VIP Brother ♛ Женско царство ♛ - Тема 4 /01.10.- 07.10.2018/

• 121 814
  • 4 346
  •   1
Отговори
# 3 150
Днес пак не хванах епизода и сега си доглеждам.
Много са ми жалки Мира и Наско. Егати четките, егати чудото.
Мира е много нарцистична, обича угодници.
Все още не съм стигнала до скандала, но вече ви прочетох и знам какво да очаквам.

# 3 151
Кулагин си е имал стратегия, но очевидно не предвиди последиците от това да настрои всички срещу себе си.
Скрит текст:
Явно в неговите среди лицемерието е ежедневие, там се плюят и обичат перманентно , без да се намразват. Но в живота не е така. Някои неща не се прощават, особено когато си се подиграл с личното достойнство на някого, без да съобразиш какво следва. Той много си разчита на имунитета, че не може да бъде бит , но в къщата един шамар не е най- страшното, а именно такова демонстративно игнориране. Разбирам, че му е зле, но сам си го направи с прекаляване. И не, след психарията си дойде променен, но това не го оневинява.
Хич да не се подгъва и да не мрънкя. Да си понесе последиците и толкова.
И само добрини да прави, все тая вече. Последните епизоди го доказаха.

Той смяташе, че е г-жа Искрено и лично. Само че, първо, не е жена (мъжете не скачат на жени, както скачат един на друг, защото е под достойнството им) и второ, нейните битки бяха на интелектуално ниво, а неговите - на махленско. Просто няма нейната ерудиция и поради това не го уважават.
Много сгреши той. Аз, честно казано, очаквах по-рано да се обединят срещу него, но имаше причина, която ги задържаше. Няма да я кажа тук, досетете се сами. Но той прекали и вече дори и тази причина не е достатъчна да ги спре да му се "реваншират" подобаващо, както биха направили с всеки друг на негово място много по-рано.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 10:30 от DeltaAzimut

# 3 152
Лошото за мен в случая е истината - той им казва истината в очите, а те не могат да го понесат. Не мога да преценя кой е лошия в случая, може би няма. Но като държат да са високоинтелигентни нека да се придържат към това; Кулагин сам си каза, че не е от най-съобразителните.

Най-готиното е, когато някой каже, че Кулагин им бил казвал истината.
Странно, когато те му кажат истината, той що се цупи и тръшка? Казват му истината - не го искат при тях. И той пак налита. Какво, не му харесва истината ли? Когато искаш да си вълк, стой си единак. Ако ли не, беж в глутницата и се бори за лидерство там. Обаче на Кулагин някак не му се получава да е лидер в глутницата.

Не можеш да ходиш да говориш "истината" (да плюеш) в лицата на хората и после да искаш да те харесват. Няма как да стане това.
Може да го пробвате лично, да видите сами докъде ще ви доведе такова поведение.
Айде по-полека. Да не забравяме, че са там не за да си стоят по диваните, а за шоу. Със сценаристи. И за сеир и наше забавление . Валентин прави шоуто, но се измори май. Щото другите нямат представа на кой свят са.

# 3 153
  • София
За първи път ми се случва моето мнение толкова рязко  да се различава от настроението в темата. Не разбрах как Кулагин успя да спечели толкова фенове. Бил прям и откровен. Да, но не спира да нарежда, особено когато види, че отсрещният се ядосва. Никога не изслушва докрай доводите на другите, винаги прекъсва и не спира, докато не ги извади от равновесие. С него е малко като да спориш с радиото.

# 3 154
Лошото за мен в случая е истината - той им казва истината в очите, а те не могат да го понесат. Не мога да преценя кой е лошия в случая, може би няма. Но като държат да са високоинтелигентни нека да се придържат към това; Кулагин сам си каза, че не е от най-съобразителните.

Не можеш да ходиш да говориш "истината" (да плюеш) в лицата на хората и после да искаш да те харесват. Няма как да стане това.
Ако за теб истина и плюене е едно и също,мисля че няма какво повече да пишем.
Но.
Можех,а и сега казвам истината и го правя/ех. И съм директна почти винаги. Щото все пак не съм чудовище, както на такива като съквартирантите им се иска да ме изкарат.
И точно пък такива петна,да ти кажа,не държа/х да ме харесват.
Не е приятно. Но пък се харесвам.
И да,минала съм това. Понякога още ми се случва.
А като идват след време да ми се извиняват..Познай Sunglasses

# 3 155
Два пъти Клара много добре описа всичко. Колко пъти съм била и аз в такова положение... Не е за слаби нерви. Само това ще кажа

Само факта,че Кулагин тази вечер на лайфа,седейки на диванчето беше започнал да си прави анализ на глас,да си търси грешките...показва много. На другите ще им е под нивото разбираш ли. Та как? Те са безгрешни. Не стига това,ами и умеят да тъпчат доста добре.

И аз съм била така. И съм се опитвала да разбера защо така става .. В един момент имаш чувството, че си единствения луд. Ама наистина. Щото като се обединят всички с/у теб..и нормално да се чудиш ти самия наред ли си.
Грозното е,че се обединяват въпреки,че се виждат какви са дрипи. Нагли.
Да, саморефлексията за мен показва интелигентност. Очаквах Константин да се самоанализира, уви, обикновено софийско копеле ( казвам го на жаргон) седи на седенка и клюкари. И аз съм била не един път в такава ситуация без грам да съм провокирала - това е реакцията на колектива. А който там спомена тоя колектив в положителна светлина, знам, че на някои хора им липсва соца много. Великите дела не са дела на колектива, а на отделни индивиди. Само споменавам...

# 3 156
Има един лаф: "Да не се харесам на някои хора е чест за мен". В момента важи за Кулагин. На Путкан ли да се хареса, на Пепа ли, на Мекичко или мьекащото петле, на лицемерката Мира, озлобената Ваня... На кого?

# 3 157
Скрит текст:

Странно, когато те му кажат истината, той що се цупи и тръшка? Казват му истината - не го искат при тях. И той пак налита. Какво, не му харесва истината ли? Когато искаш да си вълк, стой си единак. Ако ли не, беж в глутницата и се бори за лидерство там. Обаче на Кулагин някак не му се получава да е лидер в глутницата.

Айде по-полека. Да не забравяме, че са там не за да си стоят по диваните, а за шоу. Със сценаристи. И за сеир и наше забавление . Валентин прави шоуто, но се измори май. Щото другите нямат представа на кой свят са.

За нас е шоу, за тях е борба за победа. Или поне така би трябвало да бъде. Въпреки, че вече така я изгърбиха тази игра, че е трудно да се видят реални ситуации. И все пак, ето, стигнахме до реалните ситуации - дори парите не са достатъчни, за да си плюеш на достойнството. Когато човек е много ядосан и обиден, нищо не може да го спре, нищо! Биг брадър е страхотен експеримент, пресъздаващ реални житейски ситуации. Виждаме ги в действие в момента и трябва да си вадим добри изводи от тях за нас самите си. За нашето житейско поведение. За това, че делата ни имат последици и трябва да осъзнаваме ясно какво правим и защо го правим.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 10:31 от DeltaAzimut

# 3 158
Само че Кулагин не скача на бой или да им прави к@#@@ски номерца...
А отива при ББ.
Разлика да виждаш?

# 3 159
Скрит текст:
Два пъти Клара много добре описа всичко. Колко пъти съм била и аз в такова положение... Не е за слаби нерви. Само това ще кажа

Само факта,че Кулагин тази вечер на лайфа,седейки на диванчето беше започнал да си прави анализ на глас,да си търси грешките...показва много. На другите ще им е под нивото разбираш ли. Та как? Те са безгрешни. Не стига това,ами и умеят да тъпчат доста добре.

И аз съм била така. И съм се опитвала да разбера защо така става .. В един момент имаш чувството, че си единствения луд. Ама наистина. Щото като се обединят всички с/у теб..и нормално да се чудиш ти самия наред ли си.
Грозното е,че се обединяват въпреки,че се виждат какви са дрипи. Нагли.
Да, саморефлексията за мен показва интелигентност. Очаквах Константин да се самоанализира, уви, обикновено софийско копеле ( казвам го на жаргон) седи на седенка и клюкари. И аз съм била не един път в такава ситуация без грам да съм провокирала - това е реакцията на колектива.
А който там спомена тоя колектив в положителна светлина, знам, че на някои хора им липсва соца много. Великите дела не са дела на колектива, а на отделни индивиди. Само споменавам...

Индивидуализмът не прави една нация велика, точно напротив - съединението прави силата. И историята го доказва с много примери. Обаче ние, българите, се мислим за велики - всеки един от нас поотделно. Затова и държавата ни е на този хал. Но...това е друга тема. И все пак...ако наистина се обединят, ще видите силата на колектива. Реши ли, колективът може да смачка всеки индивидуалист, това от мен да го знаете.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 10:32 от DeltaAzimut

# 3 160
Ама за каква отборност се говори  - те да не са влезли като футболен отбор?  Кулагин нито веднъж не се отметна от думите си. Не застана в някой ъгъл да шепне клюки за съквартирантите. Сигурно е единствения, който се е осмелил да каже на Петко - ''Ти кой беше? Петко Паркинга''. Какъв ВИП е Петко? Да провесиш ланеца на шията и да държиш няколко кръчми не те прави ВИП. Именно тези неудобни истини му създадоха врагове.

# 3 161
Ай ся и държавата ..Head Band
Лека нощ, котарачета!

# 3 162
Така е за делата и последиците. Спиш с мъже, възможно е да ти подмятат, че си "Пепа". Спиш с известна, доста по-възрастна от теб жена, за да ти помогне в кариерата, очаквай да ти го припомнят. Тормозиш бившите си подчинени, а преди години си бил изявена мутра, все някога ще се разчуе, нищо, че вече го раздаваш отворен бизнесмен. Никой не те знае кой си, докато не попаднеш на подходящата жена, че даже същата и с ефир те уреди. Е, не се обиждай, че хората те свързват само с нея. Затова се мисли за нещата, от които би могъл да се срамуваш един ден. Защото делата си имат, как беше,... последици?

# 3 163

За нас е шоу, за тях е борба за победа. Или поне така би трябвало да бъде. Въпреки, че вече така я изгърбиха тази игра, че е трудно да се видят реални ситуации. И все пак, ето, стигнахме до реалните ситуации - дори парите не са достатъчни, за да си плюеш на достойнството. Когато човек е много ядосан и обиден, нищо не може да го спре, нищо! Биг брадър е страхотен експеримент, пресъздаващ реални житейски ситуации. Виждаме ги в действие в момента и трябва да си вадим добри изводи от тях за нас самите си. За нашето житейско поведение. За това, че делата ни имат последици и трябва да осъзнаваме ясно какво правим и защо го правим.
Повтарям- това е шоу. Ако възрастен човек се подава неудържимо на ярост или обида няма как да оцелее. За пропорцията “пари-достойнство” въпросът е спорен. Много от нас биха направили компромис. Няма ка да си правя изводи от едно такова предаване, което ми е за развлечение. Животът е много по- сложен и разнообразен, както и ние самите. Затова нека не се вживяваме чак толкова. За повечето от нас ББ не е “откровение”, което да ни поучи. За това си имам Библия.

# 3 164
Ама за каква отборност се говори  - те да не са влезли като футболен отбор?  Кулагин нито веднъж не се отметна от думите си. Не застана в някой ъгъл да шепне клюки за съквартирантите. Сигурно е единствения, който се е осмелил да каже на Петко - ''Ти кой беше? Петко Паркинга''. Какъв ВИП е Петко? Да провесиш ланеца на шията и да държиш няколко кръчми не те прави ВИП. Именно тези неудобни истини му създадоха врагове.

Както виждаме, всеки сезон е различен. Точно в това е грешката на Кулагин. Той си създаде толкова врагове, че те решиха да се обединят срещу него, въпреки, че ВБ не е отборна игра. Кофти тръпка, не я беше предвидил и стратегията му се провали. Както каза някой назад - дано да издържи психически, защото ще го подложат на унижение и ще стане жертва. А жертвите, както знаем, не са победители. Те са просто жертви. Гледам, недолюбвате Ваня, която според вас, го играе жертва.

Общи условия

Активация на акаунт