Фермата 4 - Съединение - тема 4 (01.10. - 07.10.)

• 38 591
  • 649
  •   1
Отговори
# 450
Аз също усещам тона по-различен тази година. Определено е по-рязък. Confused
Мравчица, Стераки, ваше право е да се оттеглите от темата, но на мен ще ми липсват коментарите ви. Харесва ми да ви чета. Hug

Ужасно ме подразни Ивайло с изказването си "и аз съм създавал легенди...с лъжи". Няма да го анализирам, защото е достатъчно красноречиво.

Рада пък ме застреля с логична мисъл, специално връщах, за да я цитирам точно: "Смятам да не ям от петела, първо, че за мен не е приоритет да ям месо и второ, че ако не ям месо, той пак е мъртъв, той така или иначе е умрял..." Rolling EyesNo Mouth

На дуела съм за Роман. Цецо пак, типично по цигански, заяви, че от него нищо не зависи и всичко е в ръцете на Бог. Явно не се уповава на народната мъдрост "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Колко удобно само.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 09:53 от pip4i

# 451
Роман очаквано си избра Цецо, повлиян доста от Ивайло, без да се усети как Ивайло се самозащитава по този начин... ех, Ивайло, колко бързо е преценил, че Георги е от силната конкуренция и си каза директно, че ако е фермер, го праща на дуел..

# 452
Smile,  мери си приказките. С другите може и да спорим,но не се обиждаме. Хигиена на общуването

3 пъти ги меря даже и чак на 4-тия пиша. Пък и никого с нищо не съм обидила. Ти се припознаваш в нещо ли?
А това какво означава?

Цитат
Пълни глупости пак говорят някои хора. Нещо като втора Христина ли се явявяте?

Никой друг не видях да си позволява подобни сравнения. Нито да нарича нечии писания глупости. Всеки е свободен да споделя мнението си - харесва ти, не харесва ти, все тая. Едно е да опиташ да обориш някого, да поспориш, лошо няма,  друго е да наречеш мнението му глупост, защото не съвпада с твоето.
Също толкова дразнещо е някой да дава тон на някого какво да пише/не пише.
Простете, че не пиша по темата, а За темата. Просто се създава излишно напрежение по един или друг начин.

# 453
  • инфантилно и разглезено хлапе
Тъй, както на първи март се носят мартеници, на Великден се боядисват яйца, на Петльовден се коли петел. Все ритуали и обичаи свързани с България.
Да не казвам, че мюсюлманите пък се обрязват ритуално.
Всеки с ритуалите си.
Във Фермата се дават само български такива, не е задължително да са християнски.
Не може да си вярващ християнин и да се мажеш с кръвта на убито животно "за здраве". Според мен това е езически ритуал и оскверняване на вярата. Какво следва после, да се поливаш с животинска кръв за богатство и късмет?!
Българите уж са християни, а се изненадах, че само циганинът Цецо и Нури открито отказаха да участват. 

# 454
Ооо пропуснах- ако бях вътре, директно отказвам присъствие на въпросния ритуал без изобщо да смятам за нужно да се обяснявам. Да кажем, че ми стана мъчно и тъжно дори и само пред телевизора. Съответно после наистина нямаше и да ям от този петел... Мое мнение.

По време на хранене някой да ми стои гол до кръста, ако ще и в мръсни жеги, за мен е крайно невъзпитано и такова нещо у дома е недопустимо, блякс.

Ваня, с това сдушване с Радка, ми  даде отговор след толкова време защо точно я усещам някак си анти за мен.

# 455
     Квот си знае Радка,само тя си знае!Божинката в женски вариант.
    Харесаха ми Лили и Сашка,месоядни са,и не се правят на ощипани.И Дидо го разбирам,а и ми харесва,че не се гъне пред Христина.Само се притеснявам да не изпусне нервите и да я халоса някой път.
   Излишно беше ,според мен ,да карат Калоян да коли петела поради тази причина.И после Милена да се изказва,че възмажавал,щото заклал един петел.Ми те тогава бабите ми са мъжки.
   И на мен са ми адски неприятни "мъжагите",дето си развяват шкембаците,че дори и на масата.
  Някой знае ли защо Симеон снощи седеше при жените,докато Роман обявяваше дуелиста?Или просто там се е преместил,след като се разбра,че не е той.
   Не ми се искаше,но Ваня започва да ми става неприятна.А по принцип се отнасям с голям респект към спортистите,заради които се е вдигало българското знаме и е звучал химна.
    Защо да не може да се коли ритуално животно от християни?Аз не съм религиозна,но мисля,че в почти всички религии има такива ритуални жертвоприношения./по време на покръстването доста човеци са изтребени в името на християнството/

# 456
Има обичаи, които църквата не признава за християнство, като например връзването на мартенички, не знам това за петльов ден дали се води нещо като курбан, или езически ритуал, сега като написах думата се зачудих освен жертвоприношение няма ли друга дума , да не е курбан, тя е турска нали, голям коктейл сме

# 457
Най после,някой да обясни,какъв ден е 02,02. От десетина години,черпя с бонбони колегите си на този ден,защото имам син,а вечер правя содена пита за да припомня на домашните какъв е празника. Дано повече хора да са го гледали. Не е нужно да се спазва традицията,но трябва да се разказва на децата и внуците за да не са следващите" Нурита".

