Фермата 4 - Съединение - тема 4 (01.10. - 07.10.)

• 38 586
  • 649
  •   1
Отговори
# 435
Не можах да гледам тази вечер а ми е любопитно на бай мангаУ разтрепериха ли му се гащите като разбра че отива на дуел или го прие мъжки?

# 436
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Какво е фанатизъм ли  - да защитаваш мюсюлманин до откат, само защото е емигрант.

Oсвен помак,Нури е кадърен и разбира от фермерска/строителна работа.Кой друг от присъстващите там е по-добър от него? Назови едно име.Това не е ли достатъчна причина,за да бъде симпатичен на зрителите?

Вие го зачеркнахте,защото е Нури,а не Иван и защото вместо Библия,чете Коран.Какво е расизъм ли?
Ето това е.

# 437
  • Sunshine state
Голяма простотия беше това с петела. Излишно беше напълно. Цеци ще припка към маалЪта като стой, та гледай. А как само лицемерно се извиняваше.. Направо сА рвзчувствах. Astonished

# 438
Обявихте набързо Нури за фанатик, пък той засвири възрожденски песни ....."кой развя байряка" не се връзва с фанатизъм. Ако има виновни за разбърканите му мисли , това са  цялата политическа пасмина и образователната ни система, които изоставиха тези хора на влиянието на ходжи и емисари. Те нас изоставиха, пък за помаци и цигани кой да ти мисли.Mask
Иван се опита да прокара версията как Хриса обърнала избора , но удари на камък, Нури го усети и опроверга. Хич не ми изглежда "обигран" Нури, по скоро не мисли за тези неща, кара си живота, преследва си целта да образова дъщеря си, да си гледа добре работата ....някой като нас, само, че с произход обременен от  историята.
Рядко казвам за някого "харесвам", "не харесвам", защото хората са шарени , но твърдо не харесвам Иван. Пак се подигра с Облачето, песен която незнайно защо смятам за свята , изконно българска и не ми е приятно да я пеят в чалга аранжимент. Както и да е, обсесията ми е лична, да не Ви натоварвам.
Обичаят не го знаех, включиха го за да има скандал с вегета и месоядни, получи се с религиите , само защото Цецо реши да се прави на интересен, пък Нури се присети край него. Дидо се измъкна като мокра връв, не разбрах кога е измърморил нещо, че Хриса пак му скочи. Калоян закла петел и изяде кокоша глава Mask Това няма да го направи мъж сега и веднага, но момчето се отваря , има кураж.  Как беше приказката - който не може да пази тайна е ял кокоши крака. Митко как се въртеше около тях..... ма тая шия не е от туршия и постен гювеч.Smiley
Но пък Лили ми хареса като заяви твърдо, че харесва месо. Щях да повярвам, на приказките на Ваня и Радка, че Лили не работи, ама Караньота каза същото за Георги, пък камерите показаха друго. И Лили си боядиса гредите сама.Ще видим по-нататък кое как е.
Песента ,,Облаче ле бяло,, винаги я свързвам със Силви Вартан !И е крайно невъзпитано от страна на Иван да се подиграва така !пошло !

# 439
  • Ямбол
В телевизионното предаване Фермата освен работа, има застъпени и история, и народни обичаи и традиции. Тук Нури не е добър, той отрича част от историята и обичаите ни, заради религията си и заради промития си мозък.
Що се отнася до расизма - тук не видях някой да е определил Нури като човек от друга раса.

