За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 624
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
здравейте, имам безумен въпрос. не съм ползвала никога готови кремове, а сега трябва да избера /не е за мен, но няма значение/. какво ще кажете за готовите на йоткер - каква е разликата между пудинг, парадайз и оле и кой е най-вкусен. направо съм  Dizzy Face

# 601
  • Sofia
Крем Оле ми е най-вкусен,ванилия,шоколад и ягода...

# 602
Шоколадовия пудинг( вари се) ми е любим. В комбинация с кашу и шам фъстък,  направо е "гурме"Heart Eyes

# 603
a много  ли са химизирани?

# 604
Парадайз тук не се вари, само се разбива с миксер и студено мляко. Скоро правих торта и погрешка бях взела от него, вместо пудинг. Нямаше време за смяна, та минахме с такъв крем. Честно казано, на мен ми биеше яко на химийка, но като постоя в хладилника тортата придоби по- човешки вкус. Е, изядохме тортата, но не бих повторила крема и не го препоръчвам.

# 605
  • София
Микс от подправки за меденки на Лидъл е страхотен.В лилава опаковка е.
Анисе не съм ползвала, сигурно е добро.
В тази връзка да питам в кой раздел е Коледната тема,нещо не я намирам.
Коледната тема не върви все още, защото е рано, но ще тръгне, там съм записана, както и Фортунка и други приятни дами.

Тези подправки взех и аз и да питам, цялото пакетче за колко тесто е, за лилавото иде реч. Благодаря.

# 606
  • Варна и...духом на Босфора
Марчева,от лилавото за два-три пъти гледам да имам.
От рецепта та на Джема за меденки.
Наситен е аромата на подправката.
Отделно ако някой иска може да си добави повече Джинджър или канела..
Но за коледните меденки е идеално!

# 607
Парадайз тук не се вари, само се разбива с миксер и студено мляко. Скоро правих торта и погрешка бях взела от него, вместо пудинг. Нямаше време за смяна, та минахме с такъв крем. Честно казано, на мен ми биеше яко на химийка, но като постоя в хладилника тортата придоби по- човешки вкус. Е, изядохме тортата, но не бих повторила крема и не го препоръчвам.

така си и мислех, няма да рискувам.

# 608
  • София
.........................
Добре, ясно е, по 1 ч . л . на доза бисквитки. Взех две пакетчета и ще имам повечко. Благодаря!!

# 609
  • София
.........................
Добре, ясно е, по 1 ч . л . на доза бисквитки. Взех две пакетчета и ще имам повечко. Благодаря!!

Според мен 1 ч.л. е много. Аз поръсвам по-малко, а вкусът е силен, но зависи и от вкуса на човека, де.

# 610
  • София
.....................
Според мен 1 ч.л. е много. Аз поръсвам по-малко, а вкусът е силен, но зависи и от вкуса на човека, де.
Добре. Това уточнение също ми е важно, благодаря. Hug

# 611
Може ли да пуснете снимка на подправките?

# 612
  • София
Може ли да пуснете снимка на подправките?
Ела в лидълската тема, там са пуснати http://old.bg-mamma.com/?topic=1072366.msg37661943#msg37661943

# 613
  • София
Имам питане, започвам да бъркам кейк с тиква с един пълнеж и искам да се изпече в силиконова форма, за първи път ще я ползвам, какво да направя , освен че първо ще я измия, да я намаслявам ли с масло и поръсвам с малко брашно или нищо не се прави. След това, ако не се намаслява да не би да не мога да обърна кейка, ще стане гадно.

# 614
На някои силиконови форми в упътването за употреба препоръчват първият път преди да се използва да се намасли формата, след това вече не. По принцип силиконът не залепва, лесно се вадят печивата от него. Имам такива, които изобщо не съм намаслявала, не лепят.

Общи условия

Активация на акаунт