъкмо да каже нещо и Теркен му даде знак и този излъга, че явно е дал писмото на майката на Султана, но нали се е разболяла вероятно е забравила.
Тапар се противопостави на Теркен, която сега се има за шефка - хареса ми.
Дадоха писмото на Меликшах, който веднага го прочете.

В това време Елчин задейства план за залавяне на предателя - изпрати уж тайно съобщение по гълъб и онзи се хвана. Елчин го залови и хубаво го ступаха - а тя му тресна такава глава, че свят му се зави. Опасна е.

Елчин каза да й приготвят коня и че отиват при Султан Меликшах в Ифсахан, за да закарат предателя.
Ще бъде много интересно 
Приятели за другите ще ви разкажа и пусна неща допълнително понеже отново стана доста дълго

Нашият таен наследник така победоносно влиза в двореца, лошо и е сигурно на Теркен двама ненавистни за нея хора да са в опасна близост 
, но нали е сериал, ще има емоции.
Има новина. 
Както казах аз го харесвам на външен вид и ми е направил добро впечатление покрай приятелството му с Берк. Но нямам никаква идея как играе - може пък да ни изненада приятно.
Враговете се множат. Йоргус също няма да спре да се занимава със Сенджер - но и той няма да го остави така. 

Много съм бавна тази седмица, но така се получи.
Сега отивам да чета твоята публикация. 
Първи поход, втори поход..., имена, години...
Отказах се 

Мисля, че точно това ще ни покажат- борбата на Меликшах и синовете му с асасините и с Византия.

Продължавай да ни радваш с тях