Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Най-накрая ето го и моят разказ на епизод 9 на Селджуците. Започвам с моментите между Султан Меликшах и Елчин Хатун! Heart Heart Heart Тези двамата с всеки изминал епизод ми харесват все повече и повече - уникални са! Heart EyesRevolving HeartsPurple Heart Битката в началото беше епична - Елчин и Тапар започнаха здрава битка с хората на Андреас, Ебул Касъм и бунтовниците от Анадола. Hands ClapHands ClapHands Clap Елчин направо ги разби - по едно време един я удари и точно тогава се появи Султана и му заби стрелата. Това беше първата стрела дошла от Меликшах точно, за да помогне на Елчин. Хареса ми. Тя как се зарадва като видя, че идва... HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse После последва уникалната сцена на Меликшах с коня и лъка - Велик! Revolving HeartsDartHands Clap Личи си, че актьорите са се обучили отлично във владеенето на меча и лъка. Страхотни Буура, Лейля Лидия и Али! Animal HorseNature FireHands Clap Елчин, Меликшах, Тапар и помощницата на Елчин се бият страхотно. Hands Clap Уникален момент беше, когато по време на битка Меликшах и Елчин бяха меч в меч - така се гледаха и изведнъж виждайки как противника им се приближава зад гърбовете им се спасиха един друг - Меликшах уби тези зад Елчин, а Елчин тези зад Меликшах. Sparkling Heart Sparkling Heart Sparkling Heart И верния човек на Меликшах - Камач постави ръката си пред сабията, за да му помогне - Султана веднага го превърза, а Елчин го гледаше с възхищение и любов. Heart EyesNature StarHorse Racing Само какви сцени ни показаха - това наистина не може да се опише. Трябва да се види. HugHugHug Погледите, които си разменяха Елчин и Султана бяха показателни - според мен не са си безразлични. На нея вече й личи, че е влюбена в Меликшах - през цялото време не спря да го гледа, даже по едно време се усети и опита да отклони погледа си - ама и той си я гледа! HeartRevolving HeartsAnimal Heart Eyes Cat Хареса ми когато Тъпар каза на баща си, че Елчин е дошла да им помогне - Меликшах й благодари с глава и тя му отвърна. Направих малко гифчета от тези сцени. YumYumYum Пускам и линк към епичната битка - продуцентите са се погрижили да пуснат целият този момент в ютуб. Kissing Heart Hands PrayAnimal Horse

https://www.youtube.com/watch?v=FUSMCKCYq3s&t

След това Елчин отиде при Меликшах и си поговориха - за щастие латино феновете бяха превели целият им разговор на испански - аз пък ви го преведох на български ... Sparkling HeartHugAnimal Racehorse

Султане, Страшно ми е неудобно, първо заради опита да спася брат си и сега заради атаката на бейовете, които се намират под мое командване. Hug

Ти се изправи срещу вашите бейове, за да се биеш заедно с нас. Изминаха няколко дни, откакто се върнахте от Исфахан. Какво те промени толкова бързо? Yum

Ти ми каза да избера своята страна - дали да бъда с теб или против теб. Помислих за всичко. В съзнанието си и в сърцето си съм сигурна, че искам да избера твоята/ вашата страна. Heart

Защо избра нашата страна? Дали защото се страхуваш от смърт и поражение? Thinking

Знаеш, че не се страхувам от смъртта, Султане. Напротив ... това е уважението, което изпитвам към теб, това е моята вяра в теб. Revolving Hearts Аз лично бях свидетел колко много се опитваш да се увериш, че няма да се пролива кръв. В тази ситуация не можах да се изправя срещу теб. Тъй като те разочаровах, страхувах се, че няма да приемеш писмото ми сериозно. Слава на Алах, дойде навреме. Horse Racing

Какво писмо? Rolling Eyes

Когато чух, че Мелик Тапар е в засада, ви изпратих писмо. Wink

Не съм получил писмо от теб. Тук съм благодарение на моя пратеник, който получи новини от пратеници. Flowers Hibiscus

Как е възможно това? Thinking

Изглежда, че има някой в двореца, който е направил сериозна грешка. Нашата ярост ще ги принуди да я преразгледат. Hands Clap

Тапар: Султане, по ваше нареждане телата са разследвани. Някои от тях са византийски войници. Sunglasses

Меликшах: Те имат пръст във всеки капан, който ни поставят. Но те не биха провокирали самите непокорни бейове. Те си сътрудничат с някой от наша страна. Които и да са предателите, ръцете им стигат до вашите племена, Елчин Хатун. Wink Трябва да се върна в Исфахан. След като си избрала твоята страна, разбери кой е предателят и ме информирай. Purple Heart

Елчин: Не се притеснявай, Султане. Heart Eyes

Когато Меликшах се върна в двореца веднага събра всички и ги попита къде е изчезнало писмото от Елчин. Purple Heart Хаджи му каза, че го е взел онзи мазен тип - помощника на Теркен. Онзи тъкмо да каже нещо и Теркен му даде знак и този излъга, че явно е дал писмото на майката на Султана, но нали се е разболяла вероятно е забравила. Triumph Тапар се противопостави на Теркен, която сега се има за шефка - хареса ми. Kissing Heart Дадоха писмото на Меликшах, който веднага го прочете. Hug

