Лидл 120 - Октомври

• 141 506
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 455
Джепето, не разбрах вентилатора какво духа, топло или студено?

# 1 456
Даже няма нужда от търсачка. В последните две седмици на всяка страница някой пита за тоя конвектор 😂
Амии...имаме, да..впечатления.
Коментирано е сигурно поне 100 пъти...
Пробва ли с търсачката да потърсиш и прочетеш какво са споделяли потребителите ?
Пробвай..

Нали не смятате ,че не съм прочел, а и все пак търсейки "конвектор лидл" излизат само 9 статии,отделно предполагам знаете че всяка година са различни партиди,затова питах за тазгодишната дали са оправили хистерезисната крива.3то,няма как да седна и да прочета 120теми х 50+ страници  х 16+ мнения Money
Просто ако някой е намерил решение или трик (не да вгражда допълнително термостати или релета) помолих да каже,иначе ясно е че ще се връща,докато пуснат обаче парното ,поне да бъдем м аксимално улеснени Simple Smile
Иначе : хубав уикенд ви желая
Джепето, не разбрах вентилатора какво духа, топло или студено?
вентилатора просто разхвърля въздуха за по-бързо достигане на околна ,иначе топлото идва от нагревателя

# 1 457
Джепето, ясно, но не разбрах какво духа вентилатора като спре да нагрява, по твоите думи значи спира да разхвърля топлия въздух и започва да духа студено, ако е така е супер гадно.

# 1 458
Джепето, ясно, но не разбрах какво духа вентилатора като спре да нагрява, по твоите думи значи спира да разхвърля топлия въздух и започва да духа студено, ако е така е супер гадно.
Извинявай,не бях вникнал достатъчно във въпроса ти .
Да ,продължава да духа ,но вече ,както казваш -студено.
Неприятно е определено

# 1 459
питах за тазгодишната дали са оправили хистерезисната крива.

Просто ако някой е намерил решение или трик (не да вгражда допълнително термостати или релета) помолих да каже,иначе ясно е че ще се връща,докато пуснат обаче парното ,поне да бъдем м аксимално улеснени Simple Smile
Упс това е за "висшата лига"! Тук е бг-мамма-та  и това е сложно за не-техничарска аудитория. Лидл не са китайски производител да им пратиш решението как да си подобрят продукта и те да пуснат нова партида вече поправени. Пуска се едно и също - качествено или некачествено ... за техниката говорим. Щом не са пуснали качестено значи не са намерили някой да произведе качествено и ще се продават боклуците докато не се намери чалъм да ги откажат да продават т.е. докато не ги ощетят със солидна сума за калпавото функциониране на стоката. Като видя нещо да се продава по рекламите в телевизият от определен кръг фирми значи е боклук и дори след това да го пуснат по магазините избягвам да го купувам.

# 1 460
И аз много се бях навила да я купувам печката, но след коментарите за миналогодишните партиди, се отказах, явно има нещо недоизкусурено. За тазгодишната партида няма как някой да знае, освен такива като теб, закупили от първите бройки. Ако има хубави мнения и аз бих потърсила Simple Smile))) но явно нещата са същите. Върни се 10 - 12 страници назад, доста сме писали в тази тема.

# 1 461
питах за тазгодишната дали са оправили хистерезисната крива.

Упс това е за "висшата лига"! Тук е бг-мамма-та  и това е сложно за не-техничарска аудитория. Лидл не са китайски производител да им пратиш решението как да си подобрят продукта и те да пуснат нова партида вече поправени. Пуска се едно и също - качествено или некачествено ... за техниката говорим. Щом не са пуснали качестено значи не са намерили някой да произведе качествено и ще се продават боклуците докато не се намери чалъм да ги откажат да продават т.е. докато не ги ощетят със солидна сума за калпавото функциониране на стоката. Като видя нещо да се продава по рекламите в телевизият от определен кръг фирми значи е боклук и дори след това да го пуснат по магазините избягвам да го купувам.
Ами точно защото четох коментари от партидата на този продукт от 2016та година и там температурната разлика беше 2 градуса ,а не 4 ,затова реших да попитам дали тазгодишната партида е по-различна.Ок ,точка на темата .
И аз много се бях навила да я купувам печката, но след коментарите за миналогодишните партиди, се отказах, явно има нещо недоизкусурено. За тазгодишната партида няма как някой да знае, освен такива като теб, закупили от първите бройки. Ако има хубави мнения и аз бих потърсила Simple Smile))) но явно нещата са същите. Върни се 10 - 12 страници назад, доста сме писали в тази тема.

Благодаря за отговора

# 1 462
  • In Neverland
Ние го взехме въпросния конвектор, сутринта ММ ходи и каза че свършили за 30 мин. Не очаквам чудеса, ще отопляваме от време на време малка стая с него, та каквото такова за тези пари.
Та с тази покупка днеска вече имам две излишни книги. Ако някой иска мога да пращам с Еконт, ще си поемете само доставката пишете ЛС.

# 1 463
  • София
Здравейте, днес си  си взех от Лидл конвектор Silvercrest. Хареса ми , че има дислей и дистанционно. Има три степени и има отделен бутон за пускане и спиране на вентилатора.Изненадан съм ,че при достигане на зададената температура и спиране на нагревателя  вентилатора не спира, а продължава да си духа и спира само ако ти го спреш. Каква е идеята? Имал съм преди един от евтините конвектори и когато е пуснат вентилатора при достигане на температурата спираше и вентилатора. Като изключи минава доста време преди да включи пак ,а вече не е толкова топло.Хистерезиса му е 4 градуса,пояснявам.:задавам 23 градуса,започва да качва ,стига 23 и спира и се включва нагревателя ,когато температурата в стаята падне до 19 градуса. Очакванията ми бяха по-големи от реалността и вероятно ще го връщам. Някой има ли впечатления от този уред и може ли за мнение относно вентилатора? Благодаря
Щом има отделен бутон за вентилатора е логично да не се изключва сам, т.е. заедно с печката. На същият принцип имаме маслен радиатор с вентилатор, който се пуска и спира ръчно с копче. Според мен функцията му е първоначално да разнесе бързо топлият въздух и да се загрее стаята по-бързо.
Отделно от това , ако се ползва нощем, може да си спреш вентилатора за да не ти пречи, на вентилаторните печки това няма как да стане, там си работи , щом работи и печката.

# 1 464
  • София
Как са конвектори те ? Искам да взема на майката на миУото ,преди да скове студ и да пали печката на дърва.
Не са нещо уау, нито и като икономия.
Е то каква икономия от такъв уред - включваш в контакта 2 киловата уред и той толкова харчи - 2 киловата Grinning Дали ще е конвектор, радиатор, вентилаторна печка... все тая като консумация. Единствено климатиците са на друг принцип, иначе колкото енергия дръпне от мрежата, толкова ще ви вкара в стаята като топлина.
Приятел си го беше купил същия конвектор миналата година, нещо разочарован остана тогава. Може и на него да му се е паднал дефектен де, но каза че доста градуси надолу е трябвало да падне от зададената температура, че да се включи да дозатопли пак, не бяха 1-2 градуса дето ги цитирахте тук ами говореше за 4-5, та затова си мисля че нещо проблем е имало с неговия. Другото, от което се оплака беше че ако спре токът, дори и за малко да е, после не се включва пак, явно не са му предвидили някаква памет отделно за настройките или не знам и аз. За такъв проблем не помня някой друг да беше споменавал тук. Питах го пак миналия ден, че ги заглеждах и аз, но това последното ме отказа.
Ако трябва да се избира между конвектор, радиатор и вентилаторна печка, определено конвекторът печели като уред, единствено е недостатък ако някой държи да може да си мята по нещо за изсушаване отгоре, тогава си е за радиатор. Иначе другаде конвектор който е над 2 киловата на такава цена почти не се намира, има по-евтини но те са до 2КВ или по-малко, всеки си преценява какво му трябва.
хахаха Joy какви ги развивате... За КПД чували ли сте...
То и ютуята е 2кВт ама..

# 1 465
Имам везна от Лидл и се прецака много бързо, и то без да е ползвана много.
Тази дето е сега на промоция хич не ми вдъхва доверие  и ще търся везна от друг магазин.
И аз имам везна от Лидл и я експлоатирам всекидневно почти 3 години. Никакви проблеми досега, само й сменям батерията.

# 1 466
И моята везна работи вече няколко години (от Лидл, но от обикновените, не сгъваема, като тази в новата брошура), но я ползвам на периоди. Прави ми впечатление, че когато я използвам активно, батерията свършва много бързо.

# 1 467
  • София
Благодаря за отговорите за везната. Сгъваемата ми допада, че е по компактна, сега остава и да намеря къде я има в наличност.

# 1 468
Ние го взехме въпросния конвектор, сутринта ММ ходи и каза че свършили за 30 мин. Не очаквам чудеса, ще отопляваме от време на време малка стая с него, та каквото такова за тези пари.
Та с тази покупка днеска вече имам две излишни книги. Ако някой иска мога да пращам с Еконт, ще си поемете само доставката пишете ЛС.
Ако имате фейсбук може да ги пуснете в някоя от благотворителните групи базари: "Благотворителен базар за Виви" или "Благотворителен базар- Животът на бебе Дилян". Събират се пари за болни дечица и ще помогнете.

# 1 469
Внимавайте с една от касиерките в Дружба, София, скоро с десет лева ми върна по- малко и въпреки, че не се бях преместила от касата, се наложи спешна ревизия, след която, разбира се се оказах права и управителят ми се извини. Днес, същата тази касиерка ми връща 1 лев по- малко, аз все пак ги преброих и макар, че си бях тръгнала, веднага ми върна левчето, но не се извини! Приятен ден,.....каза и не се чувствала виновна, а защо ми върна дължимото???
Много да внимава, защото при трети случай, ще хвърчи перушина.

Общи условия

Активация на акаунт