За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 875
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • София-Младост
  • Мнения: 23 384
Въпрос за киноата - накисвате и тогава я варите или само я варите?
Не я накисвам, но много хубаво я измивам, падат сапонини някакви...ще видиш и водата как се пени при миенето и.

# 91
  • Мнения: 385
Направих крем от малка опаковка маскарпоне и една кутийка сладко мляко, в момента е течно,а  исках да пълня шоколадови кошнички. До утре ще се посгъсти или да имам вариянт Б. Благодаря ви!

# 92
  • Мнения: 39 619
Следващата седмица ще правя торта с поръски от ганаш- 100 мл. затоплена течна сметана и 1 кафяв шоколад. По такава рецепта не съм правила и ме интересува какъв ще е крайния резултат(след престоя на готовата торта в хладилника и после преди поднасянето ѝ)-ганаша ще е мек или твърд, и ще се напуква при рязането с нож на тортата. Търся "мек" ефект.

# 93
  • Мнения: 9 144
Ганаша е мек, реже се лесно. Търси шоколад с по-голям % какаово съдържание, за по-добър резултат, като и сметана с по-висок % масленост.  Предполагам заливка ще правиш, защото няма как да го поръсиш Simple Smile

Направих крем от малка опаковка маскарпоне и една кутийка сладко мляко, в момента е течно,а  исках да пълня шоколадови кошнички. До утре ще се посгъсти или да имам вариянт Б. Благодаря ви!

кутийка кондензирано мляко, или карамелизирано? И двете са сладки, но едното е течно, другото е гъъъъъъст карамел Simple Smile като кристализирал мед?
Ако е с кондензирано, няма да сгъсти.

# 94
  • под тепетата
  • Мнения: 9 446
Благодаря, Ала-Бала! Измих я в цедка добре, свари се за 10 мин. Първо хапнах за следобедна закуска с кисело мляко, плодове, ядки и мед. Сега със салата китайско зеле, моркови и т.н. Хареса ми и мисля, че това ще ми е и вечерята.
 - Шоколадът щом има течна сметана си остава мек. Твърд остава при смесване с масло или олио.
 - За кошничките сместта не вярвам да се сгъсти. Може ако ви харесва да смесите на вкус със сладкарска извара за сгъстяване.

# 95
  • Мнения: 385
Благодаря, с кондензирано е крема.Като си правя експерименти, така е.

# 96
  • Мнения: 39 619
Ганаша е мек, реже се лесно. Търси шоколад с по-голям % какаово съдържание, за по-добър резултат, като и сметана с по-висок % масленост.  Предполагам заливка ще правиш, защото няма как да го поръсиш Simple Smile
Много благодаря, това разяснение ми трябваше!
Не, няма да правя заливка, а за красота ще топя лъжица и ще ръся на ляво, на дясно, да я нашаря. Синът ми не обича много шоколада и ще ползвам ганаша само за украса.

# 97
  • Мнения: 9 144
а, добре. Мислех ще замазваш Simple Smile

# 98
  • Мнения: 9 144
Благодаря, с кондензирано е крема.Като си правя експерименти, така е.
сега ако имаш крема сирене, смеси малко с оня ти крем, ще го сгъсти.  Или  смели вътре бисквити и ядки, ще сгъсти крема, а ако са готови тарталети - които ще пълниш - стават добре с такъв пълнеж

# 99
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Благодаря, с кондензирано е крема.Като си правя експерименти, така е.

Разтвори малко желатин и смеси.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_2.html

# 100
  • Мнения: 2 824
Здравейте! Чудя се как най-добре ще стане балканска пъстърва, дали имате подходяща рецепта? Дали може някак да се изпече заедно с картофи? Примерно върху картофи? Или да я опържа?

Благодаря предварително.

# 101
  • Мнения: 2 783
Ние я обичаме така
http://polyrecipes.blogspot.com/2015/05/blog-post_13.html?m=1
Пържена или на скара също е много вкусна...

# 102
  • Мнения: 9 144
Поли, много приятно ме изненада, че имаш блог със запазени любими  рецепти! Защо не си споделила по-рано Simple Smile
Ева, като тази мерлуза печена заедно с картофите   съм правила и пъстърва https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_6.html

допълвам се - тази ни е любимата рецепта за балканска пъстърва - по Жоро, почти по Годечки https://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post.html (рецептата е най-най-долу)

# 103
  • русе
  • Мнения: 1 317
Как съхранявате морковите ,след изваждане от земята?
свеки ги почиства и измива като изсъхнат ги поставя в хладилник.

# 104
  • Мнения: 10 447
Благодаря, с кондензирано е крема.Като си правя експерименти, така е.

Слагай малко по малко от крем Парадайз на д-р Йоткер, разбивай и виж кога ще ти се сгъсти.

Общи условия

Активация на акаунт