# 458
  Някой знае ли защо Симеон снощи седеше при жените,докато Роман обявяваше дуелиста?Или просто там се е преместил,след като се разбра,че не е той.
Симеон и Калоян са от отбора на емигрантите и не могат да бъдат избирани от съотборник преди обединяването на отборите. Затова и двамата липсваха на масата.

# 459
  • София
Тъй, както на първи март се носят мартеници, на Великден се боядисват яйца, на Петльовден се коли петел. Все ритуали и обичаи свързани с България.
Да не казвам, че мюсюлманите пък се обрязват ритуално.
Всеки с ритуалите си.
Във Фермата се дават само български такива, не е задължително да са християнски.
Не може да си вярващ християнин и да се мажеш с кръвта на убито животно "за здраве". Според мен това е езически ритуал и оскверняване на вярата. Какво следва после, да се поливаш с животинска кръв за богатство и късмет?!
Българите уж са християни, а се изненадах, че само циганинът Цецо и Нури открито отказаха да участват. 

По-голямата част от българите са битови християни, затова въобще не са наясно с тези неща. Не се учудвам, че не ги знаят. То и няма кой да им ги обясни. Десетилетия наред, по времето на социализма, Бог е бил отричан и поколения българи въобще не са наясно кое е езически и кое християнски ритуал.

# 460
  • София
И за мен беше много неприятен ритуалът. По принцип ям месо, но ако ми се наложи да присъствам на подобно нещо не знам дали бих опитала.

# 461
 То и самото християнство е приело и  пречупило много от езическите ритуали , но питах Гугъл и май, май празника не е признат от църквата. На датата се отбелязват Сретение господне и т.н. , а заколването на петел е дошло от незнайно от къде . https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BB%D1%8C%D0% … D0%B4%D0%B5%D0%BD
Не видях в описанието и главата на петела да се изяжда, по скоро се е поставяла на плета. Това във връзка с 'дописването" на ритуалите от гладници като Митко. А Калоян да внимава , като не познава обичаите да не се впуска в тях заради настойчивостта на някой. Ама така е с плахите хора, стават доверчиви и хоп ... изяждат кокоша глава.Satisfied
Не чух как обясниха ритуала и как го свързаха с Господ , но ако продуцентите са го направили , наистина са целили религиозен скандал . Не им се получи много във фермата, по скоро тук го отразихме негативно. Лично мен леко ме подразни многократното излъчване на кадрите с обезглавяването, закрити заради СЕМ с петно. Mask , но после се развеселих - ех, тези момченца , Умрят за простотии и скандали . Mask
Обаче забелязахте ли Цецо как включи на проповеди и уповаване на Него? Голеееем е той, измамник от класа ...но добре работеше по покривите и е възможно да покаже пъргавина и да се опъне на Роман. Зависи какви игри им дадат , ако са силови , включващи тегло и т.н. Цецо ще води, Роман е по слаб, но вероятно е добър в баланса. Строенето на сцени иска сила и баланс за горните части, поставяне на прожектори... дано стане хубав дуел.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:13 от Tary

# 462
Тари, никой от продукцията не е намесвал Църквата и Бог. Обясниха, че ритуалът идва от легенда, свързана с турското робство и я разказаха. Аз също не бях я чувала и ми беше интересно, защото нищо не знам за 2-ри февруари. Религията я намесиха Цецо и Нури. Донякъде ги разбирам.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 12:06 от pip4i

# 463
Пълен отврат взе да става, снощи се опитах да погледам, но само като чух с какво ще започва епизода и го спрях. Тия махленски разпри много ме напрягат, преди поне ставаше за фон, пък дори се заглеждах, а сега като фонов шум почва да ме изнервя и или му спирам звука или направо го сменям. Ако исках някакви да ми врякат на главата щях да си пусна ББ или "София ден и нощ"... Дуелите са единственото интересно нещо, и виждам, че доста игри - от тези за сръчността- са взаимствани или направо взети от американския сървайвър.

# 464
Да споделя и аз моята гледна точка. Значи, за петела не ми беше мъчно, както не би ми било и за овца, коза, заек, прасе и  т.н., но в ритуала и аз не бих участвала. Поне така си мисля от дивана в хола. Laughing Животните се колят за храна и бих го правила/помагала/участвала без да се тръшкам, но тази показност ми граничи с варварщина. Не бих злословила, че Радилена се е обърнала, защото не е гледка за всяка психика това. Просто си има хора за всичко. Ако се налага да се коли животно за храна, нека да участват тези, които могат и да помагат тези, на които не им пречи. Не бих съдила никого, ако не иска да участва. Поне да го възлагат на хора, които знаят какво правят, а не като снощи.

Общи условия

Активация на акаунт