Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, няма да давам лична информация само ще кажа, че имам диоптер -0,5 и на двете очи. Казаха ми да ги нося само като гледам телевизия или като искам да видя нещо на далеч. Харесвам се с очилата. Може ли да ми стане нещо ако ги нося постоянно?

# 1
  • Мнения: 8 125
Възможно е да покачите диоптъра да се наложи да смените стъклата и да сложите очилата завинаги.
Оставяйки настрана факта че една сериозна част от носещите очила дори  "тренирайки " очите си няма как да се спасят от късогледството (както и други специфики в които няма да задълбавам) , има хора с малки диоптри които практикувайки режима - с или без очила правят с това гимнастика на очите си и диоптъра се запазва. Та ако не желаете да сложите очила завинаги просто си направете и рамки  с обикновени стъкла и ги носете в другото време. Има хора които се харесват с очила и носят такъв аксесоар.  Ако вече независимо от гимнастиката диоптъра падне, тогава искате или не ще си носите очилата постоянно.
Успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 159
Късогледството как се контролира, за да не се влошава зрението? Нямам предвид прегледите при очния лекар, а нещо, което е „в моите ръце” като работа. От 35г. нося очила и нищо оптимистично не се случва.

# 3
  • Мнения: 8 125
Не може
В смисъл хранене, четене в правилна поза, непреумора са нещата които зависят от вас. Но всъщност за много хора това не може да повлияе много много. При мен също. С очила съм и аз почти 40 години. 35 от тях бяха стопи рани. Последните пет години се наложи старческо отклонение с очила са четене и др близки дейности с по- малък минус (2,50), а основния ми диоптър Падна с още 0,25-0,50. Та съм основно с -4,25 и - 4,50.

# 4
  • Мнения: 1 857
в HM продават очила без дьоптер, много модерни. Има и такъв стил в модата, използвайки такива очила, но не помня как се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт