За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 686
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Labrex , всичко което си написала е вярно, просто грешката е моя ooooh!. Голдесата от Лидл е вместо обикновеното крема сирене, а не замества крема без варене.

# 436
Здравейте! Имам въпрос относно дресинг за салатите. Винаги си ги овкусявам с олио и сол, но ми се иска нещо по-разнообразно. Та може ли да ми дадете идея за някакъв вкусен дресинг за салата?
Плюс това което момичетата са ти показали можеш да си купиш сос от нар, изключителен вкус придава на всяка салата. Много го ползвам, той е гъст като мед, с тъмно червен цвят,  но е изключително вкусен.
Това на място на олиото ли? На какви салати пасва?

# 437
  • София
[....................Това на място на олиото ли? На какви салати пасва?
Ще ти го покажа на кадро,   Simple Smile за да имаш представа какво ще  си купиш. Този сос не замества олио/зехтин, той е добавка към всяка зелена салата, също печени чушки, домати, без картофена, разбира се, но той е толкова вкусен , че защо да не може. С него ще заместиш балсамикото, примерно.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 438
Здравейте, мисля да сготвя прясно зеле с ребра в гювеч. Досега не съм го готвила в гювеч, трябва ли предварително зелето да е сварено или направо в гювеча? Попаднах на рецепта в Интернет и пише , че се слага и добавя вода и се слага във фурната,т.е. без предварителна обработка.  Вие какво мислите?

# 439
Само намачквам нарязаното зеле със сол,месото по средата го слагам.

# 440
  • София
Здравейте, мисля да сготвя прясно зеле с ребра в гювеч. Досега не съм го готвила в гювеч, трябва ли предварително зелето да е сварено или направо в гювеча? Попаднах на рецепта в Интернет и пише , че се слага и добавя вода и се слага във фурната,т.е. без предварителна обработка.  Вие какво мислите?
Може и по двата начина, ако малко го свариш предварително с сол, домати, олийце, а между него и ребрата/месото и после излееш във формата ще стане по бързо. Предпочитам този вариант.

# 441
Марчева, така ще го напрравя, да не рискувам. 😀

# 442
Здравейте, търся изпитана рецепта за ябълков кекс, който да бухва.Grin
Попадам явно на неподходящи рецепти, например последния път тестото за кекса /преди да добавя ябълките съвсем накрая/ беше станало толкова лепкаво и едвам се отлепяше от бъркалките... Рецептата беше с 2 ч.чаши брашно, явно 2 чаши са ужасно много за ябълков кекс. Кои са вашите сполучливи рецепти?

# 443
 Тези сладкиши са ми любими....
Ябълкова торта Като кекс е, но се нарича " торта".
http://yanagotvi.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html
ДОМАШЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ
http://www.bg-mamma.com/?topic=297129.300
Ябълков сладкиш без яйца
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B9%D1%86%D0%B0

# 444
  • София
Да питам и аз за зелето. Готвя го така в гювеча, но винаги става воднисто и блудкаво. Месото става превъзходно, но за зелето не знам къде бъркам. Нарязвам, намачквам с малко сол. Слагам олио, домат и червен пипер и го печа в гювеча.

# 445
Аз правя месо със зеле в тава, става много хубаво, но се пече няколко часа. Обикновено първо мариновам месото, слагам го да се пече и започвам да режа зелето, като го добавям постепенно с нарязването, добавям и олио, защото зелето си иска мазнинка, не слагам домати, а вода добавям по малко, само при нужда. Пека поне 2-3 часа (понеже готвя за доста мъже обикновено месото е повече от килограм плюс две големи зелки). Също много важно е да го разбъркваш добре поне през 15 минути, за да не загори отгоре, а отдолу да е воднисто

# 446
Явно всеки обича зелето различно и го готви различно. Ще споделя моят начин:
Слагам месото в тава под фолио с подправки да се посготви. През това време зелето го запържвам с олио в тенджера докато омекне и се посвие.
След това добавям домати и то повече, малко вода, сол, черен и червен пипер и дафинов лист и оставям на слаб огън да покъкри.
През това време месото е поомекнало. Добавям зелето в тавата, добавям още мазнина ако е нужно и го пъхам във фурната да се запече докато остане почти на мазнина,без вода. Отнема време, но е много вкусно.

# 447
# 448
  • София
Ето такъв резултат търся! Да е гъсто.
Благодаря ви за хубавите идеи Flowers Hibiscus

# 449
  • София
Ето такъв резултат търся! Да е гъсто.
Благодаря ви за хубавите идеи Flowers Hibiscus
Ето го и моето зелце, тук е постничко, но същото го приготвям и с пържолки-мържолки. Зелето независимо дали е постно или с мръвки  обича олио, повечко, то е както патладжаните, без олио не стават и скърца, което изобщо не се харесва. Колко олио ли, ами от бутилката около два пръста и още малко. Няма да му е много. Важното е да остане на мазнина, което говори , че ще се готви дълго във фурната, да се изпари всякаква остатъчна течност, и да позагори отгоре, да е приятно.

http://recepti.gotvach.bg/r-106528-Най-вкусното_постно_зеле

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 02:26 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт