Фермата 4 - Съединение - тема 4 (01.10. - 07.10.)

• 38 609
  • 649
  •   1
Отговори
# 495
Постът на Елпи ме подсети нещо - на дуела между Ивайло и Нури имаше ли въпроси от алманаха? Май ги пропуснаха, може и аз да съм пропуснала, де. Но ако са ги пропуснали, се питам защо.

Никой не гласува за Цецко.. Sob

# 496
  • London
Ще си позволя да напиша нещо за спора Мравчица-Смайли
Скрит текст:
Върнах се назад да видя спора....ами Мравчица си е търсила да я нарекат Христина. Нарича моето и още няколко мнения - кощунство! Оттам и потребителката я е сравнила с Христина. Аз не схващам защо скачате само където ви е изгодно и набедихте Смайли. Хайде да четете и тази Мравчица какви ги е писала, доста от включванията й назад не са хич наред. Примерно ме е питала защо смятам, че неин любимец е Гошо, а аз НИКОГА не съм я питала такова нещо. Уважението е двустранен процес, ако не искаш да те наричат шовинист, преди това не наричай някой идиот, ако не искаш да те сравняват с Христина не вдигай пръстче на хората да им обясняваш, че тяхното било кощунство. Двустранен процес.....е всичко, като обиждаш няма да ти се усмихнат насреща!

Мисля, че нямаше такива въпроси Ензим.

# 497
Благодаря ти!
Явно Нури е взел първите две игри, затова не е имало, ама и аз съм една шматка... Joy

# 498
Не може да си вярващ християнин и да се мажеш с кръвта на убито животно "за здраве". Според мен това е езически ритуал и оскверняване на вярата. Какво следва после, да се поливаш с животинска кръв за богатство и късмет?!
Българите уж са християни, а се изненадах, че само циганинът Цецо и Нури открито отказаха да участват. 
това е обичай, част от българския фолклор и няма нищо общо с религия! правите ли разлика между обичай/традиция и религия?

# 499
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Явно Нури е взел първите две игри, затова не е имало, ама и аз съм една шматка... Joy
Точно така беше. И нямаше никакъв смисъл от третата игра.

# 500
Моето разсъждение за няколко дни напред  book Цеци  отпада ( евентуално  Grinning) и избира за фермер Ивайло ( може би ) ,а продукцията предлага някоя от жените  newsm12 И така за фермер се състезават  Роман,Ивайло и жена ,но жената не успява да събере гласове на фермерите и на двубоя са Ивайло и Роман .Роман се преборва и спечелва да е фермера на седмицата  Joy
И прави Нури ратай и първи дуелист.
Вижте нека спрем да спорим за неща който няма да променим, нека спрем да се обиждаме.
Всеки има мнение- право, криво, съвпадащо или не с нашето, няма значение. Никой няма да си промени мнението.
Миналата година беше яка забава в темата сега нещо куца.

# 501
Не знам дали в предаването са успяли да направят разделението,но в темата успяват.Но според мен е нормално,защото засягат много лични теми за нас,които ние обикновенно избягваме именно заради тези дразги в момента.Когато някой ни засегне за религия или особено за робството ние леко се приготвяме да ядем хора.Имаше малко по-назад един коментар,който обясняваше мнението за традициите и религията напълно.Две напълно различни неща.3 март също не е за да почитаме някой светец,но за нас е доста близко,иначе още ще си съжителствахме.Та не виждам лошо и от традициите,то на нас винаги са ни малко празниците и има място за още,но това е друга тема.

# 502
  • Буркина Фасо
Моето разсъждение за няколко дни напред  book Цеци  отпада ( евентуално  Grinning) и избира за фермер Ивайло ( може би ) ,а продукцията предлага някоя от жените  newsm12 И така за фермер се състезават  Роман,Ивайло и жена ,но жената не успява да събере гласове на фермерите и на двубоя са Ивайло и Роман .Роман се преборва и спечелва да е фермера на седмицата  Joy
1:1 с моето мислене.
утре отивам до мола да се срещна с Цецо  hahaha

пп. смайлито и мравката също може да дойдат. голЕм купон ще падне  Laughing аз черпя  Laughing

# 503
  • Ямбол
...
Миналата година беше яка забава в темата сега нещо куца.
Не е много трудно да се сетиш, че е заради темата във Фермата тази година. Миналата година каква беше темата? Бяха разделени на жени и мъже.

# 504
Мен лично ме учудва, че не се прави разграничение между религия и традиции.Част от нашите обичаи са останали от езичеството, но са се похристиянчили малко или много.Другото, което мен ме изненада е непознаването на заколването на петела с цел да не вземат момчето за еничар, а как това се свързва с празник на мъже с различна ориентация пък ме хвърля в осма глуха.Отделно споровете за турското робство/иго/присъствие/владичество са излишни при положение, че голяма част от българите не познават собствената си история, която на практика би обяснила всеки от термините в определен период.Иначе всеки да си се обижда колкото иска-неприемането на чуждо мнение говори достатъчно за нивото на събеседника.Расизъм, както една от пишещите в тази тема пита, не е само за цвят на кожата .На практика расизмът, дискриминацията и ксенофобията отричат или не се съобразяват с факта, че всички хора, независимо от различната външност, език, начин на живот, религия, историческо развитие и други причини, са човешки същества, принадлежащи към един биологичен вид.
Отделно за дуел не съм за никой, не са ми интересни изобщо.Ваня ми става още по-антипатична, Караньотов си е хитра лисица.Георги си мисли, че това е патриотизъм, ама не е....                                  Интересно ми е, че поставят въпроса за турското робство често, но не са намекнали за това,което правят сърби и гърци спрямо българите,явно никой не знае за какво става въпрос....

# 505
Христина: "Мъжете които останаха са сексисти"
Че то мъжете са си същата бройка от както влязоха, никой не е напускал.Колко е зле горката Smile

# 506
  • Ямбол
Има двама, които не са при тях.
Кой е зле?

# 507
  • Вестерос
Така, тази година в темата положението е плачевно. Което само ме натъжава.

За последно- много моля, всички потребители, които пишат в темата за пръв път тази година да се съобразяват малко. Същото важи и за другите от предни години.
Такива обяснения, обиждания е нямало до сега. Не мога да си го обясня просто. Да, спорели сме, но чак така.  За обижданията не моля за пръв път, даже и предупредих, че аз лично вече и ще докладвам. Разваля се настроението в цялата тема и аз примерно, както и други сигурно, се дистанцираме.

# 508
Има двама, които не са при тях.
Кой е зле?
Не ми се вярва пък да изключва точно Роман и Цецо, който преди 2 дена говореше къде било мястото на жената-в тоалетната, и да включва Калоян и Симеон(и още някои други) примерно, които се държат към всички с огромно уважение.Това че са дуелисти не означава, че са вън от играта.Да не говорим и че не се знае кога е снимано интервюто-преди или след заминаването им към къщичките.А това кой е зле ти прецени Simple Smile

# 509
  • Буркина Фасо
Йовчев ???

Общи условия

Активация на акаунт