В това време Елчин задейства план за залавяне на предателя - изпрати уж тайно съобщение по гълъб и онзи се хвана. Елчин го залови и хубаво го ступаха - а тя му тресна такава глава, че свят му се зави. Опасна е. Stuck Out Tongue Winking EyeTwo HeartsHeart Елчин каза да й приготвят коня и че отиват при Султан Меликшах в Ифсахан, за да закарат предателя. Animal Racehorse Ще бъде много интересно Tada

Приятели за другите ще ви разкажа и пусна неща допълнително понеже отново стана доста дълго Heart

# 571
На мен пък Турна изобщо не ми прилича на жена, която ще бъде омъжена по принуда.
Емир Илтебер има две големи слабости, както го виждам аз- алчността му и любовта към дъщеря му. Не вярвам да стигне много далеч в опитите си да я омъжи за друг.

На мен ми е любопитно, дали правосъдието ще се стовари на главата на Сенджер, когато се завърне в двореца.
Ще има хора които ще искат главата му, заради убийството което не е извършил.
Как ще се оневини, и как ще излезе от ситуация Меликшах, когото го очаква трудно решение.
Той вярва на Сенджер, но може ли да го докаже.

Относно турските актьори, познавам много малко от тях и коментарите за никой не бих приела лично Smirk

П.п

Кой може да спре безстрашния герой?

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 18:56 от Juliya07

# 572
Здравейте, момичета! Hug
Рокси, много благодаря за превода! HugFlowers Hibiscus
Сцената е наистина великолепна! Някъде четох, вече не помня къде, че имат помощ и от холивудски съветници при снимането на бойните сцени. Някои пък пишат, че напомнят на "Викингите". Каквито и да са съветниците им, добре се справят, никога не съм гледала бойни сцени с такова възхищение!
За отношенията на Елчин и Меликшах- вече съм сигурна, че тя е отдавна влюбена в него. Но поради много причини е таяла тази любов в себе си. А Меликшах мисля, че сега започва да се влюбва в нея. Бавно ще се развиват тези отношения,  твърде сложни са, но ще бъде интересно накъде ще тръгнат.

Наистина Елчин е истински воин, не само хвана предателя, но сега и предстои и триумфално  завръщане в двореца! Hands V

Ще има много ядове за анакондата Теркен, да се чуди към кого по-напред да се опита да съска- Елчин или Сенджер. SatisfiedНашият таен наследник така победоносно влиза в двореца, лошо и е сигурно на Теркен двама ненавистни за нея хора да са в опасна близост Satisfied

Юле, за две от твоите разсъждения да напиша. Да, Тапар затова се стреми да се докаже, особено пред баща си, затова и няма умения в общуване с жени, по всякакъв начин показва, че иска одобрение и му липсва топлота. Отразила му се е не само първичната рана от липсата на майчина обич, а и етикетирането като дете на шпионка през цялото му детство.

Юле, сигурна съм, че Турна няма да се даде просто така да бъде омъжена Smiley, но нали е сериал, ще има емоции. Smiley Но кандидат женихът няма да е актьорът, за когото предположих вчера.

Sign Exclamation Има новина.
Не съм познала в предположенията си за новия герой.Smiley Преди малко прочетох в Туитър, и основно това идвам да съобщя- героят на Исмаил Еге Шашмаз наистина е неочакван.  Исмаил  ще представи духовния син на Хасан Сабах! Наистина неочаквано! Още един враг, предполагам силен! Hushed
Любопитна съм дали ще го покажат във втория фраг, дано има такъв.

Хубав ден Hug, че иаз като всички имам домашни дела за вършене ,по-късно ще се появя да ви пиша какво разбрах от четенето за Селджуците. Blush

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:32 от oncee

# 573
Здравейте момичета!
Минавам само да пусна този колаж Heart

# 574
Ехааа Онче - ако Берк Октай се беше присъединил към нашия сериал щях да съм на седмото небе от щастие. Много си го обичам аз него ... Sparkling Heart Sparkling Heart Sparkling Heart  Колкото до Исмаил Шашмаз - въобще не се притеснявай да си изразиш мнението свободно. Няма да ти се разсърдя. Всеки има право на такова. Kissing Heart Two HeartsFlowers Bouquet Както казах аз го харесвам на външен вид и ми е направил добро впечатление покрай приятелството му с Берк. Но нямам никаква идея как играе - може пък да ни изненада приятно. Stuck Out Tongue Winking Eye Благодаря ти за новината - значи няма да е син на Султана, а нов враг и то духовен син на Хасан Сабах - ужас! Disappointed Враговете се множат. Йоргус също няма да спре да се занимава със Сенджер - но и той няма да го остави така. SunglassesNature FireAnimal Racehorse Иначе актьора в ролята на Йоргус също е хубав и играе толкова добре, че няма как човек да не намрази героя му. Wink Ще видим дали другия за когото писах наистина ще участва или просто си прави реклама - ако е така ще стане ясно. Thinking Пуснала си страхотни снимки от предстоящия епизод. И аз ви нося няколко ... Purple HeartNature FireAnimal Horse

Рокси, много благодаря за превода! HugFlowers Hibiscus
Сцената е наистина великолепна! Някъде четох, вече не помня къде, че имат помощ и от холивудски съветници при снимането на бойните сцени. Някои пък пишат, че напомнят на "Викингите". Каквито и да са съветниците им, добре се справят, никога не съм гледала бойни сцени с такова възхищение!
За отношенията на Елчин и Меликшах- вече съм сигурна, че тя е отдавна влюбена в него. Но поради много причини е таяла тази любов в себе си. А Меликшах мисля, че сега започва да се влюбва в нея. Бавно ще се развиват тези отношения,  твърде сложни са, но ще бъде интересно накъде ще тръгнат.

Наистина Елчин е истински воин, не само хвана предателя, но сега и предстои и триумфално  завръщане в двореца! Hands V

Ще има много ядове за анакондата Теркен, да се чуди към кого по-напред да се опита да съска- Елчин или Сенджер. SatisfiedНашият таен наследник така победоносно влиза в двореца, лошо и е сигурно на Теркен двама ненавистни за нея хора да са в опасна близост Satisfied

Много добре казано Онче. Hug Нямам търпение да видя как ще се развият нещата около Меликшах и Елчин Heart Yum Revolving Hearts Ясно е, че там е по-сложно - но според мен и между тях ще видим много красива и завладяваща любовна история. Дано. Hands PrayHands PrayHands Pray Определено Елчин е влюбена в Султана - може би още от преди, но вече й личи. Той е тайната на сърцето й - не случайно на това наблегнаха в един от разговорите им. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart Меликшах също постепенно се влюбва в Елчин - личи му, че не е безразличен. Очакват ни интересни епизоди. Nature FireKissHands Pray Теркен направо ще припадне като види как Елчин триумфално се завръща в двореца! После и Сенджер влизайки победоносно и поставяйки на място човека на Теркен - ще бъде удоволствие да й гледам физиономията. Stuck Out Tongue Winking Eye Има една снимка, на която Теркен е заедно с Хаджи - чудя се той докога ще си мълчи - няма ли да й заложи някакъв капан, че да я разобличи. Ще бъде интересно. Thinking И аз досега не съм гледала с такова възхищение толкова страхотни бойни сцени. Наистина са на ниво Холивуд - пишеше го в една от статиите за сериала в самото начало. Браво на нашите актьори - уникални са. Hands ClapHands ClapHands Clap

Здравейте момичета!
Минавам само да пусна този колаж Heart

Този постер е направо уауууу - Меликшах и двамата му синове Сенджер и Тапар!!! Великолепни са ... HeartRevolving HeartsHeart Eyes От екипа на Селджуците за пореден път са се справили отлично с постерите. Hands ClapHands ClapHands Clap Много ти благодаря Юле ... Hug

Момичета по-късно ще направя няколко гифчета на Сенджер и Турна и ще ги пусна заедно с кратък разказ на моментите с тях от предишния епизод. Sparkling HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Аз докато се наканя да си кажа мнението ще дойде новия епизод ... Joy Много съм бавна тази седмица, но така се получи. Hug Вие със сигурност вече сте изгледали епизода на руски и сте разбрали нещата по-добре и от мен ... Flowers Hibiscus

# 575
Много хубав колаж, Юле. Hug Бащата- планина и двамата му сина- орли. Heart

Рокси, писали сме едновременно, като публикувах, видях че има пост от тебе. Grinning Сега отивам да чета твоята публикация. Hug Големи сме писателки Smiley

Аз очаквах днес да има втори фрагман, но засега няма, даже и огнените знаци в Туитър ги няма. Blush
Затова сега ще ви напиша какво разбрах от търсенията си за Селджуците в интернет.
Някои исторически факти, поне доколкото има информация за тях. Pencil
И някои разминавания в имената. Grinning Например, според историята Гевхер е името на една от дъщерите на Меликшах. В нашия сериал така се казва снаха му. Blush
Сафария /или Сеферие в нашия сериал/ са се казвали и майката на Меликшах, и майката на Тапар и Сенджер /в нашия сериал- Башолу/. За двете Теркен вече ви писах- и жената на Меликшах, и жената на Сенджер в историята са носили това име.
Тези съвпадения донякъде обясняват сменените имена с Башолу и Турна.

Ето кои са жените на Меликшах:
•   Зюбейда хатун- селджукска принцеса, майка на Баркиярук.
•   Теркен- майка на Махмуд I, дъщерята Махмелек  и на други деца.
•   Таджудан Сафария- не точно  жена, по-скоро наложница  Майка на Тапар и Сенджер. И доста  други деца има от Меликшах.

Сега ще се върна още назад във времето, но реших да потърся информация за племето Канък. То е исторически забележително, защото реално Селджукската империя е основана от това племе.  И историята на това пеме  дава известна яснота  за събития и противоречия и в нашия сериал.
През 10 век лидер на племето е Дукак, последван от Селджук и след това от Арслан.
Империята на селджуците е основана от племенниците на Арслан- Тугрил и брат му Чагри. Тугрил е баща на Алп Арслан и дядо на Меликшах
Селджуците от Анадола, клон на племето,  като династия е основана от Сюлейман, внук на Арслан.
Кълъч Арслан е син на Сюлейман.
Всичко това го пиша за да имаме малко повече информация– и за династията на Алп Арслан и Меликшах, и за другия селджукски клон- този на анадолските селджуци и Кълъч Арслан /братът на Елчин/. Малко по-нататък за него.