# 440
То е ясно,че това с петела беше с цел отново да подхванат Нури,но пък и реакцията на Нури и специално на Цецо ми беше малко пресилена,на село се колят животни постоянно и съм сигурна,че дори да не са клали лично,поне са яли от убитото животно,та да не се правят на ударени.Цецо не го разбрах като е християнин защо не може да участва,Иисус като е нахранил всички с риба,да не би да са чакали рибата да умре от естествена смърт.Най-много се дразня на това,че Нури отрича историята ни,защото някакви "учени" така казали,че е.Все пак не е било преди хиляди години,та да не се знае.Всеки има пра-родители,които разказват как са загинали тяхните родители,пък тези избягалите в чужбина,които сега милеят да си дойдат в родината,и те сигурно са отишли да си харчат парите там,щото тук са били екстра.Уф за всички мога да кажа по нещо,ама айде,че ще стане много дълго.На дуела не знам кой да подкрепям,че и двамата не са ми симпатични,та нека победи по-добрият.Лек и успешен ден от мен.

# 441
  • тук и там
Те животни могат да колят(Нури и Цецо),но за храна-не ритуално.Ритуално е примерно-Курбан байрам(не знам дали го изписвам правилно),заколването на агне за Великден и т.н .А не щото на Иван и Андрей им е щукнало да колят петел за Бабин ден , който не е църковен празник(християнски),не е празник и за мюсулмани,и да  не говорим че го правят не на самият ден дори-ами през  август...

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 07:25 от Kaisia

# 442
  • Ямбол
Тъй, както на първи март се носят мартеници, на Великден се боядисват яйца, на Петльовден се коли петел. Все ритуали и обичаи свързани с България.
Да не казвам, че мюсюлманите пък се обрязват ритуално.
Всеки с ритуалите си.
Във Фермата се дават само български такива, не е задължително да са християнски.

# 443
  • тук и там
Така е.Ама не са  длъжни да участват  във това хора, според които този обичай е в разрез със  религията им,или моралните им ценности(Дидо).

# 444
Много ме подразни лицемерието на Цецо, през цялото време плю Росица, и след това иска прошка, а съм сигурна , че ако нямаше камери би и посегнал. Ужасен е гласът му се разтрепери и смекчи щом разбра, че ще е дуелист , не го харесвам.

# 445
  • Вестерос
Много лошо впечатление ми направиха разговорът между Ваня и Радка, че Лили не работела. Аз я виждам все нещо да прави... Същото и за Ивайло като каза, че Георги не бачка...

# 446
Ваня със всеки епизод ми става по-неприятна. Не знаех, че е била хваната с допинг, но така го разказа, като все едно хванаха ме да преписвам в час.  Питах ви за Георги, за визитката дали някой чу за баба му и дядо му в Сирия? Много ме гложди тази мисъл.

# 447
В телевизионното предаване Фермата освен работа, има застъпени и история, и народни обичаи и традиции. Тук Нури не е добър, той отрича част от историята и обичаите ни, заради религията си и заради промития си мозък.
Що се отнася до расизма - тук не видях някой да е определил Нури като човек от друга раса.
именно ... обичаят няма нищо общо с религията в момента
никой не е казал, че животното се коли в името на някой Бог
иначе Цветан после се забавляваше докато онзи си играе с краката, а това може да се приеме като гавра с животното, ама за това не е религиозен
Ивайло ме издразни с изказването си за обичая , змучеше като Нури с обясненията за робството.А той милият колко е заблуден, така бил чел от учебниците на големите ни професори 🤣 от колко години се говори, че именно тези, които пишат учебниците се опитват да прикрият робството! Със сигурност е имало и мюсюлмани, с които българите са живяли в мир, обикновени селяни, но това не значи, че не е имало робство!

# 448
Не знам от тематиката на предаването тази година ли, от типажа участници ли (макар и интересни), настроението тази година в темата е друго, няма смях, миналата беше друга бира. 🙄
Заради тематиката на предаването - това разделение влияе и на участниците в темата. Някои от пишещите тук емигранти, и не само емигранти, много лично приемат случващото се в предаването, което води до напрежение в темата.

# 449
  • София
Чак вчера успях да догледам всички излезли епизоди и за това се включвам със закъснение.

За дуела ми е общо взето все тази кой ще си тръгне, но като че ли симпатизирам малко повече на Роман.

Общи условия

Активация на акаунт