За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 384
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Имам една питанка.
Може ли скумрия да се изпече в сол?

Може.

# 61
  • Бургас
  • Мнения: 24 246
Благодаря ти,Ала-Бала!
Ще пробвам скоро!

# 62
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
Някой правил ли е баница с вишни?
Преди години ядох в Сърбия и още я помня. Днес видях замразени вишни в магазина и си взех. Намерих и няколко рецепти, но със сметана, яйца и т.н., и нещо не ми допадат.
Ще се радвам някой да сподели опит.
Ето една торта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591

# 63
  • гр. София
  • Мнения: 26
Здравейте, момичета, моля за съвет. Може ли за пълнеж на торта да смеся маслен крем Роял с 3 белтъка с ганаш с бял шоколад и как? Смятам, че ще стане пухкав и вкусен крем, но ме е страх да не се пресече. Благодаря предварително!

# 64
  • Мнения: 6 022
харесах една рецепта с печени зеленчуци - тиква и резене, купих обаче не съм наясно как се чисти и кое точно се ползва на това резене Simple Smile))), за пръв път взимам и ще пробвам. Моето е едно като стебло с отрязани около 4 пръста стълбове нагоре
точно така изглежда http://www.gotvetesmen.com/images/spices/thumbs_200/info_spices_56.jpg дано успея да сложа снимката


в рецептата трябва да го почистя и нарежа на малки парчета, как да го направя, да обеля стъблото ли?

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ако резенето не прясно, то зелените части могат да имат конци. сложи само бялата част. вътре по средата има нещо като кочан, той се изрязва.

# 66
  • Мнения: 8 984
Колко време приблизително да варя джолан в тенджера под налягане?

# 67
  • Мнения: 896
Колко време приблизително да варя джолан в тенджера под налягане?

Свински 30-35, телешки 45-50.

# 68
  • Мнения: 6 022
ако резенето не прясно, то зелените части могат да имат конци. сложи само бялата част. вътре по средата има нещо като кочан, той се изрязва.

благодаря Simple Smile

# 69
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Колко време приблизително да варя джолан в тенджера под налягане?

Свински 30-35, телешки 45-50.
Според мен това време  е малко, поне час на умерен огън.

# 70
  • Мнения: 8 984
То е ясно, че зависи от размера, но като го купя и сваря, ще докладвам за времето.

# 71
  • Мнения: 978
Имам 3 прасковки и 1 ябълка, които така си стоят - в какво мога да ги превърна?

# 72
  • Мнения: 22 867
Имам 3 прасковки и 1 ябълка, които така си стоят - в какво мога да ги превърна?

В хулигански сладкиш? По рецепта е с ябълки, но съм го правила със сборни плодове, всякак ни е харесвал. Peace

# 73
  • София
  • Мнения: 12 701
Имам 3 прасковки и 1 ябълка, които така си стоят - в какво мога да ги превърна?

Чийзкейк с праскови или кайсии

# 74
  • зад кестените
  • Мнения: 829
Моля за рецепта за трушия от зелени чушчици върхарки.До сега съм ги правила само пукани.Нещо ново им се иска на моите хора.

Общи условия

Активация на акаунт