За смъртта на Меликшах през 1092 г. Някои пишат, че е по време на лов, но повечето източници казват, че е отровен, възможно и от Теркен. Според някои тя даже е влязла в съюз с батанитите.
Везирът Назим ал Мулк- нашият везир от сериала, е убит по-рано през 1092 , най-вероятно от асасини.
 След смъртта на Меликшах започват борбите за наследството. Б Багдад  обявяват за наследник сина на Теркен Махмуд- все още малък, на 4 г. Тя е водила  борба с  Баркиярук за да утвърди малкия си син на престола, с огромната амбиция именно  тя да управлява. Везир Тадж ал Мулк, когото виждаме и в сериала, я подкрепя във всичко.  Изпращат армия срещу Баркиярук, който пък  е подкрепян от хората на загиналия везир Назим ал Мулк
Теркен и сие успяват да хвърлят в затвора Баркиярук, но махмелюците го освобождавати и го завеждат в Рей, където управителят на града, зетят на  Низам ал Мюлк го коронясва.
Теркен и Тадж ал Мулк тръгват след Баркиярук, но са победени, Теркен се оттегля в Исфахан, където е окончателно разгромена.
Тадж ал Мулк очевидно е бил такъв подлец, какъвто го виждаме и в сериала- веднага я предава, отива при Баркиарук и срещу злато го моли да го направи везир. Не знам дали е постигнал своето, няма информация.
Тапар също е претендирал за трона. Води борба за власт с Баркиярук, който през 1104, уморен от битки  и  болен, се съгласява да раздели султаната и дава провинция на Тапар. След смъртта на Баркиярук през  1105 Тапар става реално единствен султан, но не веднага.  След смъртта на Баркиярук го наследява синът му Маликшах II, за кратко, а  Тапар  наследява племенника си като селджукски султан. По по този начин  фактически  става глава на династията. Интересен факт за Тапар- везир му е бил синът на Низам ал Мулк.
 През 1096 г. Сенджер  получава от брат си Тапар провинция Хорасан и я  управлява, има голяма власт и най-голямо влияние в управлението на империята.  През следващите няколко години Ахмед Санджар стана владетел на по-голямата част от Иран и прави столица  Нишапур.

Тапар е водил  борба с Калъч Арслан. През 1107  в  битка между тях  Калъч Арслан загива.  Да не забравя да напиша- преди това е преместил столицата на анатолийските селджуци  в Коня.

Мохамед I Тапар умира през 1118 г. и  след разни перипетии Ахмед Сенджер става султан на Селджукската империя, която управлява до смъртта си през 1157 г. През целия му живот жена му е била Теркен хатун- предполага се, че в нашия сериал това е Турна. Умира 1 година преди него, след това той има политически брак с дъщерята на владетеля на Гузия за по-малко от година, вече доста възрастен.
Сенджер се смята за един от най-видните султани на селджуците и е бил най-дълго управляващият мюсюлмански владетел до пристигането на монголите. Водил е много битки, особено срещу асасините. Заради подвизите си се превръща в легендарна фигура, почти като някои от митологичните персонажи.
Персийската поезия процъфтява при Санджар, а неговият двор включва някои от най-великите персийски поети, като Муизи, Низами Арузи и Анвари.

Да добавя към информацията за Калъч Арслан, която Юлето написа. Интересуваше ме  защо са особени отношенията им с Меликшах и двора на селджуците
Както по-горе писах, Калъч Арслан е син на Сюлейман. Сюлейман е син на Куталмиш, който се е борил неуспешно срещу братовчед си Алп Арслан за трона на Великата селджукска империя. Когато Куталмиш умира през 1064 г., Сюлейман избягва с тримата си братя. Алп Арслан започна серия от наказателни експедиции срещу тях. От четирите братя само Сюлейман оцелява  при набезите и успява да затвърди лидерството си.
Кълъч Арслан е селджукският султан на  Рум /Анатолия/ от 1092 г. до смъртта му през 1107 г. /както вече разбрахме, убит в битка с Тапар/. По време на неговото управление през Мала Азия преминава Първият кръстоносен поход и селджукската армия първа влиза в сражение с кръстоносците. Той се бие и  срещу кръстоносния поход от 1101 г, където ги побеждава в три битки..
Побеждава в битки и  срещу  т. нар Народен кръстоносен поход/ преди Първия/. Този кръстоносен поход е от обикновени селяни, който тръгва от Германия , продължават пътя си към Константинопол и продължават в Мала Азия, където са разбити от селджуците на Кълъч Арслан I в битката при Херсек през октомври 1096 г.

Стига толкова, че много информация, морска болест  ще получи човек като чете Smiley На мен ми се завъртя гравата от борби, битки, кой кого наследил и т.н. Smiley Но все пак реших да споделя с вас това, за да имаме представа от реалните исторически събития, пък ще видим как ще ни ги поднесат.
Тръгнах да търся и информация за Хасан Сабах, да видя кои са духовните му синове, че ме провокира появата на новия герой.  Предполагам, че този духовен син  Хасан Сабах ще го доведе в двора на селджуците и ще се опита да го ползва за разузнаване. Предполагам, че ще омае нечия глава. Ще видим чия, в нета пишат, че може да е дъщерята на Меликшах. Ще видим, интересно ще е.

И сега, като няма втори фрагман,  ще завърша със снимка на един  виден и обичан от всички участник в сериала. Blush

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 18:19 от oncee

# 576
Момичета, много ви благодаря за всичко публикувано Hug
Рокси, чудесни снимки както винаги Heart
Онче, благодаря за синтезираното представяне на част от историята Heart
Аз, като потърсих информация за Калъч Арслан буквално се изгубих Sweat Smile Първи поход, втори поход..., имена, години... Astonished Отказах се Joy
А, целта ми беше само да видя, дали е положителен или отрицателен исторически образ Smirk

Радвам де, че сценарият не следва историята, защото Меликшах отдавна трябваше да е мъртав Smirk, а той и синовете му са ми слабост Heart Радвам се, че Сенджер е голямата тайна на Империята, защото това ни зарежда с трепетно очакване за евентуалната развръзка и според мен придава дълбочина на цялата история Grinning

Изглежда, че истинският Хаджи е имал семейство!
До момента в сериала единственото му семейство са държавните дела Smile

Като гледам и Елчин Хатун е напълно измислен образ. Брат и е реалният, но дали ще се появи...?
Ако Калъч Арслан бъде освободен, за да има някаква достоверност трябва да не е в идеални отношения със нашите селджуци... А, оттам да възникнат противоречия между него и сестра му... Далеч отидох..., но си спекулирам Smirk
Може пък, на някакъв етап на нашата героиня да и се наложи да прави труден избор Thinking

П.п

Малко красоти да пусна и аз Heart Eyes

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 21:23 от Juliya07

# 577
Уаууу, продуцентите пуснаха нов постер - тук вече ясно противопоставят Елчин и Теркен - страхотни са! Елчин е върха - красива, смела, умна ... HeartAnimal Heart Eyes CatAnimal Racehorse

Въпреки, че борбата е тежка - нищо не може да ги сплаши! Hands ClapDartAnimal Horse

Много изчерпателна информация относно историческите събития Онче - благодаря ти за труда! HugHugHug Докато човек чете тези неща наистина ще му се завърти главата. Stuck Out Tongue Winking Eye И аз като Юлето много се радвам, че историята в нашия сериал е съвсем различна от реалната история. Hands PrayHands PrayHands Pray Дори всеки път, като започват Селджуците пише, че са се вдъхновили от историята, но не пише, че случките в сериала се основават на реални събития - т.е не се базират 1 към 1 към оригинала, което е супер. TadaTadaTada Често да си кажа - нямам никакъв интерес да гледам борбите за власт на синовете на Меликшах или тези на Калъчарслан. Wink Аз искам да гледам империята на Султан Меликшах и неговото управление. Меликшах, който се бори срещу враговете заедно със синовете си, заедно с Елчин. Hands PrayRevolving HeartsAnimal Racehorse Меликшах, който развива образованието и науката. Kissing HeartPencilFlowers Four Leaf Clover То ако се базирахме на истинските исторически събития Меликшах трябваше да е умрял когато Сенджер е бил още на 6-7 годинки - тук е голям и помага на баща си. Много се радвам, че са променили историята в сериала. Hands Clap Hands ClapHands Clap Според историята - Кълъчарслан го освобождават след смъртта на Меликшах, но наскоро прочетох че в сериала се очаква Меликшах да го освободи. Sunglasses Може пък в нашия сериал Кълъчарслан да помага на Меликшах - може Елчин ще му разкаже за всичко, което прави Султана, за да ги предпази. Ще видим какво ще измислят Thinking За щастие в нашия сериал са се отклонили от реалната история и относно броя деца и прочие на султана. Stuck Out Tongue Winking Eye

Четейки всички исторически факти, които Ончето е постнала - реших първо да ви пусна превода на интервюто с продуцента на сериала, а по-късно разказа ми за моментите на Сенджер и Турна и гифчетата с тях. Wink Просто интервюто с продуцента Емре Конук ми се стори много интересно и говори и за това, което са решили да ни покажат в сериала. Hug Мисля, че ще ви е интересно и на вас. Heart

https://www.youtube.com/watch?v=rDpQtdZPYL0&t&ab_channel=HaberL%C3%BCtfen

Емре Конук, продуцент и генерален директор на телевизионния сериал „Пробуждане: Великите селджуци“, който извежда периода на селджуците на екрана, каза: „Ние имаме лозунг: Това е историята на една епоха, където мечът блести, а химикалката свети“. Heart Защото Великите селджуци съживяват местата, които са покорили с меч и с писалка. Това е най-голямата им характеристика. "Не можахме да обърнем гръб на Великите селджуци." - казва продуцента Hands Clap

Продукцията, която се излъчва по TRT 1 и се откроява с най-дългата военна сцена в турската телевизионна история и производствени детайли, се снима на "TRT International Film Set". Nature Fire

