За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 651
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Преди доста време правих една супа с мидени ядки - помня, че беше бяла /може би застройка с кисело мляко, яйца/, ориз. Друго не помня какво се слагаше. Сещате ли се за подобна рецепта?

Ако не - какви подправки биха вървяли на подобна супа?

# 511
  • София
Здравейте. Преди доста време правих една супа с мидени ядки - помня, че беше бяла /може би застройка с кисело мляко, яйца/, ориз. Друго не помня какво се слагаше. Сещате ли се за подобна рецепта?

Ако не - какви подправки биха вървяли на подобна супа?

Девесил, черен пипер, магданоз, пресен босилек.

# 512
Здравейте, кулинарни феи😊!
Влизам отново с питане, давате страхотни съвети и сте страшно полезни за хора като мен, за които готвенето е страст💐.
Искам тази година за Коледа да направя баклава. Умираме вкъщи всички за този десерт, никога не съм правила обаче. Ще съм благодарна, ако споделите някоя изпитана рецепта. В нета има много, но изпитаното си е друго нещо😊😉.
Благодаря предварително💐😊!
Тези баклави съм приготвяла:
Вкусна новогодишна баклава. dodyniki
http://www.bg-mamma.com/?topic=457016
https://www.edna.bg/vkusno/deserti/recepta-za-baklava-4395971

# 513
  • София
Правих торта с желатин и баварски крем и въпроса ми е за колко време желатина ще стегне ?

# 514
  • София
Здравейте кулинар(к)и,
може ли  сач да се използва в електрическа фурна, или се поставя само в жар? Имах желание да купя, за да пека в него месо, но продавачката ми каза, че в ел. фурна има опасност да се спука, защото температурата е постоянно висока, а ако се сложи в жар, тогава няма такава опасност, тъй като температурата постепенно спада.

Ако някой има, моля да ми обясни как го използва в ел. печка.

Благодаря предварително.

# 515
  • Montana, Bulgaria
Имам 2 сача от вече 4 години. Най-важното е първата обработка. След нея си пека месо в печката, като го слагам в студена фурна. Доколкото имам спомен сача се намазва обилно с олио и дори се сипва 1 пръст поне. Седи така около 2 часа, когато вече е добре напоена се изсипва излишната мазнина и се слага в студена фурна и се изпича за около час на 200 градуса. Като изстине се забърсва. Преди всяка употреба в началото се измазва хубаво с олио. След употреба се измива и подсушава. Ако намеря из дебрите на кухнята листа с инструкции ще го снимам.

# 516
Здравейте! Идвам с молба за рецепта за домашно приотвен сос холандез. Има много рецепти в нета, но искам някоя лично изпитана рецепта.

# 517
  • София
Привет, интересува ме място из центъра на София, откъдето мога да купя фондан и сладкарски бои.
Интересува ме също, веднъж отворен пакет фондан колко време може да се съхранява в хладилник?

# 518
  • София
Привет, интересува ме място из центъра на София, откъдето мога да купя фондан и сладкарски бои.
Интересува ме също, веднъж отворен пакет фондан колко време може да се съхранява в хладилник?

ул . "Неофит Рилски" 56 - Aromas House  - там има всичко което си пожелаеш.

# 519
  • София
Marcheva, много, много благодаря!

# 520
Здравейте! Идвам с молба за рецепта за домашно приотвен сос холандез. Има много рецепти в нета, но искам някоя лично изпитана рецепта.

Този на Роси правя https://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_27.html?m=0

# 521
Здавейте,

Някой може ли даде рецепта за така наречената "гола торта"?

# 522
  • София
Имам бърз въпрос:
Искам да придам някакъв вкус на хляба (с машина).
 Взех си ким на зърна - така ли се слага и колко (или се смила)?

Приемат се и други идеи. Маслините не ми допадат.
Макът ми харесва в крекерите, но ме е страх да не надера казанчето и дали не се слага само отгоре?
---------
За пицата - розмаринът пак ли се влага на зърна?

# 523
# 524
  • София
Имам бърз въпрос:
Искам да придам някакъв вкус на хляба (с машина).
 Взех си ким на зърна - така ли се слага и колко (или се смила)?

Приемат се и други идеи. Маслините не ми допадат.
Макът ми харесва в крекерите, но ме е страх да не надера казанчето и дали не се слага само отгоре?
---------
За пицата - розмаринът пак ли се влага на зърна?
Ким можеш да добавиш,  2/3 щипки , той дава аромат, недей да го смилаш, но и не прекалявай, защото има силен аромат, мак също се добавя безпроблемно, той е приятен в различните печива, добавяй не е лошо. Ако имаш сушени домати в зехтин - също, много е приятно но ги подсуши от зехтина предварително и ги нарежи на дребно

Общи условия

Активация на акаунт