Говорейки пред Анадолската агенция (АА) за продукцията, Емре Конук заяви, че Великата държава Селджук не е била адекватно описана и каза: "Селджуците са преди всичко нашата памет за държавата и културата. Можем да кажем, че мястото, където всичко е започнало. Абасидският халифат, от една страна, и фатимидите, от друга. До този момент сме разказвали много за Османската империя или за новата история. Но великите селджуци бяха държава, която заслужаваше да бъде разказана. " каза той. Movie Camera

Конук посочи, че реалната история се развива по времето на Сенджер, но заяви: "Нашата история се развива в периода на Меликшах. Sparkling Heart По това време Меликшах е лидер на държавата и той има таен син на име Сенджер. Докато историята за това кога тази тайна ще бъде разкрита тече на заден план, ние също наблюдаваме войната на Сенджер, както с Батините, така и с Византия по заповед на Меликшах." Hands ClapTwo HeartsAnimal Racehorse

- "Описвам този период като Шампионска лига" Stuck Out Tongue Winking Eye

Казвайки, че периодът на Меликшах е златният век на Великите селджуци, Конук продължава, както следва:
"Основите на низамийските медресета бяха положени по времето на Алпарслан, но можем да кажем, че те се уреждаха добре по времето на Меликшах. Разбира се, Меликшах създаде страхотна държавна система по това време, с Низамюлмък. Те имат много сериозно приятелство и много сериозни постижения, които изграждат държавата. Искам да кажа, че ако днес ще създаваме държава, определено трябва да прочетем Политическата книга. Това всъщност е златна ера за нас. " Hug Описвам този период като Шампионска лига. Защото освен всичко това тук са израснали много имена като Имам Газали, Омар Хаям, Хазини и Исфизари. Средновековието, което Западът нарича тъмната епоха, всъщност е златна ера за нас. " Animal Heart Eyes Cat

Обръщайки внимание на факта, че Великият селджукски период е много богат период от гледна точка на истории, Конук каза: „Когато чета коментарите, най-вече виждам това;„ Вие харчите историите, така че нормалните сериали ще продължат може би 10 епизода “. Това е, защото има толкова много истории, които да разкажем за периода на Великите селджуци. Искам да кажа, че дори не сме въвели един процент. " каза той. Revolving Hearts

- "Проектът ще донесе още по-голямо въздействие"

Подчертавайки, че TRT и генералният мениджър на TRT Ибрахим Ерен са допринесли значително за продукцията, Конук каза: „Имахме много сериозна фаза на подготовка. Изпитахме както красотата, така и трудностите да бъдем първата продукция, която използва платото тук. Отделно от това се появи страхотна продукция, когато говорихме за дизайни на костюми, избор на актьори и т.н. Purple Heart Не само в Турция, но и отвъд нашите граници, това което виждаме в очите на хората, е факта, че постъпваме правилно, защото Великите Селджуци е известна история в света, макар и да не е добре позната у нас. Особено в Иран и Централна Азия. Затова мисля, че проектът ще вдига повече шум в бъдеще. " Hug

Режисьорът Конук подчерта, че много фантастики, произведени в чужбина, всъщност се хранят от турската история, "Както казах в началото, има много дълбоко вкоренена история и хората са любопитни към нашата история. Знаете, че е по-важно те да я чуят от нашите уста. В света има много филми, както за турската, така и за ислямската история. Но би било по-правилно за нас, живеещите в тези географски ширини, да обясним това лично. Така мисля Аз. " каза Конук. Flowers Hibiscus

Докосвайки се до интереса на турските телевизионни сериали и филми към света, Конук каза: "Мога да кажа, че друга причина, поради която нашите продукции са популярни в света, е качеството на продукцията. Хората сега изпитват много сериозно удовлетворение, когато гледат нашите произведения. Можем да го изградим много добре. Следователно, когато го разглеждаме като цяло, излиза произведение, което привлича вниманието на всички. " Hands Clap

- "Екипът на Номад беше страхотен шанс за нас"

Режисьорът на поредицата Седат Инджи отбеляза, че те искат поредицата да има отличителна разлика, стил, език и уникална структура, казвайки: „Радващо е, че това има отговор в публиката и тази разлика внезапно се вижда от всички.“ Tada

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 04:47 от Roxis

# 578
  • София
Здравейте, мили дами!
Чета с увлечение всичко което пишете, коментирате и прогнозирате. Неповторими сте! Великолепни сте!
 Благодаря ви!
Научих много нови исторически факти, които трудно бих открила. Ончее благодаря ти!
Четейки темата /най-прекрасната и най-интелигентно изписвана в "Бг мамма"/ аз се запознавам с епохата, но и с прекрасната режисьорска постановка и актьорско превъплащение на любимите ми артисти. Невероятни са всички и   мъжете и жените и никой за сега не мога да отхвърля. Също и нищо не мога да допълня от това което сте писали и коментирали. С риск да стана банална ще сложа само едно клипче на Буура със синчето му:

https://www.instagram.com/p/CIJcobuqboX/

Мили момичета - Рокси, Ончее, Юле,  всичко добро ви желая и бъдете здрави!

# 579
Здравейте, момичета! Hug
Нинка, продължавай да ни радваш с тези мили клипчета! Hug Много им се радвам. Hug Хубаво е, че ни предлагаш тези мили кадри от живота на нашите актьори извън сериала. Heart

Рокси, много ти благодаря за превода на интевюто, много е интересно! Heart Eyes Шампионска лига, значи! Hands Muscle Мисля, че точно това ще ни покажат- борбата на Меликшах и синовете му с асасините и с Византия.
На мен лично ми е интерсно дали ще намесят кръстоносците, защото реално заради селджуците се организира Първия кръстоносен поход.  Може да не спазят съвсем датите и историята, както виждаме и досега. С кръстоносците Калъч Арслан се е бил, но както и ти предполагаш, може да ни покажат съюзяване с Меликшах и синовете му. И другия вариант е интересен- Елчин да прави избор между брат си, рода си и Меликшах. Thinking

Юле, то и аз доста се пообърках, докато четях.Joy Вярно- тая битка, оная битка. Joy Ама то какво да пише за средновековни владетели- основно за битки, съюзници и врагове. Grinning
За Елчин- да, вероятно е измислен или събирателен образ. Със сигурност Калъч Арслан е имал братя и сестри, но нищо не можах да намеря за тях. Търсих и при него, и за баща му Сюлейман, нищо не пише за други деца, но без съмнение е имал. Ако открия, веднага ще споделя.
Меликшах има още време на този свят, още ще го гледаме, сега в сериала е 1090 г, а той умира в 1092, в една година с везира. Така че ни предстои да се наслаждаваме на интересната история.

Аз вчера прегледах някои моменти от 1 серия, като започнах сериала доста бързо изгледах първите епизоди, исках да си доизясня някои неща сега. Та си припомних, че действието се развива в 1090 г в момента. На раждането на Сенджер присъства Омар Хайам като лекар и той знае тайната още оттогава, изобщо доста държавни тайни май са му ясни.
Доизясни ми се защо е било наложително скриването на Сенджер- да, майката Башолу наистина е куманка, явно врагове в момента. Точно в този момент самият Меликшах е трябвало да се бори за престола- според историята чичо му също е бил претендент. Е, претендентът загубва главата си.Sunglasses  Та е  ясно, че моментът е бил доста труден. Но има нещо много символично- Сенджер в сериала се ражда точно в момента, когато баща му се качва на престола и в следавщите години прави най-силна Селджукската империя в целия и период на съществуване.
И още нещо, един от братята по оръжие на Сенджер-Арсланташ, всъщност е пратен от везира Низам ал Мулк и не е случаен войн. Така се представи в 1 серия,  още в онази крепост на батанитите. Каза: "Който ни е давал имената, ме е нарекъл Арсланташ". В мрежата бях срещала предположения, че не е случаен- имаше идеи, че е син на везира, или някой роднина на династията. Ще видим, това също ще се разкрие предполагам.
Та везирът е имал семейство, но засега не го показват в сериала.

Завършвам с още една много показателна снимка от новата серия. Ще има битка! Nature Zap

Дали ще има втори трейлър, кой знае...

И нещо да ви питам- момичета, как ги правите тези цветни думички? Blush

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 12:21 от oncee

# 580
Онче, ако пишеш от компютър, горе в лентата с инструменти имаш бутон А. Цъкаш на него и ти излизат цветни квадратчета, избираш едно и вкарваш вътре текста, който искаш да ти е оцветен. На телефона май го няма този бутон...

Нинче, чудесни клипчетата пускаш Hands Ok Hand Продължавай да ни радваш с тях Heart Eyes

Шампионска лига значи Grinning
Да ви представя централните нападатели и голмайстора:smirk:

П.п

Най- дългата битка заснемана в историята на телевизията Sunglasses

И нов фрагман- https://www.facebook.com/uyanisbuyukselcuklu/videos/2427513467544833

Съдбата на чакалите в страната на орлите е смърт Sunglasses

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 20:08 от Juliya07

# 581
Юле, благодаря за указанията Hug
Я да пробвам сега Blush
Пускам и аз фрагмана - в Youtube

Да видим как ще се справи Сенджер срещу обвиненията, че доста хора му точат ножа. Сигурно с нова задача ще го натоварят, ще се появи нов проблем.
Малко ми е криво, че поне секунда от красивата любов на Турна и Сенджер нямаше в нито един от двата трейлъра.

Тапар, от фотографа на сериала. В мрежата има доста снимки и колажи по темата за отношението на бащата и синовете към конете. И тримата говорят с тях, обичат ги като верни приятели и довереници. Heart

Тази снимка я пусна каналът. Страхотен Сенджер, променя се пред очите ни!

Епичният бой на Сенджер срещу Йоргос, този път няма помагачи, един срещу друг.

# 582
Здравейте! Нина, Онче, Юле - благодаря ви за всички невероятни неща, които сте пуснали. Благодаря ви за прекрасните и смислени коментари. Наистина това е най-добрата тема. HugTwo HeartsPurple Heart Аз се връщам на епизод 9 и на моментите между Сенджер и Турна. Heart EyesTwo HeartsAnimal Horse Много ми хареса колко притеснен беше Сенджер, когато видя, че Турна е ранена - много силен беше момента, когато я понесе на ръце и повтаряше, че ще се оправи и че повече няма да я изостави. HeartHeartHeart Сенджер заедно с Арсланташ закараха Турна в болницата - той не искаше да я остави и за миг, но му казаха да изчака навън. Там разбира се отново имаше сблъсък с бащата на Турна, но и Сенджер не му остана длъжен - няма да си тръгне докато тя не се оправи... Hands ClapHands ClapHands Clap Направих 2 гифчета на Турна и Сенджер - или както ги наричат Турсен - дано ви харесат. Sparkling HeartAnimal RacehorseKissing Heart

За щастие спасиха Турна и живота й беше извън опастност. Хареса ми много момента, когато Турна защити Сенджер пред баща си и му каза, че той е спасил живота й. Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Сенджер помоли бащата на Турна за помощ, за да влезе в замъка Куели - онзи първо се опъваше, но накрая склони. Stuck Out Tongue Winking Eye А Сенджер и Турна са толкова влюбени - много бяха сладки, когато той й изпрати цвете и писмо - а после се гледаха през прозореца. Такива погледи си разменяха - страхотни са. Направих гифче и от този момент - дано съм ви зарадвала ... HeartYumNature Fire

Много лошо се получи, че заради батините обвиниха Сенджер за смъртта на онзи подъл търговец Disappointed Но когато Сенджер върне свещените реликви на Меликшах всичко ще се оправи. Султана няма да позволи Сенджер да пострада. Hands PrayTwo HeartsHeart Сенджер е супер смел - само как влезе в замъка Куели дегизиран като търговец заедно с Арсланташ и верните му приятели - накрая уж го хванаха, но от промото ясно се вижда, че нашия смелчага ще се справи с византийците и ще вземе реликвите. Hands ClapFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Много ще ми бъде интересно как точно ще го направи. И после ще е уникално да видим как величествено влиза в двореца. Blue Heart TadaAnimal Horse От друга страна ще видим и триумфалното завръщане в двореца на Елчин и сблъсъка й с Теркен - ще бъде интересно. Kissing Heart GrinningAnimal Racehorse Сблъсъка между Сенджер и Йоргус също ще е изключителен - от промото изглежда сякаш Сенджер ще убие Йоргос, но дали наистина ще стане. Струва ми се доста бързо и рано да премахнат Йоргус - ще видим в новия епизод. Thinking Дано ни покажат и хубави сцени между Меликшах и Елчин и между Сенджер и Турна - нищо, че не ни дават нищо за тях в трейлърите. Hands PrayHands PrayHands Pray

Онче невероятни снимки си пуснала - братята Сенджер и Тапар с прекрасните си коне - Великолепни са! Феновете веднага спретнаха един колаж ... HeartRevolving HeartsHorse Racing

# 583
Рокси, страхотни гифчета Heart Eyes
Май наистина Йоргос ще бъде занулен Thinking Сенджер винаги изпълнява обещанията си Stuck Out Tongue
Чудя се, дали тази битка между тях е при бягството на Сенджер от Куели...и спасяването на реликвите.

Мислех, че Йоргос ще ни тормози докрая Smiley, но нямам съмнение, че на негово място ще се появи още по- коварен враг. Подобно на главатаря на батините , който бе заменен от Хасан  Сабах... Може би точно неговият духовен син, когото очакваме ще бъде този персонаж...

# 584
Здравейте в нашия ден, момичета! Hug
Рокси, все повече се възхищавам на гифчетата ти, прекрасни са! Heart Eyes

Юле, да, най-вероятно битката между Сенджер и Йоргос ще е при преследането на реликвите.
И още много врагове, надявам се и приятели  ни очакват!  Защото продуцентите имат намерение сериалът да продължи 4 сезона ! Champagne

Толкова се зарадвах, като прочетох тази новина в интервю с продуцента на сериала! People Dancer
Ново интервю е, в изданието "Медиятава".  Някои от феновете да превели откъси, рускините също, та прочетох най-важните неща. За мен това е най- чудесната новина. Heart Eyes Ура!

Ето част от статията, свободен превод. Blush

Според генералния продуцент Емре Конук  се предвижда да се снимат 4 сезона на "Великите селджуци".
Най-впечатляващата сцена за него в сериала е сцената, в която султан Меликшах се отказва от сина си Сенджер заради благосъстоянието на държавата.
За продажбите на сериала в чужбина-  вече има интерес от няколко страни към проекта.
Радва се,  че благодарение на историческите сериали много зрители започват да четат повече и изследват историята с ентусиазъм.
Отнело повече от година, за да се подготвят, да създадат великолепни костюми за героите, оръжия, дворци. Преди да започне създаването на поредицата, са били прочетени много исторически книги за периода на селджуците, внимателно са проучени истореческите герои техните характери.

Ето линк към статията, Рокси може да разбере повече неща. Blush

https://www.medyatava.com/foto-galeri/emre-konuk-medyatavanin-so … di_213657?sayfa=2

Снимка към днешния епизод: Напрежението нараства Nature Zap

Sign Triangular Flag On Post  Sign Exclamation Връщам се да допълня. Вече е ясно, че Йоргос го зануляваме в тази серия. Самият актьор публикува пост с благодарност. Добре се справи, успехи на Ник! Hands Clap

Сбогом, Йоргос, очакваме новите "лоши"! Blush Horse Racing

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 18:17 от oncee

Общи условия

Активация на акаунт